KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HAIRMAIL OY

Jos minua pyydettäisiin luettelemaan asioita, joiden kanssa menee helposti hermot, aloittaisin tietokoneista ja ylipäätään kaikista tekniikkaan liittyvistä jutuista. Kun vielä omistin auton, kärsivällisyys oli koetuksella myös sen kanssa, jos ruudulle pamahti yhtäkkiä varoitusvalo, jota en osannut tulkita. Ylipäätään asiat, joista en tarpeeksi ymmärrä, koettelevat hermojani helposti, koska se tarkoittaa sitä, etten pysty itse korjaamaan asiaa, koska en osaa.

Sitten tulee hiukset. Pitkät, paksut hiukseni, joista tavallaan pidän kovasti, mutta jotka kuitenkin ovat olleet monesti myös stressinaihe ja hermojen kiristäjä. Esimerkiksi murrosikäisenä muistan ärsyyntyneeni helposti, kun en saanut hiuksia laitettua tarpeeksi nopeasti ja tarpeeksi nätisti. Saatoin irrottaa pinnit päästä kymmenen kertaa ja huokaista joka kerta liioitellun äänekkäästi hermoillen. Miksi hiustenlaiton pitikin olla niin vaikeaa? Yhtä lailla oikeanlaisten shampoiden ja hoitoaineiden metsästäminen on ollut kuin etsisi neulaa heinäsuosta. 


Koostin hiljattain blogiin postauksen hiusmuutoksistani viimeisen 10 vuoden ajalta. Hiusmalli on pysynyt samana, mutta värin muutoksia on kymmeneen vuoteen mahtunut monia. Kuuden vuoden takainen vaalennusprojekti tuntuu hiuksien latvoissa haurautena edelleen, vaikka hiuksia on leikattu monta kertaa vuosien aikana. Toisaalta kävin läpi myös epäonnistuneen suoristuskäsittelyn tammikuussa 2016, jota tulin kokeilleeksi blogin kautta ehdotettuna yhteistyönä. Se vaurioitti hiuksiani oikein kunnolla, sillä vaalennusprojektista ei ollut vielä kulunut tarpeeksi aikaa. Kampaaja ei kuitenkaan ottanut huomioon sitä, etteivät hiukseni ehkä kestäisi käsittelyä, vaikka hän tiesi taustat kysyttyään ne. Arvatenkin selvää, etten palvelua blogissani mainostanut. 


Hairmailin kanssa olen tehnyt yhteistyötä viime vuoden lopulta lähtien. Joku teistä saattaa muistaakin Divan automaattisen kihartimen, joka sai minut melkein pomppimaan tasajalkaa - ihan ilosta siis. Keväällä vinkkasin myös Divan puikkokihartimesta, jolla saa helposti rennot ja luonnolliset kiharat. Kummatkin laitteet ovat niin superhelppoja käyttää, mutta jos yksi laite pitäisi valita, Divan automaattinen kiharrin on kyllä ainutlaatuinen! 

Viime aikoina olen tutustunut KayPron shampoisiin ja hoitoaineisiin, joita sain testiin tätä yhteistyötä varten. KayPron valikoimastahan löytää monipuolisesti erilaisille hiuksille ja hiusongelmiin sopivia shampoita ja hoitoaineita, mutta niiden perinteisten silottavien, tuuheuttavien ja hiuspohjaa hoitavien tuotteiden lisäksi on myös erityisempiä tuotelinjoja, joita ei ihan joka kulman kampaamoista löydäkään: on kollageenia, hyaluronihappoa, macadamiaa, argania, keratiinia ja kaviaaria. Itse halusinkin nimenomaan tutustua näihin vähän erikoisempiin tuotteisiin.


Sininen Botu-Care -tuotelinja on suunnattu erittäin vaurioituneille ja helposti katkeileville hiuksille. Ihan rappiolla en toivottavasti hiusteni kanssa ole, mutta halusin silti nähdä, miten nämä tuotteet omiin hiuksiini vaikuttavat. Linjaan kuuluu kasvipohjaisia peptidejä sisältävä vahvistava shampoo, hiussuomuja suojaava naamio sekä hiuskuituja vahvistava hoitosuihke, jota käytetään shampoopesun ja naamion välissä. Suihketta käytetään pyyhekuiviin hiuksiin, jonka jälkeen päälle laitetaan vielä naamio. Botu Cure -maskin annetaa vaikuttaa viitisen minuuttia, minkä jälkeen hiukset pestään vedellä.

Vaikka sain useamman shampoon ja hoitoaineen testiin, tämä sininen kolmikko on ollut suosikkini. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen hiukset tuntuivat erityisen pehmeiltä. Vaikka tuotteet ovatkin korjaavia, ne eivät kuitenkaan jätä hiuksia latistuneiksi ja painaviksi, mikä ei ole itsestäänselvyys tällaisissa tuotteissa. Liian monta kertaa sitä on saanut pettyä vastaavanlaisiin tuotteisiin, jotka imevät hiuksista kaiken kuohkeuden. Nämä eivät onneksi tee sitä! 


Tykästyin myös Macadamia Special Care -tuotteisiin, jotka on suunnattu hauraille ja herkille hiuksille. Nämä puhdistavat hiukset hellävaraisesti ja poistavat lämpökäsittelyn ja ilmaston aiheuttamia rasituksia hiuksista. Shampoo tekee hiuksista silkkisen pehmeät ja ilmavat, mutta antaa myös kivasti kiiltoa. Hoitoaine jatkaa hiusten elvytystä macadamiaöljyn ja antioksidanttien voimin. Tuoksukin näissä on aikamoisen huumaava! 


Hairmailin kautta tuotteita voivat tilata ainoastaan kauneus- ja kampaamoalan ammattilaiset, mutta kuluttajat saavat KayPron tuotteita esimerkiksi Sokoksilta, kampaamoista ja netistä Bellandolta. Riittoisasta 350ml koosta huolimatta suurin osa shampoista ja hoitoaineista on 9,90 euron luokkaa, joten mistään huippukalliista sarjasta ei ole kyse. Tosin esimerkiksi ohuille ja hauraille hiuksille tarkoitettu tuuheuttava Hyaluronic Filler täyteaine on hieman arvokkaampi tapaus, mutta sekin alle kaksikymppiä. 

Valikoimasta löytyy myös hopeashampoot ja -hoitoaineet, joista sinipigmenttiä sisältävä No Orange Gigs on tarkoitettu tummille hiuksille neutralisoimaan hiuksen ei-toivottuja punaisia ja lämpimiä sävyjä. No Yellow Gigs on puolestaan harmaille, vaaleille, vaalennetuille ja raidotetuille hiuksille soveltuva, sillä se vähentää keltaisia ja lämpimiä sävyjä violetilla pigmentillään. Kumpaakaan näistä en ole itse testannut, sillä sain tuotteet vasta viimeisimmän hiusprojektini alettua ja nyt pyrin pitämään nimenomaan näistä lämpimistä sävyistä kiinni. Mutta jos sinulla on joko tummat tai vaaleat hiukset, jotka haluat pitää kylmän sävyisinä, kannattaa kurkata Instan puolelle. Arvon siellä nimittäin yhdelle onnekkaalle Hairmailin kanssa yhteistyössä kivan tuotesetin, eli joko vaaleille tai tummille hiuksille tarkoitetun No Gigs shampoo- ja hoitoaineparin riittoisassa 350ml koossa! 

Kay Pro -tuotteiden maahantuojana toimii suomalainen kampaamo- ja kauneusalan tukkuryritys Hairmail Oy. Kaikki tuotteiden jälleenmyyntipaikat löydät listattuna täältä. Hairmailin löydät myös Facebookista.

Onko KayPro teille tuttu sarja? Miltä valikoima teistä kuulostaa, entä tuotteiden hintataso pullojen kokoon nähden?

Muistakaahan käydä osallistumassa myös täällä Instan puolella shampoo- ja hoitoaineparin arvontaan! 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa jännältä tuo tummien hiusten hopeashampoo, en ole sellaiseen ennen törmännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en ole itsekään sellaiseen ennen törmännyt! Toisaalta en ole kyllä nähnyt muissa kuin näissä KayPron shampoissa (tai ylipäätään hiustenhoitotuotteissa) käytettävän kollageenia tai hyaluronihappoakaan, vaikka ne ihonhoidossa ihan tuttuja juttuja onkin :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!