Muistan aika tarkkaan jokaikisen vartalovoiteen, joka on blogiin asti päässyt. Johtunee siitä, että kirjoitan vartalovoiteista suunnilleen ehkä kerran puolessa vuodessa - ellen jopa harvemmin. Se on sinänsä hassua, koska kulutan niitä aika vauhdilla, sillä rasvailen koko vartalon aina suihkun jälkeen. Tuo tapa on jäänyt teini-iästä asti, enkä oikein pääse siitä enää eroon. Iho tuntuu heti kaipaavan rasvausta, jos joku ilta sattuisin jättämään tutun rutiinin väliin. Kuitenkin myönnän, että vartalovoiteet ovat minulle kosmetiikassa aika lailla sitä "perustavaraa", enkä panosta niihin yhtä lailla kuin kasvojen ihonhoitotuotteisiin. Siksi en tuo jokaista testattua vartalovoidetta erikseen blogiin, jos siitä ei ole mitään sen erityisempää sanottavaa. Mutta kun huikean hyvä tuote osuu kohdalle, siitä on toden totta huudeltava täälläkin! 

Olen monesti sanonut, että pidän tuoksuista. Oikeastaan rakastan niitä. Ikä on kuitenkin ehkä muuttanut minua myös siinä mielessä, että nykyään en enää iltaisin halua kuorruttaa itseäni vartalovoiteella, jonka tuoksu pökerryttää minut petiin ja häiritsee muutenkin unentuloa. Tykkään sellaisista ylellisistä, mutta hillityn tuoksuista tuotteista, joissa kuitenkin on ehkä jotain pientä tuoksuvivahdetta. Viimeisimmät suosikkini ovatkin yllättäen olleet aika tuoksuttomia - tai ainakin hajustamattomia. Tähän asti kolmeksi parhaaksi tulisi nimettyä Melvitan L'Or Bio Extraordinary Milk, yli kipurajojen keikkunut Bakelin Hydrabody sekä Kiehl'sin Creme de Corps Body Lotion. Linkit vievät suoraan aiempiin postauksiini, jos haluaa lukaista tuotteista tarkemmat arvioni. Jokainen voiteista on jäänyt vahvasti mieleeni! Edullisten ihastusten postauksessa mukana ollut Garnier oli myös aika kiva yllättäjä.  


Uusin ihastus on tällä kertaa luonnonkosmetiikkaa ja monelle varmasti jopa tuttu brändi, ainakin nimeltä. Kyseessä on nimittäin latvialaisen luonnonkosmetiikkasarja Mádaran Nokkonen Daily Defence Body Lotion. Kuvauksen perusteella voide kuulosti minusta aivan sellaiselta, etten voisi mitenkään ihastua siihen, sillä sen kerrotaan olevan hajusteeton, rauhoittava, suojaava voide. Päähäni pulpahti tietenkin sellainen mielikuva, että kyseessä on suoraan sanottuna tylsä perusvoide, joka ei tuoksu miltään, mutta hoitaa hommansa ihan ok. Nimi toki oli ehkä myös vähän osallisena nostamaan epäilyksiä, koska voiko nokkonen tuoksua hyvältä? 

Ja taas kuuluisat sanat: Kuinkas sitten kävikään. Odotukset nolla ja ensimmäisen käytön jälkeen nousivat sinne kympin tietämille. Nyt voin jo melkein tuubin loputtua sanoa, että rakastan tätä voidetta. Enkä oikein ymmärrä itseäni. Olenko todella muuttunut nyt niin paljon, että ihastun sellaisiin asioihin, tuotteisiin ja uusiin juttuihin, joihin en ole aiemmin voinut kuvitellakaan ihastuvani? Ehkä 30 ikävuoden ylityksellä on jotain osuutta tähän. Maku muuttuu, siinä missä ihminenkin. 


Syy miksi pidän tästä voiteesta niin järjettömän paljon on sen hyvin imeytyvä koostumus: salamana ihossa, ei tahmaa, levittyy kivasti. Mutta ehkä yllättävämpi seikka on kuitenkin tuoksu. Se oli nimittäin se, joka koukutti. Vaikka voide onkin hajusteeton, erotan siinä sitä samaa hienovaraista tuoksua, joka aiemmissa tuoksuttomissa voiteissa on saanut minut hassusti hullaantumaan. Jos tuoksua voi kuvailla hiljaiseksi, tämä tuoksuisi hiljaiselta. Eli juuri sellaiselta maltilliselta. Niin pienen pieni vivahde, että sen haistaa, kun tuoksuttaa omaa käsivarttaan - jossa muuten tekee mieli nukkua nenä kiinni, kun tätä laittaa illalla iholle. Tätä ostan aivan varmasti lisää maaliskuun Luonnonkaunis-messuilta! 

Mádaran Nokkonen Daily Defence Body Lotion saatavilla 17,90-19,90 eurolla esimerkiksi Biodellystä täältä sekä Mádaran omasta verkkokaupasta. Voide sopii koko perheen käyttöön niin kasvoille kuin vartalolle ja on vegaaninen.

Onko joku muu teistä löytänyt tämän helmen? Käytättekö vartalovoiteita ahkeraan?
*Tuote pr-malli. Postaus sis. mainoslinkkejä.

2 kommenttia:

 1. En ole tällaiseen tuotteeseen vielä tutustunut. Kuulostaa kyllä hyvältä ja tuokin, että sopii koko perheelle. Olen tosi huono rasvailemaan ja sitten kun rasvailen, niin iho on jo niin kuiva, että rasvaa tarvitsee purkin verran :)
  Ihanaa torstaita sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana! Olen tyhjentänyt tuubin jo melkeinpä ennätysajassa :)
   Aurinkoa viikkoon, Outi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!