KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - TAIGAKORU


Siitä tuntuu olevan vasta pieni hetki, kun heinäkuun aurinkoisena iltapäivänä istahdin ystäväni kanssa lounaalle Helsingin keskustassa. Ystäväni oli tullut Rovaniemeltä viettämään lomaansa pääkaupunkiseudulle ja tapaamaan täällä asuvia ystäviään, joihin onnekkaana koen kuuluvani. Vaikka välillämme on satoja kilometrejä ja näemme harvemmin, ystävyys on säilynyt lapsesta saakka ja jatkamme aina siitä, mihin olemme jääneet. Heinäkuun jälleennäkeminen oli taas täynnä voimaantumista - sitä, mitä ystävyyssuhde parhaimmillaan on.

Kuulumisten vaihtamisen lomassa tulin kiinnittäneeksi huomiota ystäväni upeisiin korvakoruihin ja sormuksiin. Ne eivät olleet aivan perinteisiä hopeakoruja, vaan niiden muotoilussa oli jotain hyvin erityistä. Se oli hetki, jolloin kuulin ensimmäistä kertaa Taigakorusta.

Korvissa Taigakorun sirot Muuttohaukka-nappikorvakorut


Taigakoru - Lapissa valmistettuja hopeakoruja jo vuodesta 1981


Vaikka tänä päivänä kotimaiset käsintehdyt korut nauttivat sangen suurta suosiota, Taigakorun juuret yltävät lähivuosia pidemmälle. Niin pitkälle, että voidaan jopa puhua historiasta. Brändi juhlii nimittäin ensi vuonna jo 40-vuotistaivaltaan, jonka aikana se on noteerattu useampaankin kertaan. Huomionosoituksista mainittakoon Riekko-sarjan palkitseminen Vuoden Käsi- ja taideteollisuustuotteena vuonna 1983. Sittemmin toinen Taigakorun perustajista, Juha Janger, on tullut palkituksi Vuoden kultaseppänä. 

Vuosien aikana Taigakoru onkin onnistunut luomaan melkoisen upean valikoiman kauniita ja puhuttelevia koruja, jotka liittyvät vahvasti Lapin luontoon ja kulttuuriin. Esimerkiksi karhu on ollut tärkein pohjoisen luonnon eläimistä: pelätty, mutta myös pyhä ja arvostettu eläin, jonka uskottiin olevan yhteistyössä jumalien kanssa. Sitä pyydettiin karkottamaan pahat voimat metsästä ja antamaan jokaiseksi vuodeksi runsasta riistaonnea. Usean pohjoisen kansan mytologiassa karhu tunnetaankin ihmisen esi-isänä, ja vastaavanlaiset tarinat ja uskomukset ovat toimineet monille Taigakoruille inspiraation lähteenä. 




Karhun lisäksi Lapin luonteikkaita eläinlajeja Taigakoruissa edustavat muun muassa SusiPorot ja erilaiset linnut, mutta aiheita korusarjoihin on poimittu myös kasveista sekä tuntureista ja revontulista. Osaan hopeakoruista on yhdistetty myös hienokultaus, kuten Suojelusenkeli -koruihin, joita löytyy myös täyskultaisina. Enkelikorujen lisäksi etenkin Sydänkoruihin yhdistyy aivan erityinen sanoma, jos korun haluaa antaa lahjaksi. Toisaalta monen Taigakorun takaa löytyy niin kiehtova tarina, että minkä tahansa koruista valitseekin, tuo tarina varmasti ihanan lisän koruun sen kauneuden lisäksi. 

Taigakorun korut toimitetaan kauniissa rasiassa kiiltäväpintaisella hopeisella kannella.



Muuttohaukka, Harakanvarpaat, Ensilumi ja Kuu - Taigakorujen kiehtova maailma


Oli odotettavissa, että Taigakorun verkkokauppaa selatessa iskisi valinnanvaikeus. Voin vain kuvitella, miltä Rovaniemen myymälässä vieraillessa tuntuu, kun korut pääsee näkemään luonnossa. Kuten monet koruista yleensäkin, myös Taigakorut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa livenä ja vielä paremmin, kun ne ovat yllä. Esimerkiksi Harakanvarpaat -korulinja vaikutti omiin silmiini verkkokaupassa hyvin vaatimattomalta, mutta kun laitoin nämä hangelle piirtyneistä harakanjäljistä inspiraationsa saaneet Harakanvarpaat -korvakorut korviini, ne nousivatkin yhdeksi suosikeistani. Korujen muotoilu on juuri sellainen, että se sopii monenlaiseen asuun ja tyyliin. Ei edes tarvitse olla niin sanotusti hienona, vaan mielestäni koruissa on vähän jopa sellaista rokkifiilistä. Tykkään!


Taigakorun Harakanvarpaat-korvakorut. Mekko Gerry Weberin syksyn 2020 mallistoa ja osa blogiyhteistyötä.


Harakanvarpaiden lisäksi ihastuin hopeisiin Kuu-korvakoruihin, joita on saatavilla korvanappeina sekä riippuvina pienemmässä ja hieman suuremmassa koossa. Itse tykästyin tuohon suurempaan malliin, jota pitelen käsissäni alla olevassa kuvassa. Kuuhun liittyvistä uskomuksista Taigakoru kertoo, että aikoinaan esimerkiksi tarvepuut oli kaadettava uuden kuun aikaan, jotta puuaines olisi lujaa ja kestävää. Myös kasvavalla kuulla syntyvän lapsen uskottiin menestyvän elämässään hyvin. Ja jos poro jäi valjaisiin täydenkuun aikaan, piti ahkio kumota, ettei kuu ajaisi yöllä poroa väsyksiin. Olen lukenut kuun symboloivan myös naiseutta ja intuitiota, minkä pohjalta koru tuntui sopivalta valinnalta minulle. Ja ovathan ne kauniit! 

Taigakorun hopeiset Kuu-korvakorut ovat saaneet inspiraationsa täysikuusta, joka valaisee ja tuo hyvää onnea.

Niin paljon kuin nautinkin Taigakorujen takana olevien tarinoiden lukemisesta, oli valikoimassa yhdet korut, joihin rakastuin ensisilmäyksellä: Ensilumi. Pidin koruja äärimmäisen upeina jo nettisivuilla, mutta kun sain ne lopulta käsiini, olivat ne niin hätkähdyttävän kauniit, että jäin mielessäni sanattomaksi. Nyt kun jälkikäteen ajattelen tuota hetkeä, oli se varmasti jotakuinkin verrattavissa siihen kohtaan elokuvissa, kun nainen yllätetään upealla korulla ja henkeä haukottuaan saa sanotuksi liikuttuneella äänellä: "It's beautiful". 



Tunnustan, että en ole koskaan tosielämässä päässyt kokemaan tuota kuvailemaani elokuvahetkeä, mutta nyt pystyn ymmärtämään koruilla yllätettyjä naisia hieman paremmin, vaikka kaulakoru onkin minulla vain kuvauslainassa. Kaunis se on silti, aivan suunnattoman kaunis! Tätä settiä voisi pitää vaikka Linnan juhlissa. 

Kuvassa Ensilumi-sarjan Kääty-kaulakoru sekä Ensilumi-korvakorut


Ensilumi -korusarjasta löytyy tuon kuvassa olevan Kääty-kaulakorun lisäksi myös pienempiä riipuksia ja myös korvakoruja on saatavilla useampaa eri mallia. Omani ovat tätä mallia, josta vielä hieman sirompi versio löytyy täältä. Lisäksi koruista löytyy useampaa eri nappikorvakorua, myös valkokultaisina ja timantilla. Taigakorun mukaan talven ensimmäisiä lumihiutaleita kuvaava Ensilumi on se, joka kevyesti peittää Lapin maan valkeaan huntuunsa ja maalaa maiseman talven ihmemaaksi. Lienenkö sitten talven lapsi, kun olen helmikuussa syntynyt, mutta tämä korusarja todella häkellytti kauneudellaan. Uskallan siis luvata, että Taigakoruja tulette näkemään ylläni vastaisuudessakin - myös Instagramin puolella!

Taigakorun liikkeen löydät Rinteenkulman kauppakeskuksesta Rovaniemen Koskikadulta. Taigakoru löytyy myös Facebookista, jossa sillä on sankoin joukoin tykkääjiä! 

Koruja pääsee myös ihastelemaan ja tilaamaan Taigakorun omilta nettisivuilta.


Onko Taigakoru sinulle jo tuttu? Mitäs sanotte näistä koruvalinnoista?








Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!