KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ANUMATI NATURALS


Vielä muutama vuosi sitten tapasin viikottain kymmeniä erilaisia naisia. Pidin aktiivisesti kauneusiltoja, kävin yritysten TYHY-päivissä luennoimassa ihonhoidosta ja siihen päälle tein vielä satunnaisia konsulenttivuoroja. Kaikkialla korviini kantautui jatkuvasti ihmettelyä siitä, kuinka ihoa muka jaksaa hoitaa useilla tuotteilla päivittäin. Osa koki ihonhoidon epämiellyttävänä "pakkona", joka oli rinnastettavissa esimerkiksi siivoukseen; asia, joka on tehtävä pitääkseen kotinsa kunnossa, mutta jonka moni siirtäisi mielellään jonkun toisen harteille.

Tavallaan ymmärrän, että ihonhoito voi tuntua työläältä. Etenkin silloin, jos se on uusi, arjessa opeteltava asia eikä ihonsa eteen ole aiemmin juuri muuta tehnyt kuin pessyt vedellä tai saippualla ja lätkäissyt voidetta naamaan silloin, kun pahiten kiristää. Minulle ihonhoito on kuitenkin aina ollut arjen iloja - jopa nautintoja. Olen nuoresta saakka rakastanut kokeilla erilaisia tuotteita, ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän iloitsen siitä, kun joku tuote osoittautuu toimivaksi ja ihossa huomaa eron. Aivan samalla tavalla kuin aktiivinen treenaaja iloitsee peilissä näkyvistä tuloksista, minä iloitsen siitä, kun iho näyttää hehkeältä ja hyvinvoivalta. 
Rakastan käyttää tuotteita, joista voi nauttia muutoinkin kuin yhden aistin varassa. Tuote voi tuntua ihanalta iholla, mutta jos se vielä tuoksuu hyvältä ja sisältää oikeasti hoitavia raaka-aineita, puhutaan jo kokonaisvaltaisemmasta ihonhoidon elämyksestä. Sellaisesta, joka vie hetkellisesti ajatukset omalta kotisohvalta hoitolan pehmeälle penkille. 


Kotimaiset luomu kasvonaamiot elintarvikelaatuisista raaka-aineista


Juurikin tuotteiden tarjoama kokonaisvaltaisempi ihonhoidon elämys oli se, jolla kotimainen Anumati Naturals sai minut aikoinaan pauloihinsa. Siitä on lähes kolme vuotta, kun löysin Anumatin suklaanaamion ja olin ensimmäisen kokeilun jälkeen myyty. Niin aitoa suklaista naamiota en ollut koskaan aiemmin iholle levittänyt. Vaatimattomalta näyttävä purkki muuttui hetkessä silmissäni arvokkaammaksi, kun tajusin, että raaka-aineet ovat sellaisia, että niitä voisi periaatteessa syödä. Tuote oli valmistettu elintarvikelaatuisista (eli syötäviksi kelpaavista) raaka-aineista, jotka kaikki olivat puhdasta luomua - ja tuote oli vieläpä kotimainen! 
Yksi parhaista asioista Anumatissa onkin juuri se, että raaka-aineet ovat elintarvikelaatuisuuden vuoksi ensiluokkaisia ja vieläkin ravinnerikkaampia kuin esimerkiksi perinteisessä luonnonkosmetiikassa. Tämä johtuu siitä, että kosmeettisissa raaka-aineissa sallitaan jopa 30% epäpuhtaus, sillä tuotteita ei ole tarkoitettu syötäväksi. Elintarvikelaatuisissa raaka-aineissa epäpuhtauksia ei voida sallia lainkaan, sillä raaka-aineiden täytyy olla suuhun sopivia. Niiden täytyy olla niin puhtaita, että syödessä ei tule minkäänlaisia sivuoireita epäpuhtauksien johdosta.

Anumatin kasvonaamioitakin voisi siis periaatteessa syödä, sillä ne eivät sisällä mitään, mikä ei sopisi suuhun. Maku ei kuitenkaan välttämättä ole mikään elämys, sillä tuotetta ei ole kehitetty makuelämys edellä, vaan raaka-aineet on valittu ihon tarpeita vastaamaan. Jokaisella aineosalla on tärkeä merkitys kokonaisuuden kannalta, eikä sitä ole sujautettu joukkoon "muuten vain". 
Anumatin vegaanisiin ja gluteenittomiin tuotteisiin ei ole myöskään lisätty tuoksuja tai väriaineita, vaan ne tuoksuvat siltä, miltä raaka-aineetkin tuoksuvat. Myös värit ovat sitä, mitä raaka-aineet antavat. Esimerkiksi Vividness Essence Face Mask sisältää mustaherukkaa, pakurikääpää, mustikkaa, manteliöljyä, sheavoita ja kamomillaa. Näiden raaka-aineiden yhdistelmä saa sen tuoksumaan vähän ruokaisalta. Tuoksussa on marjaisuutta, mutta myös pieni pakurikääpän antama vivahde. Manteliöljy ja sheavoi taas tuovat siihen pähkinäisyyttä. Värikin on vaaleanruskea. Naamio on kuitenkin 100% luonnollinen ja jopa 93,5% luomua, jolle voi melkeinpä jo taputtaa. Lyhytkin vaikutusaika osoittaa, että iholle kelpaa tällainen ravinto. Se imaisee "ruuan" syövereihinsä ja hyödyntää ravinteet. Vividness on ihoa kirkastava ja ihonsävyä tasoittava. Siksi se sopii parhaiten samealle tai epätasaisen sävyiselle iholle, jossa on värieroja tai vaikkapa aknearpia. 
Intensive Hydration Mask on Anumatin kuuluisa suklaanaamio, josta oma hullaantumiseni sarjaan sai aikoinaan alkunsa. Kosteuttavana ja rauhoittavana naamiona se on oikeaa superruokaa iholle ja hivelee myös tuoksuaisteja suklaisuutensa ansiosta. Aloe veraa, aprikoosiöljyä, jojobaa, sheavoita, kurkku-uutetta, vadelmaa ja mustikkaa sisältävään naamioon on sujautettu sekaan myös luomu kaakaovoita, josta se saa herkullisen tuoksunsa. Aromaterapiassa kaakaouutteella sanotaan olevan  tasapainottava, rauhoittava ja lohduttava vaikutus, ja myönnettävä on, että naamio on ihanan tyynnyttävä illan kauneushetkiin. Ihonhoidollisesti se on paras ärtyneelle, stressaantuneelle, karhealle ja kuivalle iholle, josta se tekee hetkessä pehmeämmän. Samalla se suojaa ihoa ja sitoo kosteutta ihoon. Kaakao on myös antibakteerinen ja pursuaa antioksidantteja. 

Nourishing Beauty Sleep Maskin voisin varovasti nimetä toiseksi suosikikseni, kuitenkaan suistamatta suklaanaamiota ykkössijaltaan. Mehukkailta vihreiltä omenoilta tuoksuva naamio on nimensä mukaisesti ravitseva ja hoivaa ihoa manteliöljyn, tyrnin ja tietenkin myös omenauutteen voimin. Naamion kellertävä väri vastaakin hyvin raaka-aineitaan. Valkoinen väri voisi jopa saada epäilemään, sisältääkö tämä kuitenkaan kaikkea, mitä purkin INCI-lista antaa ymmärtää. Tämä on asia, jota moni ei ehkä tule ajatelleeksi kosmetiikkaa käyttäessään, mutta luonnonkosmetiikassa värit ovat vain hyväksi, yhtä lailla kuin lautasellakin. Omppunaamion voi jättää vaikuttamaan myös yön ajaksi, jonka aikana se kosteuttaa ihoa syvältä ja ravitsee soluja. Tällä on myös kiinteyttävä vaikutus, jonka huomaa lyhyessäkin vaikutusajassa.

Anumatista voit lukea lisää heidän nettisivuiltaan. Kaikki sarjan jälleenmyyjät löydät täältä.


Kurkkaa myös muut postaukseni:Arvonta Instagramissa: Voita omaksesi omavalintainen kasvonaamio! 


Anumati täytti hiljattain 10 vuotta ja sen kunniaksi arvon Anumatin kanssa yhteistyössä Instagramin puolella kahdelle onnekkaalle blogini seuraajalle omavalintaisen Anumati-kasvonaamion.

Hyppää siis mukaan arvontaan seuraamalla blogia myös Instagramin puolella

~~~

Koetteko te ihonhoidon työlääksi vai nautitteko siitä? Muita kokemuksia Anumatin tuotteista?
4 kommenttia:

 1. Oon vuosien mittaan opetellut nauttimaan ihonhoidosta, alkuun se tosiaan tuntui työläältä (ja jopa turhalta). Nykyään se on osa rutiinia, josta nautin kovasti ja ihokin nauttii selkeästi. Nämä tuotteet kuulostaa tosi hyviltä, en ollut näistä ennen kuullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anumatin kasvonaamiot on kyllä yksiä parhaimmista - ja tuoksut vasta ihania onkin :) Tuo suklaanaamio kuuluu mulla "all time favorites" -kategoriaan. Siihen ei ikinä kyllästy :D

   Poista
 2. Ennen en niin välittänyt ihonhoidosta, putsasin ja kuorin vaan välillä. Nyt kyllä nautin, on putsarit, naamiot, kuorinnat, vedet yms.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä vaan voi oppia nauttimaan sellaisistakin asioista, jotka ennen on saattaneet tuntua "vähäpätöisiltä" :) Ja iho kyllä tykkää, kun siihen satsataan ja sitä hoidetaan hyvin.

   Ihanaa uutta viikkoa, Outi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!