Siinä missä ennen puhtaus oli suurimmalle osalle tärkeää lähinnä hygieniaan ja elinympäristöön liittyen, tänä päivänä sen arvo on kasvanut suureksi myös kosmetiikassa ja ruuassa. Yhä useampi kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää ja mitä iholleen käyttää. Itsekin suosin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja luen tuoteselosteet yhä tarkemmin - myös ruokaostoksilla. Lisäravinteet ovat kuitenkin olleet sellainen osa-alue, etten ole oikeastaan osannut vaatia parasta, kun en ole tiennyt onko sellaista lisäravinnemarkkinoilla edes olemassa. Olen ajatellut pakkuuntumisenestoaineiden ja muiden lisäaineiden olevan ravintolisissä välttämättömiä ja kuuluvan osaksi niitä. Näin ei kuitenkaan ole, sillä myös ravintolisien suhteen on mahdollisuus valita puhdas vaihtoehto ilman turhia lisäaineita.
Nykypäivän ravintolisäviidakossa voi olla hankala suunnistaa, varsinkin, kun sanaa luonnollinen käytetään myös välillä häikäilemättä hyväksi purkkien kannessa, jotta tuote menisi paremmin kaupaksi. Kosmetiikan puolella olen huomannut tämän useasti: yllättävän moni brändi kutsuu itseään luonnonkosmetiikaksi, vaikka tuoteselostetta tulkitessa huomaa heti aineosia, jotka eivät luonnonkosmetiikassa kuuluisi joukkoon. On totta, että tuote saattaa sisältää joitain luonnollisia raaka-aineita, mutta tuotteen nimittäminen luonnolliseksi vain yhden tai kahden aineosan vuoksi on harhaanjohtavaa. Silti se on valitettavan yleistä. Luonnollisuus-väitettä ei siis kannata niellä kaiken suhteen, vaan tutkia purkkia ja tuoteselostetta hieman tarkemmin ennen ostopäätöstä, mikäli siis haluaa satsata rahansa oikeasti luonnollisiin tuotteisiin. 
Myönnän, etten oikeastaan vielä muutama kuukausi sitten ollut lisäravinteiden osalta tehnyt sen syvempää sukellusta, vaan lähinnä pysytellyt pintavesissä ja tarttunut niihin tuotteisiin, joiden olen sen aikaisen tiedon valossa luullut olevan hyviä vaihtoehtoja. I love me-messuilla sain kuitenkin valtavasti lisää tietoa lisäravinteista ja tutustuin samalla itselleni entuudestaan tuntemattomaan brändiin nimeltä NORDIQ Nutrition, jonka pisteelle sain kutsun. Kun kuulin ravintolisien puhtaudesta ja brändin taustoista, kiinnostukseni heräsi välittömästi. Nordiq Nutrition ei nimittäin kuulu niihin, joka ratsastaa sanoilla puhtaus ja luonnollisuus vain yhteen tai kahteen raaka-aineeseen vedoten, vaan ravintolisät ovat aidosti ja 100% puhtaita: täysin lisä- ja täyteaineettomia, mutta myös sokerittomia ja makeuttamattomia. Lisäksi ne ovat vegaanisia, eivätkä sisällä gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa tai hiivaa. 
Jos joku luuli, että sarjan meriitit jäävät tähän, niin ei... Parasta nimittäin on se, että kaikki lisäravinteissa käytetyt kasvit ja rohdokset ovat luonnonmukaisesti kasvatettuja sekä tuorepakastekuivattuja, mikä tarkoittaa sitä, että kasvin ravintoarvo säilyy tuoretta kasvia vastaavana! Tämän vahvistaa jo hajuaistikin: purkin avatessaan nenään leijailee ensimmäisenä tuoreiden yrttien tuoksu. NORDIQ Nutritionin ravintolisistä huokuu siis paitsi puhtaus ja luonnollisuus, myös tuoreus. Myönnän auliisti, että näitä kapseleita on ollut aivan erilainen tunne popsia suuhunsa.
NORDIQ Nutritionin valikoimassa on 10 erilaista ravintolisää, joista jokainen koostuu tarkkaan valituista kasvisekoituksista. Kun purkin takaosaa selailee, löytää aineosaluettelosta myös monia pohjoisen luonnosta tuttuja terapeuttisia kasveja, yrttejä ja rohdoksia. Joukossa on niin mustikkaa, tyrniä, ruusujuurta ja valkosipulia, rosmariinia, persiljaa, kamomillaa, sekä pellavansiementä - kurkumaa ja lääkinnällisiä sieniä unohtamatta. Täyteaineiden sijaan kapseleissa käytetään vaikuttavien aineiden ohella ainutlaatuista, luomulaatuista NORDIQ Blendia, joka koostuu hibiskuksenkukan ja vihreän teen sekoituksesta. Hibiskus sisältää runsaasti antibakteerisia, viruksia tuhoavia ja niiden lisääntymistä ehkäiseviä sekä maksaa tukevia aineosia. Vihreä teen moni tuntee aineenvaihduntaa vilkastuttavista ominaisuuksistaan, mutta se on myös erinomainen polyfenolien lähde.
Oman tutustumiseni Nordiq Nutritionin parissa aloitin viiden ravintolisän voimin, joiden koin olevan itselleni arjessa tarpeellisimpia. Co-Q-10 Complexia haluan käyttää siksi, että olen aiemminkin todennut Q10-ravintolisän vaikutukset erittäin positiivisiksi ja kirjoittanut aiheesta myös blogissani. Q10:ä suositellaan etenkin kiireistä arkea elävälle, väsymyksen oireisiin sekä energia-aineenvaihdunnan tukemiseen, sillä sitä tarvitaan soluenergian tuotantoon ja se parantaa muutenkin kestävyyttä sekä kehon terveyttä kokonaisvaltaisesti. Q10 on myös voimakas antioksidantti, joten se vahvistaa myös immuniteettia. Siltikin käytössäni on vastuskykyä vahvistamassa myös NORDIQ Nutritionin Immune Complex, joka sisältää laajan sekoituksen tuorepakastekuivattuja kasveja, kuten esimerkiksi mustaseljaa, oliivinlehteä, kurkumaa, valkosipulia ja punajuurta. Kaikki rohdokset toimivat synergisesti vahvistaen immuunipuolustusta sekä tasapainottaen suoliston mikrobiflooraa. Etenkin kylminä vuodenaikoina flunssakausien jyllätessä pahimmillaan, haluan ottaa kaikki lisäkeinot käyttöön, jotta pysyisin terveenä ja jaksaisin energisempänä tämän pimeän kauden läpi.

Pidän myös B-vitamiinia tärkeänä, sillä se on ihanteellinen etenkin väsymys- ja uupumustiloissa sekä urheilun lisäravinteena. Myönnän, että oma syksyni on ollut aika hektinen, enkä toki koe, että pelkät ravintolisät kiireeltä ja stressilta pelastavat, mutta uskon niillä silti olevan hyvinvointia tukeva vaikutus. B-vitamiinia tarvitaan myös hermoston toimintaan ja normaaleihin kognitiivisiin toimintoihin. NORDIQ Nutritionin B-Complex sisältää hyvin imeytyvien B-vitamiinimuotojen lisäksi myös vatsaystävällisessä muodossa olevaa C-vitamiinia sekä vihreän teen lehdissä luonnostaan esiintyvää amintohappoa eli L-teaniinia, joka tunnetaan mieltä rauhoittavasta ja keskittymiskykyä parantavista vaikutuksistaan. Sitruunamelissan kerrotaan myös olevan mieltä rauhoittava ja ahdistusta lievittävä rohdoskasvi. Nämä lisäravinteet oikeasti pursuavat aivan järjettömästi hyvinvointia tukevia yrttejä ja kasveja! 

Olen päättänyt pitää pysyvässä käytössä myös Cognitive Complexin, joka sopii erityisen hyvin kirkastamaan mieltä tai tuomaan kiireisen työpäivän keskelle kaivattua mielenrauhaa. Ravintolisän kuvaillaan olevan ihanteellinen tuki esimerkiksi fyysisesti, psyykkisesti tai henkisesti kuormittavaa työtä tekevälle ja muistisairauksien ehkäisyyn sekä fyysisen stressin vaikutuksen alaisena eläville. Vähän jopa naurattaa, sillä kuten huomaatte, olen haalinut käyttööni kaikki ne ravintolisät, jotka selkeyttävät ajatuksia ja joita suositellaan stressaantuneelle tai kiireistä elämänrytmiä elävälle. Tässä kohtaa tunnustankin, että ensi vuoden "lupaukset" omalla kohdallani tulevat liittyvään tälle osa-alueelle, sillä tarkoitukseni on muuttaa tietyiltä osin elämäntyyliäni ja puhkaista stressikupla muutenkin kuin vain ravintolisiä popsimalla. Detox Complexin aion myös ottaa aktiivikäyttöön heti vuoden alusta, sillä se on lempeä ja luonnollinen tuki kehon puhdistumiseen. Tähän asti olen syönyt yhden kapselin päivässä ruokailun yhteydessä ja voin kertoa, että siinäkin eron jo huomaa, vaikka kapseleita saisi syödä kolmekin päivässä. Kaiken kaikkiaan olen todella iloinen siitä, että olen löytänyt käyttööni aidosti luonnollisia ja lisäaineettomia ravintolisiä. Minusta tuli kyllä kertaheitolla näiden aktiivikäyttäjä! 

NORDIQ Nutritioniin voi tutustua tarkemmin heidän verkkosivuillaan, josta löytää kattavasti tietoa niin tuotteista kuin brändin taustoista. Tuotteita voi tilata verkkokaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältä. Ravintolisien lisäksi sarjan valikoimasta löytää viisi erilaista urheiluravinnetta, jotka sopivat jokapäiväiseen käyttöön. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, lisä- ja täyteaineettomia sekä sokerittomia ja ilman makeutusaineita, gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa tai hiivaa. 

Missä asioissa puhtaus on teille tärkeää? Onko kokemuksia NORDIQ Nutritionin ravintolisistä? 

*Yhteistyössä NORDIQ Nutrition.

2 kommenttia:

  1. Kodin pitää olla aina puhdas, niin myös pitää minunnin olla. Puhtaus näkyy ulospäin, mutta harvoin sitä sisäiseen puhtauteen muistaa panostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin kodin puhtaus on iso asia! Olen huomannut, että ajatus kulkee paremmin ja muutenkin on itsellä paljon rennompi olla, kun kotona on puhdasta ja siistiä :) Huomaan kyllä, että ulkoisen puhtauden myötä myös sisäinen puhtaus alkaa olla itsellekin yhä tärkeämpää. Niin se mieli ja maailma muuttuu, kun tieto lisääntyy!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!