Dr. Hauschka on ollut minulle jo vuosia tuttu sarja, mutta ainoastaan nimeltä. Kyseisen tohtorin tuotteet ovat edustaneet mielikuvissani tylsän apteekkimaista ja yrttisen oloista sarjaa, joka on ollut saatavilla iät ajat. Tänä vuonna kun aloin vaellella luonnonkosmetiikan poluilla, myös Hauschka tuli mieleeni. Päätin antaa tohtorille mahdollisuuden ja ilokseni sain maahantuojalta blogia varten testattavakseni sarjan tuotteita. Ja tuli taas todettua, että kaikki ei ole sitä, miltä vaikuttaa

Kuva: Dr. Hauschka Skincare


Dr. Hauschka on yksi maailman myydyimmistä luonnonkosmetiikkasarjoista. Kemisti Rudolf Hauschka lanseerasi sarjan vuonna 1967 yhteistyössä lääkärien ja kemistien kanssa kosmetologi Elisabeth Sigmundin reseptejä hyödyntäen. Dr. Hauschka -tuotteet valmistetaan ainoastaan luonnosta peräisin olevista raaka-aineista eikä tuotteissa käytetä minkäänlaisia synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita.

Dr. Hauschka -kosmetiikkasarja koostuu kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoitotuotteista sekä värikosmetiikasta ja erityistarpeisiin kehitetyistä Dr. Hauschka Med -hoitotuotteista. Tuotteiden ainutlaatuisuus perustuu tarkoin valittuihin luonnon raaka-aineisiin, kuten oman biodynaamisen puutarhan yrtteihin ja erityiseen rytmiseen valmistusmenetelmään. Ihonhoitofilosofian ytimenä toimii oivallus siitä, kuinka iho on osa elimistöämme. Dr. Hauschkan tuotteet pyrkivät vahvistamaan ja tasapainottamaan ihon normaaleja toimintoja sekä luonnollista rytmiä, mutta myös suojaamaan ihoa ulkoisilta rasituksilta, kuten UV-säteilyltä, tuulelta ja saasteilta. Tuotteet auttavat ihoa säilyttämään luontaisen tasapainonsa. 


Viime viikkojen aikana tiukassa testissä ovat olleet Dr. Hauschkan Puhdistusvoide, Puhdistusemulsio, Kasvovesi, Voidenaamio sekä Melissa PäivävoideDr. Hauschkan kaikille ihotyypeille soveltuva Puhdistusvoide on yksi sarjan tärkeimmistä tuotteista ja se taputellaan kasvoille ja kaulalle aamuin illoin. Tuubista puristetaan noin 1,5 cm jauhetusta mantelista valmistettua hiekanväristä voidetta ja sekoitetaan joukkoon muutama tippa vettä. Tämän jälkeen iho puhdistetaan kevyellä painelutekniikalla. Voidetta ei siis hangata iholla, sillä mantelin murusia ei ole tarkoitettu ihon kuorimiseen. Tarvittaessa puhdistusvoidetta voi hieroa hellästi otsan, nenän ja leuan alueella, mutta vain kevyesti. Tämän jälkeen kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä. Aamuisin voi kokeilla myös kylmää vettä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat.


Dr. Hauschka Puhdistusvoide lupaa tehdä ihosta kauniin ja kuulaan. Voide sisältää tarkoin valittuja kasviuutteita kehäkukasta, kamomillasta, mäkikuismasta ja masmalosta, jotka kirkastavat ihoa ja elvyttävät sen omaa luonnollista puhdistumiskykyä. Lisäksi Puhdistusvoide edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa. Allekirjoitan kaikki nuo edellämainitut lupaukset. Ennakkokäsitysteni perusteella en olisi koskaan uskonut, että minusta tulisi Dr. Hauschkan kannattaja. Puhdistusvoiteesta on kuitenkin tullut yksi uusista suosikkituotteistani! 50g tuubi on jo lähes pursotettu tyhjäksi, mutta uusi on jo tilattu. Tuotteen hinta vaihtelee noin 15 eurosta hieman yli 20 euron, mutta on jokaisen sentin arvoinen. Savisen yrttinen tuoksu ei anna tuoksuelämystä, mutta tekee ihanaa iholle. En tiedä onko Dr. Hauschkan ansiota, että ihoni on parantunut huomattavan paljon viimeisten viikkojen aikana. Kuului kiitos Hauschkalle tai ei, Puhdistusvoide on saanut vakituisen paikan kylpyhuoneeni peilikaapista. Painelutekniikka antaa kivaa vaihtelua perinteiseen ihonpuhdistukseen ja aamuisin tämä on loistotuote. Meikinpoistoon Puhdistusvoide ei ainoana tuotteena riitä, mutta siitä tullaankin sitten seuraavaan kokelaaseen: Dr. Hauschkan Puhdistusemulsioon.

Kuva: Dr. Hauschka


Dr. Hauschka Puhdistusemulsio on hellävarainen puhdistustuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Koostumukseltaan emulsio on maitomainen ja sopii erityisen hyvin kuivalle, ohuelle ja herkälle iholle. Se sisältää muun muassa jojoba-, manteli- ja aprikoosiöljyä sekä masmalo- ja kaurauutetta, jotka ravitsevat ihoa ja tekevät ihosta samettisen pehmeän. Puhdistusemulsio on mielestäni tuoksultaan miellyttävämpi kuin Puhdistusvoide, mutta emulsio onnistuu poistamaan meikin huomattavasti menestyksekkäämmin: vesiliukoinen meikki irtoaa iholta helposti ja jopa silmämeikki lähtee yllättävän hyvin. Puhdistusemulsion jälkeen voi viimeistellä ihonpuhdistuksen Puhdistusvoiteella145ml lasisessa pumppupullossa saatavilla olevan Puhdistusemulsion hinta vaihtelee 20 - 29 euron välillä myyntipisteestä riippuen. Tuotteeseen voi tutustua paremmin Dr. Hauschkan nettisivuilla täällä.

Dr. Hauschkan Kasvovesi on myös kirjaimellisesti virkistävä yllätys. 100ml suihkepullossa saatavaa kasvovettä kuvaillaan ihon kirkastajaksi ja elävöittäjäksi. Se on erinomainen rasvaton perushoito normaalille, kuivalle, herkälle ja uusiutumista kaipaavalle iholle. Kasvoveden aineosiin kuuluvat muun muassa taikapähkinä ja masmalo, jotka yhdessä aktivoivat ihon aineenvaihduntaa ja saavat ihon tuntumaan raikkaalta ja elinvoimaiselta. Dr. Hauschkan Kasvovesi myös säätelee ihon kosteustasapainoa. Raikastavaa kasvovettä suihkutellaan aamuin illoin ihonpuhdistuksen jälkeen ja painellaan kevyesti käsillä. Dr. Hauschkan Kasvovesi on ensimmäinen, jota olen painellut käsillä kasvoilleni. Jotenkin luotan enemmän pumpulilla pyyhkäisemiseen, mutta olenpas saanut tottua tähänkin. Aamuisin käytän painelutekniikkaa, mutta iltaisin tunnustan turvautuvani totuttuun pumpulilla pyyhkäisy -rutiiniin, sillä siten tunnen varmasti saavani kaiken meikin pois iholta. Dr. Hauschkan Kasvoveden suositushinta on noin 29 euroa. 

Kuva: melissavoide.fi

Dr. Hauschkan valikoimista löytyy neljä erilaista naamiota. Minun testattavanani ollut Voidenaamio soveltuu normaalille, epäpuhtaalle, auringolle altistuneelle ja couperosaan taipuvaiselle iholle. Sitä voi käyttää myös kuuriluontoisena päivittäisenä hoitona, mikäli iho on punoittava, arpinen tai epäpuhdas. Tällöin voidetta levitetään ohuen ohut kerros päivävoiteen alle. Voidenaamiota kuvaillaan ihon omaa toimintaa aktivoivaksi, puhdistavaksi ja tasoittavaksi naamioksi, joka samalla kiinteyttää ja silottaa ihoa.

Voidenaamio on sopinut normaali-sekaiholleni täydellisesti. Olen käyttänyt naamiota ohjeen mukaisesti kaksi kertaa viikossa ja levittänyt kasvoille reilun määrän antaen naamion vaikuttaa 20 minuuttia. Vaalean vihertävä naamio tuoksuu kevyen ruohoiselta ja hieman sitruksiselta. Se imeytyy iholleni vaikutusajalla ja jättää jokaisen käyttökerran jälkeen tasaisen ja sileän ihon, kuten lupaakin. Lisäksi olen huomannut säännöllisen käytön tuloksena, että pienet, punaiset arpipilkkuni (jotka ovat peräisin itsepäisestä ja tarpeettomasta puristelusta) ovat selkeästi haalentuneet kasvoillani. Uskon, että Dr. Hauschkan puhdistustuotteillakin on korttinsa pelissä mukana. Niin tai näin, olen tietenkin tyytyväinen tasaisempaan ihooni!


Voidenaamiota saa 30ml koossa ja sen suositushinta on noin 39 euroa. Ihanaisen Puhdistusvoiteen lisäksi tämä on toinen Hauschkan tuotteista, joka jää taatusti pysyvään käyttöön! 

Viimeisimpänä testivuorossa on Melissa Päivävoide, joka tuli Hauschkan valikoimaan uutuutena syksyllä 2013. Melissa Päivävoide on suunnattu herkälle sekaiholle eli iholle, jossa esiintyy erityisesti kasvojen T-alueella kiiltoa ja pieniä epäpuhtauksia, mutta muutoin iho saattaa olla kuiva ja poskilla hieman punoittava. 

Melissa Päivävoide lupaa rauhoittaa ihoa ja palauttaa ihon rasva- ja kosteustasapainon. Raikas sitruunamelissan tuoksu virkistää mieltä ja tasapainottaa ihoa: se ehkäisee rasvaisten alueiden kiiltoa, mutta kosteuttaa samalla kuivia ihoalueita. Voide myös rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. 

Kuva: Dr. Hauschka

Melissa Päivävoiteessa huomio kiinnittyy ensimmäisenä ihanan raikkaaseen, sitruksiseen tuoksuun. Voiteen koostumus ei ole liian kevyt, mutta ei liian täyteläinenkään. Voide levittyy iholle hyvin jättäen mattapinnan, mutta silti kosteutetun, pehmeän tuntuisen ihon. Melissa Päivävoide soveltuu mielestäni loistavasti meikkivoiteen alle ja hillitsee näkyvästi kiiltoa, kuten lupaakin. Voide on juuri omiaan normaali-sekaiholleni, jossa on myös pintakuivia kohtia. Rasvaisen ihon ohuen ohut voide olisi minulle aivan liian kevyttä. Melissa Päivävoiteen kanssa kiilto pysyy kurissa, mutta iho saa silti tarpeeksi kosteutusta. Lisäksi meikki näyttää sopivan kuulaalta ja raikkaalta. 

Melissa Päivävoidetta myydään 30ml koossa noin 28 euron hintaan. Dr. Hauschkan tuotteita löytää esimerkiksi Sokokselta, Stockmannilta ja Life-myymälöistä. Netistä Dr. Hauschka -tuotteita löytää laajan valikoiman Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja Biodellystä. Kaikki Dr. Hauschka Jälleenmyyjät ja Kosmetologit löydät täältä

Onko teillä kokemusta Dr. Haushckan tuotteista? Ilmiantakaahan suosikkinne.

8 kommenttia:

 1. Mulla oli semmonen matka/kokeilusetti Hauschkalta rasvaselle iholle ja siinä oli kans toi puhdistusvoide. Tykkäsin siitä tällee talvempana ku iho alko vähän kiristelee, mutta kesällä iho ilmotti mielipiteensä kukkimalla :/ ens talveks vois taas miettiä josko hankkis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Puhdistusvoide on niin huippu :) Kesäksi ja talveksi kannattaakin vähän vaihdella tuotteita. Ei toki kaikkia, mutta ihon tarpeet muuttuu vuodenaikojen mukaan ja tietty myös elämän ajanjaksojen mukaan, kun iho reagoi esim. stressiin ym. :)

   Poista
 2. En ole aiemmin kokeillut Dr. Hauschkaa, mutta nyt uteliaisuuteni on kieltämättä herännyt, niin moni on kehunut sarjaa. Kiitos hyvästä arvostelujutusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että postaus oli mieleen :) Minäkään en aiemmin vaivautunut kokeilemaan Hauschkan tuotteita, vaikka moni oli niitä kehunutkin. Ajattelin että ihon täytyy olla jotenkin poikkeuksellisen surkeassa kunnossa tai että Hauschkan tuotteet olisivat hyviä niille, joille mikään ei enää tepsi. Mutta kylläpä yllätyin! Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos on vähänkin samanlaisia ennakkokäsityksiä ollut kuin minulla :)

   Poista
 3. Tän sarjan kosteusvoiteet on huikeen hyviä.:) ja tykkään kans huulipunista ku ne on tosi pigmenttisiä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Melissa Päivävoide on kyllä tuntunut tosi hyvältä iholla ja kosteuttanut riittävästi nyt pakkasillakin :) Dr. Hauschkan meikeistä ei ole vielä kokemusta, mutta kevään aikana olisi tarkoitus uppoutua enemmän luonnonkosmetiikan meikkimaailmaan.

   Poista
 4. Ehdottomat suosikkejani ovat kiinteyttävä naamio ja spezial kasvovesi, mutta näin yleensä ottaen, en ole Hauschkalta kokeillut ikinä mitään huonoa. Paitsi värikosmetiikasta ripsiväri ei pysy mulla edes puolta tuntia suttaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteyttävä naamio houkuttelee täälläkin :) Hauschka kyllä osasi yllättää täydellisesti. Puhdistusvoiteesta en luovu ikinä!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!