Kaupallinen yhteistyö - Ole Hyvä Luonnontuote

On niitä, jotka kokevat kaiken siivoamisen epämiellyttäväksi pakkopullaksi ja toivoisivat tavaroiden löytävän itsestään oikeille paikoilleen. Sitten on heitä, jotka nauttivat siivoamisesta ja kokevat sen rentouttavaksi puuhaksi. Parhaassa tapauksessa moppi kädessä lauleskellaan ja pölyjä pyyhitään hymyssä suin. Itselleni siivoaminen ei ole rentouttavien puuhien kärkipäässä, mutta en minä sitä kyllä inhoakaan. Olen aina ollut jollain tapaa puhtauden vaalija, niin kodin kuin oman hygieniankin suhteen. On ihana tunne, kun ympärillä on puhdasta. Toki siivoaminen ei aina väsyneenä houkuttele, mutta toisaalta sotkuinen ympäristö vaikuttaa niin helposti mielialaani, että pyrin pitämään kodin siistinä.

Mitä tulee erilaisiin kodin pesuaineisiin, myönnän, etten ole oikeastaan aiemmin kiinnittänyt valinnoissani huomiota muuta kuin hintaan ja tuoksuun. En halua ostaa kaikkein halvinta, koska ajattelen, ettei se välttämättä ole kaikkein parasta, mutta en kuitenkaan mitään älyttömiä summiakaan satsaile. Yleensä valitsen kuitenkin ennemmin sen tutun siivousbrändin kuin jonkun aivan tuntemattoman halpatuotteen. 

Hinnan lisäksi olen aina kiinnittänyt huomiota myös tuoksuun, koska tottakai sitä haluaa kodin tuoksuvan siivouksen jälkeen hyvältä. Esimerkiksi sitruksiset pesuaineet tuppaavat omassa nenässäni muuntumaan - anteeksi vain - jotenkin pissan tuoksuisiksi, joten ne jätän yleensä kauppaan. En todellakaan ala moppailemaan lattioita siksi, että saisin sitten elellä kitkerän tuoksuisessa ympäristössä... 


Vaikka lattianpesuaineissa ja yleissuihkeissa olen valinnut yleensä jonkin kivan tuoksuisen tuotteen, pyykinpesuaineissa olen jo pari vuotta suosinut tuoksutonta vaihtoehtoa. Ehkä käännyin tähän siksi, että taisin jossain vaiheessa annostella vähän liikaa pyykinpesuainetta ja alkoi häiritsemään, kun pyykki tuoksui niin selvästi. Enhän kuitenkaan halua itse tuoksua pyykinpesuaineelta, vaan soisin esimerkiksi hajuveden olevan se hallitseva, jos jotain tuoksua suihkaisen ylleni. Pyykinpesu- ja huuhteluaineissa olen siis suosinut tuoksuttomia vaihtoehtoja, mutta muissa pesuaineissa tykkään ehdottomasti tuoksuista.

Voi kuulostaa hassulta, mutta vaikka ihonhoidossa suosin luonnonkosmetiikkaa ja ruoan suhteenkin ostan mielelläni kotimaista ja mahdollisuuksien mukaan myös luomua, totta puhuen en ole siivouksen suhteen pysähtynyt miettimään asiaa sen enempää. Kuitenkin sisimmässäni tiedostan, että niilläkin valinnoilla on merkitystä. Me voimme joko säästää ympäristöä ja suojella sitä, tai sitten kuluttaa ja vahingoittaa sitä entistä enemmän. Onkin hienoa, että tähän asiaan on vihdoin herätty. Nykypäivänä moni yrityskin on muuttanut toimintatapojaan ympäristöä huomioivampaan suuntaan ja tuonut saataville ekologisia tuotevaihtoehtoja. Uskon, että sitä arvostaa tänä päivänä myös moni kuluttaja. Sen ansiosta myös meillä on mahdollisuus valita paremmin.

Niinpä minäkin otin askeleet kodin pesutuotteiden suhteen ekologisempaan suuntaan tutustumalla kotimaisiin Ole Hyvä -tuotteisiin, jotka sisältävät vain välttämättömiä kasviperäisiä ja luontoon sataprosenttisesti hajoavia raaka-aineita, jotka ovat turvallisia niin luonnolle kuin ihmisellekin. Veteen ei päästetä turhia mikromuoveja, petrokemian raaka-aineita, zeoliittia, biosidejä eikä eläinperäisiä entsyymejä, koska Ole Hyvä Luonnontuotteet eivät sisällä mitään näistä. Raaka-aineet ovat kaikki Ecocert -hyväksyttyjä, tuotteet täysin vegaanisia (ei mitään eläinperäisiä raaka-aineita), ja yritys toimii muutenkin kaikin puolin vastuullisesti ja ekologisesti: tuotannossa käytetään sertifioitua ekosähköä, tilat lämpenevät maalämmöllä ja kaikki pullot ovat kierrätyskelpoista muovia, jota yritys kannustaa käyttämään uudelleen. Saatavilla ovat täyttöpakkaukset mahdollistavat resurssien säästämisen. 


Pakkausten kaunis ulkonäkö voitti minut heti puolelleen, mutta olin silti hieman epäluuloinen sen suhteen, voisivatko luonnollisemmat pesuaineet olla yhtä tehokkaita kuin tavalliset pesuaineet. Yhtä epäluuloinen olin aikoinaan hiustenhoitotuotteiden, hammastahnan ja deodorantin kanssa. Sain kuitenkin yllättyä varsin positiivisesti. Esimerkiksi Eukalyptus Yleissuihkeella sain olohuoneen pöydän vihdoinkin tasaisen sävyiseksi! Siinä on ollut iät ajat pieniä jälkiä ja tahroja, jotka eivät ole tavallisella yleispuhdistusaineella tasoittuneet. Olin jopa ehtinyt miettiä uuden pöydänkin hankkimista, koska tahrat ovat häirinneet usein. Eukalyptus-suihkeella ne kuitenkin lähtivät. Käytän suihketta myös keittiön tasojen pyyhkimiseen, joista lika irtoaa yllättävän sujuvasti. Muita tuoksuvaihtohtoja Ole Hyvä -yleissuihkeista löytyy Lime ja myös hajusteeton versio. 

Myös Ikkunasuihkeen valitsin Eukalyptuksen tuoksuisena. Kaikki Ole Hyvä -tuotteiden tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä, joten ne ovat täysin luonnollisia. Samalla koostumus on kuitenkin hieman öljymäisempi kuin esimerkiksi tavallisissa ikkunanpesusuihkeissa. Tämä vähän arvelutti alkuun, mutta mitä vielä: tuotehan puhdistaa peilitkin kirkkaiksi ja puhtaaksi ilman mitään rantuja! Yhtä helppoa siis tämänkin käyttö, eikä vaadi mitään extrahankaamista. 

Eniten ehkä kuitenkin jännitin pyykin pesua, sillä mietin, tulisiko pyykki täysin puhtaaksi. Tykkään piparmintun tuoksusta, joten valitsin pyykinpesuaineen sekä huuhteluaineena käytettävän pyykkietikan piparmintun tuoksuisina, vaikka tuoksuton vaihtoehtokin Ole Hyvä -tuotteista löytyy.

Ja voi että! Ensimmäisellä kokeilukerralla avatessani pesukoneen luukun, sieltä tulvahti niin ihanan hentoinen piparmintun tuoksu, että tuoksuttelin pyykkejä aivan innoissani. Joku ulkopuolinen olisi varmaan nauranut, koska vaikutin niin onnelliselta pelkän puhtaan pyykin vuoksi, mutta ilonsa kullakin! Tuoksussa ei ollut etikasta häivähdystäkään, vaikka sitäkin alkuun vähän epäilin. Normaalissa arjessa syntyvät pienet tahrat ovat irronneet pyykistä moitteetta, mutta edelleen jatkan testailujani odottaen niitä vaativampia tahroja. On kyllä ihan erilainen tunne pestä pyykkiä näillä tuotteilla - siis hyvällä tavalla. 


Astioiden pesuun löytyy Ole Hyvä -valikoimasta sekä astianpesuainetta että Sitruunaruoho -konetiskijauhetta. Minä olen käyttänyt jälkimmäistä ollen edelleen onnellinen siitä, että minulla ylipäätään on mahdollisuus käyttää tiskikonetta. Kohta tulee nimittäin vasta neljä vuotta siitä, kun sain lopettaa jatkuvan käsin tiskaamisen. Olen nyt siis annostellut Sitruunaruoho -konetiskijauhetta joko yhden tai kaksi ruokalusikallista astioiden likaisuudesta riippuen - ja puhdasta tulee! Lasit kiiltävät yhtä kirkkaina kuin aiempien konetiskitablettien kanssa. Tämä konetiskijauhe sopii kaikkiin kotikäyttöisiin tiskikoneisiin, mutta ei hopealle, kristallille tai käsinmaalatulle posliinille. 

Wc:n pesu hoituu Ole Hyvä -valikoiman Greippi Saniteettisuihkeella ja Eukalyptus Saniteettipesulla. Erona näissä on suihkepullon lisäksi se, että saniteettisuihke pyyhkii wc- ja kylpytilojen keraamiset, metalliset ja muoviset pinnat, mutta Eukalyptus Saniteettipesu irrottaa pinttyneemmänkin lian keramiikka- ja teräspinnoilta. Tällä olen saanut esimerkiksi vesihanan kiiltävän puhtaaksi ja uuden näköiseksi! Molempien tuotteiden hinta on kuitenkin yhtä edullinen eli 7,95 euroa.

Täytyy vielä loppuun summata, että vaikka minulla olikin alkuun epäilyksiä, olen ollut näihin kotimaisiin tuotteisiin aivan älyttömän tyytyväinen. Kaikki nämä jäävät varmasti itselläni vakituiseen käyttöön, tosin pyykinpesuaineiden kanssa olen vielä vähän toinen jalka oven välissä ja katson, miten käy vaativampien tahrojen. Luulenpa silti, etten enää takaisin kaupan hyllyjen valikoimiin palaa, en ainakaan yleispuhdistussuihkeiden, wc-pesun ja ikkunasuihkeen suhteen. Lattioille täytyy vielä hankkia oma pesuaineensa, mutta toistaiseksi Ole Hyvä -tuotevalikoimasta löytyy siihen vain hajusteeton vaihtoehto


~~~

Suomalaisiin Ole Hyvä Luonnontuotteilla pesee kodin ympäristöystävällisesti ja turvallisesti. Tuotteisiin voi tutustua yrityksen nettisivuilla, josta löytää myös kaikki jälleenmyyjät. Pyykinpesuaineesta, astianpesuaineesta ja yleispuhdistusaineista saatavilla myös tuoksuttomat versiot. Kodinpesuaineiden valikoimaa pääsee katselemaan täällä


Vinkki: Ikkunasuihketta voi käyttää myös tablettien tai älypuhelimien lasipintojen puhdistukseen ja sillä voi puhdistaa myös likaantuneet silmälasit! Alennuskoodi Ole Hyvä Luonnontuote -verkkokauppaan


Koodilla syksy saat Ole Hyvä Luonnontuote -verkkokaupasta 20% alennuksen 60 euron minimiostoksesta. Kaikki tuotteet ovat kooltaan riittoisia ja normaalihinnaltaan 7,95 euroa, lukuunottamatta konetiskijauhetta (15,80€). Yli 50 euron tilauksissa myös ilmainen rahtimaksu. Alennuskoodi on voimassa sunnuntaihin 7.10.2018 saakka. Bloggaajana en hyödy alennuskoodin käytöstä. 

Verkkokauppaan pääsee tästä

Onko siivoaminen teille pakkopullaa, rentouttavaa puuhaa vaiko jotain siltä väliltä? Entä oletteko testanneet luonnollisia ja ekologisia kodin pesuaineita? 


10 kommenttia:

 1. Siivoaminen on nykyään rentouttavaa puuhaa kun asuu kaksiossa. Ennen se oli pakkopullaa kun asui omakotitalossa, siinä oli niin paljon siivottavaa kun yksin joutui tekemään. Siivoan silloin kun huvittaa, aika monta kertaa viikossa mutta viikonlopuksi viikkosiivous. Käytän ihan kaupan yleispesuaineita vaikka tiedän paremmatkin vaihtoehdot. Juuri eilen mietin onko koiran hyväksi nuolla lattiaa jonka olin juuri pessyt Kiillon pesuaineella. Muutenkin kissat kävelee pinnoilla, olisiko joku luonnollisempi puhdistustuote parempi vaihtoehto eläinten takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama fiilis, kun exän kanssa asuttiin vuoden verran paritalossa, jossa oli 127 neliötä. Se koti oli ihana, mutta en kyllä siivonnut ihan samalla fiiliksellä kuin nykyistä kotia :) Saattaa olla, että siihen fiilikseen vaikutti kyllä sen hetkinen elämäntilannekin, eikä paljoa huvittanut siivoilla :D

   Jos luonnollisempia pesuaineita mietit, niin näitä kannattaa harkita :) Nämä oikeasti puhdistaa yhtä näppärästi kuin tavalliset puhdistusaineet! Ja on vielä turvallisia käyttää myös eläinten kannalta <3

   Poista
 2. Täällä yksi, joka rakastaa siivoamista. Minusta se on erittäin rentouttavaa ja terapeuttista puuhaa, että joskus draivi iskee niin päälle, ettei meinaa loppua tulla siivoamisesta, mikä aika monen korvaan voi kuulostaa ihan oudolta;) Minäkin valitsen pesuaineet yleensä hinnan ja tuoksun perusteella. Enkä valitse ihan halvinta, enkä ikinä mitään liian "havuntuoksuista", koska tykkään itse, että kodissa pitää olla raikas, ehkä hieman kukkaistuoksuinen siivouksen jälkitunnelma:) Ole hyvä -tuotteista olen kuullut aiemmin, mutta en ole sen tarkemmin perehtynyt. Hintataso ei ole niin korkea kuin voisi luulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole koskaan valinnut mitään havuntuoksuista, vaan kukkaistuoksut on mennyt sen edelle :D Tottakai kodin pitää tuoksua puhtaalta, sehän kuuluu siihen "palkintoon" ja hyvään fiilikseen, minkä siivouksesta saa, haha! Ja joo, mullekin iskee noita boosteja välillä, tiedän siis mistä puhut! Mutta silloin kun se iskee, on parempi vaan mennä flow'n mukana :D Tuleepahan puhdasta! Siivoaminen on kyllä mullekin terapeuttista puuhaa ja selkeyttää ajatuksia melkein yhtä lailla kuin kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa :)

   Ja joo, nämä on yllättävän edullisia myös mun mielestä! <3

   Poista
 3. Mää käytän pelkkää väkiviinaetikkaa huuhteluaineena. Sitte ku pyykki on kuivunu, ne ei tuoksu enää ollenkaan etikalle vaan sille niinkui oisivat olleet ulkona kuivumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Tää on kyllä mielenkiintoista. Mäkin tosiaan luulin, että Piparminttu Pyykkietikka jättäisi pyykkiin pienen etikan jälkileimahduksen, mutta ei kyllä sitten minkäänlaista, pelkkä piparmintun raikas häivähdys :)

   Poista
  2. Ihan totta. Itestä se tuntuu vieläki hassulta, vaikka jostain keväästä asti oon käyttäny etikkaa huuhteluaineena. Mutta niin vaan se etikan haju haihtuu pyykin kuivuessa.

   Poista
  3. Joo, se on kyllä jännä juttu, kun ei tuosta Piparminttu Pyykkietikastakaan jää ollenkaan sitä etikan häivähdystä! Ei edes pientä sellaista, vaikka yleensä mulla on aika tarkka hajuaisti :D

   Poista
 4. Onpas kauniita siivouspulloja! Jo ulkonäkö houkuttaa ja jos ovat vielä kaikinpuolin ekologisia ja ilman suurimpia myslkkyjä , niin hieno asia!! Kyllä se puhtaus on puoliruokaa, sanotaan ja niin se on, että puhtaassa kodissa kaikki viihtyy. Tuoksulla on merkitystä, mutta en ole kokenut sitrustuoksua mitenkään epämiellyttävänä, vaan valitsenkin usein sen raikkkauden takia:) Siivoaminen ei ole mitenkään mielipuuhaa, mutta välillä se on vain tehtävä, kuten itsekin blogissa näytin kuinka kamala sotku voi tulla, kun ei ole oikein kunnossa. Nyt on jo useamman päivän vaatehuone ollut siistinä ja pysyy tästä edespäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näiden ulkoasu on kyllä kaunis ja vielä kun tosiaan ovat täysin ekologisia, luonnonmukaisia ja kotimaisiakin! :) Nytkin pyörii pyykkikone ja piparminttu pyykinpesuaine ja -etikat koneessa :D Aina yhtä ihanaa tehdä näin hyviä löytöjä, vaikka tottapuhuen ajattelin, että siivouksen osalta menisi pidempään, ennen kuin siirtyisin luonnollisempiin tuotteisiin ;)

   Aina ei jaksa siivota, eikä sitä sairaana itseltä voi vaatiakaan, mutta tiedän kyllä sen tunteen, kuinka se sotku silti takaraivossa vaivaa. Ja kun on siistiä, niin voi sitä iloa! Jotenkin kevyempi ja energisempi olo silloin muutenkin :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!