Hurahdin kolmisen vuotta sitten luonnonkosmetiikkaan. Tänä päivänä en oikeastaan voi enää puhua hurahduksesta, sillä ihastus syveni rakkaudeksi ja rakkaus lopulta luottamukseksi. Luonnollisemmasta kosmetiikasta on tullut oma valintani. Suosin paljon luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa ja yritän välttää tuotteita, jotka sisältävät turhia täyteaineita ja tukkivia aineosia. Myönnän kuitenkin, että blogin kautta testaan myös muita laadukkaita ihonhoitotuotteita, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Testijaksojeni päätyttyä huomaan silti lähes aina tarttuvani luonnollisempiin tuotteisiin, vaikka en sitä suunnittelekaan.


Oikeastaan siitä asti, kun löysin luonnonkosmetiikan ilot, olen innokkaana jatkanut polkua eteenpäin ja tarttunut uusiin mahdollisuuksiin niiden osuessa eteen. Alussa minulla oli luonnonkosmetiikkaa kohtaan jonkin verran ennakkoluuloja ja muistan miettineeni voisiko se olla yhtä tehokasta kuin tavallinen kosmetiikka. Enää en epäile sitä lainkaan, sillä useampia sarjoja testatessani olen kerta toisensa jälkeen saanut vakuuttua siitä, että luonnonkosmetiikka osaa hoivata ihoa oikein ottein ja saada sen säteilemään kauneuttaan - usein jopa vieläkin ihanammin kuin tavallinen kosmetiikka.


Markkinoille putkahtelee tasaiseen tahtiin uutta luonnollisempaa tulokasta. Yksi itselleni tuntemattomista sarjoista oli S.W. Basics, yksinkertainen luomukosmetiikkasarja, joka on saanut alkunsa yrityksen perustajan keittiöstä. Adina Grigore alkoi kehittelemään omia luonnonkosmetiikkareseptejä vaikeiden iho-ongelmiensa seurauksena ja on kirjoittanut tarinastaan jopa kirjan nimeltä Skin Cleanse, jossa hän jakaa myös monien tuotteidensa reseptejä. 


Sarjan tuotteet ovat 100% luomua ja vegaanisia. Jokaisessa tuotteessa on vain 3-5 raaka-ainetta, jotka ovat kaikki huolellisesti valittuja ja eettisesti tuotettuja. Kuulostaa ihanan yksinkertaiselta, mutta alussa pohdin jonkin aikaa, olisivatko tuotteet liian luonnonmukaisia ja riisuttuja minulle. Olen käyttänyt paljon erilaista luonnonkosmetiikkaa, mutta jokaisessa tuotteessa on ollut useampia raaka-aineita ja tuotteet ovat tuoksuneet makealta, hedelmäiseltä, sensuellilta, raikkaalta. Kitkerät ja tuoksuttomat tuotteet olen työntänyt syrjään liiankin nopeasti. Siitä syystä S.W. Basicsin viinietikan tuoksuinen kasvovesi ei ensikohtaamisessamme saanut minua innostuneeksi, enkä oikeastaan edes uskonut, että nämä kolme tuotetta koskaan pääsisivät esille blogiin. En myöskään ajatellut lasipullojen olevan käytännöllisimmistä päästä, vaikka purkkien söpöt iskulauseet kiinnittivätkin huomioni. 


Päätin lopulta antaa pikkupurkeille mahdollisuuden ennakkoluuloistani huolimatta. Ajattelin testaavani päivän tai kaksi ja siirtyväni seuraaviin. Ensimmäiseksi testipäiväksi valitsin vieläpä haastavimman mahdollisen eli "täyden tällinkipäivän", jotta nämä varmasti epäonnistuisivat tehtävässään. Olin varma, ettei ainakaan puhdistajasta tulisi millään suosikkiani, sillä luomuruusuvettä, luomukasviglyseriiniä ja luomuteepuuöljyä sisältävää Cleanseriä kaadetaan pumpuliin, jolla pyyhkäistään kasvot. Minun mieleenihän ovat aina olleet enemmän ne puhdistustuotteet, jotka saa hieroa suoraan kasvoille ja pestä pois vedellä. Tämä sentään ohjeistetaan pesemään vedellä pois kasvoilta, vaikka se pumpulilla ensin kasvoille pyyhkäistäänkin. Piste siitä, vaikka en järin innostunut ensin ollutkaan.


Cleanserin jälkeen tartuin Makeup Removeriin. Manteli-, oliivi- ja jojobaöljyä sisältävä silmämeikinpoistoaine lupaa, ettei ripsiväristä ole sille haastajaksi. Yllätyin suuresti, ettei ollutkaan: Ripsivärit ja luomivärit irtosivat silmistä hellävaraisesti ja helposti. Vesipesun jälkeen oloni oli toden totta hölmistynyt. Kuvittelin, että Cleanser ei yltäisi kovin hyvään puhdistustulokseen, jättäisi jälkeensä kasan meikinrippeitä iholle ja joutuisin käyttämään kasvoveteen kymmeniä pumpuleita. Yllätys oli aikamoinen, kun vain yksi kasvovedellä kostutettu pumpuli riitti viimeistelemään homman - ja sekin oli melkein puhdas! Ihon pehmeyskin oli A+ tasoa. Wau-ilmeeni valloitti kasvot.


Olen todellakin ollut näiden suhteen lievästi sanottuna vähän pöllämystynyt. Odotin näiltä niin vähän! Näidenhän piti jäädä yhden testikerran jälkeen kaappiin. Sen sijaan olen käyttänyt näitä jo kolme viikkoa putkeen. Kyllä sitä saa välillä nauraa omille ennakkoluuloilleen. Jopa kasvovesi saa minulta varovaisen hymyn! Omenaviinietikan tuoksu ei edelleenkään ole suosikkini, mutta olen jo tottunut sen kirpeään tuoksuun ja pullon hassuun sihinään, kun avaan sen. Suurin syy ihastumiseeni on kuitenkin se, että nämä yksinkertaisesti jättävät ihon niin siliteltävän pehmeäksi ja kauniin näköiseksi. S.W. Basics on siis onnistunut yllättämään moninkertaisesti. Toiveenani olisi silti isommat purkit ja vaikka muovisina. Toisaalta nämä ovat kyllä todella riittoisia, koska ne puhdistavat ihon niin tehokkaasti. Nämä nappaavat minulta helposti yhdeksikön arvosanan - ostan siis varmasti toistekin!

S.W. Basics -tuotteisiin voi tutustua TwistBe-verkkokaupassa, joka on koonnut ihastuttavalla tavalla yhteen puhtautta, luomua, rehellisyyttä ja kauneutta edustavat tuotteet, palvelut ja valmistajat. S.W. Basics Cleanser 24,90 euroa, S.W. Basics Kasvovesi 24,90 euroa ja Silmämeikinpoistoaine 17,90 euroa. 

Miltä kuulostaa luomutuotteet, joissa on vain 3 tai 5 raaka-ainetta?
Onko S.W. Basics tai TwistBe:n maailma jo tuttu? *Tuotteet saatu TwistBe:ltä. 

24 kommenttia:

 1. Ihan uusi merkki minulle, mutta nämä pakkaukset ovat aivan loistavat! Muakin aina ihastuttaa, jos inci-lista on mahdollisimman lyhyt, eikä tuotteet sisällä mitään turhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan luonnonkosmetiikkaa, mutta olen puolestani ollut vähän epäluuloinen voiko tuote toimia, jos se sisältää vain pari hassua raaka-ainetta. Siksi mulla varmaan oli niin suuret ennakkoluulot näidenkin kohdalla! Ja jännät tuoksut tietysti vaikuttivat myös. Nämä purkit kuitenkin varmaan kuulivat mun ennakkokuulot, kun pistivät niin töpinäksi ja osoittivat, että kyllä mekin osataan :D

   Poista
 2. Maailman söpöimmät pakkaukset! Ja incit kuulostaa huikean kivoilta, on aina plussaa kun tietää mitä incin ainesosat oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan söpöt! :) Kyllä mä silti salaa haaveilen edelleen isommista purkeista, jotka olisi vaikkapa muovia. Mutta toisaalta, muovista voi tarttua seokseen hajuja, lasista ei niinkään. Ainakin näin mä olen ymmärtänyt, kun olen kuullut puhuttavan esim. salilla käytetyistä juomapulloista.

   Poista
 3. Hauskoja noi pullot. Kuullostaa luonnollistenkin sarjojen joukossa todella luonnolliselta sarjalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä on kyllä varmasti sitä luonnollisimpaa luonnonkosmetiikkaa ;) Ja vielä luomua!

   Poista
 4. En ollut törmännyt tähän sarjaan aikaisemmin, kuulostaa minun korvaani oikein hyvältä! Omenaviinietikkaa olen käyttänyt jo pitkään mm. itse kokkailemissani savinaamioissa ja joskus tein kasvovettäkin jossa se oli yksi ainesosa. Ihoni pitää siitä kovasti! Viime aikoina on tosin jäänyt tuo kosmetiikkakokkailu aikas vähälle, tarttis vissiin taas perehtyä uudestaan muistin virkistykseksi ja alkaa viitsiä kokkailemaan. :-) Tai sitten valitsen helpomman tien ja tutustun näihin S.W. Basics-tuotteisiin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että innostuit näistä :) Omenaviinietikka on kyllä tehnyt hyvää omallekin iholle, vaikka aluksi tuoksu saikin vähän nyrpistelemään nenää. Mutta tuote toimii, sitä ei voi kieltää! :)

   Poista
 5. Mietin, että missä olen näihin törmännyt ja lopussa vastaus tulikin! TwistBe:n sivuilla olen surffaillut ja näihin siellä siis törmännyt. Täytyy sanoa, sait kiinnostumaan! :) Pakkaukset ovat tosi kivat ja minimalistinen sisältö kiehtoo herkkisihon omistajaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi näiden tosiaan olevan herkällekin iholle loistavat, kun ei ole tungettu mukaan mitään ylimääräistä :) Mä ainakin tykästyin näihin, vaikka ennakkoluulot oli alkuun suuret! Nyt mietin jo, mitä seuraavaksi sarjalta kokeilisin. Näitäkin tulen varmasti hankkimaan uudet pullot. Iho on näyttänyt tykkäävän :)

   Poista
 6. Kuullostaa kyllä niin kiehtovalta, että pitää käydä tsekkaamassa tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! Itse ainakin yllätyin todella positiivisesti :)

   Poista
 7. Mulle on oikeastaan sinänsä sama, onko ihonhoitotuote luonnonkosmetiikkaa vai ei. Pääasia on, että tuote toimii. Kasvovesi on itselläni luonnonkosmetiikkaa, samoin parit naamiot. Voisin tutustua luonnonkosmetiikkaan enemmänkin, mutta tähän mennessä asialla ei ole ollut ihan hirveästi merkitystä itselleni. Nämä kuulostavat todella hyviltä. Pullotkin ovat supersöpöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä sun kriteerit; tuotteen toimivuus on kyllä erittäin olennainen asia! :) Mitäpä tekee ihanan näköisellä ja tuoksuisella tuotteella, joka ei anna iholle mitään tuloksia. Vaikka itse kyllä kiinnitän huomiota myös tuoksuun ja purkin ulkonäköön ;) Mutta sisus on silti se tärkein. Koostumuksen täytyy olla kohdillaan! :)

   Poista
 8. Nuo pullot sai jo pelkästään kiinnostuksen heräämään! Ja hmm, nyt kun esittelit nämä niin kiinnostuin vieläkin enemmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiva kuulla! :) Nämä söpöliinit kyllä on saaneet kyllä mun ihon ihastumaan, vaikka alkuun ajattelin aivan jotain muuta. Haha.

   Poista
 9. Kuulostaa tosi ihanilta, tykkään pakkausten ulkonäöstä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä osoittautuivat kyllä ihaniksi uusiksi tuttavuuksiksi! Vaikka vieläkin vähän ihmettelen, miten vain kolmella raaka-aineella voidaan saada iho ihanaksi. Luonnolliset seokset selvästi vaikuttaa ihoon todella positiivisesti, se tuli ainakin taas todistettua :)

   Poista
 10. Nyt täytyy sanoa, että heräsi kiinnostus jo siksi, että kolahtaa satasella nuo purkit! Iiiiiihaaaanaaat! <3 Kuulostaa vakuttavalta sarjalta, kiinnostuin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullot ovat söpöjä eikä sisältökään hullumpi ole! :) Varmasti tulen jossain vaiheessa palaamaan sarjan pariin. Jäi kyllä positiivisesti mieleen.

   Poista
 11. Olen suorittamassa parhaillaan kosmetiikan valmistus tutkintoa briteissä ja siellä itseasiassa tuli esille, että on turha laittaa tuotteisiin isoa määrää aineita. "Less is more" toimii kosmetikan sisällöstäkin puhuttaessa. Tähän on selitys muutamallakin tapaa: 1) kun tuotteessa on vaikka 20 eri ainesosaa, on jokaisen ainesosan yksityäinen pitoisuus todella pieni -> tekeekö pieni määrä ainetta oikeasti mitään ja tuovatko ne todella lisäarvoa tuotteeseen 2) Iholle laitettavat tuotteet ovat ihon "ruokaa" mitä monimutkaisempi koostumus sitä vaikeampi se on sulattaa -> iho pystyy hyödyntämään paremmin yksinkertaisen tuotteen 3) pienempi mahdollisuus allergiselle reaktiolle kun aineita on vähemmän plus jos reaktio tulisi, on todella paljon helpompi tutkia mistä se johtui vs jos aineita on vaikka 20. Tässä muutama esimerkki :) Siellä opiskellessa olen todella oppinut esim sen miksi S.W. Basics tuotteet todella ovat nerokkaita. Mm kasvovesi tuo iholle juuri oikean ph-tasapainon, öljyinen make-up remover poistaa rasvaliukoisen meikin vaivatta ja ihoa tukkimatta laadukkaiden öljyjen ansiosta ja kasvovoide on loistava antioksidantti tuote -> auttaa minimoimaan vapaiden radikaalien vaikutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera loistavasta tietoiskustasi! :) Hyviä asioita nostit esiin. Tuon kolmosen tiesinkin, mutta 1 ja 2 olivat hyviä tiedonjyväsiä, joita en ollutkaan niin tarkkaan tullut ajatelleeksi. Nyt selkeni sekin, miksi S.W. Basics osoittautui niin positiiviseksi yllätykseksi!

   Poista
 12. Hitsit, tämä sarjahan vaikuttaa ihan minulle sopivalta. Täytyypäs tutustua tarkemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustu ihmeessä :) Nämä osoittautui omassa käytössäni todella positiivisiksi yllättäjiksi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!