Rakastan kasvonaamioita. Yksi - ja varmasti myös suurin - syy siihen on se, että niiden tehon huomaa heti. Naamioita ei turhaan kutsuta SOS-tuotteiksi, joilla voi antaa ensiapua, jos ihoa kiristää kuivuuttaan tai se kaipaa sitä kuuluisaa "glow'ta", mitä havitellaan ennen tärkeää menoa. 

Tällä kertaa hypätään savinaamioiden pariin, jotka ovat syväpuhdistavia, kevyesti kuorivia ja sitä myötä myös ihonsävyä tasoittavia ja kirkastavia. Savinaamiot ovat olleet käytössäni teini-iästä lähtien, mutta jossain vaiheessa ne jäivät huomaamattaan jäähylle. Rakkaus roimahti uudelleen muutama vuosi sitten, kun tajusin, että savinaamiothan ovat aivan täydellisiä korvaamaan perinteiset raekuorinnat! Niitä suositellaankin usein herkkäihoisille ja couperosan kanssa kamppaileville, jotka eivät kestä hankaamista rakeilla, vaan kaipaavat lempeämpiä vaihtoehtoja. Lempeyden ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä savinaamioillakin saa taatusti siivottua kuolleet ihosolut ihon pinnalta ja kirkkaamman ihon hetkessä. Itse en juurikaan tänä päivänä enää edes raekuorintoja käytä, vaan sen sijaan tartun entsymaattisiin kuorintoihin tai savinaamioihin, joista paljastan nyt kolme kaikkien aikojen suosikkiani! 



Absolution Le Soin Purifiant - Syväpuhdistava naamio 50ml, 31,90€


Ominaisuudet: Syväpuhdistava, kirkastava, ihohuokosia supistava, talintuotantoa säätelevä sekä ihoa rauhoittava. Sisältää valkoista savea, joka imee itseensä liiallista talia ja supistaa ihohuokosia. Lakritsi tasoittaa ihonsävyä, piparminttu viilentää mukavasti. Koivunmahla silottaa ja puhdistaa ihoa. Tuote on 99,28% luonnonkosmetiikkaa, jopa 62,53% luomua ja vegaaninen.

Tuoksu: Raikkaan savimainen.

Ihotyypit: Kaikille ihotyypeille, myös kuivemmille, sillä naamio ei tehokkaista ominaisuuksistaan huolimatta kuivata ihoa ollenkaan!

Käyttöohje: Käytetään 1-2 kertaa viikossa, ihotyypistä riippuen. Annetaan vaikuttaa 10 minuuttia.

Pisteytys ja perustelut: 10- / 10
Täydellisyyttä hipova kirkastava ja silottava naamio, jonka tuloksia saa ihailla kerta toisensa jälkeen. Tuntuu iholla ihanan viilentävältä ja tekee todellakin tehtävänsä! Käytössäni on tällä hetkellä jo neljäs tuubi, ja ainoan miinuksensa tämä huippunaamio saakin pakkauskoosta, joka voisi olla isompi ja riittoisampi. 

Saatavuus: JolieBiodelly sekä House of Organic, jossa tuote on tänään tarjouksessa 25€!

Lisähuomiot: Absolution on pariisilainen hoitolasarja, joka on myös monien julkkisten suosiossa. Absolution-addikteihin lukeutuvat muun muassa Vanessa Paradis, Johnny Depp, Brooke Shields sekä Keira Knightley. 


Florame Masque Visage Purifiant - Puhdistava naamio 65ml, 24€


Ominaisuudet: Vähentää ihon kiiltelyä, tasoittaa ihon virheitä. Tehokas, mutta hellävarainen puhdistava naamio jättää ihon pehmeäksi ja kirkkaaksi. Sisältää muun muassa vihreää ja valkoista savea sekä omenapuun lehtiä. Tuote on 98% luonnonkosmetiikkaa, luomuprosenteiltaan jopa 65% ja lisäksi vegaaninen.

Tuoksu: Miedon savimainen kukkaisilla vivahteilla.

Ihotyypit: Erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle suunnattu.

Käyttöohje: Käytetään 1-2 kertaa viikossa. Annetaan vaikuttaa 5 minuuttia.

Pisteytys ja perustelut: 10 / 10
Tämä savinaamio raivasi tiensä ihoni suosioon jo ensimmäisen tuubin aikana. Jos tuloillaan on näppylää, tämä kyllä kukistaa ne heti alkuunsa. Iho näyttää jokaisen kerran jälkeen niin uudestisyntyneeltä, ettei tosikaan. Kaunis ja riittoisa pakkaus sekä edullinen hinta viimeistelevät pisteytyksen täyteen kymppiin! Kurkkaa myös aiempi postaukseni, jonka löydät täältä

Saatavuus: Naturellement. Floramea myydään myös Ruohonjuuressa.

Lisähuomiot: Ranskalaisella Floramella on jo 20 vuoden kokemus aromaterapian saralta ja brändi oli yksi ensimmäisiä, joka alkoi kehittää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Floramen tuotteissa on aina maksimaalinen määrä luonnollisia ja luomu raaka-aineita. Brändi erottuukin luonnonkosmetiikkamarkkinoilla hyvin korkeilla luomuprosenteillaan.


Dr. Hauschka Masque Purifiant - Savinaamio 90g, 35€


Ominaisuudet: Savesta valmistettu jauhemainen naamio puhdistaa ihon huokosiin saakka. Irrottaa mustapäitä, supistaa ihohuokosia, tasoittaa ihonväriä, rauhoittaa ja vähentää punoitusta. Sisältää lääkitsevän saven lisäksi muun muassa köynnöskrassia ja taikapähkinää, joiden yhdistelmä irrottaa ja sitoo ihon kuona-aineita. Tuote on 100% luonnollinen ja vegaaninen.

Tuoksu: Savinen yrttisillä vivahteilla.

Ihotyypit: Sopii kaikille ihotyypeille, mutta suositellaan etenkin epäpuhtaalle ja tulehduksille alttiille iholle. Käy myös kuivan ja herkän ihon syväpuhdistamiseen.

Käyttöohje: Jauhemaista naamiota sekoitetaan kaksi teelusikallista samaan määrään vettä. Käytetään 1-2 kertaa viikossa. Epäpuhtaalla iholla vaikutusaika 10 minuuttia, kuivalla ja herkällä iholla riittää 5 minuuttia.

Pisteytys ja perustelut: 9,5 / 10
Maailman paras naamio mustapäiden poistoon! Kun tätä pitää iholla kymmenisen minuuttia, mustapäät irtoavat melkein kuin itsestään ja lähtevät kevyesti puristamalla. Jauhemainen naamio on myös tosi riittoisa. Puolikas piste pois ainoastaan siitä, että en yleensä jaksa sekoitella itse mitään naamioita ja poispesu on hieman sotkuista puuhaa. Pakko silti myöntää, että tämä on sen vaivan arvoinen!

Saatavuus: Hyvinvoinnin Tavaratalo, Kicks, Sokos, Stockmann jne. 

Lisähuomiot: Saksalainen Dr. Hauschka on yksi maailman myydyimmistä luonnonkosmetiikkasarjoista. Tuotteet tulivat markkinoille Saksassa jo 1967. Dr. Hauschkan tuotteet on kehitetty vahvistamaan ihon omia prosesseja ja rytmiä sekä suojaamaan ihoa ulkoisilta vaikutuksilta. Kasvit, öljyt ja vahat ovat lähes kokonaan peräisin luomuviljelmiltä ja täyttävät reilun kaupan kriteerit aina, kun se on mahdollista.

---

Siinä siis savinaamioiden TOP3, jotka kuuluvat minulla "vakiokalustoon". Onko teillä kokemusta näistä tai käytättekö ylipäätään savinaamioita? Mikä näistä olisi teidän valintanne?













*Tuotteet pr-malleja. 
Postaus sisältää mainoslinkkejä (poislukien *Naturellement).

14 kommenttia:

  1. Jopas nämä naamiot kuulostavat hyviltä! :) Pitää laittaa tämä sinun postauksesi talteen, jos hankkisi jonkun naamioista kokeiluun :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sydämeni pohjasta sanoa, että nämä on kaikki aivan loistavia! <3 Tarkistin just, että tuosta Hauschkan Savinaamiosta olen vinkannut blogissa ensimmäisen kerran jo toukokuussa 2015, joten ei mikään hetken ihastus. Floramen naamio on myös ollut käytössä yli vuoden verran ja Absolution vieläkin pidempään! Ihan huippuja kaikki, en ikinä tule luopumaan :D

      Jos päädyt kokeilemaan jotain näistä, kerrohan minkä valitsit ja miten sulla toimii :) Olisi tosi kiva kuulla!

      Poista
  2. Hauschkan savinaamio on mun lemppari, loistava, koska se ei kiristele eikä pistele kuivallakaan iholla. :)

    VastaaPoista
  3. Florame olisi näistä varmasti se oma suosikkini. Tykkään kyllä savinaamioista, niiden jälkeen iho on aina niin ihanan silkkinen.
    Mukavaa iltaa sinulle Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aivan täydellinen savinaamio, vaikka onkin suunnattu enemmän rasvaiselle ja sekaiholle! Mutta toimii loistavasti ihan paikallisestikin käytettynä :) Laitan itsekin sitä usein vain niille alueille, joille pukkaa epäpuhtauksia!

      Poista
  4. Tehokkaan kuuloisia tuotteita :) Täytyykin pitää nämä mielessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä nämä on kyllä kaikki ja omalla tavallaan huippuja jokainen! :)

      Poista
  5. Absolution kuulostaa näistä kivoimmalta! Mitään näistä en olekaan testannut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippu-sanan käyttö jatkuu, mut huippuja huippuja :D Jos savinaamiot vetää yhtään puoleensa, vaikea uskoa, ettei näihin ihastuisi! Ja vaikkei savinaamioista normaalisti tykkäisikään, niin silloinkin näihin on helppo ihastua :D

      Poista
  6. Absolution kuuluu myös omiin suosikkeihin! Sen tuubisysteemi on kans tosi kätevä. :)

    x Charlotta

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia sinulla:) Tuo ensimmäinen naamio saattaisi olla huvä minullekin, kun haluan kuoria, mutta en voi liikaa hieroa rakeilla, joten pannnaan korvan taakse. Tyttärellä on nyt suun ympärille kehittynyt, varmaankin stressistä,( abi-vuosi)näppylöitä ja kaiveltiin mun laatikosta tuotteita hänelle, sillä hänen omat eivät ilmeisesti toimineet. No, mullahan on vaan anti-agea, joten ei ehkä 18 v sopivia:D Nuo savinaamiot olisi hänellekin varmasti hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Joo, nämä sopii ehdottomasti kaikenikäisille! :) Ja tuo eka olisi varmasti loistava sullekin, itse tykkään siitä tosi paljon. Käytän nykyään tosi vähän raekuorintoja, enemmän tykkään näistä savinaamioista ja entsyymikuorinnoista. Eipä tule ainakaan kuorittua ihoa liian rankasti!

      Ja haha, tuttu tunne! Mulla taas vähemmän 50+ ihon anti-age-tuotteita, joita äiti aina välillä kyselee :D

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!