Tänään on luvassa tunnustuksia. Minähän en ole kovinkaan paljoa blogin puolella itsestäni avautunut, jos ei lasketa intohimoani kosmetiikkaan ja kaikkeen kauneuteen liittyvään, mikä tulee hyvin vahvasti blogissani viikottain esille. Pari henkilökohtaisempaa postausta olen naputellut (Elämäni aakkoset ja Pieniä paljastuksia 7 kysymyksen muodossa), mutta ne taitavatkin olla ainoat, joissa olen raottanut esiriippua omaan elämääni. Tänään kuitenkin teen tunnustuksen: rakastan makeaa. Heikkouksiani ovat maukkaat kakkupalat, erilaiset leivokset ja irtokarkit. Niitä voisin syödä vaikka joka päivä, jos ne eivät maagisesti kertyisi mihinkään osaan vartaloani. Muistan vielä parikymppisenä pystyneeni syömään vaikka mitä herkkuja ilman, että lihoin tippaakaan, mutta kolmenkympin kynnyksellä asiat ovat olleet aivan toisin. Jos söisin viikon ajan putkeen kaikenlaisia herkkuja iltapalaksi - kyllä, se jäisi todellakin vartalooni matkamuistoksi.


Riippuvuuteni makeaan ei ole enää yhtä paha kuin ennen. Olen tajunnut, että kun nameja ei iske napaansa joka ilta, niitä ei enää yhtä paljoa kaipaakaan. Karkista olen pystynyt pidättäytymään paremmin kuin leivoksista ja kakkupaloista. Esimerkiksi heinäkuun alussa ulkomaanmatkallamme annoin itselleni luvan ottaa joka illallisella jälkiruoan. Mitäpä illallinen olisikaan ilman jälkiruokaa! Sehän on paras osuus. Ahdan usein jälkiruoan puoliväkisin, vaikka olo olisi jo täysi. Tietysti alkuruokakin on pitänyt ottaa, kun kerran ollaan nauttimassa muun maan antimista. En halua kieltää itseltäni ruokaelämyksiä, sillä kosmetiikan ja musiikin lisäksi, ruokaelämykset ovat niitä, joista nautin eniten. En todellakaan ole se ihminen, joka voisi elää pelkällä kaurapuurolla ja raejuustolla, vaikka terveellisiä elämäntapoja yritänkin noudattaa.


Viime aikoina olen pystynyt nauttimaan karkeista hieman paremmalla omatunnolla. Olen nimittäin löytänyt Luontaistukulta luomusertifioituja karkkeja, joita mainostetaan niin terveellisiksi ja luonnonmukaisiksi kuin karkit ylipäätään voivat olla. Olen mutustellut Colapulloja, Hedelmäkarkkeja ja Nallekarkkeja. Kaikki näistä ovat luomua ja maistuvat totta tosiaan hieman mehukkaammilta kuin tavalliset karkit. Maku on jotenkin puhtaampi, ja sisältöä tutkaillessaan huomaakin, ettei karkeissa ole mitään ylimääräistä. Terveysruokaahan ne eivät tietenkään ole, mutta paljon terveellisempiä kuin tavalliset irtokarkit. 


Suomen Luontaistukku Oy on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa laajan valikoiman luontaistuotteita suoraan asiakkaalle, ilman kaupan välikättä. Yritys haluaa tarjota korkeinta ja luonnonmukaisinta laatua. Siksi tuotteisiin on valittu kaikkein laadukkaimmat raaka-aineet ja valmistusmenetelmät ovat luonnonmukaisimpia. Myös farmaseuttiset laatustandardit ovat luotettavimpia. Yritys ei myy tuotteitaan luontaistuotekauppojen kautta, vaan haluaa tarjota niitä suoraan asiakkaalle, jotta heidän ei tarvitse tinkiä tuotteiden laadusta. Näin tuotteet pysyvät myös edullisempina, kun kaupassa ei ole välikäsiä. Minusta on hienoa, että on tällaisella periaatteella perustettu luontaistukku, jossa hinnat ovat asiakasystävällisiä ja valikoima hurjan laaja: on urheiluravinteita, superfoodeja, luomuruokaa ja muita luontaisvalmisteita. Verkkokaupassa saa helposti kulumaan tunnin jos toisenkin tutkaillessaan tuotevalikoimaa. 


Luomu Colapullot ovat olleet suosikkejani, mutta kyllä Nallekarkitkin ovat kelvanneet siinä missä Hedelmäkarkit. Normaalisti jätän irtokarkkeja valitessani perinteiset colapullot ja nallekarkit kauhomatta, mutta Luontaistukun luomukarkit maistuvat selkeästi perinteisiä cola- ja nallekarkkeja maukkaammilta. Maku on täyteläisempi. Omat karkkipussukkani ovat olleet 125g pusseja, jotka kustantavat 3,90 euroa. Seuraavalla kerralla taidan kuitenkin tilata herkkuni 500g pusseissa, jolloin säästää hieman hinnassakin. Jos kaipaat puhtaampia karkkielämyksiä, suosittelen maistamaan näitä!

Luontaistukku toimittaa yli 50 euron tilaukset rahtivapaasti. Muissa tilauksissa postikulut on 3,90 euroa. Vielä viikonlopun ajan Luontastukussa on voimassa alekoodi ELOKUU20, jolla saa kaikista tuotteista tuntuvan 20% alennuksen. Alennuskoodi voimassa sunnuntaihin 30.8.2015 saakka. Verkkokauppaan pääset seikkailemaan tästä

Arvonta-asiaa: Kosmetiikkaherkkukorin onnellinen voittaja on Laura! Voittajalle on laitettu sähköpostia. Kiitos jokaiselle kommenteista! Kokoan mukavista kysymyksistänne postausta syksymmälle.

Onko Luontaistukku jo tuttu? Maistuuko teille makea ja miten usein herkuttelette? Tuotteet saatu Luontaistukulta.
Alennuskoodi on yleinen eikä bloggaaja hyödy sen käytöstä. 

10 kommenttia:

 1. Mun suurin ruokaan liittyvä pahe on ulkona syöminen. Välillä se on Hesen kerrosateria ja välillä ihan ravintolaillallinen. Se tulee pidemmän päälle tosi kalliiksi, jos ulkona syö useita kertoja viikossa. Joskus herkuttelen kotona joko karkeilla, sipsillä tai jätskillä. En itse lihoa saman, vaan jatkuva mässäily alkaa näkyä vyötäröllä vähän myöhemmin. Ihossa kuitenkin huomaan epäterveellisen ruokavalion todella nopeasti. Yleensä vedän myös sitä herkkua niin paljon, että tulee huono olo...

  Nykyisin mulla on yksi herkkupäivä. Joko käytän sen vaihtoehdon ulkona syömiseen tai sitten valitsen sellaisen pienen sipsipussin ja suklaapatukan kaupasta. Nuo luomukarkkipussit ovat sopivan kokoisia, koska mun on vaikea lopettaa karkin syömistä ennen kuin pussi on tyhjä :D. Muutenkin suosin elintarvikkeissa luomua. Saakohan noita ihan kaupoista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan vielä muutama vuosi sitten käyneeni todella paljon ulkona syömässä. Tuntui kiireisen arjen keskellä jotenkin niin paljon helpommalta haukata jotain valmista kaupungilla kuin alkaa itse kokkailemaan jotain iltamyöhäisellä pitkän päivän päätteeksi. Ja multa kun ei kokkailu muutenkaan luonnistu noin vain, vaan tarvitsen siihen aikaa ja oikean moodin ;) Oot kyllä todellakin oikeassa tuossa, että jatkuva ulkona syöminen tulee pidemmän päälle tosi kalliiksi. Sen todettuani olenkin viime vuosina jättänyt ravintolaillalliset vain spesiaalitilanteisiin. Nykyään tulee käytyä ulkona syömässä ehkä pari kertaa vuodessa, jos ei pikaisia lounaita lasketa ;)

   Jatkuva mässäily alkaa kyllä nopeasti näkyä ihossa. Ei turhaan toitoteta, että "olet mitä syöt". Mäkin olen huomannut, että kun on jättänyt karkit vähemmälle, iholle ei ilmaannu niin usein epäpuhtauksia. Vedenjuonti auttaa myös. Tuo yksi herkuttelupäivä viikossa kuulostaa todella hyvältä! Itsekin olen yrittänyt noudattaa sitä. Mutta myönnän kyllä, että varsinkin lounailla tulee joskus napattua joku kakkupala tai korvapuusti siihen vielä jälkiruoaksi. Leivosherkkuja mun on edelleen todella vaikea vastustaa, vaikka karkkihyllyn ohi pystyn jo kävelemään helposti :D

   Näitä luomukarkkeja saa ainoastaan tilattua suoraan Luontaistukulta, sillä hehän eivät myy tuotteitaan kaupoille, vaan suoraan asiakkaille, jotta hinnat pystytään pitämään asiakasystävällisempinä :) Jos tekee yli 50 euron tilauksen kerralla, säästää postikulutkin. Oon samaa mieltä kanssasi siitä, että nämä pikkupussit on kyllä täydellisen kokoisia yhden illan herkutteluun! :)

   Poista
 2. Nami mitä karkkeja ja noita syödessä on suussa ja sydämessä hyvä mieli, vaikka omalta osaltani kun laitan namin suuhun, plompsahtaa se heti tuplagrammoina vyötärölle. ;)

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! :D Näissä on kyllä niin selkeä ero tavallisiin colapulloihin ja nallekarkkeihin verrattuna. Voi todellakin syödä vähän paremmalla omatunnolla :)

   Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Nami, mä varmaan hotkisin ton pussin kerralla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toppuuttelin itseäni siksi, että saisin tämän postauksen kirjoitettua ensin ;) Tosin huomasin, että kun menin karkkikätkölle muutamaa päivää myöhemmin, mies oli hotkinut yhden pussin tyhjäksi. Maistuu siis sellaisellekin, joka ei normaalisti syö paljoa karkkia :D

   Poista
 4. Ah, miten herkullisia kuvia, oikein herahti vesi kielelle, kun ajattelin mehukasta makua :)

  Mä tutkin tänään Punnitse & Säästässä luomunamivaihtoehtoja, mutta kovin vähäisiä olivat... Kaipailisin tujuja luomusalmiakkeja! Pahimpaan lakuhimoon maistelin joskus lakritsijauhetta suoraan purkista :) Olen myös syönyt O'boyta suoraan purkista, joo, kahjoa, mutta tiedän, että en ole ainoa. Rakastan herkkuja, mutta en enää niitä voi juurikaan syödä monista eri terveydellisistä syistä johtuen. Toki kohtuudella voi herkutella :)

  Uskon, että luomukarkkivalikoimat laajenevat tulevaisuudessa ja todella toivon vastaiskua nykyiselle esanssi- ja lisäainemeiningille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kuvista välittyi näiden maukkaus! :)

   Mäkin olen käynyt Punnitse & Säästässä katsomassa luomukarkkivaihtoehtoja, mutta eipä siellä niitä kovin paljoa ole. Muita terveellisempiä herkkuja kyllä (esim. kuivattuja hedelmiä jne). Tujut luomusalmiakit kelpaisivat mullekin! Kauhon pussillisen täyteen, kun niitä ilmestyy ;)

   Poista
 5. Pitääpä tilata jotain nyt kun tuon alennuksenkin saa :) Monesti olen kauppareissuilla katsellut kaikenlaisia superfoodeja, mutten ole raaskinut ostaa. Onko noi sokeripäällysteiset karkit marmeladia? En voi sietää niin ei tule tehtyä turhaa ostosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ne taida ihan marmeladia olla, mutta maistuvat silti vähän samalta. Itsekään en hirveästi tykkää marmeladista, joten siksi nuo colapullot ja nallet olikin enemmän mun mieleen :D Sokerisimpia ovat jokatapuksessa nuo hedelmäkarkit. Colapullot ja nallet on paljon mehukkaampia :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!