KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - NORDIC HEALTH SPRAYS


*mainoslinkit merkitty


Kun vielä muutama vuosi sitten pidin kauneuteen ja ihonhoitoon liittyviä luentoja erilaisissa tyhy- ja virkistyspäivissä, törmäsin jatkuvasti erilaisiin käsityksiin kauneudenhoidosta tuotevalintojen suhteen. Yksi näistä oli se, että yllättävän moni tuntui luokittelevan kaikki puhdistustuotteet samaan kastiin tai vastaavasti ajattelevan vaikkapa seerumien olevan kaikkien pohjimmiltaan samanlaisia - yhtä tehokkaita siis. Jos siis kotoa löytyi jo mikä tahansa voide tai seerumi, ei aina haluttu edes kyseenalaistaa sitä, oliko tuo tuote kuitenkaan paras mahdollinen tai edes toimiva. 

Luulen, että aika moni ajattelee näin myös ravintolisien kohdalla. Jos kaupan myyjä, brändin edustaja tai tuttu alkaa puhumaan vaikkapa D-vitamiinista, voi tulla automaattisena eleenä keskeyttää heti alkuun ja kertoa kotoa jo löytyvän D-vitamiinia. Se on luonnollinen tapa toimia. En itsekään jaksa kuulla yleisiä myyntipuheita, joissa tuotetta kehutaan maasta taivaisiin ilman järkeviä perusteluja, mutta jos kuulen heti alkuun syyn sille, mikä tuotteesta tekee ainutlaatuisen, saatan siitä kiinnostua ja kuunnella loppuun, mitä myyjällä on sanottavanaan.
Olen tänä päivänä käyttämistäni ravintolisistä todella tarkka. Ei tulisi mieleenkään tarttua mihin tahansa D-vitamiiniin tai muuhun tuotteeseen, jonka taustoista tai sisällöstä en tiedä tarpeeksi. Tämä jo ihan siksi, etten halua kuormittaa kroppaani millä tahansa. Olen jo useamman vuoden kärsinyt IBS:stä eli ärtyvän suolen oireyhtymästä, joten vatsani ilmoittaa nopeasti, jos jokin tuote ei sovi. Haluan myös ehdottomasti käyttää niin kosmetiikan kuin ravintolisienkin osalta mahdollisimman puhtaita, tehokkaita ja toimivia tuotteita. Jos en näe (tai tunne) tuotteen käyttöönoton myötä mitään eroa, en jatka tuotteen käyttöä turhaan.


Nordic Health Sprays - kätevät suusuihkeet helposti imeytyvässä muodossa


Nordic Health Sprays on minulle jo vuosien takaa tuttu brändi. Aikoinaan kärsiessäni väsymyksestä ja uupumuksesta, minulle suositeltiin brändin *B12-vitamiinisuusuihketta. Tuolloin suihketta mainostettiin minulle "parhaiten imeytyvänä" ja siksi tehokkaimpana. Siihen aikaan en ollut ravintolisistä yhtä tarkka kuin tänä päivänä, mutta nappasin valmisteen, koska se vaikutti oikeasti toimivalta. Kävihän se järkeen, että vitamiini imeytyisi parhaiten suihkeena kuin tabletteina. 
B12-vitamiinia suositellaan ehdottomana etenkin vegaaneille ja kasvissyöjille, joilla on todettu muita alhaisemmat B12-vitamiinitasot, sillä B12-vitamiinin tärkein luonnollinen lähde on nimenomaan liha- ja maitotuotteet. Nordic Healthin BoostB12 -suusuihke onkin kansainvälisen Vegaaniliiton suosittelema ja hyväksymä. Se on vatsaystävällinen ja sopii myös keliaakikoille ja diabeetikoille. Tuotetta voivat käyttää myös lapset, ja aprikoosin makuisena se myös varmasti maistuukin eikä aiheuta turhia vastaväitteitä. Suihke ei sisällä keinotekoisia lisäaineita. 

Miksi B12-vitamiini on sitten niin tärkeä? Nordic Health Spraysin sivuilla on mielestäni kiteytetty se aika täydellisesti: "Sytytä valot aivoihin". B12-vitamiini on se, joka taistelee väsymystä ja uupumusta vastaan. Se sytyttää valot aivoihin ja parantaa niin keskittymiskykyä kuin muistia. Jo yli 10 vuotta kasvissyöjänä olleena B12-vitamiini on itselleni yksi niistä tärkeimmistä vitamiineista, jonka unohtamisen kyllä huomaan nuupahtaneessa olotilassa varsin nopeasti. 

BoostB12 aineosat: Vesi, makeutusaine (ksylitoli), luontainen aprikoosiaromi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), metyylikobalamiini (B12), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), vihreä tee -uute, kromi(III)kloridi. 


Joku saattaa ihmetellä, miksi suihke sisältää myös kromia ja vihreä tee -uutetta. Jälkimmäistä käytetään suusuihkeessa luonnollisena säilöntäaineena ja antioksidanttina, joka myös edesauttaa suihkeen imeytymistä. The Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa on (6/2016) myös todettu, että vihreällä teellä on lisäksi kognitiivisia toimintoja parantavia vaikutuksia. Kromi taas tasapainottaa verensokeria ja auttaa vähentämään yhtä lailla väsymystä ja uupumusta, kuten B12. Kromia on vaikea hyödyntää ruokavaliossa yksinään, mutta limakalvojen läpi se on osoittautunut hyvin imeytyväksi. Siksi Nordic Health on halunnut sisällyttää myös kromia B12-suihkeeseensa


Huomaamisen arvoinen seikka on myös se, että suihkeessa käytetty B12-vitamiini on metyylikobalamiinia, joka on valittu sen paremman imeytymisen takia, sillä tutkijoiden mukaan B12-vitamiini tulisi nimenomaan ottaa tuossa muodossa. B12-valmisteiden raaka-aineina käytetään silti paljon myös syakonobalamiini B12:ta, vaikka se ei ole yhtä tehokas kuin metyylikobalamiini.  

Rauta-arvot kuntoon vatsaystävällisellä suusuihkeella


Toinen tuote, jonka käyttäjänä tulen varmasti pysymään vastaisuudessakin, on Nordic Health Spraysin *Rauta suusuihke. Luulin viime vuoden lopulla arjen sumuisen olotilan johtuvan vain siitä, että lepo on jäänyt liian vähälle, mutta tämän vuoden puolella tajusin, että kyseessä on varmasti jokin vitamiinivaje. Vaikka en ole käynyt vieläkään mittauttamassa ferritiini-tasojani, uskon, että syynä saattaa olla nimenomaan B12-vitamiinin ja raudanpuute. Jos nuo tasot ovat alhaalla, se voi aiheuttaa nimenomaan sen jatkuvan väsymyksen ja sumuisuuden, jossa yksinkertaisten ajatusten läpikäyminenkin voi tuntua omassa päässä haastavalta.

Edelleen kärsin jonkinasteisesta väsymyksestä, mutta yhden selkeän eron olen huomannut B12- ja Rautasuihkeen käytön myötä: ajatukseni ovat selkeästi kirkkaampia ja keskittymiskyky paljon parempi. Se on asia, johon olen valmis panostamaan. Usein raudan napsiminen tabletteina aiheuttaa ummetusta, mutta *Nordic Health Spraysin rautasuihke on todella vatsaystävällinen ilman perinteisten rautatablettien sivuvaikutuksia. Suihke on uuniomenan makuinen, mutta ei sisällä omenan allergisoivia aineosia eli sopii myös omena-allergisille. Suihke on myös maidoton, gluteeniton sekä vegaaneille, diabeetikoille ja raskauden aikana käytettäväksi sopiva. 

Makeutuksessa on käytetty steviaa ja raakaruokosokeria, koska ne tukevat parhaiten raudan imeytymistä. Tuote on hammasystävällinen ja palkittu mm. Euroopan parhaana terveystuotteena 2018 sekä Ruohonjuuressakin Vuoden parhaana tuotteena. Lisää tietoa tuotteesta löytää Nordic Health Spraysin sivuilta

Raudan ja B12-vitamiinisuusuihkeiden lisäksi olen tutustunut myös DLux 3000 D-vitamiinisuusuihkeeseen, joka on yhtä lailla kerännyt useita palkintoja ja kunniamainintoja arvostetuilta tahoilta. Siinä missä Raudan ja B12-vitamiinin suositusannos on 4 suihkausta päivässä, *DLux 3000 -suihketta riittää vain yksi suihkaus päivässä, sillä se sisältää D3-vitamiinia jopa 1500% päivittäisen saannin vertailuarvosta (eli 75mcg). Tämä suihke maistuu raikkaalta piparmintulta, sillä siinä on mukana luonnollista piparminttuöljyä. Makeutusaineena on käytetty ksylitolia, minkä suhteen epäröin alkuun aika paljonkin. IBS-oireista kärsivälle ksylitoli on nimittäin usein vatsavaivoja aiheuttava. Koska B12-suihkekin sitä sisältää, kyselin aiheesta enemmän Nordic Healthilta. 

Kävikin ilmi, että xylitolin määrä suihkeissa on erittäin vähäinen. Hampaille suositellaan 5-10g ksylitolia päivässä, kun taas esimerkiksi B12-suihkeen ksylitolimäärä on 0,0792mg / suihkaus. *DLux3000:ssa ksylitolia on 0,085mg / suihkaus. Tämä tarkoittaa sitä, että yltääkseen samoihin ksylitolimääriin purkan tai pastillien kanssa, joutuisi kulauttamaan melkein koko suihkepullon kerralla, sillä vastaava määrä on noin 63-126 suihkausta. Pieniä määriä ksytolia on luonnollisena myös marjoissa ja hedelmissä, joten suihkeiden ksylitolimäärää voisi melkeinpä verrata siihen. Siitä syystä en varmasti itsekään ole saanut näistä minkäänlaisia vatsaoireita, mikä on ollut todella iloinen yllätys, kun asiaa alkuun kuitenkin pohdiskelin. Tämäkin suihke sopii kasvissyöjille.


Kaiken kaikkiaan Nordic Healthin valikoimassa on 11 erilaista suusuihketta. Minulla on ollut käytössä kaikki palkitut suihkeet, joihin kuuluu myös *Kurkuma suusuihke. Kurkuma on itselläni säännöllisessä käytössä ruuanlaitossa, joten ravintolisissä en ole kokenut sitä yhtä ensisijaiseksi ja tärkeäksi itselleni kuin esimerkiksi B12-vitamiinia, rautaa tai D-vitamiinia, joista viimeisintä suositellaan vegaaneille jopa ympäri vuoden. Kasvissyöjänä käytän jonkin verran maitotuotteita, mutta en kuitenkaan silti tarpeeksi. DLux3000 on muuten ainoa näistä neljästä suusuihkeesta, joka ei ole vegaaninen, sillä D3 on lähtöisin lanoliinista. 

Mitä tulee kurkuman terveysvaikutuksiin, onhan niiden lista aika vaikuttava. Kurkuman on muun muassa tutkittu vähentävän kolesterolia, helpottavan masennusta, torjuvan matala-asteista tulehdusta sekä rauhoittavan ärtynyttä vatsaa. Tämäkin on vain pieni pala kurkuman lukuisista terveysvaikutuksista. Jos pitäisi valita kurkuman nauttiminen suihkeena tai tabletteina, suosittelisin ehdottomasti tätä suihketta, sillä suoliston kautta kurkumasta voi imeytyä elimistöön vain pienen pieni murto-osa. Suolisto- ja vatsaongelmat heikentävät imeytymistä vielä entisestään. Nordic Health -tuotteiden ylivertainen imeytyminen on varmistettu imeytymistutkimuksilla sekä imeytymisreittitutkimuksilla Cardiffin, Ulsterin ja Sheffieldin yliopistoissa, joten puheet suihkeiden ylivertaisesta imeytymisestä eivät todella ole pelkkiä mainospuheita. Tätä tukee myös se, että tuotteet ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja. Tutkimuksista voi lukea lisää täältä.

Ilahduttavinta tässä yhteistyössä on paitsi tuotteiden toimivuuden ja tehokkuuden lisäksi ollut se, että Nordic Health on suomalainen perheyritys, jolla on arvot kohdillaan. Asiakkaasta välitetään aidosti ja hänelle tarjotaan tutkitusti korkealaatuisten ja toimivien tuotteiden lisäksi myös tukea ja apua tuotteiden käytössä, jotta asiakas saa varmasti avun tarpeisiinsa. Yrityksen arvot merkitsevät myös minulle paljon yhteistöitä solmiessani. Toimivia ja laadukkaita tuotteita on aina ilo esitellä, mutta se on moninverroin mukavampaa, kun yrityksellä on sydämelliset ja välittävät arvot taustalla.

Vaikka tästä postauksesta tulikin pitkä ja asiapitoinen, haluan vielä mainita loppuun kaksi tuotetta. Pääsin nimittäin tutustumaan myös Magnesium-tuotteisiin, joita Nordic Healthilta löytyy laaja valikoima. Pidempään blogiani seuranneille ei varmastikaan enää tule yllätyksenä lihasjännitys ja -säryt, joista kärsin vähän liiankin säännöllisesti. Aiheesta löytyy blogistani useampia postauksia sekä keinoja, joita olen käyttänyt oireiden lievittämiseen. Magnesium on kyllä kuulunut jo pidemmän aikaa illalla nauttimiini ravintolisiin, sillä sen ansiosta uneni on nykyään paljon yhtäjaksoisempaa ja palauttavampaa. Magnesiumvoiteita en kuitenkaan ole aiemmin käyttänyt, joten siksi oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan, miten hyvin magnesium vaikuttaa niiden kautta.
*Nordic Healthin Extra Vahva Magnesiumgeeli on koostumukseltaan jännä. Sen voisi odottaa olevan muiden lihassärkyä lievittävien kipugeelien tapaan viilentävää ja vetistä, mutta geeli tuntuukin iholla ihastuttavan samettiselta ja imeytyy samantien. Se ei tuoksu miltään eikä myöskään ole viilentävä. Niin hajuton ja "mauton" kuin geeli onkin, ei ole ollenkaan vaikeaa uskoa, miksi se on palkittu parhaana urheilutuotteena. Tätä erityisen vahvaa magnesiumgeeliä on nimittäin ihana hieroa hartioille ja väsyneille jaloille ja vaikutuksen  tuntee nopeasti, sillä yksi teelusikallinen geeliä sisältää jopa 500mg magnesiumia! Se on myös maailman puhtainta, luonnollista ja farmaseuttista magnesiumia. Tämänkin tuotteen imeytyvyys on tarkkaan tutkittu ja varmistettu imeytymistutkimuksilla sekä imeytymisreittitutkimuksilla. Nordic Health panostaa myös raaka-aineiden keskinäiseen synergiaan, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteiden sisältämät raaka-aineet toimivat "sulassa sovussa" ja tuote toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Siinä missä geeli ei tuoksu miltään, *Uni Magnesiumvoiteessa on ihanan rentouttava tuoksuyhdistelmä kamomillaa ja laventelia. Vaikka normaalisti en laventelin tuoksusta sellaisenaan innostukaan, tässä tuoksu on niin pehmeä, että ihastuin siihen ensimmäisellä käyttökerralla! Juuri sellainen lempeä ja rauhoittava tuoksu, johon nukahtaa mielellään. Tämän voiteen onkin kliinisesti todistettu niin rentouttavan väsyneitä lihaksia kuin rauhoittavan aisteja ja mieltä. Suositus on hieroa voidetta 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa esimerkiksi niskan, hartioiden ja jalkojen alueelle. Tästä on tullut itselleni uusi rentouttava rutiini iltaan. Voide on dermatologisesti testattu eikä sisällä parabeeneja, synteettisiä hajusteita tai väriaineita. Siinä missä *Magnesiumgeeli on täysin vegaaninen, *Uni Magnesiumvoide sisältää mehiläisvahaa. 


Parhaimmassa tapauksessa blogiyhteistyöt johtavat siihen, että minusta tulee tuotteiden tyytyväinen käyttäjä jatkossakin. Tässä kohtaa voin ilolla sanoa niin käyneen, sillä olen varma, että magnesiumvoiteita hankin lisää jatkossakin. Yhtä lailla suusuihkeista ainakin B12, Rauta ja DLux3000 jäävät jatkuvaan käyttöön. Onneksi suihkeet ovat riittoisia: esimerkiksi DLux3000:n suositus on 1 suihkaus päivässä, joten suihke kestää käytössä 100 päivää, B12 puolestaan 40-160 päivää ja Rauta 48 päivää. 

Nordic Health Sprays -vitamiinisuusuihkeet ovat saatavilla esimerkiksi apteekeista, ekokaupoista, fysioterapeuteilta, hyvinvarustetuista terveys- ja luontaistuotekaupoista sekä Sokoksilta. Kaikki jälleenmyyjät löydät listattuna täältä. Tuotteita voi tilata Nordic Health Spraysin omilta sivuilta kuin myös Hyvinvoinnin Tavaratalosta*.


Onko teillä kokemusta näistä suusuihkeista tai magnesiumvoiteista? 

Kuinka tarkkoja olette siitä, mitä vitamiineja käytätte? 
4 kommenttia:

 1. Vitamiinisuusuihkeet on ihan uusi juttu mulle. Kiva, että tällaisiakin on kehitelty, koska mulla oli aiemmin todella vaikea saada pillereitä nieltyä jonkinlaisen nielemiskammon takia (sellainenkin voi olla), joka tosin on jo helpottanut. D-vitamiini tuntuu olevan aika tapetilla nykyään, ainakin minulta ensimmäisenä kysytään käytänkö D-vitamiinia. Käytän ympäri vuoden lääkärin suosituksesta astman takia.
  Kiitos tästä(kin) kiinnostavasta postauksesta. Pitääpä tutustua tarkemmin tuotteisiin. Olen tosin vähentänyt lisäravinteiden käyttöä, koska en koe kaikkia pillereitä ihan välttämättömiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että koit postauksen kiinnostavana! Mustakin oli tosi kiva tutustua näihin suusuihkeisiin syvemmin ja perehtyä siihen miksi ja miten niiden imeytyvyys on parempi kuin tablettien. Kannattaa todellakin olla tarkkana siitä, mitä vitamiineja popsii! Itse olen nykypäivänä tosi tarkka näistä jutuista.

   Ja tuo nielemiskammo on varmasti yllättävän yleinen! Onhan jotkut kapselit vielä niin isojakin, että niitä on vaan inhottava niellä. Suihkeet on siinä mielessä tosi käteviä ja helppoja :) Suosittelen ehdottomasti tutustumaan näihin paremmin, mulla näistä ainakin Rauta, B12 ja D-vitamiini jää ihan pysyvään käyttöön.

   Poista
 2. Nämä kuulostavat käteviltä! <3 Olen itse syönyt talven ajan D-vitamiinia suihkeena, mutta en olekaan tiennyt, että muitakin lisiä löytyy näin kattavasti suihkeina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä on kyllä tosi kätsyjä! Suihkeita löytyy tosiaan yhteensä 11 erilaista Nordic Healthin valikoimasta ja junioreillekin omansa :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!