On kulunut pitkän aikaa siitä, kun olen viimeksi ollut näin innoissani tuoksuista. Normaalisti vaihtelen hajuvesiä lähes päivittäin fiiliksen mukaan, mutta välillä tulee jaksoja, jolloin jumitun yhteen tuoksuun pidemmäksi aikaa. Se on minulle aina merkki siitä, että nyt on löytynyt jotain todella spesiaalia tuoksurintamalta. Sellaiset tuoksut ovat myös poikkeuksetta niitä, joihin palaan yhä uudelleen.


Yleensä löydän uusia suosikkeja tiettyjen tuoksubrändien joukosta, jotka ovat vuosien varrella kohonneet omiksi suosikeiksi. Esimerkiksi Pradan tuoksuihin rakastun kerta toisensa jälkeen niiden pehmeyden ja puuterimaisuuden vuoksi. Kun siihen yhdistää vielä lämpimät, makeahkot tuoksuvivahteet, olen myyty. Nyt voisin sanoa olevani myyty kolmelle omenalle.

Tämä hullaantuminen on siitä erityinen, että Nina Ricci on brändi, jota ei ole aiemmin blogissani nähty. Olen toki tuoksutellut brändin tuoksuja ennenkin, mutta mikään niistä ei ole kolahtanut niin paljoa, että tuoksu olisi jäänyt mieleeni. Maailma on pullollaan tuoksuja, jotka ovat "ihan kivoja", mutta vuosien mittainen tuoksuhulluuteni on varmaankin aiheuttanut sen, etten näe mitään järkeä käyttää sellaisia. Miksi en suihkisi ylleni tuoksua, johon ihastun kerta toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen? 

*Tuoksut pr-malleja

Nina Riccin Les Sorbets -kesätuoksut olisivat varmaankin jääneet itseltäni huomaamatta, elleivät ne olisi saapuneet pr-lähetyksen mukana. Vaikka ihastelin pulloja jo heti alkuun, en osannut odottaa, että tuoksut veisivät minut näin mennessään, koska en ole aiemmin Riccin tuoksuista innostunut yhtä lailla kuin nyt. Nämä sorbettimaiset kesätuoksut ovat kuitenkin niin herkullisia, että en edes lähde pisteyttämään näitä, koska luultavasti asteikko loppuisi kesken! Nina Ricci Les Sorbets de Bella 

Pistaasinvihreään pulloon puettu Bella oli näistä se, johon ihastuin ensimmäisenä. Jo ensimmäinen suihkaus sai aikaan niin vahvan ihastumisen reaktion, että mietin, mitä ihmettä tuoksuun on oikein ujutettu, kun se tuoksuu niin taivaalliselta. Tuoksunuotit tarkistaessani tiesin: se on raparperi! Kolmen vuoden takainen postaukseni Rakastunut raparperiin kertonee kaiken oleellisen. Tähän mennessä en ole löytänyt yhtäkään tuoksua Hermèsin lisäksi, jossa olisi ollut raparperia mukana. Les Sorbets de Bellassa on, ja miten täydellisesti se sekoittuukaan ensituoksussa greippiin, vihreään mandariiniin ja granaattiomenaan. Sydäntuoksussa ruusun ja orvokin rinnalla eksoottisuutta antaa shison lehti, joka muistuttaa aromikkuudellaan hieman basilikan, kanelin, sitruunan ja mintun sekoitusta. Les Sorbets de Bella onkin todella mieleenpainuva ja koukuttava tuoksu, jonka kruunaa pohjan puiset nuotit.

Alkutuoksu: raparperi, mandariini, greippi, granaattiomena
Sydäntuoksu: ruusu, orvokki, shiso-lehdet
Pohjatuoksu: puiset sävyt

Limited Edition EdT 67,90€
Nina Ricci Les Sorbets de Nina 

Alkuperäinen Nina Riccin Nina-tuoksu tunnetaan karamellisuudestaan. Tämän sorbettisen unelman pohjan muodostaa kuitenkin praliini, joka valmistuu usein paahdetuista ja karamellisoiduista hasselpähkinöistä tai manteleista. Makeasta pohjasta huolimatta tuoksu yllättää raikkaudellaan, josta ensituoksussa pitävät huolen keveän kirpeä sitruuna, vadelma sekä satsuma. Sydäntuoksussa on rakastamaani jasmiinia sekä gardeniaa, jotka yhdessä tuovat tuoksuun naisellisia ja harmonisia vivahteita. Kokonaisuus pohjalla olevan praliinin kanssa on juuri sellainen, jota on vaikea vastustaa! Tämä on Bellan ohella toinen suosikeistani, jota on ylläni tälläkin hetkellä. 

Alkutuoksu: sitruuna, vadelma, satsuma
Sydäntuoksu: jasmiini, gardenia
Pohjatuoksu: praliini

Limited Edition EdT 67,90€Nina Ricci Les Sorbets de Luna

Jäänsininen Luna voi alussa tuntua kaikkein tutuimmalta myskisen pohjan ansiosta. Siihenkin on kuitenkin haluttu sulauttaa oma erityinen vivahteensa ripauksella maitomaista setripuuta. Luulin, että tämä jäisi itselläni Ninan ja Bellan varjoon, mutta sydäntuoksusta löytyy jasmiinin lisäksi vielä herkkää pionia, jota rakastan niin kukkana kuin tuoksuna. Mehukkaan makea päärynä on kieltämättä myös hyvä avaus tälle tuoksusinfonialle, josta on onnistuttu tekemään yhtä spesiaali kuin kahdesta muusta lumoavasta sorbettisisaruksesta. Miten näistä voisi valita vain yhden? 

Alkutuoksu: nashi-päärynä, bergamotti
Sydäntuoksu: jasmiini, pioni, magnolia
Pohjatuoksu: myski, setripuu

Limited Edition EdT 67,90€


Addiktoivan aistikkaat Les Sorbets -tuoksut ovat saatavilla vain rajoitetun ajan, joten näitä kannattaa ehdottomasti käydä tuoksuttelemassa, jos hakusessa on erityisen mieleenpainuva tuoksu kesään! 

Minkä näistä tuoksuista sinä valitsisit? 


6 kommenttia:

 1. Pinkki kuulostaa minun tuoksulta :) Herkullisen ja raikkaan kuuloisia kyllä kaikki!
  Ihanaa viikkoa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana! <3 Oon aivan hullaantunut näihin. Just suihkautin tuota vihreää tälle päivälle :D
   Aurinkoista viikonloppua, Outi!

   Poista
 2. Oih miten kauniit pullot! Voisi ottaa tuollaisen vaikka koristeeksi hyllyyn :D

  Raparperi kuulosti ihanalta, täytyypä tuoksutella jos tulee jossain vastaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Nämä on just sellaisia, joita kelpaa pitää esillä hyllyssä :D Ja tuo raparperi on oikeasti sellainen, ettei sen ihanuutta melkein voi kuvailla... Rakastan sitä! En tajua, miksei useammissa tuoksuissa hyödynnetä raparperia :D Tuossa Bellassa tuoksukokonaisuus on kyllä aivan täydellinen!

   Kiva kun kommentoit & ihanaa viikonloppua! :)

   Poista
 3. Oi miten kauniita hajuvesipulloja, ihana ulkoasu! :) Minä varmaan valitsisin Bellan :).

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!