*Kaupallinen yhteistyö Terranova 

Olen viime aikoina kirjoittanut aika paljon hyvinvoinnista ja sen merkityksestä omassa elämässäni. Täytän ensi viikolla 30 vuotta, ja tämä alkuvuosi onkin saanut minut paljon miettimään sitä matkaa, jonka tähän pisteeseen olen kulkenut. Tuntuu hyvältä huomata, että pitkän, mutkikkaan ja kuoppaisen tien kautta olen vihdoin oppinut arvostamaan omaa elämääni ja hyvinvointiani. Kohtelemaan itseäni niin, että minullakin on merkitystä. Välillä on luiskahdettu ojanpohjalle, mutta aina kuitenkin päästy päätielle takaisin. Tavoite hyvinvoivasta minästä on pysynyt kirkkaana, vaikka mieli on toisinaan sumentunutkin ja saanut ajattelemaan, että se on kaukainen haave, joka pysyy aina varjojen peitossa.


Hyvinvointi voi vaikuttaa joskus hyvin sekavalta palapeliltä. Se tuntuu koostuvan tuhansista pikkupalasista, joiden kokoaminen on aikaa vievää, vaatii pitkää pinnaa ja rautaisia hermoja. Sitä se kyllä onkin. Jos miettii, että suurin kokonaisuus kostuu riittävästä unesta, monipuolisesta ruokavaliosta ja säännöllisestä liikkumisesta, jossain kohdassa se aina töksähtää. Milloin sitä tuleekin valvottua liian myöhään, syötyä mitä sattuu ja luistettua liikunnasta. Aina kun ei jaksa. Omaan hyvinvointiin kuuluu kuitenkin paljon, paljon muutakin. Yksi niistä on armollisuus - etenkin itseään kohtaan. Se, ettei aina vaadi täydellisyyttä. Itselleni päivä kerrallaan eläminen on ollut huojentavin päätös ikinä. Koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo tullessaan, joten miksi antaa "mitä jos" -ajatuksille valtaa riehua päässä ja pilata sen hetken hyvä mieli epävarmoilla ajatuksilla, jotka eivät välttämättä koskaan edes muutu todeksi.Minulle hyvinvointi on armollisuuden ja päivä kerrallaan elämisen lisäksi kaikessa yksinkertaisuudessaan arjen pieniä valintoja. Pyrin tekemään joka päivä joitain asioita, jotka tukevat hyvinvointiani. Liikunnan osalta se voi tarkoittaa kävelyä raikkaassa talvisäässä, illan joogatuokiota tai nopeatempoisempaa HIIT-treeniä. Unen osalta se tarkoittaa sitä, etten aina venytä nukkumaanmenoa puoleenyöhön, vaan menen aikaisemmin sänkyyn ja herään aamulla virkeänä. Uni on minulle oikeastaan koko hyvinvoinnin palapeliä koossa pitävä liima, koska jos nukun huonosti, silloin en meinaa jaksaa liikkuakaan ja saatan tehdä ruokapuolellakin huonoja valintoja, jotka aiheuttavat vatsaoireita ja pahentavat oloa entisestään. Mutta kun herään hyvin nukutun yön jälkeen uuteen päivään, on helpompi tehdä hyviä valintoja.


Yksi hyvistä valinnoista on ehdottomasti ollut puhtaammat ravintolisät, joihin tutustuin NORDIQ Nutritionin myötä viime vuoden lopulla. Nyt kun olen suosinut puhtaampia ravintolisiä jo yli pari kuukautta, on ollut todella hienoa huomata, miten positiivisesti ne ovat vaikuttaneet omaan jaksamiseen ja energiatasoihin. Sellainen yleinen sumuisuus on vähentynyt ja olo on ollut kokonaisvaltaisesti parempi. Toki siihen on varmasti vaikuttanut myös muut hyvinvointiani ajatellen tehdyt muutokset, kuten liikunnan lisääminen ja pakon edessä tehdyt ruokavaliomuutokset, joita IBS on minulta vaatinut. Mutta siltikin olen varma, että myös ravintolisien puhtaudella on merkitystä, koska ihminen on kokonaisuus, kuten hyvinvointikin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Päivittäisessä käytössäni ovat nykyään myös Terranovan puhtaat ravintolisät. Niissä avainasemassa ovat tuoreet, käsittelemättömät ja luonnolliset aineosat, joissa vitamiinit, hivenaineet ja muut ravintoaineet säilyttävät parhaimman tehonsa. Terranovan ravintolisissä on erityistä se, että niissä on huomioitu myös synergia eli ihmisen ja ravinteiden keskinäinen biokemia. Sillä jotta vitamiinit, hivenaineet ja kasvisravinteet toimisivat kaikkein parhaimmalla tavalla, kehon on saavutettava kokonaisvaltainen synergistinen tila, jossa kaikki ravinteet ikäänkuin puhaltavat yhteen hiileen. Synergia auttaa ravintoaineita imeytymään ja kehon soluja toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Terranova on lisännyt jokaiseen tuotteeseensa uniikin Magnifood-kasviyhdistelmän, joka suunniteltu erikseen jokaiselle Terranova-tuotteelle tehostamaan sen vaikutusta ja maksimoimaan vitamiinien, hivenaineiden ja muiden ravintoaineiden hyöty. Magnifood-yhdistelmä perustuu juurikin tähän synergistiseen vaikutukseen, jonka Terranova haluaa jokaisessa tuotteessaan huomioida, jotta ravitsemukselliset hyödyt olisivat parhaat. Yrttien ja kasvien tuorepakastekuivaus säilyttää myös kasvin bioaktiivisuuden, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tuorepakastekuivattu kasvi on kuin tiivistetty muoto alkuperäisestä tuoreesta kasvista ja ravintoarvotkin ovat samat kuin luonnossa kasvavalla kasvilla. Aika hienoa, vai mitä? Minulla on ollut käytössäni muutamia Terranovan tuotteita, jotka valikoin kokonaisuutta ajatellen. Terranovan Beauty Complex on mukavan monipuolinen tuote, sillä se auttaa ylläpitämään niin ihon, hiusten kuin kynsienkin kauneutta. Se sisältää muun muassa MSM-yhdistettä, C-vitamiinia ja A-vitamiinia. C-vitamiinia tarvitaan kollageenin muodostumiseen ja A-vitamiinilla puolestaan on tunnetusti paljon hyviä vaikutuksia ihon hyvinvoinnille.

Kurkuma on myös tullut niin ravintolisänä kuin mausteenakin kaappiini jäädäkseen sen lukuisten terveysvaikutusten vuoksi. Tykkään käyttää kurkumaa ruuanlaitossa etenkin risotoissa ja pastassa, mutta nappaan sitä myös lisäravinteena. Kurkumaa kuvaillaan usein tulehduksia ja jopa masennusta ehkäiseväksi sekä tehokkaaksi stressin lievittäjäksi. Se torjuu myös infektioita ja närästystä sekä saattaa edistää ruuansulatusta. Lisäksi kurkuma luokitellaan monesti vaikutuksiltaan muutamia syöpätyyppejä ehkäiseviin ruokiin. Jotta kurkumasta saa irti sen terveyshyödyt, sitä suositellaan käyttämään päivittäin. Terranovan Kurkumajuuri sisältää 350mg luomulaatuista ja tuorepakastekuivattua kurkumaa. Tämäkin tuote on vegaaninen ja gluteeniton.

Kaksi mielenkiintoisinta tuotetta ovat olleet Terranovan Smooth Synergy ja Omega 3-6-7-9 Organic Oil Blend. Smooth Synergy on suunniteltu tukemaan hermoston toimintoja, ja juurikin tämänkaltaisten ravintolisien vaikutukset olen kokenut luonnollisina tehokkaimmiksi, kun kerroin ajatusten sumuisuuden vähentyneen. Smooth Synergy sisältää muun muassa ruusunjuurta ja aswagandhaa, jotka vahvistavat hermostoa ja tukevat energiantuotantoa, mutta eivät stimuloi sitä liikaa. Tuote sisältää lisäksi B12-vitamiinia, joka on itselleni ravintolisänä myös ehdoton. B12:n puute voi usein aiheuttaa muistihäiriöitä, keskittymisvaikeuksia, uupumusta ja jopa mielialan vaihteluita tai unihäiriöitä. 

Omega 3-6-7-9 Organic Oil Blend on ollut jännä tuote siksi, että se on ensimmäinen nestemäinen nauttimani omega-tuote ja vieläpä täysin vegaaninen! Luomusertifioitu omegaöljy on erittäin terveellinen ja sisältää omega-3, 6 ja 9-rasvahappoja ihanteellisessa 2:1:1 -suhteessa. Omega-rasvahappojen lähteinä toimivat pellavansiemenöljy, hampunsiemenöljy, oliiviöljy, tyrniöljy sekä tyrnin siemenöljy. Näiden luomuöljyjen lisäksi Terranovan omegaöljy sisältää myös luomu purasruohoöljyä, josta on hyötyä ihon hyvinvoinnille ja jolla on myös naisten hormonitoimintoja tasapainottavia vaikutuksia sen sisältämän gammalinoleenihapon (GLA) vuoksi. Luomu riisinleseöljy taas sisältää runsaasti erilaisia antioksidanttiyhdisteitä. Omega 3-6-7-9 Organic Oil Blendin annostussuositus on 1-3 teelusikallista päivässä ruokailun yhteydessä. Öljyä on helppo lisätä esimerkiksi salaatteihin tai smoothieisiin. 

Terranovan ravintolisät ovat puhtaita, 100% lisäaineettomia ja sopivat myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Terranova-tuotteissa olevat kasvit, yrtit ja marjat ovat joko luomulaatuisia tai eettisen ja ekologisten periaatteiden mukaan tuotettuja. Tuotteet eivät sisällä minkäänlaisia täyte- tai sidosaineita eivätkä makeutusaineita. Valmistusmaa Iso-Britannia.

Terranovasta lisää tietoa löydät täältä. Tuotteita saa esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja Ruohonjuuresta
Kaikki jälleenmyyjät löydät täältä

Mitä hyvinvointi tarkoittaa teille ja mistä palasista se koostuu? Ovatko Terranovan synergistiset ravintolisät tuttuja?*Yhteistyössä Terranova. 
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

4 kommenttia:

 1. Hyvinvointi on sellaista kokonaisvaltaista hyvän olon tunnetta. Iloinen ja pirteä mieli ja terve olo.
  Mukavaa torstai-iltaa Mia!

  VastaaPoista
 2. Oho, jotenkin olin aina kuvitellut, että olet mua vanhempi! Ei siksi, että näyttäisit vanhalta ja ryppyiseltä, vaan koska näistä teksteistä huokuu semmoinen tietynlainen kypsyys, jota itsellä ei todellakaan ole :D Onnea ensi viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule heti ajattelin, että täytyy johtua mun rapistumisesta - no ei kai :D Oon kyllä monelta kuullut elämäni aikana tuon, että vaikutan ikäistäni vanhemmalta ja suurin osa mun läheisistä ystävistäkin on mua vanhempia :) Mutta kiva jos teksteistä huokuu jonkunlainen kypsyys, vaikka onhan mussa se hassutteleva lapsellinen puolikin, usko pois! :D Se tulee enemmän päivittäisellä tasolla esille, haha. Kiitos onnitteluista, Marika! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!