Mitä kosmetiikkaan tulee, olen sekakäyttäjä. Käytän eri sarjojen tuotteita sekaisin, enkä omista ihoani vain yhdelle sarjalle. Se johtuu siitä, että paloni kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoa kohtaan on niin vahva, etten voisi kuvitella käyttäväni loppuelämäni vain yhtä ja samaa sarjaa. Silloin tuntuisi, että kieltäisin iholtani ja elämältäni paljon. Toki minullakin on omat luottosarjani, jotka ovat saavuttaneet ihoni luottamuksen ja nousseet muiden sarjojen yläpuolelle, mutta sekakäytöllä on kuitenkin myös hyvät puolensa: mitä enemmän kosmetiikan maailmassa hankkii avartavia kokemuksia, sitä paremmin pystyy tunnistamaan jyvät akanoista.

Sekakäyttö mahdollistaa myös blogin pitämisen. En usko, että kukaan teistä jaksaisi lukea blogia, jossa kirjoitettaisiin jatkuvasti vain yhden ja saman sarjan tuotteista. Koska totuushan on, että kosmetiikan maailmasta löytyy valtavasti hyviä tuotteita. Erinomaisia on vähemmän ja parhaat ovat harvassa, mutta hyviä on paljon. On totta, että käyttämällä yhtä ja samaa sarjaa voi saada sarjan tuotteista enemmän irti, mutta vaihtelu virkistää myös ihoa. Joskus uutta voi löytää saman sarjan sisältä, mutta toisinaan loikkaus pidemmällekin voi tehdä iholle hyvää.


Jane Iredale on sarja, jonka maailmaan olen oikeastaan vasta parin viime vuoden aikana uppoutunut kunnolla. Tunnustin aikoinaan blogissakin, että vajaat kymmenisen vuotta sitten törmätessäni sarjan tuotteisiin ensi kertaa, mielsin Iredalen enemmän vanhemmille rouville suunnatuksi sarjaksi. Vaikka käytin jo tuohon aikaan paljon selektiivisiä tuotteita, sarja jäi tyylikkyydestään huolimatta ainoastaan merkkinä mieleen. Nykyään turvaudun kuitenkin usein Iredalen tuotteisiin, ja sarja onkin ollut yksi niistä positiivisista yllättäjistä, joka on tullut kauneudenhoitorutiineihini jäädäkseen. Kertoohan sen jo sujuva suhteeni Jane Iredalen pohjustajiinkin. Myös tuotteiden tyylikäs ulkokuori vetoaa minuun.

Moni on varmasti kuullut Jane Iredalen laadukkaista mineraalimeikeistä. Vaikka niiden koostumukset ovat ihoa hoitavia, Iredalella ei ole aiemmin ollut erillistä ihonhoitolinjaa. Siksi tammikuussa lanseerattu BeautyPrep on ollut monelle Iredale-fanille odotettu ilmestys, ja virkistävät uutuudet vetoavat varmasti ulkoisesti ja sisällöltään muihinkin. Purkkien värityksessä on juuri sopiva määrä keltaista ilman, että pirteys pursuaisi ylitse. Sitruksinen tuoksukaan ei ole "peruskauraa", vaan siinä on oma mehukas vivahteensa, sillä puhdistustuotteissa on muun muassa kurkku-uutetta, omenaa, päärynää, porkkanaa ja kookosvettä. Voide puolestaan sisältää jopa neljän ruusun kantasolu-uutetta. 


Normaalisti aloitan kertomalla puhdistustuotteista, mutta tällä kertaa hyppään suoraan "jälkiruokaan". Tästä kolmen koplasta iloisin yllätys on nimittäin ollut BeautyPrep Face Moisturizer, johon voisin tuhlata useamman ylistävän adjektiivin. Ensinnäkin, voide on aivan loistava meikinalusvoide. Tämä on oikeasti yksi niistä harvoista kosteusvoiteista, joka jättää ihon niin siloiseksi ja täydelliseksi, ettei mikään meikkivoide uskalla alkaa temppuilemaan, vaan asettuu iholle mukisematta. En kuitenkaan esittelisi tätä pelkästään erinomaisena meikinalusvoiteena, sillä sen raaka-aineetkin ovat aika "vaikuttavia". Neljän ruusun kantasolu-uutteista valkoinen ruusu tukee luonnollista solujen uusiutumista ja tekee ihosta kimmoisamman; damaskonruusu supistaa ihohuokosia, puhdistaa ja silottaa ihoa. Ruusunmarja taas on ihoa kirkastava ja rauhoittava, mutta se ehkäisee myös kosteuden haihtumista. Vaalea ruusukaan ei ole turha tapaus, sillä se uudistaa ihon kosteussuojaa ja saa siksi ihon näyttämään uudistuneelta ja pehmeältä. Voide myös suojaa ihoa ilmansaasteilta.

INCI: Aqua/Water/Eau, Rosa Damascena Flower Water, Coconut Alkanes, Coco-Caprylate/Caprate, Jojoba Esters, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Glycerin, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Rosa Centifolia Extract, Rosa Canina (Rosehips) Fruit Extract, Persea Gratissima (Avocado) Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isostearyl Neopentanoate, Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Cympopagon Flexuosus (Lemon Grass) Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Xanthan Gum, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Rosa Alba Flower Extract, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract (and) Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil


Vaikka BeautyPrep Face Moisturizer onkin tämän kolmikon ylivoimainen ykkönen, en voi sanoa olleeni pettynyt puhdistustuotteisiinkaan. Olen käyttänyt tätä kolmikkoa aamun ihonhoitorutiineissani jo kohta kolmisen viikkoa, ja iho on pysynyt tyytyväisenä. Suurin tottuminen on itselläni ollut BeautyPrep Face Cleanseriin, joka ei ole perinteinen käyttämäni puhdistustuote ollessaan koostumukseltaan vesimäinen. Tuotetta annostellaan pumpulille ja pyyhkäistään kasvot. Erillistä vesipesua ei välttämättä tarvita, mutta minä en osaa käyttää puhdistustuotteita ilman vesipesua, joten huuhdon kasvot kylmällä vedellä pyyhkäisyn jälkeen, jotta aamuni lähtee kunnolla käyntiin. Sen jälkeen käytän aina kasvovettä, jotta ihoni pH tasapainottuu takaisin normaaliksi.

Huolimatta siitä, että olen itse käyttänyt tätä kolmikkoa pääasiassa aamuisin, tuotteet sopivat toki myös illan puhdistusrutiineihin. BeautyPrep Face Cleanser puhdistaa kasvo-, silmä- ja huulimeikin. Kurkku-uutteella rikastettu puhdistusaine ei jätä öljyistä tunnetta iholle. BeautyPrep Face Toner viimeistelee ihonpuhdistuksen, kuten kasvoveden tärkeisiin tehtäviin kuuluukin. Samalla se supistaa ihohuokosia ja kosteuttaa ihoa kasviperäisillä liposomeilla. Kasvoveden jälkeen iho pääsee nauttimaan huomattavasti paremmin kosteusvoiteen tarjoamista ravinteista. 

BeautyPrep -tuotteiden hinnatFace Cleanser 90ml svh 36,75€, Face Toner 88,7ml svh 41,60€ ja Face Moisturizer 34ml svh 49,70€. Puhdistusaine ja kasvovesi ovat ECOCERT-sertifioituja. Lähimmän Jane Iredale -jälleenmyyjäsi voit tarkistaa maahantuojan sivuilta

Oletteko kosmetiikan sekakäyttäjiä vai suositteko yhtä sarjaa? Millaisia mietteitä näistä uutuuksista?








*Tuotteet lehdistönäytteitä.

18 kommenttia:

  1. Olen niin samaa mieltä tosta voiteesta, se on täydellisin meikinalusvoide mihin olen törmännyt ja aika monta purkkia on tullut kokeiltua ennen tuota. Kokeile ihmeessa sitä vielä sen V 10 Plussan seerumin kanssa, jessus mikä lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se V10Plus-sarjan C-vitamiini on yksi mun seerumisuosikeista, joten en yhtään epäile etteikö ne kaksi olisi todellista taikaa yhdessä ;) Tuo BeautyPrep-voide on kyllä niin loistava meikinalusvoide!

      Poista
  2. Sekakäyttäjä ilmottautuu :D En voisi kuvitella käyttäväni vain yhden sarjan tuuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään! Mä iloitsen juuri siitä "pallomeressä sukeltelusta", kun löytää uusia helmiä :)

      Poista
  3. Mä olen päässyt viime aikoina testaamaan mahtavia ihonhoitotuotteita, ja koko ajan löytyy uusi ihanuuksia itselle tuntemattomilta merkeiltä, joten kiinnostus ei koskaan lopu. Näissä tykkään pirteän keltaisista pakkauksista eikä sisältökin on varmasti loistava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän mitä tarkoitat :) Itsekin rakastan kosmetiikka-aarteiden metsästystä. Mulla tämä hulluus alkoi jo nuorena tyttönä, enkä näe tälle loppua. Blogi on työn lisäksi hyvä väylä purkaa innostusta ja jakaa tietoa ja vinkkejä :)

      Poista
  4. Tämä kasvovoide on kyllä hehkutuksensa ansainnut! Ainoastaan olisin toivonut ruusuista tuoksua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä on :) Ehkä Jane Iredale jossain vaiheessa kehittää vielä sen toivomasi ruusuvoiteenkin ;) Itse kyllä tykkään tämän voiteen sitruksisuudesta. Se erottuu muista voiteista kivasti!

      Poista
  5. Apua, tuota voidetta täytyy kyllä jossain vaiheessa ostaa :D Mutta sekakäyttäjä täälläkin, toki on sarjoja joiden tietää toimivan silloinkin, jos iho saa jostain syystä hepulin ( ja joita on siitä syystä aina löydyttävä kaapista ;D ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon voiteeseen on kyllä vaikea olla tykästymättä! :) Testaa ihmeessä ja ihastu! :D

      Poista
  6. Täälläkin sekakäyttäjä! :D Nämä Jane Iredalen tuotteet kuulostavat oikein täydellisiltä ja kiinnostavilta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että Jane Iredalen ensimmäinen ihonhoitolinja osui aika nappiin. Aika moni varmasti hakee meikinalusvoiteelta juuri sitä, mitä tuo voide onnistuu antamaan: supersiloisen pinnan huokoset häivytettyinä! :)

      Poista
  7. Nää on niin houkuttelevia! Etenkin kasvovesi ja voide kuulostavat siltä, että pääsevät mun kesärepertuaariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kaksi on eniten myös mun mieleen! ;) Mä kun harvoin käytän pumpulilla pyyhittäviä puhdistustuotteita, mutta aamun puhdistusrutiineissa tuo puhdistusainekin on kyllä toiminut hyvin :) Kasvovettä ja voidetta tuun varmasti itsekin hankkimaan uudet pullot!

      Poista
  8. Nämä ovat kyllä niin ihanan tuoksuisia tuotteita. Voide on kuohkeaa ja hyvin imeytyy ja kivasti sopii meikin allekin:) Blascon seerumia laitan tämän voiteen alle, mutta katotaan sit keväämmällä, tarviiko enää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voide tulee kyllä varmasti vielä valloittamaan monet :)

      Poista
  9. Tämä on niin ihana sarja ja ah tuo tuoksu. Kuvasi on todella kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! :) Nämä on kyllä virkistäviä uutuuksia. Innolla jään odottelemaan, jos Iredalen ihonhoitopuoli vielä jossain vaiheessa laajenee lisää. Silmänympärysvoide ja seerumi samoilla ominaisuuksilla ja sitrustuoksulla kelpaisivat kyllä vielä :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!