Luonnonkosmetiikan käyttö on yleistymässä ja sen suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Netin keskustelupalstoilla kysellään hyvistä luonnonkosmetiikkatuotteista, blogeissa tutustutaan uusiin luonnonkosmetiikkasarjoihin ja naistenlehtien tuotevertailuissakin on lähes aina jokin luonnonkosmetiikkatuote mukana, joka ei jää synteettisien sisariensa varjoon, vaan pyyhältää joissain tapauksissa jopa ohi ja lujaa! Ilmiö on hurja, mutta minä yksinkertaisesti rakastan sitä. Jatkuvasti kuulee jostain uudesta sarjasta, joka on juuri rantautunut Suomeen, vaikkakin maailmalla se on saattanut olla jo vuosia tai jopa vuosikymmeniä, mikä on oikeastaan aika hassua. Pelkästään Euroopassa on lukuisia luonnon raaka-aineisiin pohjautuvia kosmetiikkasarjoja, joita ei vain vielä ole löydetty ja tuotu Suomeen. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulevat vuodet tulevat tullessaan, sillä luonnonkosmetiikkailmiö paisuu, se on varma.

Kuva: forum.girlit.fi


Luonnonkosmetiikassa kaikki aineosat tulevat luonnosta. Luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä aineosia, kuten parabeeneja, silikonia, mineraaliöljyjä tai parafiinia. Luonnoskosmetiikka on myös ekologista eikä eläinkokeita tehdä. Kun käyttää luonnonkosmetiikkaa, ei altistu synteettisille kemikaaleille, joiden pitkäaikaisvaikutuksista ei ole varmuutta. Luonnonkosmetiikka säästää myös luontoa, sillä kemikaalikuorma ei ole yhtä iso kuin tavallisen kosmetiikan jäljiltä.

Luonnonkosmetiikka on puhtaampaa, ja se miltä iho näyttää käytön jälkeen, ei ole lumevaikutusta. Mitä enemmän kokeilen luonnonkosmetiikkaa, sitä syvemmälle uppoudun sen maailmaan. Minuun luonnonkosmetiikan käyttö vaikuttaa paljon myös tunnetasolla: on aivan erilaista levittää luonnon raaka-aineisiin pohjautuvaa voidetta kasvoille tai vartaloon, kun tietää tuoksun ja värin olevan luonnollinen. Ihonhoitotuotteissa suosin ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa, vaikkakaan en ole siihen vielä täysin siirtynyt. Meikkituotteeni ovat vielä suureksi osaksi tavallista kosmetiikkaa. Se johtuu aika pitkälti siitä, etten ole vielä kokeillut moniakaan luonnonkosmetiikan meikkituotteita, ja siksi elän siinä uskossa, ettei luonnonkosmetiikan saralta löydy tarpeeksi laajaa ja hyvää meikkivalikoimaa. Luonnonkosmetiikan puolella on varmasti omat meikkituotetimanttinsa ja ne löytää vain kokeilemalla tarpeeksi monia eri vaihtoehtoja. Ensi kesään mennessä olen vakaasti päättänyt löytää ihanat kesämeikit, joilla saan loihduttua kevyen kesälookin. 

Miksi stressi pilaa ihon? Asiantuntija vastaa Kuva: Colourbox
Kuva: ColourboxHellävaraista hoitoa hinnalla pilaamatta


Luonnonkosmetiikka ei välttämättä tarkoita kallista. Yksi hyvä esimerkki edullisesta luonnonkosmetiikkasarjasta on ranskalainen Cattier Paris, jonka tuotteita sain blogiani varten testattavaksi Biodelly-verkkokaupalta. Cattier Paris on yksi Ranskan myydyimmistä luonnonkosmetiikkabrändeistä ja perustettu jo vuonna 1968. Yritys aloitti uransa kehittämällä kosmetiikkatuotteita savesta ja se näkyy heidän tuotevalikoimassaan myös tänä päivänä: tarjolla on silmiinpistävän monta savituotetta, joissa saven hyödyt on yhdistetty eteerisiin öljyihin jokaisen ihotyypin tarpeita kuunnellen. Cattierilta löytyy tuotteet koko perheelle, niin kasvojen, vartalon, hiusten kuin hampaidenkin hoitoon.


Kuva: Cattier Paris


Sain kokeiltavaksi savipohjaisen Kuorintavoiteen kasvoille sekä pehmentävän Kookos-Vanilja Vartalovoiteen. Purkkien ulkonäkö on yksinkertainen ja hieman apteekkimainen, jopa vähän tylsä. Ulkonäöllä ei kuitenkaan ei ole merkitystä sisällön kannalta. Kookos-Vanilja Vartalovoidetta kuvaillaan kevyeksi vartalovoiteeksi, joka imeytyy hyvin. Voide sisältää vaniljaa ja kookosuutetta, joiden kerrotaan ravitsevan, kosteuttavan ja pehmentävän ihoa tehokkaasti.

Cattier Parisin Kookos-Vanilja Vartalovoide imeytyy iholle uskomattoman nopeasti, joten lupaukset voiteen imeytyvyydestä pitävät ehdottomasti paikkaansa. Tuntuu jopa, että voidetta pitäisi levittää useampi kerros, sillä iho imaisee sen samantien. Ihon pinta jää kuitenkin niin pehmeäksi, ettei toiselle voidekerrokselle ole tarvetta. Vaikka voidetta kuvaillaankin kevyeksi, on se minusta tarpeeksi kosteuttava. Iho pysyy pehmeänä ja hyväntuntuisena koko päivän.


Kuva: Cattier ParisPidän kookoksen ja vaniljan tuoksuyhdistelmästä, mutta Cattier Parisin Kookos-Vanilja Vartalovoide tuoksuu minusta hieman suklaiselta. Jouduin jopa tarkistamaan purkin kyljestä, onko voide sittenkin Suklaa-Vanilja. Tuoksu vaati minulta hieman totuttelua, mutta useamman peräkkäisen käyttöpäivän jälkeen se ei tunnu läheskään niin vieraalta kuin alussa. Eipä siis kannata tehdä arviointeja ensimmäisen päivän perusteella! Neuvotaanhan tosielämässäkin tutustumaan paremmin, ettei tule virhearviointeja...

Kaiken kaikkiaan Cattier Parisin Kookos-Vanilja Vartalovoide on minusta  mainio vartalovoide luonnonkosmetiikan maailmasta. 500ml purkki on varmasti riittoisa ja Biodellyssä sen hinta on vain 16,60 euroa. Vartalovoiteen nopean imeytyvyyden vuoksi olen käyttänyt tätä myös käsivoiteena aina käsienpesun jälkeen. Ei tarvitse odotella montaakaan sekuntia, kun voi jatkaa pehmeillä käsillä askareidensa parissa. 


Kuva: teleguone.com


Sain Biodellyltä testiin myös Cattier Parisin Kuorintavoiteen kasvoille. Tuotetta kuvaillaan raikkaan piparmintun tuoksuiseksi pehmeäksi kuorintavoiteeksi, joka poistaa iholta epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut sekä kirkastaa ihon. Voide sisältää valkoista savea, joka imee itseensä epäpuhtauksia ja luovuttaa iholle tarpeellisia mineraaleja. Tuote sisältää myös kosteuttavaa aloe veraa, puhdistavaa laventelia sekä ihoa ravitsevaa bambu-uutetta.

En ole aikaisemmin kokeillut savipohjaista kuorintavoidetta, joten kokemus on mielenkiintoinen. Kuorintavoide on erittäin täyteläistä ja tuntuu iholla naamiomaiselta. Rakeet ovat pieniä ja hienojakoisia, ja kuorinta on hyvin hellävarainen iholle. Tuoksu on kivan taikinamainen ja tulee luultavasti valkoisesta savesta. Myönnän epäilleeni voiteen tehoa sen edullisen hinnan vuoksi, sillä Biodellyn verkkokaupassa Cattier Parisin Kuorintavoiteen kasvoille saa niinkin edullisesti kuin 8,80 eurolla. Ei sillä, ettäkö halpa tarkoittaisi aina huonoa ja kallis hyvää. Sen todistaa myös Cattierin Kuorintavoide. Tuote ei jätä wau! -elämystä, mutta on yllättävän tehokas hintaansa nähden ja tekee ihosta puhtaan tuntuisen ja kirkkaan näköisen. Cattierin Kuorintavoide on hyvä valinta, jos etsii edullista kuorintavoidetta luonnonkosmetiikan maailmasta. 


Kuva: Cattier Paris


Pidän kasvojen kuorimista äärimmäisen tärkeänä ihon hyvinvoinnin kannalta. Kuorinnalla on muuan muassa ihon pintaa kirkastava ja silottava vaikutus. Lisäksi kuorinta parantaa ihon pintaverenkiertoa ja väriä. Kuorinnan jälkeen iho on paljon vastaanottavaisempi hoitovoiteille, jotka pääsevät kunnolla vaikuttamaan ihossa.  Ihon kuorintaa suositellaan kaikille ihotyypeille vähintään kerran viikossa, mutta couperosaihoisen kannattaa välttää rakeellisia kuorintavoiteita, jotka saattavat pahentaa ihon punoitusta. Oma ihotyyppi kannattaa siis ottaa huomioon kuorintavoidetta valitessa.

Vartalonkuorinta on yhtä tärkeää kuin kasvojen kuoriminen. Aiheesta kirjoittamaani blogijulkaisuun pääset halutessasi tutustumaan tästä.
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!