Kirja saatu arvostelukappaleena / *mainoslinkki

Koronan luomat poikkeusolot ovat kevään aikana lisänneet arjessani kolmea asiaa: ulkoilua, herkkuja ja kirjojen lukemista. Herkuttelun olisi voinut jättää paljon vähemmällekin, mutta kirjojen uppoutumiseen en koskaan koe käyttäväni liikaa aikaa - päinvastoin, voisin mielelläni lukea enemmänkin. Kirjat ovat täydellinen tapa irtautua arjesta mihin vuodenaikaan tahansa, mutta myönnän odottavani kesää ja lukuelämyksiä mökillä.

Olen lukenut viime aikoina aikamoisen kasan kirjoja. Niistä on tulossa laajempi lukuvinkkikooste blogiin lähipäivinä, mutta on yksi kirja, jonka halusin tuoda esille aivan omassa postauksessaan. Pidin nimittäin tästä kirjasta niin paljon, että lukisin mielelläni siitä jatko-osan tai kirjailijan muita teoksia.
Catherine Isaac - Sinusta, minusta, kaikesta (Bazar, 2020)


Sinusta, minusta, kaikesta (Bazar, 2020) on Catherine Isaacin ensimmäinen hänen omalla nimellään julkaistu teos. Journalistina työuransa tehnyt liverpoolilainen perheenäiti on julkaissut aiemmin yhdeksän bestselleriä kirjailijanimellä Jane Costello. Ottaen huomioon aiempien teoksien bestseller-listalle pääsyn sekä viime kevään RNA:n Popular Romantic Fiction -palkitsemisen, en yhtään ihmettele, että kaksi tuotantoyhtiötä ovat ostaneet myös kirjan elokuvaoikeudet. Tämä Ranskan maaseudulle sijoittuva rakkausromaani on aivan ihana tarina rakkauden roihahtamisesta elämän haasteiden ja haurauden keskellä - unohtamatta arjen komediaa.

Kirjan kertojana toimii reilu kolmekymppinen Jessica, jolla on 10-vuotias poika William. Pojan isän ja Jessican tiet ovat haarautuneet eri teille jo pojan syntymän aikaan, mutta poikaansa ajatellen Jessica haluaisi, että William saisi tutustua Adam-isäänsä paremmin ja viettää aikaa hänen kanssaan, vaikka ei itse oikein Adamia siedäkään. Niinpä he lähtevät Englannista Ranskan ihastuttavalle maaseudulle, missä Adam on remontoinut vanhan linnan upeaksi hotellialueeksi. Adam tuntuu kuitenkin olevan 10 vuotta myöhemmin edelleen se sama mies, joka pistää isyytensä edelle työasiat tai nuoren ja kauniin tyttöystävänsä.

Kirja on alusta saakka mukaansatempaava, nokkela ja hauska. Tarina tekisi mieli ahmia samalta istumalta, eikä iltaisin malta laskea kirjaa kädestään mennäkseen nukkumaan. Hauskoista juonenkäänteistä huolimatta kirja tuo esille myös aivan tavallisen arjen, vanhemmuuden haasteet ja elämän hauraan puolen. Sen, että elämä on arvaamatonta, eikä varmuutta tulevaisuudesta ole. Kuten kirjan päähenkilö Jessica toteaa:Tämä kirja muistuttaa, että vaikka elämä olisi välillä kuinka vaikeaa, haastavaa ja haurasta, se voi silti olla hyvää ja kaunista. Suosittelen lämmöllä sinulle, joka pidät aidomman oloisista rakkausromaaneista, jotka eivät ole pelkkää sateenkaaria ja siirappia! 

Kirja on saatavilla kirjakaupoista ja löytyy myös *Adlibrikseltä:Kuten aiemmista kirja-arvosteluista on huokunut, luen paljon myös mm. psykologisia trillereitä ja hyvinvointiin liittyviä kirjauutuuksia, joten myös näistä tulossa lukuvinkkejä blogiin! 

Millaisista kirjoista te pidätte? Onko joku teistä lukenut tämän kirjan tai aiotteko lukea? Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!