KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ECO MINERALS


Kuinka moni muistaa, kun kapealahkeiset pillifarkut tulivat aikoinaan muotiin? Minä ajattelin tuolloin, etten ikinä luopuisi leveälahkeisista farkuistani. En todellakaan nähnyt itseäni pillifarkkujen käyttäjänä, mutta no, tarinan lopun varmaan arvaattekin: minustakin tuli lopulta kapealahkeisten housujen käyttäjä, vaikka tätä nykyä housumuotiin ovat palanneet myös leveämmät lahkeet.

Pillifarkkujen lisäksi suhtauduin aikoinaan yhtä nihkeästi mineraalimeikkipohjiin. Sattuipa nimittäin tietenkin niin, että ensimmäinen kokeilemani pohja ei sopinut sitten ollenkaan. Järkevää olisi tietenkin ollut antaa silloin jo mahdollisuus muillekin mineraalimeikkipohjille, mutta tuohon aikaan niiden saatavuus oli rajoitetumpi ja olin innoton kahlaamaan valikoimaa. Niinpä ajattelin yhden pohjan perusteella, etteivät ne vain yksinkertaisesti ole minua varten.
Kului muutama vuosi ja 2014 uin varovaisesti mineraalimeikkiapajille uudemman kerran. Tuolloin olin jo aktiivinen bloggaaja ja tykästyin suuresti kotimaisen FLOW Kosmetiikan pohjaan, jota tulin lopulta ostaneeksi lisääkin. Muutaman kuukauden jälkeen palasin kuitenkin taas voidemaisten meikkivoiteiden pariin, kunnes vuosina 2016-2017 iho-oikutteluni sai innostumaan mineraalimeikeistä oikein toden teolla. Silloin listasin TOP3 luonnonkosmetiikan mineraalimeikkipohjat.

Ovatko kaikki mineraalimeikit aitoja?


Viime keväänä kävin taas vaihteeksi läpi pientä ihokriisiä ja tulin turvautuneeksi mineraalimeikkeihin. Niitä ei nimittäin turhaan suositella ihon temppuilukausien (aknen, epäpuhtauksien, ihokriisien) aikana, sillä aito, oikea mineraalimeikki on iholle oikeasti hoitava ja parantava eikä lainkaan tukkiva. On kuitenkin oma tehtävänsä erottaa, mitkä sarjat ovat aitoja mineraalimeikkisarjoja ja mitkä eivät. Aidon mineraalimeikin raaka-ainelista on nimittäin mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs. Kaikki mineraalimeikeiksi itseään kutsuvat eivät siis suinkaan ole välttämättä 100% luonnollisia, vaikka sinne suuntaan pyrkisivätkin. Monesti tulee vastaan sarjoja, jotka kutsuvat itseään luonnollisiksi yhden tai kahden luonnollisen raaka-aineen perusteella. Mineraalimeikkien kanssa saa siis myös olla tarkkana, jos haluaa käyttää ihka aitoa mineraalimeikkipohjaa, joka oikeasti hoivaa ihoa ja antaa sen hengittää eikä tuki sitä ja vie ihon kuntoa entistä huonompaan suuntaan.
Australian suosituimpiin mineraalimeikkisarjoihin kuuluva Eco Minerals on kuitenkin varma valinta. Se on 100% puhdas ja ihoystävällinen sarja, jossa on käytetty mahdollisimman korkealaatuisia aineosia, jotka ovat täysin luonnon mineraaleista peräisin. Sarjalla on lisäksi Cruelty Free- sekä Vegan -sertifikaatit, jotka takaavat sen, ettei tuotteita ole testattu eläimillä missään vaiheessa eivätkä ne myöskään sisällä mitään eläinperäistä. Tuotteet ovat myös gluteenittomia ja nanopartikkelivapaita. Aidoksi mineraalimeikiksi Eco Mineralsin vahvistaa myös lyhyt raaka-ainelista, joka esimerkiksi Perfection Foundation -pohjassa on niinkin lyhyt kuin: Mica, Sinkkioksidi (+/-) Titaanioksidi, Rautaoksidit ja Ultramarines. Tarkemmin aineosista voi lukea täältä.


Mineraalimeikkipohja, joka kestää myös hikoilun


Olen testannut vuosien aikana lukuisia eri mineraalimeikkipohjia. Alima Puren, FLOW Kosmetiikan ja Everyday Mineralsin lisäksi ihollani on olleet muun muassa bareMineralsin, Inika Organicsin, Jane Iredalen ja IDUN Mineralsin mineraalimeikkipohjat. Näiden perusteella myötä uskallan sanoa, että pohjissa on valtavan suuria eroja. Tuohon joukkoon mahtuu nimittäin myös niitä, jotka muuttuvat iholla kiiltelevän ja nuhjuisen näköiseksi päivän aikana - saati sitten, että kestäisivät pienintäkään hikoilua. Osa pohjista on myös vähemmän peittäviä ja selkeästi kevyempiä kuin toiset. Keveys ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, etteikö pohja olisi peittävä.
Eco Mineralsissa kirjaimellisesti rakastuin nimenomaan pohjan pitävyyteen. Se nimittäin kestää helposti kauniina aamusta iltaan, mutta myös joogan ja salitreenin läpi! Normaalisti pesen meikit ennen urheilua, mutta niinä kertoina kun on tullut mentyä kevyellä meikillä salille, on pohja kestänyt hikisen treenin tai jopa lämpimän salin joogasessionkin. Se ei siis pienestä kosteudesta hätkähdä, oli kyse sitten hikoilusta tai tihkusateesta! Loistavan pohjasta tekee myös se, että se on oikeasti peittävä, mutta silti luonnollinen. Se ei siis kasaannu ihohuokosiin tai juonteiden pohjalle - päinvastoin: tämä pohja on oikeasti kaunistava. Se tekee ihosta niin luonnollisen eläväisen, että siksi Eco Mineralsia suositellaan myös ikääntyvälle iholle, sillä se ei jätä ihoa puuteroidun ja pakkeloidun näköiseksi. Ja kuten aiemmin tuli todettua; mineraalipohjaiset aineosat tekevät hyvää myös epäpuhtaalle iholle, sillä ne suojaavat ihoreaktioilta ja tulehduksilta. Tästä syystä moni ihotautilääkärikin suosittelee mineraalipohjia erilaisista iho-ongelmista kärsiville.

Eco Mineralsin valikoimasta löytyy kahdenlaista mineraalimeikkipohjaa: Perfection -pohjaa suositellaan etenkin kuivemmalle ja aikuiselle iholle, kun taas Flawless on omiaan rasvaiselle sekaiholle ja normaalille iholle. Ennen kuin itse tein lopullisen valintani, testasin eurolla saatavista näytteistä neljää eri sävyä. Tuolloin en edes tiennyt, että testaan samalla myös kahta erilaista pohjaa, joista toinen on suunnattu rasvaisemmalle iholle. Vaikka oma ihoni onkin pintakuiva sekaiho ja kärsii myös tukkeumista, täydelliseksi osoittautui Perfection -sarjan Lightest Beige -sävy, joka tuntui kuin omalta iholta alusta lähtien. Se on hikoilun kestävä, hoitava, sopivan peittävä, mutta silti luonnollinen, kevyt ja kaunistava. Kaikkea sitä, mitä mineraalimeikkipohjalta voi parhaimmillaan toivoa!


Kuvassa: Eco Minerals poskipuna sävyssä Lolly

Vaikka itselleni sarjan helmi on ehdottomasti ollut meikkipohja, on Eco Mineralsin poskipunista myös raikkaan pinkki Lolly ollut paljon käytössäni. Se antaa juuri sellaisen hillityn, raikkaan lopputuloksen, jota voisin väittää monen suomalaisen metsästävän. Sarjasta löytyy myös maanläheisempi ja hieman  persikkaisempi sävy, Dreamtime.

Meikkipohjan lisäksi peitevoide yllätti samettisella levittyvyydellään. Kun applikaattorin vetäisee ulos putkilosta, koostumus saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa luonnonkosmetiikan peitevoiteille ominaisesti hieman jähmeäköltä. Iholle se kuitenkin sulautuu pehmeästi kuin sametti. Mainion levittyvyyden lisäksi yllätyin ihanasta kevyestä kuullosta, jonka peitevoide tuo mukanaan. Tuote toimii siis myös silmänalusilla, heijastaen samalla kevyesti valoa! Koska koostumus on kevyt, se ei kasaannu juonteisiin, mutta siinä on yllättävän hyvin pigmenttiä jopa minun sinertäville silmänalusilleni. Se peittää iholta hyvin myös punaisuutta. Tästä tuotteesta tulikin meikkipohjan ohella suosikkini ja ponkaisi kertaheitolla jatkoon. Tuote on 100% luonnollinen ja hoivaa ihoa muun muassa jojobaöljyn, karitevoin ja greipinsiemenöljyn voimin. Itselläni on ollut käytössä peitevoiteista vaaleampi sävy.Kuvassa vasemmalta oikealle: Concealer Light sekä Alchemy Hi-Light Creme


Mitä tulee Eco Mineralsin Highlighteriin, on se koostumukseltaan hieman peitevoidetta ohuempaa. Väri saattaa pakkauksen perusteella vaikuttaa tummalta, mutta iholle levitettäessä tuntuu kuin kyseessä olisi täysin toinen tuote: lopputulos on kauniin kimmeltävä ja ehdottomasti sitä highlighter-kategoriaa, jolla saa kunnolla hehkua. Itse koen, että peitevoiteen kevyt kuultokin riittäisi toimimaan samalla highlighterina, mutta Alchemy Hi-Light Cremeä voi poskipäiden lisäksi hyödyntää myös silmän sisänurkissa ja kulmakarvojen alla. Amorinkaarellakin se toimii hyvin ja luo heti täyteläisemmän efektin huuliin.
Pigmenttisyys seuraa mukana myös sarjan luomiväreihin ja huulipuniin. Luomivärejä on saatavilla 8 eri sävyä, joihin kuuluu niin hiilen sävyjä kuin pronssisempaa hohtoakin. Itse olen meikissä käyttänyt pääasiassa pehmeän maanläheistä Middle Earth -sävyä, joka toimii luomilla loistavasti yksinäänkin - niin arki- kuin juhlameikissä. Myös tämän postauksen meikkikuvassa luomillani on juuri kyseistä sävyä. Normaalipakkaus on käytössä erittäin riittoisa, mutta mineraalimeikkien kohdalla ei onneksi tarvitse pelätä nopeaa pilaantumista. Ne nimittäin säilyvät avaamisesta jopa 36 kuukautta eli 3 vuotta.Sävyt vasemmalta oikealle: Splendour, Byron Bliss, Desert Rose


Mitä tulee sarjan huulipuniin; tässä onkin sitten todella värikylläinen vegaaninen puna, joka on vieläpä palmuöljytön ja pakattu kierrätettävään alumiinituubiin. Risiiniöljyyn, jojobaöljyyn ja kaakaovoihin pohjautuvien punien hoitavuuden oikein tuntee huulilla! Itse olen käyttänyt kuvien meikissä sävyä  Desert Rose, joka on hieman persikan vivahteinen. Se sointuu mielestäni aivan täydellisesti okrankeltaisen neuleen ja maanläheisen Middle Earth -luomivärisävyn kanssa.

Pysyvyys on myös yllättävän hyvä, eli punat eivät pienistä välipaloista hätkähdä. Toisaalta kyseessä ei ole kuitenkaan kestopuna, joten sitä ei tarvitse hangata hullun lailla iltapesun yhteydessä - irtoaa siis nätisti. 
Jos nyt tekisin uuden listauksen kolmesta parhaasta mineraalimeikkipohjasta, on sanottava, että Eco Minerals olisi kiistatta kolmikon paras. Siitä kertonee sekin, että olen viimeisen kahden kuukauden ja puolen kuukauden aikana käyttänyt vain ja ainoastaan tätä pohjaa ja hankkinut vielä täydennystä nykyisen loppumista odottamaan! Tosin ensimmäisen purkin hankkiessaan ei toista enää tarvitse hankkia: Eco Mineralsilta saa nimittäin ECO-täyttöpakkauksia, jotka säästävät paitsi luontoa, myös meidän kuluttajien rahoja! 

Suosittelen sarjasta etenkin mineraalimeikkipohjaa sekä peitevoidetta, mutta myös huulipuniin ja poskipunaan olen ollut tyytyväinen. Luomivärivalikoimaan toivon salaa täydennystä, vaikka Middle Earth aivan ihana sävy on ollutkin. Joka tapauksessa olen onnellinen siitä, että olen vihdoin löytänyt aivan täydellisen meikkipohjan, johon voin ilolla turvautua päivittäin! 

Eco Minerals -sarjaan voit tutustua sarjan omassa verkkokaupassa, jossa 50 euron tilaukset saa toimituskuluitta. Tuotteita voi ostaa myös esimerkiksi L-Beauty Kauneushoitolasta, Vuorikatu 6, Helsinki. 


Millaisia kokemuksia teillä on mineraalimeikeistä? Onko Eco Minerals tuttu?
2 kommenttia:

  1. Minäkin käytän enää vaan mineraalimeikkipohjia! <3 Iho näyttää paljon paremmalle eikä näppylöitä tule niin helposti. Tämä tuote sarja ei ole kyllä entuudestaan tuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, saman olen huomannut itsekin! :) Suosittelen kyllä ehdottomasti tutustumaan Eco Mineralsiin; tuo pohja on vaan niin huippu, että vieläkin ihmettelen, miten iho voikaan näyttää sen kanssa niin hyvältä ja tasaiselta <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!