Kaupallinen yhteistyö - Okabo Organics

Kotimaisen luonnonkosmetiikan viikolla blogissa ovat loistaneet sarjat, joista jokainen on omalla tavallaan erilainen ja erottuva. Viikon viimeisessä postauksessa haluan tutustuttaa teidät Okabo Organicsiin, joka hyödyntää tuotteissaan vuosisatoja vanhaa luonnontuotetta: 100% puhdasta arganöljyä. Monikäyttöistäkin monikäyttöisempi arganöljy tunnetaan tänä päivänä oikeana kosmetiikan ihmeöljynä, sillä se sopii niin ihonhoitoon, hiuksille kuin kynsillekin. Kultaöljyksikin kutsuttu argan on jokaisen ihotyypin ystävä - myös kutiavan, aknesta kärsivän ja herkän ihon. 

Rasvaisella ja sekaiholla se on tasapainottaja ja erinomainen apuri aknearpien häivyttämisessä. Koska arganöljy on kuivaöljy, se ei rasvoita ihoa entisestään eikä tuki ihohuokosia, vaan säätelee ihon talintuotantoa. Ikääntyneellä iholla se puolestaan pehmentää ryppyjä ja juonteita, hilliten myös kutinaa ja suojaten allergeeneilta, jotka voivat aiheuttaa ihon ärsyyntymistä. Jokainen ihotyyppi hyötyy arganöljystä omalla tavallaan, mutta siltikään iholla ei tarvitse olla erityistä ongelmaa, sillä arganöljy antaa terveellekin iholle hehkua, pehmeyttä ja kimmoisuutta. Se ravitsee ihoa välttämättömillä rasvahapoillaan sisältäen kasapäin antioksidantteja ja korkeat pitoisuudet A- ja E-vitamiineja. 
Koska markkinoilla on monenlaisia argan-tuotteita, kannattaa olla tarkkana, mitä iholleen valitsee. Tämä pätee oikeastaan muuhunkin. Yhtä lailla kun intoillaan hyaluronihaposta, kollageenista tai mistä tahansa iholle hyvää tekevästä raaka-aineesta, löytyy myös niitä tuotteita ja sarjoja, jotka niin sanotusti ratsastavat vain raaka-aineen nimellä. Okabon kohdalla tämä pelko on turha, sillä sarjassa on saatavilla 100% puhdasta arganöljyä, ja arganöljy toimii kaikkien tuotteiden pääraaka-aineena. Ainoa poikkeus on Ruusuvesi, joka sekin on kuitenkin 100% puhdas, kemikaaliton luonnontuote ja vieläpä luomua.  

Vaikka hajuvesissä en niin helposti innostu ruusun tuoksusta, ruusukasvovettä olen käyttänyt jo vuosia ja pitänyt siitä aina. Niinpä ei olekaan ihme, että tämäkin pullollinen on kulunut minulla vauhdilla. Suihkauttelen sitä iholleni aamuin illoin ja monesti myös päivän mittaan. Ruusukasvovesi on iholle erinomainen luonnollinen parantaja ja anti-age-tuote, joka paitsi raikastaa ja kosteuttaa, tekee kaikille ihotyypeille muutenkin hyvää. Ruusuvettä voi halutessaan käyttää myös kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, sillä se kosteuttaa ja ravitsee myös päänahkaa. Okabon Ruusuvesi on täysin luomua ja vegaaninen. 

Kaikki tuotteet on myös Reilun Kaupan periaatteilla tuotettu, sillä eettisyys kuuluu vahvasti Okabo Organicsin arvoihin. Brändi haluaa osaltaan olla tukemassa Fair Trade -kauppaa sekä naisten ja tyttöjen aseman kohentamista maailmassa. Siksi Okabo ostaa arganöljynsä naisten osuuskunnalta, jossa hyvin köyhistä oloista tulevat marokkolaiset naiset rikkovat käsin arganpuun pähkinät. Hidas ja vaivalloinen tuotanto vie aikaa ja tästä johtuen aito 100% arganöljy ei ole sitä kaikkein halvinta. Osuuskunnat kuitenkin mahdollistavat naisille toimeentulon, mikä parantaa maaseudun naisten taloudellista ja myös sosiaalista tilannetta huomattavasti.
Ruusukasvoveden lisäksi myönnän tykästyneeni myös kahteen muuhun Okabon tuotteeseen, joita olen viime aikoina testaillut. Olen moneen kertaan todennut blogissakin, että vaahtomaisten ja geelimäisten puhdistustuotteiden sijaan suosin nimenomaan öljyjä ja maitoja, joista etenkin puhdistusöljyt ovat mieleeni. Okabon Pure Argan Nourishing Oil Cleanser onkin ollut käytössäni aamuin illoin. Öljy poistaa hyvin myös meikin, mutta lähtee parhaiten iholta kasvoliinan avulla, jos öljyä haluaa käyttää ihon puhdistamiseen yksinään eikä osana kaksoispuhdistusta. Tämä jättää ihon ihanan pehmeäksi ja kuulaaksi! Öljyt ovat niitä harvoja tuotteita, jotka saavat minut ihastelemaan meikitöntä ihoa pienistä virheistä huolimatta. Okabon Puhdistusöljy on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Suomessa. 

Pure Argan Lift & Glow Serum on Okabon uusimpia tuotteita puhdistusöljyn lisäksi. Myös sen pääraaka-aineena toimii arganöljy, joka löytyy INCI-listasta ensimmäisenä. Tuote on 99,8% luonnollinen ja sen luomupitoisuus on jopa 68,8%. Ylellinen öljymäinen seerumi elvyttää, hoitaa ja uudistaa ikääntyvää ihoa. Lisäksi se lupaa tasoittaa ihonsävyä ja kiinteyttää. Seerumi sisältää useita eri luksusöljyjä, joista jokaisella on oma positiivinen vaikutuksensa ihoon.

Vaikka tykästyin kaikkiin kolmeen tuotteeseen, Lift & Glow Serum on ollut kolmikon ehdoton vetonaula. Ensin rakastuin sen ylelliseen tuoksuun, jossa on häivähdys vaniljankukkaa ja temppelikukkaöljyä. Sitten ihastuin koostumukseen ja sen tehokkuuteen. Öljymäisen seerumin uudistavan vaikutuksen huomaa iholla todella nopeasti - siis jo päivässä tai parissa. Esimerkiksi puristeluarvet ja epäpuhtaudet paranevat nopeammin. Ihon elinvoimaisuus on myös silmin nähtävissä. Tuote toimii vähän kuin hyvät yöunet, joiden jälkeen tuntee energiatasojen olevan täydet sata.  Pure Argan Lift & Glow Serum sisältää muun muassa anti-age-öljyjen parhaimmistoon kuuluvaa kaktusviikunaöljyä, joka ehkäisee ryppyjen muodostumista ja auttaa myös tummien silmänalusien hoidossa. Tästä öljyseerumista nauttii varmasti etenkin kuiva, ärtynyt, väsynyt tai rasittunut iho, joka kaipaa tehokasta boostausta! Arganöljyä kannattaa muutenkin testata monipuolisuutensa takia, sillä sitä voi hyödyntää niin teinin aknen hoitoon kuin vauvan ihollekin. Lisäksi siitä on monesti apua auringon polttamiin, ihokarvojen poistoon, parranajoon ja jopa leikkaushaavojen hoitoon.

Okabo Pure Argan Nourishing Oil Cleanser ja Pure Argan Lift & Glow Serum -tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Tuotteet ovat luonnonmukaisia, luomuja ja vegaanisia. Kotimainen Okabo Organics lahjoittaa vuosittain osan yrityksen tuotosta hyväntekeväisyysprojekteihin, jotka tukevat naisten ja tyttöjen asemaa maailmassa. Okabo Organicsin valikoimaan voi tutustua Okabon nettisivuilla, josta löytyy myös Okabon lämminhenkinen tarina. Sarjan jälleenmyyjät näet täältä.


Onko teillä kokemuksia Okabo Organicsista? Miltä sarja vaikuttaa, jos kuulette siitä nyt ensi kertaa?


2 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. Syksyllä ja talvella erityisesti ihoni vaati öljyjä, muuten kuivuus käy kutittamaan. Ennen ajattelin, että öljyt tekevät ihostani rasvaisen, mutta voi miten väärässä olinkaan. Argan-öljyä olen käyttänyt hiuksiin ja se on tehnyt latvoille hyvää, joten uskon tämän toimivan myös kasvoille.
  Ihanaa maanantaita sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä. Öljyillä on nykyään omassakin ihonhoidossa ihan vakiopaikkansa, ja nämä Okabot on kyllä aivan ihania tuotteita! Ruusukasvoveden olen jo melkein suihkinut tyhjäksi ja puhdistusöljykin hupenee kovaa vauhtia :) Lift & Glow Serum on silti tämän sarjan timantti - ainakin näistä kolmesta. Messuilla täytyy ehdottomasti käydä tutustumassa myös muihin tuotteisiin. Arganöljy tekee kyllä hyvää niin iholle kuin hiuksillekin :)

   Toivottavasti nähdään messuilla! Ihanaa alkanutta viikkoa sinne myös! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!