Suurin osa meistä tietää sen syvällä sisimmässään: kaunista ihoa ei saavuteta pelkällä meikkivoiteella. Se tylsä virren pätkä siitä, kuinka kaikki lähtee säntillisestä ihonhoidosta on valitettavan totta. Ilouutinen kaltaisilleni kärsimättömille on kuitenkin se, että jotkut meikkivoiteet tarjoavat hetkellisen oikotien onneen. Yksi sellainen on Clarins Skin Illusion.

Tartuin tähän meikkivoiteeseen ensi kertaa parisen kuukautta sitten, kun iho herkisteli pahasti erään naamion jälkeen, jonka olin jättänyt liian pitkäksi aikaa kasvoille. Tuloksena oli parin päivän "kortisonia kasvoille" -episodi, jolloin yritin parhaani mukaan pitää niin ihonhoidon kuin meikinkin simppelinä, jotta iho ei ärtyisi enempää ja reaktio häviäisi yhtä nopeasti kuin oli ilmaantunutkin. Blogiani pidempään seuranneille ei tule yllätyksenä, että olen jo vuosia suosinut ihonhoidon osalta luonnonkosmetiikkaa, mutta meikeissä olen edelleen omasta tahdostani sekakäyttäjä. Myönnän, etten kuitenkaan ole aikoihin käyttänyt meikkivoiteiden osalta muuta kuin tätä luonnonkosmetiikan kolmikkoa sekä  muutamaa muuta vaihtoehtoa mineraalimeikin lisäksi.

Ihon herkistymisreaktion myötä en kuitenkaan yhtäkkiä uskaltanutkaan levittää iholle luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, sillä nimenomaan luonnonkosmetiikan naamio oli aiheuttanut ihon ärsytysreaktion ja halusin hetkellisesti vältellä mahdollisia eteerisiä öljyjä ja muita vastaavia helposti herkistäviä aineosia. Joten hassua kyllä, päätin palata ajassa taaksepäin ja tarttua pitkästä aikaa selektiivisen kosmetiikan meikkivoiteeseen, joita ennen luonnonkosmetiikan aikakautta suosin lähes poikkeuksetta. 

*Postaus sis. mainoslinkkejä. Tuote pr-näyte.


Vaikka muuten olenkin tyytyväisempi elämääni 31-vuotiaana kuin parikymppisenä, myönnän toisinaan haikailevani sitä ihoa, joka minulla oli alle 25-vuotiaana. Ihoni oli suurimman osan ajasta hyväkuntoinen ja kauniin kuulas, vaikka en sitä silloin kunnolla osannut arvostaakaan. Kuulemilleni kehuillekin viittasin tapani mukaan kintaalla. Suurin ero silloiseen normaali-sekaihoon on se, että nykyään ihoni kärsii enemmän pintakuivuudesta ja sille ilmaantuu usein pientä tukkeumaa sinne tänne. Sellaista pienen pientä näppylää, johon tehoaa vain superkosteutus puristelun sijaan. 

Skin Illusion -meikkivoide* palautti kuitenkin minut hetkellisesti tuohon paremman ihon aikaan, jota olin salaa mielessäni haikaillut. Yhtäkkiä iho näytti niin hyvältä, etten ollut osannut varautua siihen! Tuli kehu sieltä, kommentti tuolta ja säteilevän ihon ihastelua sellaiseltakin taholta, josta en olisi sitä ollenkaan osannut odottaa. Seerumainen meikkivoide oli selkeästi tehnyt tehtävänsä; luonut illuusion täydellisestä ihosta, joka näytti valovoimaiselta.



Myönnän rakastuneeni meikkivoiteen luomaan kuulaaseen ja tasaiseen lopputulokseen täysin. Vaikka Skin Illusion* ei luonnonkosmetiikkaa olekaan, se tuntuu iholla todella hengittävältä, koska se on sanoinkuvaamattoman ohutta koostumukseltaan. Vähän jopa sellaista vesimäistä litkua, mikä tässä tapauksessa on hyvä juttu. Ehken olisi muuten tähän ihastunutkaan yhtä lailla. Myös pitkäkestoisuudessaan tämä on erinomainen: 12h jälkeenkin iho näyttää vielä hyvältä, vaikka meikkivoide on levitetty jo ajat sitten.

Hassua tässä on se, että jollain tavalla pelkäsin, että jos alan taas pitkästä aikaa käyttämään silikoniyhdisteitä sisältäviä meikkivoiteita lähes päivittäin, ihoni menisi huonompaan kuntoon ja saattaisi tukkeutua pahemmin. Siispä ironista, että tässä on kuitenkin käynyt päinvastoin. Ihon värin kirkastuminen saattanee johtua siitä, että punaisesta levästä saatu uute irrottaa ihon pinnasta liiallista kuollutta solukkoa, mikä taas tuo takaisin ihon omaa, luonnollista hehkua. Testien mukaan meikkaamattoman ihon hehku oli parantunut jopa 58%, kun tätä värivoidetta oli käytetty 28 päivän ajan. Skin Illusion myös aktivoi ihon omaa kykyä tuottaa hyaluronihappoa luomuitulehtiuutteen ansiosta ja sisältää jopa kolmoissuojan ulkopuolisia ärsytystekijöitä vastaan, joten se suojaa UV-säteiden lisäksi myös ilman epäpuhtauksien ja vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Jos siis etsit kestävää, kevyttä ja luonnollisen näköistä ja -tuntuista meikkipohjaa, uskallan lämpimästi suositella tätä Clarinsin Skin Illusion -meikkivoidetta*, joka sopii kaikille ihotyypeille. Värivoide on pakattu kierrätyslasista valmistettuun lasipulloon, joka on 100% kierrätettävä. SPF15 meikkivoiteella on hintaa noin 42-46 euroa.

PS. Clarinsilta löytyy myös loistava ripsiväri*, jonka palkitsin viime syksyn parhaana ripsivärinä (postaus täällä).

Onko siellä ruudun toisella puolella muita Clarinsiin tai jopa sattumoisin tähän meikkivoiteeseen tykästyneitä? 













6 kommenttia:

  1. Mä rakastin tästä sitä edellistä versiota, mutta tää valitettavasti menee mulla aika nopeasti huokosiin, eikä näytä hyvältä. Olen kokeillut alle monia eri pohjustajia, mutta ei niin ei. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eih! Mulle tää on ollut aivan täydellinen. Pullo jo lähes puolillaan :D Tosin edellistä versiota en koskaan testannut, joten en osaa sanoa erosta. Pohjustajia mä en oikeastaan enää käytä ollenkaan, luovuin niistä silloin, kun siirryin luonnonkosmetiikan meikkipohjiin, enkä niitä oikeastaan edes ole jäänyt kaipaamaan :) Mistejä käytän kyllä meikin päälle, ne kiinnittää ja raikastaa tarvittaessa kivasti!

      Poista
  2. En ole muistaakseni koskaan kokeillut Clarinsin meikkivoiteita, mutta nyt iski vakava houkutus :D Ehkä tuosta pitää käydä pyytämässä ensin joku testipurkki, pahoin pelkään että se käyttäytyisi minun ihollani samalla tavalla kuin Jonnalla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä pyytämässä testeriä pikkupurkkiin! :) Ei mullakaan kaikki meikkivoiteet moitteettomasti toimi, mutta tää oli tosi positiivinen yllätys mun pintakuivalle sekaiholle!

      Poista
  3. Tää vois kuvauksen perusteella ehkä toimia hyvinkin mun iholla,kiitos vinkistä! Mulla oli joskus aiemmin saman merkin meikkivoide pitkään käytössä, kunnes tuotteen valmistus lopetettiin enkä löytänyt enää vastaavaa. Täytynee ehkä itsekin hakea tuollainen testeri tästä :)

    Ja ps., nää kuvat on aivan upeita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihanan kuulauttava, mutta silti peittävä ja vielä niin ohut! Antaa kyllä nimensä mukaisesti illuusion täydellisestä ihosta :D

      PS. Kiitos paljon! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!