Joskus aikoinaan ajattelin, etten tulisi koskaan innostumaan öljyistä, olipa kyseessä sitten vartalo- tai kasvoöljy. Ajatus tahmaisesta ihonpinnasta ei houkutellut ja luulin ikuisesti pysytteleväni tavallisissa kosteusvoiteissa seerumin tehoilla terästettynä. Mutta mitenkäs sitten kävikään? Muutama vuosi myöhemmin käänsin täydellisesti kelkkani. Taas yksi esimerkki siitä, miten joskus kannattaa antaa useammalle ehdokkaalle tilaisuus, eikä tyrmätä koko kategoriaa yhden tai kahden sopimattoman tuotteen vuoksi. Aarteet löytää usein silloin, kun on ensin hetken kahlannut sameammissa vesissä.


Tämä öljy ei suinkaan ole ensimmäinen, joka blogiini on tiensä raivannut, sillä kelkan kääntäminen tapahtui itselläni jo reilut kolmisen vuotta sitten. Ensimmäistä kertaa kirjoittelin öljyistä blogissani vuonna 2014 ja sen jälkeen niitä on näkynyt säännöllisin väliajoin. Kriteerini öljyjen suhteen ovat aika lailla samat kuin muidenkin kosmetiikkatuotteiden suhteen: kiinnitän edelleen huomiota pakkaukseen ja tuoksuun. Sisältö on silti se tärkein ja öljyjen kohdalla isoa roolia näyttelee sen imeytyminen. Kaikki öljyt eivät suinkaan uppoa ihoon heti ja jätä pehmeän silkkistä pintaa. Karethicin öljy arvatenkin on kuitenkin läpäissyt seulan, kaikkien näiden kolmen vaatimuksen kohdalla.


Niinä iltoina, kun kaipaan pientä arjen luksusta, tartun tähän pulloon. Joku teistä pidempiaikaisista lukijoista voisi olettaa, että alan seuraavaksi kuvailla tuoksua, joka on huumaava ja viettelevä. Mutta ei, tämä onkin jotain ihan muuta, mihin itse olen tottunut ihastumaan. Tässä on nimittäin öljy, joka tuoksuu raikkaalta! Olen monesti sanonut, että en ihastu helposti perinteisen raikkaisiin tuoksuihin, mutta kuten jo arvata saattaa, tämä ei missään nimessä tuoksu tylsän raikkaalta, vaan sisältää vivahteen "sitä jotain", mitä aina tuoksuiltani kaipaan. Tässä on nimittäin häivähdys mangoa ja yhdistelmä on todellakin koukuttava. Ei missään nimessä kuitenkaan makea, vaan enemmänkin sellainen hienostunut. 

Karethicin perustaja on jo 10 vuoden ajan pyrkinyt tekemään tunnetuksi afrikkalaisten naisten "pyhää balsamia" eli aitoa Grand Cru -sheavoita, joka on ensiluokkaista, ravinteita pursuavaa raffinoimatonta neitsyt sheavoita. Brändin valikoimaan kuuluu jopa 25 neitsyt sheavoista valmistettua ihonhoitotuotetta. Yksi niistä on tämä Huile Majesteuse L'Africaine, luksusöljy, joka on 100% luonnollista alkuperää ja jopa 58% luomua. Tuote on täysin vegaani.

Silkkistä sileyttä iholle antaa shean lisäksi baobaböljy, joka ehkäisee raskausarpia ja vahvistaa ihon kimmoisuutta sekä moringaöljy ja arganöljy, jotka ravitsevat ja uudistavat ihoa tehokkaasti. Tämä öljy kätkee siis sisälleen luonnon anti-age-ominaisuudet mitä lumoavimmalla tuoksulla! Karethicin öljyä voi käyttää vartalon lisäksi myös kasvoille ja hiustenhoitoon, joten pullo on varsin monikäyttöinen. Itse olen hemmotellut tällä vartalon ihoa. Jos kaipaat hippasen luksusta arkeen ja pidät öljyistä, suosittelen antamaan Karethicille mahdollisuuden. 

Karethic Huile Majestueuse L'Africaine 100ml hinta 39,00€. Karethicin löytää Naturellementin valikoimasta, joka maahantuo vain maailmalla palkittuja luomusertifioituja luonnonkosmetiikkasarjoja. Naturellement on mukana myös tällä viikolla Luonnonkaunis-messuilla 16.-17.3.2018 Kattilahallissa, Helsingin Suvilahdessa.


Millainen mielipide teillä on öljyistä? Käytättekö niitä osana ihonhoitoa? 


*Tuote pr-malli.

13 kommenttia:

 1. Ihoöljyistä ei kovin paljoa ole kokemusta, mutta hiusöljyt ovat kyllä hyviä :). Ensin ajattelin niistä, että vain rasvoittavat hiuksia, mutta ovat kyllä olleet kuiville latvoille oikea pelastus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, monella varmasti on tuo ennakkokäsitys, että öljyt rasvoittaa niin hiuksia kuin ihoakin, eikä esim. sovi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, vaikka oikein valittuna öljyt hoitaa myös aknea ja parantaa epäpuhtauksia :) Suosittelen kyllä ehdottomasti testailemaan öljyjä myös kasvoille!

   Poista
 2. Mulla on ollut myös tää öljy. Tykkäsin! ;) Nyt talvella öljyn käyttö on muutenkin must vartalon iholla, kun on niin kuivakorppu iho.

  VastaaPoista
 3. Alku kuulosti niin tutulta myös minun kohdallani. Onneksi olin väärässä öljyjen suhteen, koska ne ovat varsinkin talvi-ihon pelastuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin talvi-ihon pelastuksia! En voisi kyllä enää öljyistä luopua omassa ihonhoidossa :)

   Poista
 4. Mulla on just tää öljy käytössä, tuli joskus jolie boxissa 20 ml:n pullo. Itse käytän tätä kasvoille iltaisin ja sitten kun öljyä väkisinkin vähän jää käsiin niin olen loput pyyhkäissyt hiuksiin. On ollut kyllä tämän talven pelastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutaankohan samasta öljystä, kun tämä ei ole Jolien brändi, niin en tiedä, onko voinut tulla Jolie Boxin mukana?
   :) Jonkun muun boksin mukana ehkä kyllä, mutta tietääkseni Jolie käyttää omissa yllätysbokseissaan vain omien sarjojensa tuotteita? Mutta kiva, jos olet kokenut öljystä olevan hyötyä!

   Poista
  2. Oli pakko tarkistaa asia maahantuojalta ja totta; Tämä öljy on ollut Jolie Boxissa mukana matkakoossa :) Ilmeisesti ei kuitenkaan ole Jolien pysyvässä valikoimassa. On kyllä ihana öljy ja kiva, että olet myös tykännyt!

   Poista
 5. Käytän itse kasvoöljyjä varsinkin talvella ja hiusöljyjä ympäri vuoden. Kasvoöljyistä ruusunmarja ja jojoba ovat suosikkejani, hiuksiin laitan mitä vaan;) Baobaoöljystä olen lukenut aiemminkin hyviä arvioita. Pitänee tutustua tarkemmin:) Karethicistä en ole ennen kuullut, mutta uusia merkkejä tuleekin niin kovalla tahdilla, ettei perässä pysy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiusöljyjä käytän itsekin ympäri vuoden! Niitä ilman ei selviä tällä hiuslaadulla :D Jojoba on tosi hyvä hoitamaan myös epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa. Ruusunmarja taas on kivan kirkastava! Mulla on ollut käytössä Flow Kosmetiikan Ruusunmarjaöljy, josta vinkkasin aikoinaan blogissakin. Tasoitti ihonsävyä tosi hyvin :)

   Ja joo, kyllä näitä uusia luonnonkosmetiikkamerkkejä pukkaa aikamoista tahtia markkinoille :D Kaikkea ei ehdi millään testata, mutta ihan kiva, että valinnanvaraa riittää :)

   Poista
 6. Minulla on myös tämä öljy käytössä, myöskin Joliesta saatuna. Olen käyttänyt sekä kasvoille että vartalolle, ja pidän kovasti. Muutenkin öljyt ovat olleet minulla kovassa käytössä tänä talvena. Kasvoille on ihana Neal´s Yard Remidies Ruusuöljy, ja sekä kasvoille ja vartalolle on Khadilla ihania öljyjä. Vartalolle en ole enää pitkään aikaan käyttänyt rasvoja, öljyt imeytyvät hyvin iholleni suihkun ja saunan jälkeen. Ja parasta on seuraavana aamuna huomata, että öljy on tehnyt tehtävänsä, eikä iho ole enää yhtään kuiva. Lopputulos itselläni paljon parempi kuin rasvoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet kokenut öljyt hyödyllisiksi! Olen itsekin kokeillut Khadin öljyjä ja tykännyt. Tuoksumaailma niissä on ihana. Neal's toistaiseksi jäänyt vielä vähän tuntemattomaksi itselle. Mutta täytyy perehtyä heidänkin valikoimaan jossain vaiheessa paremmin, koska olen kyllä sarjasta kuullut paljon kehuja :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!