Tuoksut ovat aina olleet se läpinäkyvä asuste, jota ilman en osaa olla. Siksi tuoksuja onkin kertynyt minulle vuosien varrella aikamoinen kokoelma. Vaihtelen tuoksuja vuodenaikojen, mielialojen ja päivien mukaan, joten en pärjäisi yhdellä tuoksulla. Yhdistän tuoksut ehkä liiaksi eri tunnetiloihin. Laaja tuoksukokoelma saa minut tuntemaan, että minulla on joka tilanteeseen juuri se sopivin asuste, joka myötäilee tunnetilaani. Tuoksut tuovat myös mieleeni paljon vaihtelevia aikoja elämästä. Joitain tuoksumuistoja herättelen mielellään, kun taas osa tuoksuista on sellaisia, joita en osaisi enää käyttää. Esimerkiksi Escadan Magnetism oli vakiotuoksuni 12 vuotta sitten. Vaikka pidän tuoksusta edelleen, en pystyisi enää ottamaan tuoksua käyttööni. Se kuuluu minulla menneeseen.

Tänään haluan esitellä teille syksyn tuoksurakkauteni. Tuoksun, joka herättää elämänilon täyteen kukoistukseensa upeilla kukkaisvivahteillaan. Tämä on tuoksu, johon minun ei pitänyt ihastua, sillä se ei sovi perinteisiin tuoksumieltymyksiiniJour d'Hermès Absolu on naisellinen, tyylikäs ja hienostunut. Alkuun ajattelin sen olevan minulle jopa liian elegantti. Siinä on kuitenkin mukana myös aistikkuutta, josta ei saa otetta. Siksi Jour d'Hermès Absolu sai minut pauloihinsa.


Jour d'Hermès Absolu -tuoksua kuvaillaan absoluuttisen naiseuden syntymäksi. Se on valoisa tuoksu, jonka naisellisuus syntyy juuri tuosta valosta. Jour d'Hermès Absolu on kuin kaunis kukkaissinfonia, joka herättää naisellisuuden uuteen päivään valoa säteillen. Tuoksussa ei ole pääosassa vain yksi kukka, vaan se lumoaa satojen kukkien yhteen kerääntyneellä, hienostuneella voimalla. Tuoksusta erottaa muun muassa jasmiinin, aprikoosinkukkien, gardenian ja ruusun vivahteita. Pohjatuoksussa on tammisuutta ja lämpöä. 


Näen tämän tuoksun naisen yllä, jolla on elämässään tavoitteita ja luja tahto saavuttaa ne. Naisen, joka ei luovuta, vaikka elämä kolhisi, vaan nousee yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka tilanne näyttäisi välillä toivottomalta. Hermès-nainen ei anna periksi. Ehkä ihastuin tuoksuun myös siksi, että siitä saamani mielikuva kuvastaa itseänikin. Jour d'Hermès Absolu saa oloni tuntumaan hyvältä. Se on tyylikäs päivätuoksu ja hillitty iltatuoksu, jossa on sopivasti viehkeyttä. Rakastan tuoksua etenkin päivätuoksuna. Jour d'Hermès Absolu on naisellisten kukkaistuoksujen ehdoton kuningatar!

Jour d'Hermès Absolu Edp on saatavilla Stockmann-tavarataloista 30ml hintaan 79 euroa ja 50ml Edp 115 euroa.

Milloin te viimeksi ihastuitte odottamattomasti johonkin tuoksuun?







*Tuoksu lehdistönäyte.

14 kommenttia:

  1. Tää on todella ihana tuoksu. Siitä ei ole kovinkaan kauaan kun ihastuin EA:n Always Rediin, tuoksu jolta en odottanut mitään, mutta aah, se on niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että säkin olet tähän tykästynyt! :) Tämä on mun mielestä niin täydellinen päivätuoksu. Jotenkin voimaannuttava ja ihanan valoisa, mutta ei silti mikään perus hempeä kukkaistuoksu.

      Välillä käy niin, että joku tuoksu tuntuu ensinuuhkaisulla järjettömän ihanalta ja sitten kun suihkautan sitä omalle iholle, niin ei kolahdakaan enää samalla lailla. Tämän kanssa oli just toisinpäin: tuoksutin pullosta ja mietin, että jahas, tällainen naisellinen tuoksu. Kun aloin käyttämään iholla, rakastuin! <3 En yhtään ajatellut, että tästä tulisi mun tuoksu, mutta tulipahan vaan. Tämä on mulle jotenkin tosi erilainen tuoksu.

      EA:n Always Red ei ole vielä päässyt mun iholle, mutta tuoksutellut olen ja sen perusteella kyllä tykkään paljon. Mutta saa nähdä miten käy, kun alan testaamaan "in action" :D Voi olla, että muuntautuu ihan erilaiseksi mitä kuvittelen. Se olisi kyllä muuten niin mun tyyppinen tuoksu tälle vuodenajalle :)

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja ihana kuvaus! Kiinnostukseni heräsi ja onneksi olen menossa viikon päästä Helsinkiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Virpi ilahduttavasta kommentistasi! :) Kiva jos tuoksukuvaukseni perusteella kiinnostuit tuoksusta. Tämä on kyllä ehdottomasti tuoksuttelemisen arvoinen. Itselleni tämä on hyvin erilainen tuoksuihastus, mutta pidänpä vaan tästä todella paljon! :)

      Poista
  3. Oi, kuinka kauniita kuvia! Hermes'in tuoksut ovat niiiiiiiin ihania. Just tänään suihkautin ranteeseeni Un Jardin Apres la Moussonia, ja minun on ehkä pakko saada se. Kardemummaa ja muita mausteita, ah. Tuo Jour d'Hermès on myös ihana, mutta ei minun tyyliseni tuoksu. Mutta nuuhkin sitä kernaasti muissa ihmisissä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Fanni! Ihanaa kuulla, että tykkäät kuvista! :) Ooo, kardemummaa sisältävä tuoksu kuulostaa jännältä. Täytyypä käydä tuoksuttelemassa! Mulla on Hermèsiltä toinenkin tuoksu, mutta se on taas ihan erilainen kuin tämä. Paljon raikkaampi :)

      Tiedän muuten tuon, että jotkut tuoksut ei vaan itsellä tuoksu hyvältä, mutta muiden ihmisten yllä ne on niin koukuttavia :D Mä oon pari kertaa tykästynyt tuoksuun muiden iholla, mutta en ole voinut ostaa, kun omalla iholla se on tuoksunut ihan erilaiselta.

      Poista
  4. Hihhii, mä en kyllä ehkä odottamattomasti ihastu mihinkään tuoksuun vaan hyvin tarkkaan harkiten teen tuoksuhankinnat :D Tai no, Gucci oli ehkä sellainen, johon en brändinä ihan heti ihastuisi mutta ne floral-tuoksut..aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä kyllä ihastuin tähän odottamattomasti! :D Pullosta kun tuoksuttelin, ajattelin vaan, että tyylikäs, naisellinen tuoksu, mutta ei mun tyyppinen. No, toisin kävi! Muistan kuin laitoin tätä ensimmäistä kertaa työpäiväksi ja olin ihastuksissani koko päivän, että miten voi tuoksua niin täydelliseltä. Tuntui jotenkin itsestäkin olo tosi tyylikkäältä ja hyvältä, vaikka päivä ei ollut parhaimmasta päästä :D Joskus ne tuoksutkin nostaa mielialaa ja tunnelmaa, haha.

      Guccin tuoksuja on mullakin muutama. Guilty on kaikkien aikojen Gucci-suosikki, mutta joku Floral-tuoksu multa myös löytyy. En nyt muista mikä niistä. Tykkään ainakin siitä sinisestä Floralista, vaikka sitä multa ei löydy :) Ja joo, mäkin harvoin ostan tuoksua ex-tempore, mutta pari kertaa on tullut tehtyä myös pikaostoksia jossain laivalla tai ulkomailla. Aina ei ole mennyt niiden kanssa ihan nappiin, kun oon tottunut testaamaan tuoksua ihollani pidempään, ennenkuin menen ja ostan. Ehkä just migreeninkin takia, ettei vahingossa tule ostettua "migreenituoksua" :D

      Poista
  5. Upea kuvaus hajuvedestä! :) Minäkään en tulisi enää toimeen vain yhdellä hajuvedellä. Escadan tuoksuja en voi enää käyttää ollenkaan, koska ne ovat nykyiseen makuuni turhan makeita ja tuoksuista tulee aina teinivuodet mieleen :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :) Kiva jos tykkäsit kuvauksesta! Tuoksujen maailmaan on jotenkin aina niin kiva uppoutua - siis silloin, kun kyseessä on hyvä tuoksu :D

      Mäkin olen vuosien varrella ostanut paljon Escadan tuoksuja, mutta nykyään miellän ne enemmän kesätuoksuiksi :) Ainoa Escada, jota tykkään talvella käyttää on Elixir. Se on ihana tuoksu! <3

      Poista
  6. En ole tuoksutellut, mutta herranjestas miten upea pullo ja kuvat taasen ja miten mielenkiintoinen tuoksu. Aina vaan täällä Escada nainen, tosin olen sillä lailla kasvanut aikuiseksi, että tykkään käyttää muitakin nykyään. <3 Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! <3 Ihanaa, että oot löytänyt Escadan lisäksi muitakin tuoksuja, joita tykkäät nykyään käyttää. Mä en voisi pysytellä yhdessä brändissä, tuoksumaailma on niin mielenkiintoinen. Vaikka toki toisilta merkeiltä huomaan löytäväni uusia suosikkeja helpommin :) Jotkut brändithän tekee aina tietyntyyppisiä tuoksuja. Jos yhdestä tykkää, usein tykkää muistakin, jos niiden tuoksumaailma on samantyylinen. Mutta kiva on välillä ihastua tällaisiin aivan erilaisiinkin tuoksuihin, kuten tähän! :)

      Poista
  7. Nuo pelkät kuvat saavat minut ihastumaan tuoksuun. <3 Itselleni aivan tuntematon, mutta uskon sen olevan oikein ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa kiva kuulla, jos mun räpsimäni kuvat onnistuvat luomaan houkuttelevia mielikuvia! :D Mä olen niin rakastunut tähän tuoksuun (nimenomaan päivä- ja työtuoksuna), etten osaa kehua enempää. Jos eksyt Stockmannin tuoksuosastolle, käyhän tuoksuttamassa, niin saat paremman käsityksen tästä! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!