Silmänympärysalue on yksi haasteellisimmista ihonhoidossa. Sillä alueella iho on jopa viisi kertaa ohuempaa kuin muualla kasvoissa, joten siksi ikääntymisen merkitkin näkyvät siinä yleensä ensimmäisenä. Herkälle ja ohuelle silmänympäryiholle ei kannatakaan levitellä ihan mitä tahansa voiteita, vaan huomioida sitä tuotteilla, jotka pitävät siitä erityisen hyvää huolta. Perinteisten silmänympärysvoiteiden lisäksi sy-alueen ihoa voi hoitaa myös naamioilla, joista se nauttii yhtä lailla kuin muukin iho.


Siinä missä meikkaamisen suhteen olen ollut aikoinaan "hieman" pakkomielteinen kulmakarvoistani, myönnän, että ihonhoidossa tuo tarkkuus on liittynyt nimenomaan sy-ihoon. Oikeastaan olen vasta nyt kolmikymppisenä alkanut saada silmänympärysalueelle pieniä hienoisia juonteita. Meni jonkin aikaa, ennen kun opin hyväksymään ne. Se ei tarkoita, että haikailisin parikymppiseksi, mutta olen vain aina ollut silmänympärysalueen hoidosta niin tarkka, että siinä näkyvät muutokset koskettavat ehkä eniten. Ja myönnän, että otsan aluetta tarkkailen myös! Tokihan sitä soisi ihon pysyvän edelleen mahdollisimman kauniina, vaikka vuosia tuleekin lisää.

Vaikka aloitin sy-voiteiden käytön jo 16-17 vuoden ikäisenä ja satsaan edelleen hyviin silmänympärysvoiteisiin, naamiot ovat jostain syystä jääneet vähemmälle käytölle. Sinänsä hassua, koska muuten käytän kasvoille viikottain niin kangasnaamioita kuin perinteisiä purkista kaavittaviakin, mutta sy-alue on jäänyt ilman sitä lisähoitoa, jota se toki myös kaipaa. Etenkin, jos haluaa pitää ne ikääntymisen merkit hieman pehmeämpinä. 


Viime aikoina olen kuitenkin tehnyt ryhdistysliikkeen tässä asiassa - tai ainakin kovasti yrittänyt parantaa tapojani tämän suhteen. Satuin tarttumaan jokin aika sitten pr-kappaleena saamaani Clarinsin uuteen sy-naamioon, joka toimii niin 10 minuutin pikanaamiona kuin yön ajaksi jätettävänä tehohoitonakin. Se virkisti jo ensimmäisellä käyttökerralla sy-ihoa niin näkyvästi, että levitin sitä silmänalusille heti seuraavana aamunakin. Ja sitä seuraavana. Naamio toimii loistavasti niin herättävänä aamutuotteena kuin elvyttävänä yötuotteena. Kumpaakin tapaa olen kokeillut, mutta ehkä enemmän kallistunut aamuherätyksiin. 

Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask lupaa tehokasta helpotusta väsyneille silmille. Tämän vaikutuksen huomaakin nopeasti, sillä jo 10 minuutissa silmät näyttävät heti levänneemmiltä. En tiedä johtuuko se viilentävästä ja virkistävästä vaikutuksesta, mutta katse tuntuu heti pirteämmältä. Naamio silottaa myös väsymyksen aiheuttamia juonteita ja vähentää silmänympärysalueen tummuutta. Näistäkin lupauksista voin molemmat allekirjoittaa, vaikka tummuus ei tietenkään täysin katoa. Toisaalta, ei varmasti edes ole sellaista tuotetta olemassa, joka poistaisi kaiken tummuuden heti. Jos olisi, se olisi sekunnissa loppuunmyyty. 


Itselläni silmänympärysiho on selvästi herkempi kuin muu iho, kuten monella muullakin. Siksi positiivista onkin, että naamio on dermatologisten testien lisäksi myös silmälääkäreiden testaama ja sen kerrotaan sopivan myös herkille silmille. Omat silmäni reagoivat yleensä aika helposti, jos tuote ei sovi, mutta tämä ei ole aiheuttanut minkäänlaisia oireita sy-alueella. Hyvä niin. Itse asiassa tunnustan, että pidän tätä monesti aamuisin silmänympärysiholla reilun tunnin, koska geelimäinen koostumus tuntuu niin kivan vilvoittavalta ja herättävältä. Naamio sisältää muun muassa luomu itulehtiuutetta sekä kvinoauutetta. Molemmat auttavat ihoa säilyttämään sen kosteusvarastoja.

Clarinsin Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask on saatavilla 45 euron hintaan esimerkiksi Kicksistä ja Eleveniltä. Tuubi on kooltaan riittoisa 30ml, joka kestää käytössä pitkään. 

Miten te hoidatte silmänympärysihoa? Panostatte sy-voiteisiin tai käytättekö naamioita? 


*Tuote pr-kappale. Sis. mainoslinkkejä.

6 kommenttia:

 1. Olen varmaan satoja kertoja kertonut sinullekin, että nämä sy ongelmat ovat ihoni kompastuskivi. Tummat silmänaluset, ryppyjä yms löytyy. Minä yritän kaikin keinoin pitää sy ihon hyvin rasvattuna, koska niin kuin sanoit se todellakin kaipaa myös hoitoa.

  Ihanaa torstaita sinulle Mia ja kiitos tästä naamiovinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, silmänympärysalueen kosteutuksesta kannattaa todellakin pitää huoli! Muuten se rypistyy entistä helpommin. Itsekin panostan kosteuttaviin sy-voiteisiin, ja olishan se tietty hyvä, että näitä naamioitakin aina väliin muistaisi käyttää :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa, Outi!

   Poista
 2. Naamioita pitääkin kokeilla silmänympärysalueelle.Yleensä sitä onkin tullut tehtyä vain kasvoille naamiohoidot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti tätä, jos haluaa laajentaa sy-naamioidenkin tasolle :) Toimii!

   Poista
 3. En ole koskaan kuullutkaan silmänympärysiholle tarkoitetuista naamioista :D Täällä on silmäkulmissa jo aikamoiset harakanvarpaat ja komeita silmäpussejakin saan välillä ylpeänä kantaa. Heräsin tähän sy-ihonhoitoon vasta vajaa kolmekymppisenä, joten voisi kai sanoa että "tämä juna meni jo".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy myöntää, että kyllä mullakin sy-naamiot on aika taka-alalle jääneet, vaikka muuten naamioaddikti olenkin :D Eikä sun juna mitään mennyt ole, nyt vaan kokoat parhaan mahdollisen "tuotearmeijan" ja olet silti ylpeä sun harakanvarpaista - ne kertoo eletystä elämästä ja siitä, että sä oot nauranut paljon <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!