Postauksen tuote saatu / *mainoslinkki

On se kumma, että vaikka sitä kuinka luulee löytäneensä hyvän rytmin "hyvinvoivaan arkeen", kuitenkin sitä tulee välillä kokeilleeksi kepillä jäätä. Itse tein niin viime viikolla, kun lipsuin reippaasti helpoista hyvinvointivinkeistäni ja pitkitin nukkumaanmenoaikaa reippaasti. Olin päässyt jo uuteen parempaan rytmiin menemällä sänkyyn hyvissä ajoin ja heräämällä aiemmin, mutta yhtenä iltana en sitten malttanutkaan sulkea konetta ja valvoin työjuttujen parissa yhteen asti yöllä. Seuraavana aamuna herääminen oli tuskaista ja olo oli kamala, kuin pahimmassa krapulassa. Järkevä ihminen olisi mennyt ajoissa nukkumaan samaisena iltana, mutta minun piti tietenkin tehdä sama virhe vielä uudestaan kahtena iltana peräkkäin, jotta tajusin, että vanha tapani ei edelleenkään toimi, vaan syö minusta loputkin energiat. 

Vastustuskykyhän siinä sitten laski unesta tinkimisen tuloksena niin nolliin, että flunssan oireet ilmaantuivat, ja sen kanssa on tässä nyt taisteltu enemmän tai vähemmän viikon ajan. Jos jotain tästäkin taas opin, niin yömyöhään asti valvominen ei omalla kohdallani edelleenkään kannata, vaan yleensä "pilaa" seuraavan päivän. Mikä siinä onkaan, että jotkut asiat menevät perille vasta kymmenen kerran jälkeen? Tavallaan sisimmässäni tiedän, ettei töiden tekeminen yömyöhäisellä ole järkevää, mutta teen niin silti, koska ajattelen, että kaikki se yöllä tehty on sitten seuraavalta päivältä pois. Ja niinhän se onkin, mutta ei työmäärästä vaan energiatasoista.

Sairastelu näkyy tietenkin aina myös ihossa. Silmänalusille ilmestyy tutut mustat rinkulat ja ihokin on nuutuneempi ja väsyneempi. Sisin huutaa elinvoimaa ja iho liittyy siihen samaan kuoroon. Sairastelun aikana iholle saattaa ilmestyä helpommin myös epäpuhtauksia. On se vain fakta, että unesta lipsumalla ei ikääntymisen merkkejä torjuta vaan lisätään niitä entisestään. Uni vaikuttaa niin moneen - myös päätöksiin ruokapuolella, mikä taas vaikuttaa sekin ihon kuntoon ja sen elinvoimaisuuteen. Puhumattakaan siitä, että väsyneenä harvoin on elinvoimainen olo muutenkaan, kun päässä huippaa ja mieli on sumea. 

Olen nyt taas pyrkinyt pitämään kiinni siitä, mihin jo aiemmin sain itseni totutettua, eli ajoissa nukkumaan, mikä itselläni tarkoittaa viimeistään klo 22.30. Koneen yritän saada suljetuksi 21.00 maissa, jotta mieli ei jäisi liiaksi pyörittelemään työasioita. Ja kuten hyvinvointivinkeissäni kerroin, pyrin iltaisin tekemään jotain mieltä rauhoittavaa ennen nukkumaanmenoa. Lämmin suihku, iltapala, lukemista tai vaikka niiden pyykkien viikkaamista. Siis jotain muuta kuin koneella tai kännykällä sinisen valon imemistä itseensä juuri ennen silmien ummistamista. 

Tässä lipsumisen ja sairastelun lomassa olen tarttunut ranskalaisen *Beauty Gardenin Luomu Kurkkunaamioon, joka auttaa ihoa palautumaan pitkältä matkalta, stressistä tai juurikin sairastelusta. Naamio lupaa tehokasta kosteutusta ja rauhoittaa myös punakkaa, kirjavaa tai epäpuhdasta ihoa. Halutessaan sitä voi käyttää myös tehokosteuttavana yövoiteena, jos tuntuu, että iho kaipaa lisäboostia palautumisen tueksi. 

Kurkkumehua, auringonkukkaöljyä ja karitevoita sisältävä naamio tuntuu ihanan virkistävältä kasvoilla, mikä energisoi niin oloa kuin ihoakin. Vartin vaikutusajan jälkeen iho näyttää jo levänneemmältä. Flunssaa se ei kadota, mutta on hyvä apu elvyttämään sairastelusta kärsinyttä ihoa. Naamio on 100% luonnonmukainen ja sen luomupitoisuus on huikeat 99,98%. Kyseessä on tuoksuton ja vegaaninen, kaikille ihotyypeille sopiva luomutuote.

Beauty Gardeniin voi tutustua esimerkiksi Ruohonjuuri-myymälöissä. Sarja löytyy myös *Elevenin valikoimasta


PS. Kokemuksiani sarjan muista tuotteista voi lukaista aiemmasta postauksestani!Tuleeko teillä helposti lipsuttua nukkumaanmenon suhteen? Huomaatteko vähäisen unen vaikutukset myös ihossa? 

Entä miltä tämä kurkkunaamio kuulostaa?

4 kommenttia:

 1. Minä olen arki kukkuja ja viikonlopun nukkuja. Valvon helposti kahteentoista tai yhteenkin arkisin ja herään sitten viimeistään 7.30 ja aikaisintaan 6.10. Ei siinä montaa tuntia unelle jää. Viikonloppuna sitten nukun 10 tunnin yöunia. Ei niillä kuitenkaan saa sitä jatkuvaa univajetta tasattua. Naamiot on ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos saat edes viikonloppuna kirittyä univelkoja! :) Taisin itsekin olla samanlainen joskus silloin kun olin palkkatyössä vielä. Valvoin myöhään, mutta silti oli pakko herätä aikaisin. Viikonloppuna sitten nukuin niin pitkään kuin mahdollista ja monesti tuntui, että koko viikonloppu meni melkein ohi, kun heräsi puolenpäivän aikoihin :D

   Poista
 2. Uni on ehkä eniten ihoon vaikuttava tekijä. Mähän olen enemmän yöeläjä, mutta en silti nuku kovin myöhään, mutta koitan pitää kiinni kahdeksan tunnin yöunista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin on todellakin! Ruoka tulee sitten siinä hyvänä kakkosvaikuttajana :D Mäkin olen tottunut valvomaan myöhään ja ennen olin tehokkaimmillani just iltaisin. Mutta nyt tuntuu, että rytmi on kääntynyt. Jos menen puoliltaöin nukkumaan, herääminen on aivan tajuttoman vaikeaa aamuisin ja oon ihan muumiona koko päivän. Nykyään taidankin olla kaikkein tehokkaimmillani aamuisin, siis töiden suhteen, mutta vaan, jos saan olla yksinäni, eikä mun tarvitse puhua kenellekään ensimmäiseen kahteen tuntiin :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!