KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CARITA COSMETIIKKA
Kauas on tultu niistä ajoista, jolloin saippua oli vain saippua - se mitättömän näköinen pala, joka löytyi lavuaarin reunalta käsien pesuun. Ihonhoidossa saippualla on aina ollut enemmänkin huono maine. Jos joku kertoo käyttävänsä saippuaa naamanpesuun tai suihkussa peseytymiseen, nousee helposti ajatus, että ehkei hän sitten hirveästi välitä ihonhoidosta tai tiedä, mitä saippua oikeasti tekee iholle. Vähän sama asia, kuin rasvaisi kasvojaan käsivoiteella tai käyttäisi mäntysuopaa kasvojen pesuun. Molemmat edellä mainituista ovat muuten tositarinoita ajoilta, jolloin vielä luennoin aktiivisesti yhdistyksissä ja yrityksissä naisille ihonhoidosta ja pidin erilaisia kauneusiltoja. Nykyään saatavilla on paljon muutakin kuin niitä perinteisiä saippuanpaloja, jotka jättävät kasvot kiristävän kuiviksi ja vahingoittavat samalla ihon luonnollista rasvakerrosta eli suojabärriääriä. Tavallisella käsisaippualla en koskaan suosittelisi ketään pesemään kasvojaan, enkä välttämättä vartaloakaan, mutta laadukas luonnonsaippua saattaa sopia myös kasvojen ja vartalon pesuun, koska sen koostumus on aivan erilainen kuin tavallisen käsisaippuan. Hyvänä esimerkkinä tästä toimivat kotimaisen Carita Cosmetiikan Suolasaippuat, jotka valmistetaan suurella sydämellä alusta asti käsityönä luonnon raaka-aineita hyödyntäen.Carita Cosmetiikan valikoimaan kuuluu 11 erilaista Suolasaippuaa, jotka ovat kaikki vegaanisia ja valmistettu ilman palmuöljyä tai säilöntäaineita. Rustiikkisen rouheat suolasaippuat syntyvät reseptillä, josta puolet on Himalajan ruususuolaa ja puolet laadukkaita hoitavia öljyjä: kookosöljyä, oliiviöljyä ja risiiniöljyä. Ihastuttavat tuoksunsa saippuat saavat aidoista eteerisistä öljyistä, mutta niitäkin on mielestäni käytetty maltillisesti. Mikään saippua ei saa tuupertumaan kylpyhuoneen ovella, vaan tuoksut ovat sopivan mietoja. Juuri sen vahvuisia, että jos tuoksuista pitää, ne toimivat enemmänkin virkistävinä tai rentouttavina suihku- ja saunahetkissä. 
Joku saattaa miettiä, miksi juuri suolasaippua? Onhan markkinoilla monia muitakin käsintehtyjä saippuoita. Myönnän, ettei itsellänikään ole ollut saippuoista mitään kovin laajaa tietämystä, eikä ole vieläkään. Sen kuitenkin tämän yhteistyön myötä opin, että suolan mineraalit elvyttävät ihon omaa kosteutusprosessia ja suolasaippua on jo siksi hyvä valinta. Lisäksi suolasaippuat sopivat kaikille ihotyypeille ja koko perheelle. Ne ovat tarpeeksi hellävaraisia sopiakseen jopa atoopikoille ja herkkäihoisille! Nämä eivät nimittäin ole niitä "huonomaineisia" perussaippuoita, joita itsekin aina luennoidessani kehoitin ihonhoidossa välttämään. Lause, jota en olisi koskaan uskonut blogissa sanovani, mutta nämä saippuat eivät oikeasti kuivata ihoa

Viileä Minttu oli ensimmäinen, jota Carita Cosmetiikan Suolasaippuoista testasin. Se tuoksuu hengitystiet avaavalta mintulta, jossa erottaa kevyen häivähdyksen sitruunaa ja teepuuta. Pitkän päivän jälkeen tämä sopii hyvin illan saunahetkeen, koska se virkistää mieltä juuri sopivasti. Tuoksu tuntuu siivoavan pään sisältä kaikki ne ajatukset, jotka ennen sänkyyn menoa on syytä unohtaa, jotta voi nukahtaa levolliseen uneen.

Ehkä olisi sittenkin pitänyt perehtyä ihan yleisesti saippuoihin enemmän, koska vieläkin kummastelen sitä, miten ihmeessä nämä eivät oikeasti kuivata ihoa. Normaalisti suihkun jälkeen olen tottunut levittämään vartalovoiteen aika nopeasti, koska etenkin sääret tuntuvat todella kuivilta. Varsinkaan sheivauksen jälkeen ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että jättäisin vartalovoiteen välistä - etenkään, jos olen hangannut koko kropan sitä ennen saippualla! Iho tuntuu silloin oikein sellaiselta pistelevän kuivalta, johon pitää levittää voide heti, koska sen tunteen kanssa ei vain voi olla. No, loppujen lopuksi Carita Cosmetiikan saippuan kanssa kävi niin, että unohdin ensimmäisellä kerralla koko vartalovoiteen, koska tajusin vasta parin tunnin päästä, etten koko vartalovoidetta tarvinnutkaan. Sääret tuntuivat niin sileiltä ja jotenkin oli ihan hölmö olo, kun mietin, että olinko todella peseytynyt juuri saippualla. Vaikka hajamielinen välillä olenkin, kolmekymppinen dementikkopuolikin minussa vakuutteli, että olin
Erityisen koostumuksen lisäksi näiden saippuoiden tuoksut ovat yllättävän ihania, vaikka mietoja ovatkin. Jotenkin olen viime aikoina tuoksurintamalla alkanut kääntyä siihen, että vähemmän on enemmän. Se ei tarkoita, että haluaisin käyttää täysin tuoksuttomia tuotteita - ei missään nimessä, sillä rakastan tuoksuja - mutta liikaa makeutta puhkuvat karkkipommit ja itämaiset yskänlääkesekoitukset saavat pahimmassa tapauksessa aikaan sen migreenin, mitä välttelen viimeiseen asti. Näistä tuoksuista pidän. Vihreä Tee Suolasaippuakin tuoksuu vähän jopa salmiakkiselta, sisältäen eteerisistä öljyistä muun muassa anista, kanelinlehteä ja minttua. Saippua imee iholta epäpuhtauksia ranskalaisen Argiletz-saven avulla. Se myös virkistää pintaverenkiertoa ja saa ihon hehkumaan. 

Ruusu Suolasaippuasta pidän myös, sillä tuoksu on sopivan hempeä ja saippuapesu jättää ihon yhtä lailla sileäksi. Jopa Turve Aktiivihiili Suolasaippua tuoksuu ihastuttavalta! Se on aivan täydellinen sauna- ja mökkisaippua, koska sen tuoksu on virkistävän metsäinen. Turve ja aktiivihiili poistavat iholta epäpuhtauksia ja lievittävät erilaisia iho-ongelmia. Ajatella, että Kuolleenmeren Mutasaippuaa olen jopa uskaltanut käyttää myös kasvoille - siis minä, joka ajattelin, etten koskaan saippualla kasvojani pesisi. Kuolleenmeren Muta onkin Carita Cosmetiikan Suolasaippuoista myydyin ja sopii myös herkälle iholle ja akneiholle.Suolasaippuoiden lisäksi Carita Cosmetiikan valikoimaan kuuluu myös kolme erilaista suolakuorintaa, shampoopaloja sekä 100% luomu Sheavoi Nilotica -lajikkeesta. Vielä niin rohkeaksi en ole ryhtynyt, että shampoopaloja olisin testannut, mutta ehkäpä sekin päivä vielä koittaa, kun annan niille mahdollisuuden. Suolakuorintoja olen sen sijaan käyttänyt ilolla, koska rakastan tällaisia vartalonkuorintoja, jotka tuoksuvat hyvältä ja jättävät ihon niin pehmeäksi, ettei vartalovoide ole välttämättömyys suihkun jälkeen! Carita Cosmetiikan suolakuorinnat sisältävät Himalajan ruususuolaa, luomu sheavoita, kookosöljyä sekä manteliöljyä. Tuoksut ovat yhtä ihastuttavan luonnollisia kuin saippuapaloissakin. Näistä tuotteista todellakin huokuu se, että ne on valmistettu suurella sydämellä, ja siksi pakkauksen päällä oleva sydän onkin täydellinen sinetti tuotteille.

Suolasaippuoiden hinta 7,90 euroa ja suolakuorintojen 15,90 euroa. Himalajan ruususuola on kaikissa suolasaippuoissa puhdistava ja desinfioiva osa, kun taas laadukkaat öljyt tuovat iholle pehmeyden. Kaikki tuotteet tehdään käsin, eikä niitä testata eläimillä. Tuotteet ovat myös täysin vegaanisia ja ekologisia.

Carita Cosmetiikan tuotteisiin voi tutustua heidän nettisivuillaan, josta tuotteita voi myös tilata. Jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomen, ja saapa tuotteita jopa Ruotsista ja Saksasta! Kaikki jälleenmyyjät listattuna täällä


Päivitetty: Suolasaippuat saatavilla nyt myös *House of Organicilta.


Oletteko te jo kokeilleet luonnonsaippuoita kasvojen, vartalon tai hiustenpesuun? Voisitteko harkita kokeilevanne? 

4 kommenttia:

 1. Täytyypä käydä messuilla tuolla osastolla. Kuulostaa kyllä hyviltä tuotteilta ja nuo tuoksut saippuoissa on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkea ihmeessä! :) Itsekin aion käydä tutustumassa ja tuoksuttelemassa Carita Cosmetiikan muita saippuapaloja!

   Poista
 2. Mulla oli joskus himalajansuolasaippua käytössä kasvojen pesussa ja se tuntui rasvoittavan ihoa entisestään, joten varmasti sopii hyvin kuivaihoiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on noissa suolasaippuoissakin varmasti eroja. Kuolleenmeren Mutasaippua varmasti sopisi rasvaisellekin iholle, kun akneihollekin sitä suositellaan :) Toinen voisi olla näistä tuo Turve Aktiivihiili Suolasaippua, joka poistaa epäpuhtauksia ja lievittää erilaisia iho-ongelmia. Mutta mä oon näistä kasvoille käyttänyt vain tuota Kuolleenmeren Mutasaippuaa :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!