Vielä jokin aika sitten lukiessani blogeista tai lehdistä ihmisistä, jotka kertoivat tyytyväisinä käyttävänsä pelkkää kookosöljyä ihonsa puhdistamiseen, ajattelin heti mielessäni, ettei minusta olisi sellaiseen. Ensinnäkään en kuvitellut, että kookosöljy oikeasti poistaisi meikkiä kovinkaan tehokkaasti, enkä oikeastaan ole muutenkaan ollut öljyisten puhdistustuotteiden ylin ystävä, vaikka kasvo-, vartalo- ja hiusöljyistä muuten pidänkin. Olen aina kuvitellut illan ihonpuhdistuspuuhat kookosöljyllä liian sotkeviksi ja vaivalloisiksi. Mutta mitä tapahtuikaan, kun annoin kookosöljylle mahdollisuuden?

Ostin Akamutin neitsytkookosöljyn TwistBe:n osastolta Joogamessuilta helmikuun lopulla. TwistBe:n Veera suositteli sitä minulle, ja purkki näytti niin kivalta, että tartuin siihen. Oli kuitenkin aikamoinen ihme, että kiikutin sen kassalle, koska ennakkoluuloni kookosöljyä kohtaan olivat todella suuret. En ikimaailmassa ajatellut, että tulisin koskaan edes kokeilemaan kookosöljyä ihonpuhdistuksessa, saati sitten pitämään siitä. Rakastan luonnonkosmetiikkaa, mutta olen vähän vierastanut niitä kaikkein yksinkertaisempia tuotteita. Mutta niin siinä sitten kävi, että ennakkoluulot tulivat ryminällä alas.



Akamuti-kookosöljy tukee Reilulla kaupalla filippiiniläisiä viljelöitä. TwistBe:n periaatteisiin kuuluu, että he varmistavat jokaisen brändin toimivan vastuullisesti ja tuotteiden täyttävän tiukat raaka-ainekriteerit. Akamuti on läpäissyt seulan ja päässyt puhtaan kauneuden maailmaan TwistBe:n verkkokauppaan ja myymälään. 100% luomu neitsytkookosöljyä kuvaillaan erinomaisena kosteuttajana kasvoille, vartalolle ja hiuksille sekä "loistavana myös meikinpuhdistukseen". Epäilykseni oli valtava, mutta kolmen viikon käytön jälkeen myönnän, että tämä toimii meikinpoistossa lähes täydellisen moitteettomasti. Luulin, että kookosöljyn kanssa tarvitsisi pumpuliarmeijan viimeistelemään meikinpoiston, mutta sen sijaan tämä jättää kasvovedelle vain sen pienen viimeistelyn ja pH:n tasapainottamisen. Iho jää kookosöljyllä pesemisen jälkeen taivaallisen pehmeäksi ja upean näköiseksi. Keksin vain yhden miinuksen: lavuaari likaantuu tätä käyttäessä nopeammin. Mutta se taitaa olla pientä puhtaan ja pehmeän ihon rinnalla!

Akamuti Organic Virgin Coconut Oil saatavilla 12,90 eurolla TwistBe:n verkkokaupasta.

Oletteko te käyttäneet kookosöljyä meikinpoistoon? Entä muuhun?







*Oma ostos. Postaus sis. mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

  1. En ole kokeillut kookosöljyä meikinpoistoon, mutta voisinpa vaikka tänään testata. Deodoranttinakin jotkut käyttää tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, siis deodoranttina? Apua, sitä mä en ainakaan kokeile! :D Olisi kyllä kiva kuulla kenellä tämä toimii siihenkin tarkoitukseen. Mä vaan tiedän, että mulla ei toimisi! :D

      Poista
    2. Mä kokeilin deodoranttina kookosöljyä sen yhden ainoan kerran ja siihen se jäi. Ei todellakaan toiminut. :'D

      Poista
    3. Ai niin, se piti sanoa, että sheivaamiseen se taas on tosi hyvä!

      Poista
    4. Kiitos Mulan, kun vahvistit mun aavistuksia :D Mä en vaan osaa kuvitella miten kookosöljy toimisi deodoranttina. Se on niin öljyinenkin, että eikö se jätä tahroja paitaan :D Toisaalta siinä aika vahva tuoksu, ehkä jotkut hikoilee vaan niin vähän, että kookoksen tuoksu peittää pienet hienhajut?! :D

      Poista
    5. Joo ei toiminut mulla dödönä :'D :'D

      Poista
  2. Oi miten suloinen rasia! Ihana muuten tuo postauksen otsikon fontti. Oli ihana nähdä kaunotar <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akamutin tuotteissa on kaikissa tosi kivat nuo kannet :) Oli kiva nähdä eilen pitkästä aikaa suakin! Kiitos vielä seurasta! :)

      Poista
  3. Mua just yks ekokosmetologi varoitteli, että ei kannattaisi käyttää kookosöljyä iholla päivittäin, sillä se tukkii ihoa. Itselle tämä oli täysin uusi tieto. :o

    Itse en ole koskaan käyttänyt mitään kookosöljytuotetta pitkäaikaisesti, joten omakohtaista kokemusta tukkivuudesta ei ole. Luultavasti tässä on taas kahta koulukuntaa niin kuin kaikessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tuota en ollut kuullutkaan. Hyvä, kun kerroit. Nyt kun googlailin sain sellaisen käsityksen, että kookosöljy tosiaan saattaa tukkia ihoa, mutta neitsytkookosöljy olisi jotenkin eri asia, mitä tämäkin siis on. En tiedä varmaksi, mutta niin ainakin muutamassa jutussa todettiin, että neitsytkookosöljy tekisi ihan hyvää iholle. Täytyypä kysellä asiasta vielä muiltakin asiantuntijoilta! Mun ihoa ei ole ainakaan tukkinut, mutta oon tosiaan vasta kolme viikkoa tuota käyttänyt. En mä kuitenkaan aio loppuelämää pelkkää kookosöljyä käyttää, vaikka tuo ihanaksi ihon jättääkin. Vaihtelu virkistää! :)

      Poista
  4. Joo, tää on ollut mun vanha kikka. Silloin, kun en enää meikannut juuri ollenkaan ja sitten kun joskus niin tein, en omistanut silmämeikinpoistoainetta. Silloin tajusin kokeilla oliivi- ja kookosöljyjäja molemmat toimivat hommassa erittäin hyvin. :) Öljyt yleisesti ottaen ainakin mulla liottaa meikit kasvoilta ja sillä saa jo aika puhdasta jälkeä ja kaiken lisäksi iho jää kosteutetun tuntuiseksi. Olen kuitenkin laiska ja tuotteen käyttö pitäisi olla helppoa, enkä jaksa aina kaivaa lusikalla erikseen kookosöljyä. Sen takia arvostan myös valmiita "epäyksinkertaisia" tuotteita, yleensä ne myös sisältävät monia öljyjä yhdessä ja minusta molempi on monesti parempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oikeasti yllätyin, miten hyvin neitsytkookosöljy poistaa meikit kasvoilta. Sen kyllä tiesin, että öljyt liuottaa kasvoilta meikit hyvin, mutta kookosöljy on jotenkin niin paksua ja rasvaisempaa, että ajattelin sen jättävän iholle ihan kamalat meikinrippeet. Mutta eipä jätä! :) Iho tosiaan tuntuu järjettömän pehmeältä pesun jälkeen. Siitä mäkin tykkään!

      Poista
  5. Minä olen kokeillut kaikkiin mahdollisiin tarkoituksiin :) Meikinpoistoon ei sopinut (vaikka tehokasta olikin) vaan räjytti ruusufinnini ihan kamalaksi. Vartalovoiteena en tykkää, koska ei imeydy vaikka laitoin kostealle iholle ja kun kokeilin hiustenhoitoon, niin lopputulos oli karmea eli hiukset oli pitkään öljyiset. Harmitti, koska olen kuullut kookosöljystä niin paljon hyvää.

    Kauneudenhoitoon kookosöljy ei mulla sopinut, mutta voin suositella oil pullingia! Eli suun purskuttelua kookosöljyllä aamuisin, toimii todella ja poistaa suusta pöpöjä ja antaa raikkaan tunteen, googletapas. Kookosöljyllä purskuttelu ja kurlaus auttaa myös flunssan eli irrottaa limaa. Kookosöljy sopii myös liukuvoiteeksi ja tuntuu älyttömän luonnolliselta. Tuota vinkkiä olen vähän arastellut kirjoittaa, mutta tämä voi olla kullanarvoinen vinkki monelle, ainakin allergiselle.

    Meillä myös napostellaan kookosöljyä, säilytän sitä jääkaapissa ja 1-v. taapero tykkää mutustaa kohmettuneesta öljystä leikkaamiani palasia, on helppo konsti saada öljylisää pienelle ja itsekin napsin öljyä tuossa muodossa :)

    Nuo Akamutin tuotteet on hyviä ja pakkaukset kauniita, mulla on karitevoita ja se kyllä pehmentää korppuihon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, kun kerroit kokemuksistasi ja jaoit vinkkejäsi! Kaikista vinkeistä on aina jollekin hyötyä :) Täytyypä joskus kokeilla tuota suun purskuttelua kookosöljyllä! :D

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!