En uskalla edes alkaa laskemaan kuinka monesti olen omassa elämässäni ajautunut suorittamisen raiteille. Yliarvioinut omat voimavarani, kuvitellut olevani supernainen, joka jaksaa jatkuvaa oravanpyörää, koska on pakko. Pysähtyminen ei tunnu vaihtoehdolta, kun tilaisuuksia aukeaa sieltä sun täältä. Tyhmäähän se olisi pysähtyä sillä hetkellä ja jäädä lepäilemään, kun tekemistä riittää. Varsinkin yrittäjänä päässä soi jatkuvasti lause "töitä on tehtävä kun niitä on". Ja kuinka monelle meistä onkaan hoettu, että "levätä ehtii haudassakin".

Viime vuoden lopulla olin jälleen kerran niin uupuneessa tilassa, että päässä alkoi joulukuussa hautua uusi suunnitelma. En yleensä tee uudelle vuodelle lupauksia, mutta silloin päätin, että alkavana vuonna ottaisin enemmän aikaa itselle ja kuuntelisin kehoani. Mielestäni olen onnistunut siinä nyt vähän paremmin, vaikka välillä huomaan luisuvani entisiin tapoihini. Päässä alkavat kuitenkin nopeammin soida hälytyskellot, jotka kehoittavat viheltämään pelin poikki ja pysähtymään. Monesti olenkin jättänyt työt yksinkertaisesti kesken ja miettinyt, että nyt on otettava hetki itselle. 


Yrittäjänä olen tottunut pitämään työt mielessä melkeinpä 24/7 ja tekemään jotain töihin liittyvää jokaisena päivänä viikossa, koska haluan tuntea oloni hyödylliseksi ja aikaansaavaksi. Viime joulukuussa lopen uupuneessa tilassa kuitenkin mietin, onko sellainen elämä sitä, mitä haluan? Haluanko jatkuvasti olla supertehokas? Tekeekö se minut onnelliseksi? Vai voisinko sen sijaan tasapainottaa työni niin, että aikaa jäisi myös ihanille kokemuksille ja elämyksille, jotka saavat hymyilemään pitkäksi aikaa. Viime vuoden viimeisenä iltana tein sisäisen päätöksen hylätä vanhat huonot tavat ja vaihtaa ne uuteen. Sellaisiin, jotka tekisivät minut onnellisiksi.

Tänä vuonna olenkin ottanut tietoisesti aikaa myös itselleni. Joogasta on tullut osa arkeani ja sen lisäksi pyrin tekemään myös muita asioita, jotka saavat minut rentoutuneeksi ja hyvälle tuulelle. Välillä lähden ulos kävelylle raikkaaseen ilmaan, tartun hyvään kirjaan, katson jonkun hyvän elokuvan tai käyn jossain rentouttavassa hoidossa, jossa saan olla hetken jossain muualla, kaiken hälinän ja vaatimusten ulkopuolella. Keskittyä pelkästään olemiseen siinä hetkessä.


Olen aiemminkin kirjoittanut blogissa Dr. Hauschkan tuotteista ja myös heidän hoidoistaan. Siinä missä Hauschkan tuotteet ovat ainutlaatuisia, niin ovat kyllä hoidotkin. Niissä saavuttaa niin syvän rauhan tilan, etten ole koskaan missään muissa hoidoissa saavuttanut samanlaista tunnetta. Toki muissa hoidoissakin olen rentoutunut ja rauhoittunut, mutta Hauschkan hoidossa se on erilaista. Hoitohuoneessa ei soiteta musiikkia, joten lähtökohdatkin ovat täysin erit. Siinä hetkessä kohtaat täydellisen hiljaisuuden, joka hoidon edetessä vie mukanaan yhä syvemmälle ja syvemmälle. 


Dr. Hauschkan Klassinen Kasvohoito kestää ruhtinaalliset kaksi tuntia. Hoito alkaa lyhyellä jalkakylvyllä, joka jo osaltaan aloittaa hoitoon hiljentymiseen. Sen jälkeen siirrytään hoitopedille. Ihohoitola Lupauksessa on käytössä Dr. Hauschkan aidot ja alkuperäiset puiset hoitopedit, jotka tuntuvat oikuttelevalle selälleni erityisen mukavilta. Huolellisen peittelyn jälkeen seuraa lyhyt jalkojen hierontaosuus, jonka jälkeen harotaan hiukset varmoin ottein. Käsiin siirryttäessä olo alkaa olemaan jo sitä luokkaa, että ollaan rentoutumisen porteilla. Kasvohoidon alkaessa olen jo toisessa maailmassa - enkä tule sieltä hetkeen takaisin.


Hoito sisältää jopa kaksi naamio-osuutta. Ensimmäisellä kerralla iho syväpuhdistetaan Dr. Hauschkan Savinaamiolla, jota olen blogissa aiemminkin kehunut yhdeksi parhaimmista ja tehokkaista savinaamioista. Se vie mustapäitä mukanaan jo ensimmäisellä käyttökerralla ja kirkastaa ihon niin kauniin heleäksi. Toinen naamioista valitaan ihon kunnon mukaan ja omassa hoidossani käytetään kosteuttavaa naamiota, jonka Kati kertoo ihon imaisseen vauhdilla. Ihoni kärsii selkeästi pintakuivuudesta ja on jopa hieman herkistynyt jatkuvasta tuotteiden vaihdosta. Nykyään yritänkin välttää liian tiuhaa tahtia tuotevaihdosten suhteen, jotta iho ei olisi sen vuoksi jatkuvassa epätasapainossa. 


Hauschkan hoidoissa kasvojen hierontaosuus tapahtuu siveltimillä, johon sisältyy lymfastimulaatio, jossa tiettyjä kohtia kasvoista painetaan siveltimillä hieman tuntuvammin. Hauschka erottuu muutenkin hoidoissaan hierontatekniikallaan, joka on täysin ainutlaatuinen. Siksi Dr. Hauschkan hoitoja saavat tehdä ainoastaan heidän valtuuttamansa ja kouluttamansa kosmetologit. Rytmiseen hierontaan sisältyy myös lymfapainantaa, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita. Hoidon jälkeen onkin tärkeää juoda tarpeeksi vettä.


Kahden tunnin hoidon jälkeen muistan taas, miksi pysähtyminen arjessa on niin tärkeää omalle hyvinvoinnille. Tuntuu kuin painava taakka olisi jäänyt hoitohuoneeseen ja olo on kevyempi ja elinvoimaisempi. Dr. Hauschkan Klassista kasvohoitoa voisikin kuvailla kuin pieneksi lomaksi. Tuntuu kuin olisin ollut hetken jossain muualla - ja niinhän tavallaan olinkin: jossain todella rauhallisessa paikassa, syvässä hiljaisuudessa. Joskus loma voi olla lähempänä kuin luuleekaan. 

Dr. Hauschkan Klassinen kasvohoito 2h 145€. Ihohoitola Lupaus antaa lupauksen unohtumattomasta hoitokokemuksesta. Hoitola sijaitsee Helsingin Punavuoressa, osoitteessa Ratakatu 11-13. 

Kuinka usein te pysähdytte arjessa ja millä tavoin? Onko kokemuksia Dr. Hauschkan hoidoista tai tuotteista?*Hoito saatu blogin kautta. 
Postaus sis. mainoslinkkejä *Hyvinvoinnin.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tuo hoito rentouttavalta <3. Siitä on niin kauan, kun viimeksi olen käynyt kasvohoidossa, että pitäisi kyllä joku kuukausi hemmotella itseäni ja varata kasvohoito :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauschkan hoito vie kyllä hoitolakokemuksen rentouttavan vaikutuksen ihan uudelle tasolle! <3 Ja joo, tiedän tunteen; miten sitä aina unohtaakaan sen itsensä hemmottelun ja tinkii siitä juuri silloin, kun sitä tarvitsisi eniten :)

   Poista
 2. Kuulostaapa aivan ihanalta hoidolta. Tuossa hoidetaan koko keho <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kokemisen arvoinen! Tuntuu, että enemmänkin elämys kuin pelkkä kasvohoito <3

   Poista
 3. Kiteytit juuri naulan kantaan tuon hoidon vaikutuksen!
  Ihanaa, kun ehdit pikalomalle Ihohoitolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pikaloma on onneksi helpompi toteuttaa tarvittaessa, vaikka kyllä toisenlainen minilomakin houkuttelisi :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!