Aloittaessani kuukauden testijakson Dr. Hauschkan parissa, kuvittelin erittäin suurena kompastuskivenä sen, etten saisi kuoria ihoani kuukauteen. Se ei tuntunut haasteelta, vaan enemmänkin mahdottomalta ajatukselta. Ihon säännöllinen kuoriminen on ollut minulle ihonhoidossa yhtä tärkeää ja välttämätöntä kuin kasvoveden käyttö aamuin illoin. Siksi Hauschkan ihonhoitofilosofiassa on ollut vaikeinta hyväksyä se, ettei ihoa kuorita rakeisilla kuorintavoiteilla. Testijakson alussa ehdin jo nähdä mielikuvat tukkeutuneesta ja sameasta ihosta, kunnes tajusin, että olisihan minulla tuotteita, joilla syväpuhdistaa ihoni säännöllisesti. Hauschka ei ehkä suosittele ihon syväpuhdistamista rakeellisella kuorintavoiteella, mutta sarjasta löytyy kyllä tuote, joka on nimenomaan tarkoitettu ihohuokosien tehopuhdistukseen ja kuona-aineiden poistamiseen ihon pinnalta. Ja tuo tuote on tietenkin Savinaamio.


Toisin kuin perinteiset rasvaiselle ja akneiholle suunnatut kuivattavat savinaamiot, Hauschkan Savinaamio soveltuu kaikille ihotyypeille: se on kyllä suurihuokoisen, epäpuhtaan ja rasvaisen ihon tehopuhdistaja, mutta sopii myös kuivan ja herkän ihon hellävaraiseen syväpuhdistukseen. Köynnöskrassi ja taikapähkinä auttavat irrottamaan ja sitomaan ihon kuona-aineita. Savinaamio hävittää mustapäitä, vähentää punoitusta ja rauhoittaa ihoa. 

Hauschkan Savinaamio vaatii pieniä valmisteluja, mutta on silti hyvin helppokäyttöinen. Ruske
aa jauhetta sekoitetaan 1-2 teelusikallista yhtä moneen teelusikalliseen vettä. Sekoituksesta tulee pehmeä ja voidemainen, jolloin se levittyy iholle mukavasti. Rasvaisella ja epäpuhtaalla iholla naamion voi antaa vaikuttaa 10 minuuttia, kuivalle ja herkälle iholle riittää 5 minuuttia. Jos on oikein kuiva iho, voi halutessaan sekoittaa naamion joukkoon pari pumppausta Hauschkan Puhdistusemulsiota. Naamio huuhdellaan lämpimällä vedellä ja se lähtee iholta yllättävän helposti, vaikka kovettuukin kasvoille vaikutusajalla. Lavuaari voi vaatia pikapesun ruskeasta liejuliemestä, mutta lopputuloksen osalta pieni siivoushetki on vaivan väärti: ihmettelen aina harvempaa mustapääasutusta nenänpäässä.


Savinaamion ansiosta Hauschka-testijaksoni ilman raekuorintoja sujui paremmin kuin mukavasti. En osannut oikeastaan edes kaivata raekuorintaa, kun tajusin Savinaamion syväpuhdistavan ihon yhtä tehokkaasti - ellei jopa paremmin. Kirkkaampi iho kiittää ja on onnellinen erityisesti häädetyistä mustapäistä. Mikään kuorintavoide ei ole vielä onnistunut hävittämään mustia pilkkuja yhtä nopeasti. Arvaatte varmaan kertomattakin, jääkö tämä purkki vakiokäyttöön. Tämä nousi yhdeksi uusista Hauschka -suosikeistani Herkän ihon tehokuurin lisäksi.

Hauschkan Savinaamio on saatavilla 90g riittoisassa purkissa noin 35 eurolla. Tuotteen löytää esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta täältä.

Onko teillä kokemusta tästä Savinaamiosta? Millä te syväpuhdistatte ihonne?

*Tuote saatu blogia varten testiin. 
Sis. mainoslinkin.

10 kommenttia:

 1. Mä en ole kokeillut tätä, mutta monta kertaa on ollut mielessä. Ehkä tätä voi sekoittaa myös vaikkapa kookosöljyyn, jos haluaa tosi hoitavaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi varmaan ihan hyvin kokeilla sekoittaa myös kookosöljyn kanssa :) Mulla oli tämän jauhenaamion suhteen odotukset suoraan sanottuna aika matalalla, joten mustapäähävikki oli todellakin kiva ylläri! :D En yleensä innostu näistä jauhenaamioista, kun en jaksa väkertää mitään sekoituksia ;) Mutta tämä oli helppo, vaikka vähän jälkisotkua tuleekin. Tulokset on kuitenkin pienen lavuuaarisiivoilun arvoisia!

   Poista
 2. Mulla ei ole mitään syvällistä suhdettä yhteensään kuorintatuotteeseen, vaikka olenkin juttunut viimeaikoina entsymaattisiin jauhekuorintoihin. DIY-puoli tässä kuorinnassa ei hotsita, mutta jos sillä oikeasti saa pois sitkeät mustapäät nenäpielistä olen myyty!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en ole se suurin "tee-se-itse"-kuorintojen ystävä, mutta tämä ylitti odotukset. Harva kuorinta on hävittänyt mun iholta mustapäitä samantien. Tämän kanssa eron huomasi jo ekalla kerralla! Ihmeellisen tehokas tuote. Kokeile ihmeessä, ja kerro sitten miten kävi :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuote. Itse olen nyt puoli vuotta käyttänyt entsyymikuorintaa ja todennut sen hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen hiljalleen alkanut suosimaan lempeämpiä kuorintoja :) Ennen raastoin ihoa kaikenlaisin "kivikuorinnoin" :D Ei tehnyt hyvää, ei.

   Poista
 4. Rakastan savinaamiota, tämä tarviikin laittaa muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin hyvä tuote hankintalistalle :) Itse en yleensä innostu perinteisistä savinaamioista, mutta tähän tykästyin. Mustapäähävikillä voi olla osuutta asiaan :D

   Poista
 5. Satuinoa löytämään tämän postauksen sattumalta sopivasti, sillä olin juuri hakenut postipakettini, joka sisälsi kyseisen naamion! Eli vielä ei ole kokemusta, mutta tulossa on. Tällä hetkellä syväpuhdistan ihoani eri naamiolla. Käytössä on ollut Madaran Peel, Argitalin savinaamio ja May Lindstromin Problem Solver - sen kautta olenkin tottunut jauheen kanssa leikkimiseen, joten tuo Hauschka tuskin on ongelma. :) Ja naamioiden poistamisessa olen yleensä käyttänyt konjac-sientä, niin tulee se kuorintakin samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogiini, ja kiitos kommentistasi! Toivottavasti jäät vakiovieraaksi :)

   Mádaran Peel odottaa minulla käyttöönottoa. Paljon positiivista olen siitäkin kuullut. Argitalista ei ole omia kokemuksia, vaikka sarja onkin nimeltään tuttu. Kivoja testailuhetkiä Dr. Hauschkan parissa! :)

   PS. Hyvä muuten, että muistutit noista Konjac -sienistä! Täytyykin kaivaa omat esiin jo tänä iltana. Olen kyllä aiemmin niitä käyttänyt, mutta muistin, että pari uuttakin löytyy vielä kätköistä :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!