Kollageeni on kehon yleisin proteiini. Se auttaa ihoa pysymään kimmoisana ja ryhdikkäänä. Kollageenin tuotannon loppuminen kehossa on syy siihen, miksi paikat alkavat tietyssä iässä valahtaa alaspäin. Kollageenin tuotanto alkaa hiipua 25 ikävuoden jälkeen ja tyssää noin 40 vuoden iässä kuin seinään. Siitä siis alkaa alamäki - vai alkaako sittenkään? Kollageenin tankkaamisen kehoon voi aloittaa hyvissä ajoin, sillä kollageenivarastojen täydentäminen ei ole pahitteeksi, päinvastoin. Kukapa tankkaisi autoaankaan vasta silloin, kun polttoaine on jo loppu? Kollageenivoiteet auttavat ihoa säilyttämään joustavuutensa pidempään, mutta parhaat tehot kollageenista saa kapseleina, sillä ne vilkastuttavat elimistön omaa kollageenituotantoa sisäisesti käytettynä. 


Nuoressa ja terveessä ihossa kollageenin osuus on noin 70-75%. Vanhetessa ihmisen iho ja koko keho ei enää itse kykene muodostamaan riittävästi kollageenia. Kollageenin puute näyttäytyy ihossa sen ohenemisena ja veltostumisena sekä ryppyjen ja juonteiden ilmaantumisena. Iholle saattaa myös tulla couperosaa ja pigmenttiläiskiä. Kun ikää tulee enemmän myös hiukset ohenevat ja kynnet haurastuvat. Kollageeni on ihon rakennusaine, mutta se vahvistaa myös hiuksia, kynsiä ja hampaita sekä tekee luista kestävämmät ja nivelistä liikkuvammat.

Viimeisen kuukauden aikana olen napsinut iltaisin PureLogicolin kolme Kollageenipeptidikapselia ennen nukkumaan menoa. PureLogicolin  kollageenia sisältävä ravintolisä torjuu ikääntymisen merkkejä sisältäpäin. PureLogicol on harvoja merkkejä, joilla on lääketieteellisiä tutkimustuloksia myös ihonhoidon puolelta. Kollageenipeptidikapselien koostumuksessa on runsaasti aminohappoja,  jotka ovat olennaisesti tärkeitä terveelle iholle. Kollageeni on liian suuri molekyyli imeytyäkseen elimistöön sellaisenaan, joten se pitää pilkkoa aminohapoiksi, jotta se pystyy kulkeutumaan iholle. (Lähde: Iltalehden artikkeli.) 


Minulle kelpaa extra-annos kollageenia jo hieman alle kolmekymppisenä, sillä kehoni oma kollageenin tuotanto on jo iän myötä alkanut hidastua. Olen aikaisemmin testannut PureLogicolin Triple Helix Collagen Boosting Mask -kollageeninaamiota, jonka nimesin vuoden 2013 parhaimmaksi naamioksi. Turvaudun edelleen kyseiseen purnukkaan säännöllisin väliajoin. Kun listaan blogiini kaikkien aikojen parhaat purkit, PureLogicolin kollageeninaamio on varmasti mukana. Se on tehokkaimpia kokeilemiani naamioita ja yksi luottotuotteistani. (Postaus täällä.)

PureLogicolin Kollageenipeptidi ravintolisä on ensimmäinen kollageenikuurini kapselien muodossa, joten olen jännityksellä odottanut huomaanko mitään eroa ihossani kuukauden jälkeen. Kollageenipeptidikapselit lupaavat vähentää näkyvästi ihon juonteita ja ryppyjä sekä lisätä ihon kosteutta ja kimmoisuutta. Kliiniset tutkimukset osoittavat myös ihohuokosten pienenevän jopa 34,5%. Näkyvin teho saavutetaan PureLogicolin mukaan kolmen kuukauden kapselikuurin jälkeen. 


Kuukauden kuuri ei tuo ikuista onnea, mutta antaa hyvän alun sille, mitä kolmen kuukauden kuurilla voisi saavuttaa. Neljän viikon jälkeen huomattavin ero ihossani on ollut epäpuhtauksien poissa pysyminen, josta kiitos saattaa jakaantua muidenkin käytössä olevien testituotteiden kesken. Ihohuokosten pienentymisestä en osaa sanoa, sillä ihohuokoseni eivät normaalistikaan ole kovin suuret. Kollageenitankkaus on kuitenkin selvästi tuonut iholle uutta energiaa, sillä iho on kirkkaampi ja näyttää elinvoimaisemmalta. Kuurin päätteeksi voin siis todeta, että pienikin tankkaus kannattaa. Kuukauden kuuri herätti samalla halun tavoitella parempia tuloksia, joten aion jatkaa kollageenin "varastoimista" ja katsoa, mihin kolmen kuukauden kuuri pystyy. Raportoin tuloksista varmasti myös blogin puolella.


PureLogicol keskittyy ihon kollageenituotantoa edistäviin tuotteisiin. Sarjan tuotteet hoitavat ihoa sekä ulkoa että sisältäpäin. PureLogicol ei käytä tuotteissaan parabeeneja tai alkoholia eikä keinotekoisia värejä tai hajusteita. Sarjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkkäihoisille ja aknesta kärsiville. PureLogicol ei testaa tuotteitaan eläimillä. Lisää sarjasta voit lukea PureLogicolin verkkosivuilta.

PureLogicolin Collagen Peptide Skin Supplement -kapselit on saatavilla 52,90 euron hintaan. Yksi pakkaus sisältää 90 kapselia eli yhden kuukauden kuurin. PureLogicolin kollageenikapselit eivät sisällä kolesterolia, säilöntäaineita, täyteaineita, laktoosia, gluteenia, vehnää, sokeria, väriaineita tai hiivaa. Tuotesarjaa saa Helsingin keskustan Stockmannilta, tietyistä apteekeista, verkkokaupoista ja luontaistuotekaupoista. Kaikki jälleenmyyjät listattuna täällä

Oletteko te kokeilleet kollageenikuureja? Uskotteko, että kollageenin tankkaamisesta on hyötyä iholle? 

*Kapselit saatu testiin maahantuojalta.

4 kommenttia:

 1. Mä huomasin näiden kanssa kuukaudessa sen ihohuokosten pienenemisen, pidempi aikainen käyttö varmasti myös vaikuttaa ihon kimmoisuuteen pidemmän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen varma, että kolmen kuukauden kuurilla saa vielä näkyvämpiä tuloksia. Kuukauden kuurikaan ei missään nimessä ollut turha, mutta oikeastaan vasta alkusysäys sille, mitä täysi kuuri saisi aikaiseksi :)

   Poista
 2. Kyllä vaan kelpaisi ja uskon näihin huomattavasti enemmän kuin ryppyvoiteisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen ymmärtänyt oikein, kapselit ovat tehokkaampia juuri siksi, kun ne vilkastuttavat elimistön kollageenituotantoa sisältäpäin, kun taas voiteet jäävät ihon pintaan. Luin jostain artikkelista, että ryppyvoiteiden sisältämät kollageenimolekyylit ovat liian suuria, eivätkä ne siksi läpäise ihon ulointa kerrosta, vaan jäävät ihon pinnalle. Itsekin uskon näiden kapseleiden tehoon enemmän, mutta en silti anti-age-voiteistakaan luopuisi ;) Ne ovat hyvä lisä. Kollageenin voi napata kapseleina ja anti-age-voide voi olla toisenlainen :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!