KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - RIMITA GREEN 


Luonnonkosmetiikan suosion kasvaessa on ollut ihanaa huomata, että myös kotimaisia sarjoja on alkanut enemmän putkahdella markkinoille. Vaikka kotimaisten brändien tarinat monesti lähtevätkin perustajien omasta halusta alkaa käyttämään luonnonmukaisempaa kosmetiikkaa, ihan niin helppoa se ei kuitenkaan ole, että laitetaan hanskat käteen ja aloitetaan kosmetiikan valmistus. Vaatii tarpeeksi tietoa ja taitoa, jos halutaan oikeasti kehittää tehokkaita tuotteita, jotka eivät jää pelkästään omaan käyttöön tai hetkellisiksi tähdenlennoiksi.

Reippaaseen rimanylitykseen laadun suhteen ovat pyrkineet myös Rimita Greenin perustajat, Minna Uusitalo ja hänen poikansa Riku-Pekka, jotka ovat pietarsaarelaisen perheyrityksen ohjaksissa. Vaikka Rimita Greenin tarina alkoikin siitä, että Minnan innostus puhtaiden raaka-aineiden käytöstä alkoi levitä ruoanlaitosta myös ihonhoidon puolelle, ihan mihin tahansa tuotteisiin hän ei olisi tyytynyt, vaan alusta saakka oli tärkeää yhdistää luomualan puhtaat raaka-aineet ammattimaisiin valmistusprosesseihin. Raaka-aineet vaikuttavat toki lopputulokseen, mutta myös jalostusvaiheella on merkitystä. Minnan ja Riku-Pekan taustat vaikuttivat onneksi positiivisesti siihen, että laadukkaat raaka-aineet pystyttiin yhdistämään ammattimaisten valmistusprosessien kanssa.  

Yrityksen ensimmäinen tuote oli luomukasvatettuun neitsytoliiviöljyyn pohjautuva RimitaPrima -luomusaippua, jota Rimita Green alkoi tuoda maahan Portugalista. Käsityönä tehdyt saippuat valmistetaan kylmämenetelmällä ja jokainen saippua kypsyy 5 viikon ajan. Huolimatta siitä, että Rimitan valikoima on laajentunut, löytyy sieltä edelleen nuo luomusaippuat, joista aikoinaan lähdettiin liikkeelle. 

Saippuan jälkeen Rimita toi markkinoille RimitaGOLD-arganöljyn sekä alumiinittoman luomu RimitaDeon. Olen lukenut molemmista tuotteista paljon ilahtuneita arvioita - etenkin deodorantista - mutta itse en ole kumpaakaan tuotetta vielä testannut. Sen sijaan olen tutustunut yhteistyön merkeissä RimitaTriple -sarjaan, johon kuuluu kolme täysin luonnollista ja vegaanista ihonhoitotuotetta: Puhdistusvaahto, Kasvovesi sekä Kasvovoide. Jokainen tuotteista on valmistettu Suomessa Pohjolan puhtaista raaka-aineista.

Puhdistustuotteissa huomioni kiinnittyi aivan ensimmäisenä tuoksuun. RimitaTriplen puhdistusvaahto ja kasvovesi sisältävät kummatkin tyrnimarjan lisäksi suomalaisia yrttejä, kuten piharatamoa ja siankärsämöä, joiden perusteella odotukset saattavat olla aika yrttimäiset - kuten itse ajattelin. Tuoksu on kuitenkin raikastakin raikkaampi, hieman jopa minttumainen! Juuri tämän tyyppiset raikkaat tuoksut energisoivat mukavasti aamun ihonhoitorutiineissa.

Olen monesti sanonut blogissa, etten mielelläni käytä vaahtomaisia puhdistustuotteita niiden kuivattavien vaikutusten vuoksi. Niinpä salaa toivoinkin, että RimitaTriple Puhdistusvaahto olisi ollut joko puhdistusmaito tai vielä parempi; öljy! Tässä kohti jouduin kuitenkin joustamaan ja tarttumaan vaahtoon, hieman ennakkoluuloisesti kylläkin. 

Tavallisiin puhdistusvaahtoihin verrattuna RimitaTriplen puhdistusvaahto on huomattavasti hellävaraisempi. Se on pehmeämpää, eikä jätä ihoa kiristelevän kuivaksi. Raaka-ainelistasta kolmantena löytyykin glyseriini, joka on ihoa intensiivisesti kosteuttava. 

Kasvovesi tuoksuu yhtä raikkaalta kuin puhdistusvaahto ja sisältää myös tyrnin suojaavia rasvahappoja, E-vitamiinia ja antioksidantteja. Piharatamo toimii antibakteerisena aineosana, joka puhdistaa ihon epäpuhtauksia luonnollisesti. Siankärsämökin on antibakteerinen ja koska se vahvistaa myös verisuonistoa, sopii tämä kasvovesi hyvin myös couperosa-ihon hoitoon. Suihke virkistää ihoa tuntuvasti ja jättää ihon siloiseksi. 

Vaikka puhdistusvaahto ja kasvovesi vievät voiton tuoksun osalta, välittyy voiteen koostumuksesta kaikkein erinomaisimmin Rimita Greenin reipas rimanylitys laadun suhteen. Uskallan nimittäin väittää, että tässä on varmasti monen naisen toivevoide: syväkosteuttava anti-age-voide, joka jättää ihon täysin mattapintaiseksi ja toimii sulassa sovussa meikin kanssa. Tällaisiin voiteisiin ei liian usein luonnonkosmetiikkarintamalla törmää, ja tällä kertaa kyseessä on vieläpä kotimainen luomuvoide, joka on kehitetty ja valmistettu 100% Suomessa! 

Voiteessa vaikuttavina aineina toimivat muun muassa manteliöljy, kylmäpuristettu arganöljy, sheavoi, rosmariiniuute ja luonnollinen glyseriini. Tyrnimarja on jälleen kerran yhdistetty näihin edellä mainittuihin luomulaatuisiin aineosiin. E-vitamiinia voide sisältää kahdesta eri lähteestä: kylmäpuristetun arganöljyn kautta sekä lisättynä E-vitamiinina. Tuoksu voiteessa on lähes huomaamaton. Jos oikein kovasti keskittyy, saattaa haistaa hennon appelsiininkukan tuoksun, joka on peräisin luonnonmukaisesta appelsiininkukkavedestä. 

RimitaTriple -tuotteet on valmistettu 100% luonnonmukaisista raaka-aineista. Sarja on alusta loppuun kehitetty ja valmistettu Suomessa. 


Rimita Green mukana I love me -messuilla!


Rimita Green on mukana myös ensi viikolla starttaavilla I love me -messuilla monipuolisen valikoimansa kanssa, johon voi tutustua ennalta nettisivuilla. RimitaTriple -ihonhoitotuotteista on luvassa varsin edullinen tutustumistarjous, ja osastolla pääsee tutustumaan myös näihin ihastuttaviin Terapeuttisiin öljyihin, joista kirjoittelin aiemmin. Rimita Greenin löytää I love me -messuilta osastolta 7h110.


Ovatko RimitaTriple -tuotteet jo tuttuja? Millaisia kokemuksia teillä on kotimaisesta luonnonkosmetiikasta? 


4 kommenttia:

 1. Mattapintainen mutta hoitava voide herättää aina minussa kiinnostuksen. Itse olin muuten ennen sitä mieltä, että vaahdot ovat liian peseviä mutta nykyään käytän paljon puhdistusvaahtoja, joten olen muuttanut mieleni täysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis mä olen niin varma, että tuo voide on monelle toiveiden täyttymys! Itse tosiaan tykkään enemmän päivävoiteena käyttää vähän sellaista heleyttävämpää voidetta, mutta kyllä heti tunnistin, että tossa on potentiaalia :D Vaahtojen kanssa en taas ole yhtään vielä sillä asteella, että puhuttaisiin innostuksesta... Huomasin kyllä, että tääkin on pehmeämpää kuin monet muut vaahdot, mutta silti mä tykkään niin paljon enemmän öljyistä ja maitomaisista putsareista. Mutta katotaan, käännänkö kelkkaa jossain vaiheessa :D Just nyt sitä on vaikea uskoa :D

   Poista
 2. Täällä myös yksi joka ei ole oikein päässyt vaahtomaisten putsareiden makuun! Vaahtomaiset putsarit ovat koostumukseltaan miellyttäviä ja jotenkin todella helppo käyttöisiä, mutta mikään vaahto ei ole putsannut paksumpaa meikkiä kauhean hyvin. Tämän takia ne ei ole omia suosikkeja, mutta kaksoispuhdistuksen yhteydessä taas vaahdot on todella hyviä!

  Merkki kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteiden sisältämien raaka-aineiden ansiosta. Suomalainen kehitys ja valmistus on mukava lisä sekä tekee merkistä vieläkin kiinnostavamman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua taas vaahtomaisissa putsareissa on eniten vaivannut se, että ne on monesti iholle liian peseviä, ihoa "kuluttavia" ja kuivattavia. Mutta joo, totta, ei ne kyllä kaikkea silmämeikkiä ole mullakaan helposti putsannut! Toista on ollut öljymäisten ja maitomaisten putsarien kanssa, jotka tuntuu hoitavan homman tosi hyvin. Ei kaikki, mutta useammat kuin vaahdoista :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!