KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - RIMITA GREEN

Osa ihmisistä kulkee tunteidensa kanssa kauniisti kultaista keskitietä. Minä taas olen aina tuntenut vahvasti ja seilaillut tunneskaalani kanssa ääripäissä. Olen luonteeltani tunteellinen ja herkkä, mutta samalla vahva ihminen. Kun rakastan, rakastan koko sydämeni pohjasta ja se huokuu minusta monella tapaa. En pidättele sitä, vaan annan palaa ja ilmaisen tunteeni suoraan, niitä peittelemättä. Kun taas olen surullinen, sekin näkyy kasvoiltani ja sydämessäni tuntuu selvä särö. Kiukustuessani annan sen näkyä ja kerron kantani vahvasti, mutta toisaalta osaan asettua myös toisen ihmisen asemaan ja lepyn muutenkin nopeasti. Tunnistan helposti mitä tunnetta milloinkin koen, koska tunnen sen aina selkeästi kehossani, oli kyse sitten stressistä, väsymyksestä, ahdistuksesta, ilosta, onnesta tai rakkaudesta. 


Vaikka suosin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja syön nykyään terveellisemmin kuin koskaan aiemmin, käytössäni on silti lääkkeitä, joista en ole vielä toistaiseksi valmis luopumaan. En popsi Buranaa tuosta noin vain, mutta migreeniin minulla on ollut estolääkitys jo yli 10 vuotta. Vieläkin kiitän mielessäni sitä nuorta, vastavalmistunutta naislääkäriä, joka tajusi aikoinaan määrätä minulle kyseiset lääkkeet jatkuvien täsmälääkkeiden sijasta. Otan aamuisin migreenin estoon verenpainelääkkeen ja illalla toisen estolääkkeen. Lisäksi käytössäni ovat e-pillerit, joita olen syönyt lähes putkeen jo 13 vuotta. Olen kokeillut myös joitain muita ehkäisymenetelmiä, mutta koska ne eivät ole toimineet halutusti, olen palannut e-pillereihin. Kuitenkin olen miettinyt niistä jossain vaiheessa luopuvani, koska ymmärrän, että myös niiden syöminen vaikuttaa varmasti jossain määrin tunnetilasta toiseen sinkoamiseen. Tämä on kuitenkin aihe erikseen, josta varmasti tulen blogissa kirjoittamaan sitten, kun sen aika on.

Aromaterapia on itselleni aika uusi asia, vaikka se onkin tuhansia vuosia vanha luonnonlääketieteen muoto ja tälläkin hetkellä monissa maissa osa virallista terveydenhuoltoa. Varsinkin täällä Euroopassa sitä pidetään yhtenä täydentävistä hoitomuodoista, jolla pyritään tukemaan terveyttä ja hyvinvointia lempeämmin ja luonnollisemmin. Eteerisillä öljyillä voidaan esimerkiksi lievittää kipua ja stressiä, vahvistaa immuniteettiä, poistaa turvotusta tai lihasjännitystä sekä hoitaa unettomuutta tai erilaisia jännitystiloja. Eteeriset öljyt saadaan eristämällä kukista, puista, pensaista ja yrteistä höyrytislaamalla ja kylmäpuristamalla.


On ollut mielenkiintoista tutustua aromaterapiaan paremmin, koska tuoksut ovat kiehtoneet minua jo pienestä tytöstä lähtien. Olen aina rakastanut hajuvesiä, joita olen keräillyt innokkaasti koko elämäni. Blogissakin olen monesti myöntänyt, kuinka valitsen päivän tuoksun senhetkisen mielialan mukaan ja kuinka huomaan erilaisten tuoksujen vaikuttavan jollain tapaa tunnetilaani. Tästä syystä on ollut mielenkiintoista selvittää, millaisia terapeuttisia vaikutuksia eteerisillä öljyillä on arjessa tunteiden tasapainottajina. 


Olen nyt noin kuukauden verran käyttänyt Elixirin terapeuttisia öljyjä Rimita Greenin kanssa tekemäni yhteistyön tiimoilta. Valitsin öljyistä käyttööni kuusi sellaista, jotka koin mielenkiintoisimpina ja omaan arkeeni sopivimpina: Energia, Alakulo, Stressi, Uni, Painonhallinta ja Kipu. Näiden lisäksi valikoimasta löytyy vaihdevuosivaivoihin ja lapsille sopiva terapeuttinen öljy, jonka kerrotaan auttavan lapsia tyyntymään ja rauhoittumaan. Vaihdevuosivaivoihin soveltuva öljy puolestaan helpottaa kuumia aaltoja. Kaikki öljyt ovat kätevässä roll-on-muodossa, joten niitä on helppo sivellä ranteiden sisäpintoihin tai kallonpohjaan ja korvien taakse. 


Elixirin terapeuttisten öljyjen teho perustuu ainutlaatuiseen yhdistelmään Bachin kasviuutteita ja aromaterapeuttisia öljyjä. Jokaisessa pakkauksessa on kerrottu tarkkaan mitä öljy sisältää ja mihin tarkoitukseen sitä suositellaan käytettävän. Esimerkiksi Stress Roll-Onin kerrotaan rauhoittavan mieltä ja tuovan tyyneyttä ja rauhaa. Lisäksi se auttaa rentoutumaan. Pakkauksen kyljessä on eritelty, että Bachin kasviuutteista öljy sisältää muun muassa metsätammi-, mänty- ja hevoskastanjauutetta. Eteerisistä öljyistä on puolestaan hyödynnetty rantaminttuöljyä, laventelia ja rosmariinia. 

Stressiöljy on ollut paljon käytössäni, mutta suosikkini terapeuttisista öljyistä on ehdottomasti ollut Energy Roll-On, jonka vaikutuksen olen selkeiten huomannut arjessani. Olen yleensä sivellyt roll-onia ranteen sisäpintaan silloin, kun olen aamulla ollut väsynyt tai päivän aikana kaivannut lisävirkistystä. Vaikutusta ei välttämättä huomaa heti ensimmäisellä kerralla, jos terapeuttiset öljyt ovat täysin uusi juttu, mutta säännöllisen, lähes päivittäisen käytön myötä olen oikeasti huomannut öljyn nostavan energiatasoja ja lisäävän virkeyttä. Tuoksu on pirteän raikas, ja siinä erottaa muun muuassa greipin ja eukalyptuksen vivahteet. Kaneli tuo myös todella kivan lisän kokonaisuuteen! 


Energia- ja Stressi-öljyjen lisäksi olen hyödyntänyt myös Uni-öljyä iltaisin. Olen kärsinyt unettomuuden eri muodoista elämäni aikana, mutta tällä hetkellä unentuloa vaikeuttaa lähinnä ajoittainen stressi ja nämä helteet. Kuumuuteen uniöljy ei tietenkään tuo helpotusta, mutta esimerkiksi nerolin on sanottu rauhoittavan jännitystilanteissa ja lievittävän sydämentykytystä. Uni-öljyssä sen kanssa yhdessä eteerisinä öljyinä toimivat luomu vihreä mandariini ja makea appelsiini. Tuoksu on pehmeä ja tyynnyttävä, täydellinen iltaan. 

Alakuloon, kipuun ja painonhallintaan liittyvät öljyt ovat jääneet toistaiseksi itselläni vielä vähemmälle käytölle, mutta suunnitelmissani on pian aloittaa jonkinlainen kevyt Detox-kuuri kesän jälkeen, joten ajattelin testata Slimness-öljyä siinä samalla. Mieltä keventävä ja onnentunnetta lisäävä Alakulo sekä suosittu Kipu-öljy tulevat myös varmasti käyttöön jossain vaiheessa, mutta toivottavasti en joudu kuitenkaan tarttumaan niihin kovin usein! 

Kaikki Elixirin Terapeuttiset öljyt löytää Rimita Greenin verkkokaupasta täältä


Tässä vielä kaikki Elixirin Terapeuttiset öljyt eriteltynä:

 • Energia - Nostaa energiatasoja ja lisää elinvoimaisuutta
 • Stressi - Rauhoittaa mieltä ja rentouttaa
 • Uni - Helpottaa nukahtamista 
 • Kipu - Lievittää kiputuntemuksia ja voimaannuttaa 
 • Painonhallinta - Hillitsee näläntunnetta ja tukee painonhallintaa 
 • Alakulo - Lisää onnentunnetta ja keventää raskasta mieltä 
 • Lapset - Auttaa lapsia tyyntymään ja rauhoittumaan

Linkit vievät suoraan öljyihin. Bloggaajana en hyödy linkkien kautta tehdyistä tilauksista tai klikkauksista.

Oletteko te koskaan kokeilleet aromaterapiaa tai huomanneet eteeristen öljyjen tehoa omassa arjessa? Mikä näistä Elixirin öljyistä kuulostaisi eniten omalta? 

2 kommenttia:

 1. HA-LU-AN! Aivan ihana idea! Itse tarvitsen ehdottomasti tuol energian ja alakulon että unen (ehkä myös stressin):-D Energia kiinnostaisi eniten, jos sinäkin olet huomannut sen vaikutuksen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itsekin ajattelin, että näitä on hyvä olla kunnon kokoelma kaikkiin tunnetiloihin :D Tuo energia on toiminut mulla aivan älyttömän hyvin! Käytän sitä nykyään melkein joka päivä. Ja kohta taas sipaistaan unta ranteisiin :D

   Pakko muuten myös sanoa, että oon taas kärsinyt viime päivinä kivikovista hartioista ja särkee älyttömästi! Pari tuntia sitten kokeilin tuota kipuöljyä ihan tuskaisessa olotilassa ranteisiin ja kallonpohjaan, ja vaikka kuulostaakin ihan joltain tv-shop-puheelta, se oikeasti auttoi!!! :D Kipua ja tuota painonhallintaa näistä ehkä eniten epäilin! Täytyy vielä tuo Slimness testata kunnolla tulevan detox-kuurin aikana ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!