KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HAIRMAIL OY

Olen jo vuosia ollut varsin irtoripsikammoinen ja jopa niiden vastainen. Tämä johtuu siitä, että kärsin 17-vuotiaana kamalaakin kamalamman ripsikatastrofin, jossa menetin irtoripsien käytön myötä kaikki ripseni. Kyllä, siis ihan kaikki! Lienee siis helppoa ymmärtää, miksi olen pysytellyt kaikenlaisista tekoripsistä erossa ja tyytynyt ihastelemaan muiden upeita volyymiripsiä tai irtoripsillä tehostettua kaunista katsetta. Minulla tuo teini-iän painajaismuisto on kummitellut mielessä, ja olenkin irtoripsien sijaan pyrkinyt korostamaan vihreitä silmiäni sopivilla luomivärisävyillä ja pitänyt kiinni hyvistä ripsiväreistä. Myönnettävä silti on, että välillä olen vähän kaihoisana ajatellut, että olisivatpa omat ripseni yhtä kauniit ja pitkät kuin pikkusiskoillani tai muilla luonnolliset räpsyripset omaavilla. 


Oma kauhutarinani meni kutakuinkin niin, ollessani 16-vuotiaana vaihto-oppilaana Jenkeissä, annoin amerikkalaisen salongin omistajan laittaa minulle ilmaiseksi ripsitupsuja, kun hän innokkaasti halusi kokeilla niitä minulle. Toki olisin 16-vuotiaanakin voinut olla järkevä ja sanoa ei, mutta ajattelin, etten ainakaan menetä mitään, kun homma oli täysin maksutonta. Niinpä annoin hänen liimailla tupsuja ripsiini. Lopuksi hän neuvoi minua ostamaan irtoripsiä lisää, jotta saisin ylläpidettyä tulosta. Siitä se kierre sitten alkoi. Liimailin viikottain uusia ripsitupsuja silmiini ja käytin niitä vielä koti-Suomessakin, koska omat ripset lähtivät aina tupsujen mukana pois ja ripsirivistöön jäi ikäviä rakoja, vaikka käytin asianmukaisia poistoaineita. Oli rasittavaa jatkuvasti täydentää ripsirivistöään ja liimata niitä ripsiä lisää edellisten päälle ja tilalle. Puhumattakaan siitä, kuinka kalliiksi tuli ravata opiskelijana Citymarketissa ostamassa lisää tupsuja parin viikon välein. Luojan kiitos tuo aika on ohitse! Kauhutarina sai pisteen i:n päälle, kun päätin lopulta jättää koko touhun ja poistaa kaikki tupsut kerralla, jolloin omatkin ripset irtosivat siinä samassa. Muistan sen ajan, kun yritin epätoivoisesti paikata tilannetta mustalla rajauksella, kun ripset olivat pahimmillaan vain parin millin pituiset tyngät.

Tuo kokemus jätti aikamoisen kammon kaikenlaisiin irtoripsiin, minkä vuoksi en ole halunnut kokeilla minkäänlaisia pidennyksiä. Olen myös paljon kuullut ja lukenut muiden kokemuksia, joissa ripsiliima on allergisoinut pahasti tai ripsienpidennysten pidempiaikainen käyttö on lopulta vienyt suurimman osan omista ripsistä mukanaan tai harventanut niitä pysyvästi. Esimerkiksi Terveystalon artikkelissakin silmätautien ylilääkäri kertoo, että "Ripsijuurten alueen toistuva käsittely ja omiin ripsiin kohdistuva ylimääräinen paino voi aiheuttaa pysyvää vauriota, jonka takia omat ripset eivät enää kasva" . En siis ole halunnut ottaa enää mitään riskejä omien ripsieni suhteen, vaan ainoa "rasitus" niille on nykyään käyttämäni ripsentaivutin (tosin laadukas sellainen) ja tietysti se kuuluisa stressi. Edellä mainittujen seikkojen valossa en oikeastaan edes ihmettele, että magneettiripset ovat kohoamassa ehkä jopa kaikkein suosituimmaksi vaihtoehdoksi, kun katseeseen haluaa näyttävyyttä muutoinkin kuin intensiivisen silmämeikin avulla. Magneettiripsissä kun saa unohtaa liimat ja vaihtoehto on myös edullinen, koska samoja magneettiripsiä voi hyödyntää yhä uudelleen ja uudelleen. Rohkaistuinkin Hairmailin kanssa tekemäni yhteistyön tiimoilta kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni magneettiripsiä, kun tiesin, etten joutuisi tarttumaan liimoihin.

Luulin taitoni olevan tallella vuosien jälkeen, mutta tajusin jo alkumetreillä, että magneettiripsien asettelu onkin hieman haastavampaa kuin tavallisten ripsitupsujen liimailu. Näitä "tupsuja" nimittäin asetetaan kaksi vastakkain, yläripsirivistön molemmille puolille: ensin päälle ja sitten toinen pala alakautta, jotta magneetit kiinnittyvät toisiinsa ja omat ripset jäävät sen väliin. Näin magneettiripset pysyvät paikoillaan ilman liimaa. 


Kokeilin ensin asettaa koko pätkän Triple Naturel -ripsistä, mutta lopputulos oli mielestäni liian tuuhea pienille silmilleni. Niinpä lähdin sooloilemaan ja leikkasin pidemmästä rivistöstä kaksi pientä palasta, jotka kiinnitin vastakappaleineen ripsiini: yhden keskemmälle ja yhden ulkonurkkaan. Kahdella pienellä palasella sain lopputuloksesta luonnollisemman, eivätkä omat silmät hautautuneet tuuheiden ripsien alle. Sivuprofiilista huomaa selkeästi tuon ulkonurkan palasen, mutta edestä päin lopputulos oli yllättävän kiva ja luonnollinen. Myönnän silti, että tuo ulkonurkan kiinnitys ei toisessa silmässä mennyt ihan nappiin, mutta luovutin viidennellä yrittämällä ja annoin palasen olla noin. Uskon, että seuraavalla kerralla olen jo tässäkin hommassa vähän taitavampi ja homma sujuu sulavammin. 

Ja kuten edellisestä lauseesta saattaa päätellä, niin kyllä, aion kokeilla näitä toistekin. Omat ripset ovat kokeilun jälkeen turvassa ja tallella, vaikka irrotin ripsiä silmästä useampaan kertaan ja asettelin niitä uudelleen. Mitään vahinkoa ei tapahtunut, vaikka pari kauhukuvaa menneisyydestä pomppasikin mieleen. Magneettiripsien kanssa kannattaa kuitenkin sen verran olla tarkkana, ettei niitä saa alkaa repimään väkisin, vaan ne irtoavat helposti, kun niitä liikuttaa kevyesti vastakkain sormien välissä. Hairmailin valikoimasta löytyy magneettiripsiä kahta erilaista mallia:

 • Kaksiosainen Double Glamour kolmen magneetin kiinnityksellä
 • Kolmiosainen Triple Naturel kahden magneetin kiinnityksellä 

Valikoimasta löytyy myös magneettiripsien asettimet, mutta itse käytin asettelussa apuna tavallisia pinsettejä, jotka toimivat myös hyvin. Ripsisettien hinta on 19,90€/kpl ja asettimien 11,90€. 

Hairmail on Pohjoismaiden laajin hius- ja kauneusalan tukku, joka palvelee alan ammattilaisia sekä opiskelijoita. Tuotteita saa tilattua jälleenmyyjiltä, kuten esimerkiksi Bellandolta, jonka valikoimasta magneettiripset löytyvät täältäMuut jälleenmyyjät voi tarkistaa täältä.

Arvontavinkki!

Nyt kannattaa olla valppaana myös Instagramin puolella, sillä maanantaina starttaa kiva arvonta näihin liittyen! Instagramissa pääset seurailemaan täällä.

Onko teillä kokemuksia irtoripsistä, pidennyksistä tai magneettiripsistä? 
Jos ei, miltä tällaiset magneettiripset kuulostavat?
9 kommenttia:

 1. Sivukuvat räpsyistä ei ole hyvä idea. Ei anna oikeaa kuvaa. Olen kyllä itse ajatella ostavani joskus tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Edelleen hieman opettelua tämä kasvokuvien otto, tuotekuvat ovat enemmän oma juttu :) Sitä kun on vielä kriittisempi oman naamansa suhteen. Lisäsin nyt tuohon alle yhden kuvan, josta ripset näkyvät hieman paremmin. Kahteen kohtaan siis lisätty pienet magneettiripsipalat. Toivottavasti selventää hieman!

   Poista
 2. Ripsienpidennykset eivät sopineet minulle ollenkaan, vaikka kolmea eri liimaa testattiin. Olen silloin tällöin käyttänyt irtoripsiä. Näitä magneettiripsiä olen metsästänyt muutamista kaupoista, mutta vielä ei ole löytynyt. Taitavat olla aika suosittuja kun on sanottu, että heti myytiin loppuun kun tulivat.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niiden liimojen kanssa saa varmasti just ollakin tarkkana, mitä kukanenkin ripsientekijä käyttääkään. Ripsienlaitossa pitää muutenkin olla tosi hyvä hygienia, mitä varmasti ammattilaisilla onkin. Mutta löytyy varmasti niitäkin, jotka laittaa halvalla ja tinkii noista tärkeistä seikoista. Sitten asiakas joutuu kärsimään seurauksista, mikä on tosi ikävää!

   Kiitos samoin, kivaa viikkoa! <3

   Poista
 3. Irtoripsiä tulee silloin tällöin käytettyä, mutta niitäkin oikeastaan vaan "special occasioneissa". Niiden poistaminen käy hellävaraisesti öljypohjaisella puhdistus-/poistoaineella. Nuo magneettiripset on mua epäillyttänyt alusta lähtien. Oon ihan varma, että mulla ne tippuisi heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis itse asiassa mä epäilin ihan samaa ja olin varma, että ei pysy yhtä hyvin kuin liimalla laitetut tupsut, jotka ei meinaa lähteä millään... Silloin kun mä aikanaan niitä poistelin (13 vuotta sitten), en ollut puhdistusöljyistä vielä kuullutkaan! :D Olisin varmaan säästynyt omien ripsien hävikiltä, jos öljyjä olis silloin tullut käytettyä yhtä ahkerasti kuin nyt... Mutta siis nuo magneettiripset "istuu" yllättävän tiukassa, ei kyllä tipu, jos ei laita sormien väliin ja hankaa edestakas :) Koska pelkästään vetämällä ei ripsistä lähde - joo, kokeilin :D

   Poista
 4. Irtoripsiä tykkään käyttää näyttävämmissä bilelookeissa, magneettiripsiä en ole vielä kokeillut, mutta oon kuullut että niitä on tosi hankala saada paikoilleen nätisti. Täytyy seurata mitä markkinoille tulee, mutta luultavasti tyydyn vielä jonkin aikaa liimattaviin ripsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy myöntää, että niiden paikoilleen laittaminen vaatii kyllä vähän kärsivällisyyttä ja harjoittelua :D Magneetit nappaa kiinni toisiinsa aika helposti! Siltikään en itse enää uskaltaisi niitä liimattavia alkaa käyttämään, liian suuri trauma jäänyt menneestä. Ajattelin, että nää magneettiripset on hyvä vaihtoehtoinen valinta, jos tulee tarvetta johonkin juhlavampaan lookiin tehostaa silmämeikkiä :)

   Poista
 5. Irtoripsiä minäkin käytän, kun haluan juhlavan lookin.Kokeilin noita magneettiripsiä, mutta sohin jotenkin silmääni siinä ja silmät alkoivat tietysti vuotamaan, joten homma jäi siihen 😁. Tytär kyllä onnistui laittamaan ne paikalleen, mutta kyllä hänkin mieluimmin käyttää noita ripsien pidennyksiä, vaikka minä niistä olen huolissani. Mutta kuka sitä nyt äitiä kuuntelisi 😊

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!