Kerroin jokin aika sitten saaneeni blogia varten testiin Keramidi Kasvojen Puhdistusgeelin, jonka kautta ihoni sai ensikosketuksensa japanilaiseen V10Plus-sarjaan, jonka värikkäät seerumipullot ovat vilahdelleet naistenlehdissä ahkeraan. Vesipohjainen kuorinta on puolestaan puhututtanut erityisesti kauneusblogeissa ja saanut osakseen ihmetystä, kiitosta ja kehuja. Kuuluisasta ihmekuorinnasta luvassa kokemuksia myöhemmin, mutta nyt keskitytään mainetta niittäneen seerumivärikatraan Pycnogenol Seerumiin, jonka sain testattavakseni blogia varten.

Kuva: V10plus

V10Plus Pycnogenol Seerumi on yksi sarjan kymmenestä seerumista. Japanilaisen Akiko Yokotan kehittämä seerumikokoelma lupaa tarjota jokaiselle ihotyypille juuri oikeanlaista hoitoa ihon erityistarpeiden mukaan. 10 erilaista seerumia on kehitetty yleisimpiin iho-ongelmiin ja niitä voi käyttää yhdessä tai yksinään. Omalle iholle sopivan hoitoseoksen voi sekoittaa sen mukaan, mitä iho milloinkin tarvitsee.

Pycnogenol Seerumia suositellaan muun muuassa epäpuhtaalle ja rasittuneelle iholle, ja tehokkaana antioksidanttina se käy erityisen hyvin noin 30:stä ikävuodesta ylöspäin.  Alle 30-vuotiaille (kuten minulle, kolmenkympin rajapyykkiä saavuttavalle) seerumi soveltuu esimerkiksi tehohoidoksi tähän aikaan vuodesta.

Kuva: chacha.com


V10Plus-sarjan verkkosivuilla kerrotaan Pycnogenolin olevan eteläranskalaisen rannikkomännyn kaarnauute, jonka antioksidanttinen ominaisuus on jopa 350 kertaa vahvempi kuin C-vitamiinilla ja 170 kertaa vahvempi kuin E-vitamiinilla. 
Pycnogenol Seerumi lupaa vahvistaa vitamiinien ja kollageenin vaikutuksia iholla. Lisäksi se ennaltaehkäisee hapettumista ja korjaa jo tapahtuneita vaurioita. Tuloksia luvataan näkyvän jo 10 päivässä.

Antioksidantit toimivat ihon ikääntymistä vastaan, sillä ne suojaavat ilmassa olevien vapaiden radikaalien hapettavalta vaikutukselta. Vapaat radikaalit ja muut reaktiiviset happiyhdisteet aiheuttavat oksidatiivista stressiä, ja nykykäsityksen mukaan ne edistävät elimistön vanhenemista. Antioksidantti toimii hapettumisen estäjänä, joka itse reagoimalla eli hapettumalla tekee vapaan radikaalin tehottomaksi ja pelastaa muita tärkeämpi molekyylejä vahingoittumasta. (Osa tekstistä poimittu täältä.)

Maahantuoja Nina Forssell selventää vielä mitä tarkoittaa, että Pycnogenol Seerumi ennaltaehkäisee hapettumista:

Vapaat radikaalit ovat happiradikaaleja, jotka pääsevät valloillaan ollessaan hapettamaan elimistön soluja, esimerkiksi ihosoluja. Pycnogenol on antioksidantti, mikä tarkoittaa että se estää happiradikaalien toimintaa, eli hapettumista. Anti=ei   oxygen=happi. Jos ihan kemiallista reaktiota miettii, pääsee happimolekyyli vapaana ollessaan kiinnittymään soluihin ja näin ollen aiheuttaa haittaa/ennenaikaista vanhenemista. Ihan niinkuin rautakin ruostuu/hapettuu hapen vaikutuksesta. Ruoste on ainetta, jota muodostuu rauta-atomien hapettuessa. Eli Pycnogenolista voisi hauskasti sanoa, että se "estää ihoa ruostumasta".


Kuva: V10Plus


Olen käyttänyt seerumia nyt reilun kolmen viikon ajan, aamuin illoin päivä- ja yövoiteen alla. Koostumukseltaan seerumi on miellyttävä ja katoaa ihoon samantien. Tuoksua seerumissa ei ole. Kaikki V10Plus-sarjan seerumit ovat hajustamattomia eivätkä sisällä parabeeneja, keinotekoisia väriaineita tai mineraaliöljyjä. (Tokikaan hajustamaton ei aina tarkoita tuoksutonta, kuten huomasin Keramidi Kasvojen Puhdistusgeelin kohdalla.) 10 päivän käytön jälkeen huomasin pientä ihon kirkastumista, mutta en niin merkittävää eroa, että olisin hypähtänyt riemusta. Uskon, että kosteuttava Hyaluronihappo Seerumi sekä ihoa kirkastava ja aknearpia korjaava C-vitamiiniseerumi olisivat minun iholleni paremmat vaihtoehdot. C-vitamiiniseerumia suositellaan myös aknen hoitoon. Itse en kärsi aknesta, mutta olen haka aiheuttamaan iholleni pieniä punaisia arpipilkkuja, jotka tulevat pakkomielteisestä puristelusta. Kyseessä on ongelma, josta en näytä pääsevän eroon, ja johon erityisesti väsyneenä ja stressaantuneena syyllistyn (ja pahasti).

Kolmen viikon käytön jälkeen voin sanoa seerumin hieman kirkastaneen ja tasoittaneen ihoni sävyä. Kun vertaan käyttökokemustani esimerkiksi Lancômen DreamTone -seerumiin, joka lupaa antaa iholle tasaisen ihonsävyn ja korjata pigmenttimuutoksia, ostaisin ehdottomasti DreamTonen sijasta pullon V10Plus Pycnogenol Seerumia. Lancômella on minusta joitain hyviä meikkituotteita, mutta yksikään sarjan seerumeista ei ole vakuuttanut minua. En ole huomannut ihossa kuin hetkellisen eron, ja minusta 95 euroa (Lancômen DreamTonen hinta) hetkelliselle ilolle on aika korkea. 

Pycnogenol Seerumia saa punaisessa 30ml pullossa 85 euron hintaan. Tuotetta pääsee tarkastelemaan esimerkiksi täällä. 85 euron hinta voi kuulostaa korkealta, mutta seerumi on erittäin riittoisa: sitä käytetään vain kolme tippaa aamuin illoin. V10Plus-sarjaa saa apteekeista ja verkkoapteekeista. Jälleenmyyjät löydät täältä.


Tehokosteutusta iholle geelimäisestä kosteusnaamiosta


Haluan myös jakaa kokemukseni V10Plus Okinawa Deep Sea Water Mask -kosteusnaamiosta, jonka sain myös testattavakseni. Naamio on vesipohjainen, kuten muutkin V10Plus-sarjan tuotteet ja koostumukseltaan se on kirkasta ja geelimäistä. Okinawa Deep Sea Water Mask on valmistettu Okinawan saarta ympäröivän syvän meren mineraalipitoisesta vedestä. Naamion kerrotaan sisältävän runsaasti hyaluronihappoa, merilevää ja mineraaleja, jotka kosteuttavat ihoa ja lisäävät ihon elastisuutta. Okinawa Deep Sea Water Mask lupaa kosteuttaa kovistakin sääolosuhteista kärsineen ihon ja tehdä sen kimmoisaksi ja sileäksi.


Kuva: iltalehti.fi

Okinawa Deep Sea Water Mask on saanut nimensä Okinawan saaresta, josta maailman pitkäikäisimpien ihmisien väitetään löytyvän. Okinawa sijaitsee Etelä-Japanissa ja sitä on kutsuttu terveellisimmäksi paikaksi maan päällä elämiseen. Saarella asuvien ihmisten salaisuuden kerrotaan olevan muun muassa saaren ilmasto, terveellinen ruoka, mineraalipitoinen vesi ja elintavat ilman stressiä. 

Pohjatietojen perusteella Okinawa Deep Sea Water Mask kuulostaa aika lailla ihmeelliseltä. Naamio lupaa kosteutta ja kimmoisuutta, ja täytyy myöntää, että sitä se myös antaa. Geelinaamio tuntuu ihanan viilentävältä ja kosteuttavalta iholla. Päällimäisenä mieleeni tulee kuitenkin sana kuulas, kun tarkastelen ihoani naamion jälkeen. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomaa jo eron.


Kuva: V10Plus


Okinawa Deep Sea Water Mask -kosteusnaamiota suositellaan käytettäväksi kolme kertaa viikossa tai jopa päivittäin. Sen voi jättää iholle vaikuttamaan 15-30 minuutin ajaksi tai vaihtoehtoisesti myös yön yli. Minulla naamio imeytyi ihoon reilun puolen tunnin aikana lähes kokonaan ja pyyhkäisin ylimääräiset pois kostutetulla vanulapulla, jonka jälkeen hieroin loput naamiosta ihoon. Aamulla iho näytti hyvältä. 

Okinawa Deep Sea Water Mask -kosteusnaamiota saa 200ml kokoisessa putkilossa noin 60 euron hintaan. Hinta ei ole korkea siihen nähden, että normaalisti naamioita myydään 50ml purkeissa. V10Plus-sarjan kosteusnaamio on siis neljä kertaa tavallisen naamiopurkin kokoinen, joten 50ml purkille tulisi periaatteessa hintaa vain 15 euroa.  Naamioon voit tutustua tarkemmin täällä. Okinawa -naamion löytää netistä esimerkiksi täältä. Hinnat vaihtelevat hieman myyntipaikasta riippuen, mutta verkkoapteekeista esimerkiksi Apteekkituotteet.fi:lla on edulliset hinnat ja myös laaja valikoima V10Plus-sarjan tuotteita. 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!