Jokainen on varmasti yhtä mieltä siitä, että hiukset ovat tärkeä osa kokonaisvaikutelmaa, kun puhutaan huolitellusta ulkonäöstä. Loihtiipa sitten hillityn nudemeikin tai sävähdyttävän juhlameikin, hiuksetkin vaativat viimeistelynsä. Jos tukka sojottaa eri suuntiin, kukaan ei siinä vaiheessa kiinnitä huomiota kauniiseen meikkiin, vaan peikkopää vie taatusti huomion. Näin ainakin minä ajattelen, kun kärsin kuuluisasta bad hair daysta.

Tiedän pitäväni hyvää huolta ihostani ja meikkaustaitoni olevan kohdillaan, mutta olen kaukana tukkataiturista. Vaikka omistankin jättimäisen purkkiarmeijan erilaisia hiustenhoitotuotteita ja investoin hiustuotteisiin lähes yhtä paljon kuin ihonhoitotuotteisiin, en osaa tehdä montaakaan erilaista kampausta. Kun joku ojentaa minulle meikkipaletin ja pyytää luomaan juhlalookin, teen sen ilomielin ja antaumuksella. Mutta mitä tulee hiuspuoleen; ennen juhlatilaisuuksia minun on syytä etsiä suorin tie kampaajalle, ellen halua herättää vähemmän mairittelevampaa huomiota. 

Kuva: stylebistro.com

Arkisin pitkät, tummanpunertavat hiukseni ovat yleensä tiukalla ponnarilla. Näin koen näyttäväni huolitellummalta, kuin jos jättäisin paksut, hieman lainehtivat hiukseni valloilleen. Hiukseni ovat sateessa hieman kihartuvaa tyyppiä, eli olen juuri se "onko meillä sateenvarjo, otinko sateenvarjon?" -nainen, jolle sateenvarjo on elämä, kun on tiedossa juhlat tai iltamat, joihin tukka on varta vasten suoristettu sileäksi ja kiiltäväksi. Kun on vähänkin kostea keli, sileä look on mennyttä ja tilalla on pörrööntyvä lainekasa. Tämän vuoksi toisinaan hyödynnänkin lainehtivaa tukkalaatuani puristelemalla hiuksiani kevyesti samalla, kun suihkuttelen lakkaa tai muotoilusuihketta. Se on minulle helppo keino saada kivat, luonnolliset kiharat käyttämättä kiharrinta. Tuo tukkatyyli on myös varma kelin ollessa sateinen, vaikkakin joskus kiharoissani on kyse vain laiskuudesta: pitkien hiuksien suoristaminen tuntuu minusta työläämmältä kuin helposti ilman rautaa puristeltavat kiharat. 

Hiuslaatuni pakottaa minut käyttämään hinnakkaampia kampaamotuotteita, ellen sitten halua näyttää peikolta. Mitä hiuksiin tulee, vitsailen joskus näyttäväni Anita Hirvoselta, mikäli en käyttäisi mitään hiustuotteita tai vaihtaisin kaupan halpashampoisiin. Anitalle hänen tukkatyylinsä sopii - nainenhan on vallan ihana, mutta minua tukkatyyli ei pukisi, joten pysyttelen suosiolla hyvissä hiustuotteissa. Kaikki kunnia Anitalle: Suomeen ei mahdu toista Anita Hirvosta.

Kuva: girlterest.com

Olen kahlannut aikamoisessa tukkatuotemeressä ja kokeillut varmasti satoja eri shampoita ja hoitoaineita. Yhtenä ajanjaksona muistan vaihtaneeni merkkiä aina kun edelliset purkit loppuivat ja samalla ostaneeni säästöön purkkeja, jotka maksoivat 30 euroa kipaleelta. Se on hinta, jonka maksan hyvästä tukkatuotteesta. Hiustuotemaailmassa se tuntuu jotenkin "paljolta", mutta ihonhoitotuotteissa hinta kallistuu minusta melkein halvemman puolelle, toki riippuen tuotteesta.

Mitä sitten koen tarvitsevani? Shampoon ja hoitoaineen lisäksi kaapeistani löytyy hiusöljyjä, erilaisia silotustuotteita, kiharia korostavia tuotteita, selvityssuihkeita, lämpösuojan antavia suihkeita, hiuspuutereita, tyvikohotuslakkoja, maksimaalisen pidon antavia lakkoja "hiukset auki" -kampauksiin, hienojakoisempia hiuslakkoja ponnaripäiville, tietenkin myös erilaisia kiiltotuotteita: öljymäisiä, lakkoja ja suihkeita... (Jatkanko vielä?) Lista on loputon. Omistan todellakin kaikkea maan ja taivaan väliltä. Välillä huomaan jonkin tuotteen (jota en edes muistanut omistavani) seisoneen kaapissa käyttämättömänä parikin vuotta.

Olen vuosien saatossa huomannut, että myös hiustuotteisiin voi palaa rahaa ihan yhtä lailla kuin ihonhoito- ja meikkituotteisiin. Ei nyt ihan samanlaisia summia, mutta kuitenkin paljon. Shampoota ja hoitoainetta kuluu pidempään tukkaan enemmän ja vaikka laittaisin hiukset joka päivä "vain" ponnarille, tarvitsen silti kevyttä lakkaa silottaakseni pienet pörröt. Sen jälkeen tulee sipaistua pituuksiin vielä hiusöljyä, jos haluan ponnarista siloisemman. Mikäli valitsen tuuhean kiharaponnarin, tuote on taas eri. Lopuksi käytän vielä kiiltolakkaa viimeistelemään tyylin. Kyllä niitä tuotteita siis kuluu. Joten olenko joskus toivonut, että hiusmaailmastakin löytyisi BB- tai CC-voiteen tyyppinen tuote, joka tekisi useamman asian kerralla, jotta ei tarvitsisi raahata kokonaista hiuspurkkiarmeijaa mukaansa (vielä kaikkien ihonhoitotuotteiden lisäksi)? Olen. Arvatkaa vain kuinka monta kertaa.


Kuva: www.luscioushaireurope.com

Nyt olen vihdoin löytänyt tuotteen, joka korvaa monta tukkamaailman tuotetta. Tätä hurmuria ei kannata jättää väliin, jos painiskelee samojen ongelmien kanssa kuin allekirjoittanut. Jos ylipäätään haluaa vähentää hiuspurkkimääräänsä ja säästää rahaa, kannattaa turvautua Uniq-One All In One Hair Treatmentiin, punaiseen suihkepulloon, joka tarjoilee hiuksille ne kymmenen hoito-ominaisuutta, joita hiukset eniten tarvitsevat: 

 1. Korjaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia.
 2. Antaa hiuksille kiiltoa ja estää hiusten pörrööntymistä.
 3. Antaa hiuksille lämpösuojan.
 4. Tekee hiuksista silkkiset ja pehmeät.
 5. Suojaa hiusväriä sisältäen UVA- ja UVB-suojat.
 6. Helpottaa hiusten harjaamista ja muotoilemista.
 7. Tekee hiusten selvittämisestä uskomattoman vaivatonta.
 8. Auttaa säilyttämään hiustyylin pidempään.
 9. Ehkäisee kaksihaaraisia.
 10. Antaa hiuksille tuuheutta.

Tv-shop-maisesti totean: KAIKKI YHDESSÄ PURKISSA! Kuvitelkaa jonkun sanovan, ettei tarvitse käyttää ollenkaan hoitoainetta, öljyjä tai kiilto- ja lämpösuihkeita, ainoastaan suihkia yhtä tuotetta hiuksiinsa, joka korvaa kaikki edellä mainitut. Minulle näin väitti luottokampaajani/ystäväni pari kuukautta sitten tavatessamme kuukausittaisen hiustenhoitohetken merkeissä hänen kampaamollaan Helsingissä. Hän alkoi puhua ihmetuotteesta, jolla voisin jättää hoitoaineen väliin ja saada silti selvät, kiiltävät hiukset. Uniikkituotteesta puhuminen oli ylistävää ja innostunutta, ja koin sen hieman hämmentävänä, sillä kampaajaystäväni ei ole koskaan aiemmin tuputtanut minulle mitään tuotetta. Jos olen jotain tarvinnut, on hän toki neuvonut oikeat tuotteet, mutta tällä kertaa suositus lähti häneltä. 


En pidä hiuksiin jätettävistä hoitoaineista, enkä todellakaan voi jättää hoitoainetta väliin. Muuten tuloksena on se peikko-look, jota alussa kuvailin. Ilman hoitoainetta hiukseni ovat kiillottomat ja takkuiset, sanalla sanoen: hirveät. Jätettävät hiustenhoitoaineet puolestaan tekevät hiuksistani latteat ja hävittävät kaiken kuohkeuden. Niinpä olin enemmän kuin epäluuloinen Uniq-Onen suhteen. Päätin kuitenkin antaa tuotteelle mahdollisuuden ystäväni kehuryöpyn saattelemana ja ostin tuotteen. Tiesinhän minne osoitan negatiivisen palautteen, jos tuote ei toimikaan.

Hiuslaatuni on varmasti haastavimmasta päästä, joten se, että tuote toimii minun hiuksissani on todellakin ihme! Hennoille hiuksille haaste on varmasti helpoin ja toki jotkut voivat pärjätä ilman hoitoainetta ja saada silti sileät hiukset, mutta minä en kuulu siihen joukkoon. Pesen hiukseni aina iltaisin (pesuväli on noin joka toinen tai kolmas päivä) ja annan niiden kuivua luonnollisesti yön yli. Käytän hiustenkuivaajaa lähinnä matkoilla. Shampoopesun jälkeen hiukseni ovat karheat ja kammottavat, mutta kun suihkaisen noin 10 suihkausta Uniq-One All In One Hair Treatment -suihketta, harjaus sujuu helposti ja hiukset ovat hetkessä selvät. Eikä tuo ole minut vakuuttuneimmaksi saanut osuus: kaikista isoimmaksi ihmeeksi osoittautui se, että hiukset ovat yön yli kuivuttuaan kuohkeat, ilmavat JA SILEÄT, mutta eivät tippaakaan latteat! Koska suihke on koostumukseltaan hieman paksumpaa verrattuna vaikkapa perinteisiin selvityssuihkeisiin, suihkutan sitä enemmän hiusten pituuksiin ja vain pari suihkausta tyven lähettyville. Näin varmistan sen, että hiukset pysyvät kuohkeampina pidempään. 


Kuva: salon21hairandbeauty.co.uk

Uniq-One All In One Hair Treatment -hoitosuihkeella korvaan siis hoitoaineen enkä tarvitse minkäänlaisia öljyjä tai latvaseerumeita suihkeen jälkeen. Jos suoristan hiukset, en tarvitse enää erillistä lämpösuojaakaan. Mikäli en käyttäisi Uniq-One:n suihketta, tarvitsisin (1) hoitoaineen jälkeen vielä (2) selvityssuihkeen, sen jälkeen laittaisin pari tippaa (3) hiusöljyä hiuksia silottamaan ja lopuksi vielä (4) latvaseerumin. Jos suoristaisin hiukset, käyttäisin alla vielä (5) lämpösuojan antavaa suihketta tai -voidetta. Siispä tämä yksi (ja vieläpä hyväntuoksuinen) tuote korvaa minun käytössäni 4-5 tuotetta! Aika mahtavaa, vai mitä?

Uniq-One on suhteellisen uusi sarja Suomessa ja vasta rantautumassa kampaamoihin. Siksi en osaa nimetä kuin Helsingissä Mechelininkatu 12:ssa sijaitsevan Revolution Hair -kampaamon, jossa tiedän Revlonin tuotteiden kuuluvan valikoimaan. Uniq-One All In One Hair Treatment -hoitosuihkeella (150ml) on hintaa noin 20 euroa. Netissä Uniq-One -tuotteisiin pääsee tutustumaan täällä, josta löytää tarkemmat ohjeet suihkeen käyttämiseen. Ulkomaisista nettikaupoista Beauty Bay:lla on valikoimissaan Uniq-One All In One Hair Treatment -hoitosuihke.

Millaisia hiustuotteita te käytätte? Innostuitteko Uniq-One:sta? 3 kommenttia:

 1. Mitäs luulet? KIINNOSTUIN!

  Sinun tukanlaittosi kuulostaa tosi samanlaiselta kuin omani, en koskaan pese tukkaani aamulla, aina illalla ja fööniä tai muita laitteita käytän tukkaani muutamia kertoja vuodessa. Olen ihan käsi oman tukkani kanssa, vaikka koulutukseni vuoksi osaan kyllä jonkun verran laittaa muiden hiuksia, se on paljon helpompaa. Taitaa lähteä tuote seuraavan BeautyBay tilaukseni mukaan... Hintaa en pidä ollenkaan pahana, jos tuote toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan huippu löytö, vaikka olinkin aluksi epäluuloinen :) Ei muuten sisällä silikonia, eli silottava vaikutus ei voi johtua siitäkään! Olisi kiva kuulla tuotteesta sinunkin kokemuksiasi, kun lopulta kokeilet :)

   Poista
  2. Inci-listassa näyttäisi olevan Cyclopentasiloxane eli silikoni, muttei kuitenkaan ihan alussa. Hyvältä tuotteelta vaikuttaa

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!