KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - AINO 


Kun vuodet vierivät, moni asia muuttuu. Tosielämän tiimalasi valuttaa valkoista hiekkaa vauhdilla ja kesä tuntuu kuluvan joka vuosi yhä nopeammin. Vaikka kesästä irtipäästäminen voi herättää kaihoa, on syksyssä oma lumonsa. Sen lisäksi, että se saa koti-illat tuntumaan yhä kodikkaammilta kynttilän valossa villasukkineen, voi syksyllä kietoutua muuhunkin kuin vilttiin: Suomalainen AINO elävöittää syysmuotia valloittavilla väreillä ja kauniilla graafisilla kuvioillaan, jotka saavat sateisenkin syyspäivän tuntumaan astetta paremmalta.


Suomalainen AINO tuo iloa ja itsevarmuutta pukeutumiseen 


Kalevalan Aino oli itsevarma ja itsenäinen nainen, joka käänsi päitä kauneudellaan. Perisuomalaisena nimenä Aino lumoaa arjessa edelleen ja on ilahduttanut kaikennimisiä naisia myös pukeutumisessa vuodesta 1991 lähtien. Helsingin Fredrikinkadulla sijaitsevan liikkeen ja verkkokaupan lisäksi AINOn vastuullisesti valmistetut vaatteet tuovat iloa ja itsevarmuutta naisten pukeutumiseen ympäri maailmaa. AINO-tuotteita löytää jopa yli 15 maasta eikä kysyntä rajoitu pelkästään Eurooppaan: myös Aasiassa ja USAssa osataan arvostaa suomalaista designia ja laatua. 

Kukkakuoseja, värejä ja persoonallisia kuvioita 


Kun viime keväänä löysin AINOn, silmistäni saattoi helposti huomata sen innokkuuden, mitä kauniit kuosit minussa herättivät. Olen aina rakastanut kukkakuoseja, värejä ja persoonallisia kuvioita, mitä AINO tarjoaa tyylillään rohkeasti, näyttävästi ja erottuvasti. Löysin välittömästi useita miellyttäviä malleja, joissa tiesin viihtyväni arjessa.

Vaatteita katsellessani koin kuitenkin hämmästystä siitä, etten ollut aiemmin kuullut yli 30-vuotiaasta suomalaisesta vaatebrändistä, joka on luonut vahvan jalansijan ympäri maailmaa tuhansien tyytyväisten asiakkaiden keskuudessa. Tiesin, että halusin tuoda AINOa esille, jotta merkki tavoittaisi myös muita kaltaisiani kotimaista laatua arvostavia.

Puuvilla ja viskoosi vaatevalintojen kärjessä


Suhteeni muotiin ja pukeutumiseen on muuttunut hurjasti viimeisen 10 vuoden aikana. Siinä missä 25-vuotias Mia ajatteli määrän korvaavan laadun ja osti uutta halpa hintalappu edellä, nykyään mietin ostokseni tarkkaan. Katson lähes poikkeuksetta hintalapun lisäksi myös paidan sisältä löytyvän lapun, joka kertoo vaatteen materiaalin. Ilahdun etenkin puuvillasta, viskoosista ja modaalista. Silkki- ja pellavavaatteet ovat myös hintansa arvoisia, vaikkakin usein arvokkaampia. Villaa siedän pienissä määrin, jos se ei kovin kutia iholla. 

Keinokuiduista yritän välttää polyesteria, joka on pohjimmiltaan muovia eikä juuri hengitä. Toisaalta kaikella on kääntöpuolensa ja vaatteita valmistetaan nykyään myös kierrätetystä polyesterista, mikä on hyvä asia. Myönnän, että jonkin erityisen ihanan kuvion kohdalla teen hankinnoissa joskus poikkeuksia, vaikka 100% polyesterivaatteita usein vältänkin. En kuitenkaan ajattele polyesteria täysin pahana, kun sitä käytetään sekoitteena muiden kuitujen kanssa: monesti se antaa vaatteelle lujuutta ja saa vaatteen pysymään helpommin sileänä.

Käytännöllistä, kotimaista ja kestävää muotia - AINO panostaa ajattomuuteen ja laatuun


Suomalainen AINO panostaa vaatteissaan ajattomuuteen ja laatuun. Ekologisuus on AINOlle tärkeä arvo, minkä vuoksi vaatteen tärkeimmäksi ominaisuudeksi nousee käyttöikä ja juurikin ajattomuus. Tarkoitus on, että näihin Suomessa suunniteltuihin vaatteisiin voi pukeutua vuosi toisensa jälkeen yhä uudelleen. Mallien väljyys ja mukavuus takaa sen, että vaatteet pukee ilolla ylleen. Suorastaan rakastan sitä, että AINOn vaatteet eivät kiristä ja tuntuvat mukavilta ihoa vasten. Tuotteista löytyy myös taskut.

Materiaalien osalta AINO suosii puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Esimerkiksi upeissa syksyn väreissä saatava Malina Miru -mekko on 100% viskoosia. Se tekee siitä mukavan ja hengittävän myös loppukesän lämpimiin iltoihin. Mekossa on istuvampi yläosa ja väljä alaosa. Kokoja on saatavilla XS-XXL. Minulla on mekosta päälläni koko S.


Katso Miru-mallit AINOn verkkokaupasta:


Korkealaatuisten materiaalien käytön lisäksi myös tarkka viimeistely kertoo AINO-vaatteen laadusta. Toisin kuin pikamuodissa, näissä vaatteissa ei tarvitse pelätä vinoja ompeleita tai saumojen ratkeamista parin kerran käytön jälkeen. Vaatteet suunnitellaan pohjoismaista tyyliä ja suomalaista traditiota korostavaen laatu edellä. 

Kun sovittelin vaatteita AINOn Fredrikinkadun liikkeen sovituskopissa, huomasin tuntevani jotain, mikä kohdallani ei suinkaan ole aina ollut itsestäänselvyys: ilon lisäksi minusta huokui itsevarmuus. Se, mikä välillä hukkuu epävarmuuden alle omaa peilikuvaa tarkastellessa. AINO kuitenkin toi sen esiin ja sai minut pyörähtelemään peilin edessä muistuttaen siitä ainutlaatuisuudesta, mikä meissä jokaisessa sisällä piilee. 

Erityisen omakseni koin mustavalkoisen viskoosi-puuvillasekoitteisen Marissa Well -mekon, joka on valmistettu tukevasta jacquard-neuloksesta. Tähän mekkoon rakastuin ensikokeilulla ja ennustan sen olevan itselläni yksi syksyn käytetyimmistä vaatteista. Se on tyylikäs, kaunis ja moneen mukautuva. 

Kuvassa minulla on mekon alla Laurien mustat Vicky Slim-housut, jotka istuivat kuin unelma. Mekon alle sopisi kuitenkin hyvin myös mustat sukkahousut saappaiden pariksi. 


Katso tyylikkäät mustavalkoiset Well-mallit AINOn verkkokaupasta:


Kukkakuosit jatkavat yhä suosiotaan myös syksyn muodissa. AINOn Vivien -jakku onkin täydellinen esimerkki siitä, miten upea neilikkakuosi tummalla pohjalla sopii väreiltään myös syksyn ja talven pukeutumiseen. Tämä jakku yllätti täysin ja on ollut ilmeisen suosittu myös verkkokaupassa

Ylhäältä tyköistyvässä Vivien Nellik -jakussa on tyköistuva yläosa ja trumpettihelma. Päällä se on ryhdikäs mutta pehmeä viskoosi-sekoiteneuloksen ansiosta. Jakkua voikin hyvin käyttää syksyllä takkina ja talvella niin sanotusti sisävaatteena. Neilikkakuosin syvät värit elävöittävät tummaa vaatetta, joka erottuu upeasti kantajansa päällä! Tästä jakusta sain välittömästi positiivisia kommentteja kuvaajaltakin. 


Jakusta on saatavilla kolmea erilaista mallia:Mikäli sinäkin kaipaat iloa ja väriä syksyyn suomalaisen muodin parista, suosittelen lämpimästi tutustumaan AINOn uutuusmallistoon, jonka löydät niin verkkokaupasta kuin myymälästä (Fredrikinkatu 33, Helsinki). 


AINOssa jokainen meistä on kaunis, ainutkertainen ja arvokas!

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!