KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS 


Lähestyvä äitienpäivä saa minut aina miettimään Fammoa. Häntä, johon minulla oli aivan erityinen side: lempeä ja läheisin. Sellainen kuin äidillä ja tyttärellä. 

Fammo oli se, jolle saatoin aina kertoa kaiken. Vaikka ikäeroa oli yli 60 vuotta, se ei näkynyt keskusteluissamme. Ainoastaan silloin, kun otin esille nykypäivän teknologiaan liittyviä asioita, muistin, että vastassani on 1920-luvulla syntynyt ihminen. Hän, jolle Suomen sota-aika oli tutumpi kuin Instagramin algoritmi. Joka turvautui elämänsä aikana enemmän kirjepostiin kuin Whatsappiin. Mutta joka tiesi niin paljon elämästä ja rakkaudesta. 


Kerro, että välität - hän on täällä vain lainassa


Biologisen äidin merkitystä ei voi kukaan koskaan poistaa tai muuttaa. Se, mitä tapahtuu, kun lapsi syntyy maailmaan, vaihtelee kuitenkin suuresti. On heitä, joille biologinen äiti on saattanut jäädä syystä tai toisesta etäiseksi, jopa tuntemattomaksi. Heitä, joiden elämässä äidin paikan on ottanut joku muu. Tai meitä, joilla on elämässä myös äiti, mutta jonka kanssa emme välttämättä tunne sitä samaa syvää yhteyttä, mitä isoäidin kanssa tunnemme - tai tunsimme. 

Kun minä synnyin 80-luvulla, Fammo oli jo yli 60-vuotias. Siitä huolimatta sain pitää hänet elämässäni pitkään. Pidempään, mitä olisin koskaan uskaltanut toivoa. 

Fammo oli aina läsnä. Saatoin juosta nurmikon poikki 70 metrin päähän naapuriin milloin tahansa, koko lapsuuteni ajan. Ja niin juoksinkin - joka päivä. Fammo tarjosi leipää ja keksejä. Piti huolen siitä, että olen varmasti syönyt. Jätti ristikon teon sivuun ja otti esille pelikortit, jotta voisi pelata kanssani. Vietin Fammon ja Faffan luona aikaa paljon enemmän kuin lapsuudenkodissani. Siellä sain tuntea sitä iloa, turvaa ja rakkautta, joka lapsuudenkodissani jäi usein uupumaan. Sitä, mitä niin kovasti kaipasin.


Kaikki rakkaimpamme ovat täällä vain lainassa. Myös äitimme - ja isoäitimme. Kun aika jättää, talteen jäävät ne muistot ja elämän opit, jotka heiltä saimme. Kaipuun rinnalle nousee kiitollisuus, joka muistuttaa siitä mitä oli ja mitä kukaan ei vie koskaan pois. Aika on arvokasta. Yhtä arvokasta on se, että elämässä on joku, joka tuntuu äidiltä. Oli se sitten oma biologinen äiti, isoäiti, täti tai joku muu, joka tuntuu läheisemmältä kuin kukaan sukulainen. 

Äidin merkitystä ei vähennä se, onko juuri tämä ihminen kantanut sinua 9 kuukautta. Hän voi kantaa sinua sydämessään paljon pidempään elämän kiemuraisten teiden varrella. Olla se, joka ottaa sinut vastaan, kun elämä kolhii. Jakaa ilot, kun elämä niitä suo. Olla se, jota muistelet suurimmalla lämmöllä.Äitienpäivän lahjaidea, joka tuo pitkäaikaista iloa


Vuosi 2017 oli viimeinen äitienpäivä, jona ehdin Fammoa muistaa. Jos hän vielä olisi täällä, tietäisin, millä häntä muistaisin. Fammo rakasti kauniita kortteja, mutta sen lisäksi hänellä oli yksi lempilehti. Sellainen, josta löytyi ristikoita ja leivontaohjeita. Tuo lehti oli aina keittiön pöydällä. Ja monesti se oli juuri se, jonka ääreltä Fammon keittiöstä löysin, kun juoksin sisälle. 

Lehtikuninkaalta löydät lempilehtesi ja monet muut harvinaisemmat lehdet 


Olen jo useamman vuoden ajan tilannut kaikki lehdet Lehtikuninkaalta. On helppoa, kun voin suunnata yhdelle sivustolle ja hoitaa kaikki lehtitilaukset sitä kautta. Valita mieluisimmat lahjat kaupan päälle ja olla varma siitä, että saan aina edullisimman hinnan. Ja mikä parasta, kukaan ei soittele perään, kun tilaus loppuu. Lehtikuningas antaa keskittyä lukemiseen rauhassa eikä kukaan painosta jatkamaan tilausta tilausjakson tehdessä loppuaan. Lehdet voi siis tilata turvallisin ja kevein mielin! 

Jos minulta kysytään, lehti on myös yksi parhaista lahjaideoista. Itse rakastan aineettomia lahjoja ja vaikka lehti onkin konkreettinen, tarjoaa se aina oman hetken, joka vie ajatukset muualle ja auttaa rentoutumaan. Ja kun lehti on tilattu lahjaksi, on siitä moninkertainen ilo lahjan saajalle! Lahja, joka ilahduttaa aina uudelleen ja uudelleen. 
Lehtikuninkaan valikoimassa on yli 1000 lehteä, joista löytyy jokaiselle äidille sopivaa lukemista: on kauneutta ja muotia, taloutta ja taidetta, kirjallisuutta, ristikkoja, leivontaa ja sisustamista! Sivuilta on helppo etsiä sopivia lehtiä esimerkiksi alkuperämaan, kielen, arvostelujen tai hinnan perusteella. Äitienpäivän yhteyteen voi myös tulostaa mukaan persoonallisen äitienpäiväkortin, johon on kirjoittanut omat terveisensä. Helppo tapa hoitaa äitienpäivä lahja kuntoon muutamissa minuuteissa ja tuoda pitkäaikaista iloa äidille. 


Millaisia muistoja äitienpäivä sinussa herättää? 


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!