Olen avoimesti myöntänyt addiktioni huulirasvaan, enkä ole tähän mennessä tehnyt montaakaan elettä päästäkseni riippuvuudesta irti. Vaikka huulirasva-addiktioni vuoksi en voi edes nukahtaa huulten ollessa kuivat tai lähteä kotoa ilman, että puikko on matkassa mukana, en koe riippuvuuttani minulle tai varsinkaan huulilleni haitaksi. Mutta olisiko kuitenkin aika ottaa tilanne haltuun, ettei tätä aleta rinnastaa aivan hullun touhuksi

Kuva: MeNaiset-lehti


Kirjoittelin huulirasvakokemuksistani kuukausia takaperin, kun avauduin addiktiostani ensimmäistä kertaa. Varmasti arvaattekin, että tällaisena huulirasvahulluna olen kokeillut aikamoisen kasan erityyppisiä huulipuikkoja, sillä niitä on kosmetiikkapolkuni varrella tarttunut haaviin milloin mistäkin. Huulirasva oli joskus minulle kuin pikku välipala, joka lähti helposti mukaan pikaisellakin kauppareissulla. Ajattelin, että puikkoja ei voi koskaan olla liikaa. Siinä vaiheessa kun jokaisen omistamani takin vakiovarusteisiin alkoi kuulua oma huulirasva, tajusin, että ehkä niitä ei tarvitse keräillä ihan joka puolelta. Sana "ehkä" jäi kuitenkin kaikumaan korviini liian hiljaisena, vaikka vähän huulirasvanhimoani hillitsinkin.

Huulirasvan päätehtävä on kosteuttaa huulien ihoa. Kovalla pakkasella ja auringon paahteessa huulet joutuvat erityisen kovalle koetukselle. Huulivoiteisiin lisätään usein UVB-suoja, joka suojaa huulten ihoa auringossa palamiselta. Talvella huulirasvaa käytetään yleensä ehkäisemään huulten nuolemisesta ja pakkasesta aiheutuvia rohtumia. Huulet voivat rohtua myös kuivan huoneilman, flunssan tai vaikka liian tehokkaan ilmastoinnin vuoksi.


A-vitamiinia iholle
Kuva: spablogi.fi


Huulirasva kuuluu minusta enemmän ihonhoitotuotteiden kategoriaan, mutta jos se laskettaisiin meikkituotteeksi, olisi se minun kosmetiikkamaailmassani ehdoton numero yksi (mikäli valokynä ei olisi haastamassa). Huulivoiteen käyttö on muovautunut minulle arkiseksi askareeksi, joka tulee tehtyä rutiinilla ja monta kertaa päivässä. Myös huultenhoidossa säännöllisyys on valttia, joten ei auta siveltää puikkoa huulille vain kerran viikossa, mikäli mielii pehmeät ja hyvin hoidetut huulet. 
Pehmeät huulet ja vähän väriä


Olen saanut blogia varten testattavaksi useamman huulivoiteen, jotka olen koonnut tiukkaakin tiukempaa vertailuun. Uusista tuttavuuksista löytyy puikkoja joka makuun ja menoon: on mansikkaa, vadelmaa ja sitruksista greippiä. Laveralta sain testiin kaksi erilaista huulipuikkoa: luomuvadelmaa sisältävän Lips Rasperryn sekä Basis Sensitiv -linjan jojobaa ja manteliöljyä sisältävän Lip Balm -huulivoiteen. Vadelmahuulirasvan koostumus on vähän jäykkä, mutta puikko antaa kivan, luonnollisen värin huulille. Tuoksu tulee luomuvadelmasta ja huulivoiteen kerrotaankin antavan "hyvänmakuista suojaa kaikkina vuodenaikoina". Minusta Lips Rasperry on loistava valinta luonnollisen lookin viimeistelyyn: mattamaisen pinnan antava puikko saa huulet näyttämään siltä kuin niihin ei olisi sivelty yhtikäs mitään, mutta huulet ovat silti pehmän ja täyteläisen näköiset. Tykästyin! Pisteitä Laveran vadelmapuikko saa minulta 4,5 / 5. 


Kuva: Lavera

Laveran Basis Sensitiv -linjan tuotteisiin minut tutustutti valloittavalla tuoksullaan All-Round Cream, joka antoi minulle positiivisen ensivaikutelman Basis Sensitiv -linjasta. Odotin huulihoiteelta samaa tuoksukokemusta, mutta kohtasin pienen pettymyksen, sillä Basis Sensitiv Lip Balm ei tuoksu juuri miltään. Puikko tosin liukuu huulilla paremmin kuin Laveran vadelmahuulihoide ja koostumus tuntuu hoitavammalta.  Basis Sensitiv Lip Balm on varmasti hyvä hoito viiman tai auringonpaahteen koettelemille huulille, mutta tykästyin silti enemmän vadelmapuikkoon, sillä se antaa huulille myös luonnollista väriä, jota huulirasvalta kaipaan. Pisteitä Laveran Basis Sensitiv Lip Balm kerää 3 / 5. 

Laveran huulivoiteisiin ja muihin tuotteisiin voit tutustua heidän nettisivuillaan, ja tuotteita saa useilta jälleenmyyjiltä, joiden listan löydät täältä. Lips Rasperryllä on hintaa noin 7,95€ ja Basis Sensitiv Lip Balmilla 3,95€.


Kuva: Lavera


Toiset ovat värittömien huulirasvojen ystäviä, minä taas yleensä ihastun juuri niihin puikkoihin, jotka korostavat huulten omaa väriä luonnollisesti. Kiinnitän huulirasvassa huomiota myös voiteen hoitavuuteen ja kosteutukseen, joista en tingi. Minulle tärkeintä on se, että huulet pysyvät pehmeinä ja hyväntuntuisina pitkään. 

Kuva: Avatv.fi

Mainitsin aiemmin FLOW kosmetiikan vartalonkuorintojen olevan ylivoimaisia lemppareitani (aiheeseen liittyvään blogitekstin löydät tästä). Saadessani Piparminttu vartalonkuorinnan blogiani varten testiin, sain paketin mukana myös kaksi FLOW kosmetiikan huulivoidepuikkoa: Mansikka Huulivoiteen ja Greippi Huulivoiteen. Mansikkapuikko sisältää suojaavaa, hoitavaa ja kosteuttavaa auringonkukkavahaa ja antaa huulille aavistuksen kiiltoa. Lisäksi voide sisältää aitoa mansikkaa, ja tuoksu onkin koukuttava, jos mansikka maistuu! FLOW kosmetiikan ja Laveran huulivoiteita yhdistää puikkojen hoitavuus ja luonnonmukaisuus. Kummankaan sarjan tuotteissa ei käytetä synteettisiä hajusteita eikä väri- tai säilöntäaineita. 

Mansikka  Huulivoidepuikko on koostumukseltaan hieman rakeista, mutta liukuu huulilla yllättävän hyvin. Väriä puikko ei anna yhtä kivasti kuin Laveran Lips Rasperry, mutta kiiltoa sitäkin enemmän. Hoitavuudeltaan puikko on erinomainen ja lisäpisteitä se saa tuoksustaan, mutta jään silti kaipaamaan Laveran Lips Rasperryn antamaa vadelmaista väriä. Niinpä FLOW kosmetiikan Mansikkapuikko saa pisteitä 3,5 / 5.


Kuva: FLOW kosmetiikka


FLOW Kosmetiikan Greippi Huulivoidepuikko on mehiläisvahapohjainen huulivoide, jossa on antiseptistä, kirpeän raikkaan tuoksuista  greippiöljyä. Puikko lupaa hoitaa ja suojata kuivia ja rohtuneita huulia. Mehiläisvahapohjaiset huulivoiteet tekevät hyvää erityisesti rohtuneille huulille.

Greippi Huulivoidepuikko
  tuoksuu minusta pirteän sitruunaiselta ja yllättäen huomaan pitäväni tästä puikosta, vaikka odotukseni eivät olleet kovin kummoiset. Greippi ei kuulu suosikkituoksuihini, mutta vaikka huulivoide onkin nimetty kyseisen hedelmän mukaan, greipin tuoksua en omaksi onnekseni voidepuikosta tunnista. Koostumus tuntuu yhtä hoitavalta kuin Flow kosmetiikan Mansikka huulivoidepuikossa, mutta kiiltoa tämä ei juurikaan anna. Huulia korostavaa väriäkään ei voi 
greipiltä vaatia, joten puikosta jää minulle monta tärkeää asiaa puuttumaan. Greippi huulivoidepuikko saa kuitenkin pisteitä pirteän ulkokuoren, sitruunaisen tuoksun ja hoitavan koostumuksensa ansiosta 3+ / 5.

FLOW kosmetiikan huulivoidevalikoimaan pääset tutustumaan heidän nettisivuillaan, josta löydät huulivoiteet hintaan 6,50€. FLOW Kosmetiikan tuotteita voi tilata myös esimerkiksi Biodellystä ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Kuva: Iltasanomat.fi

Viimeisimpänä vertailuun hyppää mukaan BABE:n Lip Care Stick -huulivoide. Kuten edellä olevat huulivoidepuikot, myös tämän olen saanut testiin blogia varten. 

BABÉ:n Lip Care Stick ravitsee, hoitaa ja suojaa huulia. Puikon kerrotaan sopivan kuiville, erittäin kuiville tai halkeileville huulille. Voide sisältää muun muassa Kokum-voita ja Avokado-öljyä sekä suojakertoimen 20. Hoito-ominaisuudet ovat kohdallaan, mutta valkoinen voidepuikko tekee huulista todella vaaleat (melkein valkoiset), joten itse käyttäisin tätä nimenomaan hoitopuikkona. Erikoishoitoa kaipaaville huulille BABÉ:n Lip Care Stick on mitä todennäköisimmin loistovalinta. Talven tuiverruksessa tulen varmasti käyttämään puikon loppuun. Pisteitä BABÉ:n Lip Care Stick nappaa 3 / 5.

BABÉ:n tuotteisiin pääset tutustumaan heidän nettisivuillaan ja huulivoidetta pääset tarkastelemaan tästä. Hintaa Lip Care Stick -huulivoiteella on noin 9,40€. Olen ollut kovin tyytyväinen BABÉ:n Silmänympärysvoiteeseen, ja heidän super tehokas taikapuikko näpyille kuuluu luottotuotteisiini. BABÉ:n tuotteita saa apteekeista ympäri Suomen ja myös netistä.


Kuva: BABE Finland


Halkeilevat huulet voivat kertoa B12-vitamiinin puutteesta, joten kannattaa myös huolehtia riittävästä B-vitamiinin saannista. Parhaita B12-vitamiinin lähteitä ovat maksa, kananmuna, kala, liha sekä maito- ja hiivavalmisteet. Puoli litraa maitoa päivässä riittää. Oikeanlainen huulivoide on myös iso apu halkeileville huulille. Ei siis kannata tyytyä mihin tahansa puikkoon, vaan valita sopiva huulivoide vuodenajan ja huulten kunnon mukaan.

Ps. Mitä ottaisin mukaan autiolle saarelle? Ainakin huulirasvan.

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!