Otsikon sanat ovat kevyet kuin kesätuuli. Silti niiden merkitys voi kummasti muodostua omassa elämässä yhtä raskaaksi kuin syksyn rankkasade. Johtunee siitä, että jos minua pyydettäisiin kuvailemaan itseäni, ensimmäisenä ei tulisi mieleen "rento ja huoleton", ei ainakaan pysyvinä luonteenpiirteinä. Saatan nimittäin usein miettiä ja pohtia jotain asiaa niin paljon, että vaatekappaleena se olisi kulunut jo puhki. Liika analysointi ja asioissa roikkuminen ovat huonoimpia puoliani, mutta tapoina onneksi sellaisia, joista voi harjoitella pääsemään eroon. Sen tavoitteen loinkin jo aikaa sitten ja olen edelleen matkalla sitä kohti, kuitenkin lähempänä kuin ennen.

Jollain tapaa olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat elää rentoa ja huoletonta elämää. Sellaisia, joille sana stressi on vieras ja asioita ei mietitä liikaa. Onhan elämä rentona ja huolettomana paljon mukavampaa ja helpompaa. Osaan minäkin toki rentoutua hetkittäin, mutta huomaan, että kun innostuneena luon itselleni päässäni uusia tavoitteita, tehokkuus-vipu kääntyy maksimiin. Samalla rentous-vipu jää niin pahasti jumiin, että tarvitsen välillä kasan työkaluja saadakseni sen taas toimimaan. Kun innostun asioista, olen välillä niin malttamaton, että nukkuminenkin tuntuu turhalta. Haluaisin vain tehdä, toteuttaa ja mennä vauhdilla eteenpäin. Tämä energisyys verhoaa kuitenkin alleen sen, että pysähtyminen on välillä todella vaikeaa. Vauhdissa olisi mukava pysyä, kun kulkee sitä polkua, joka tuntuu omalta.


Viime aikoina olen kuitenkin ymmärtänyt sen, että olen itse saattanut tulkita rentouden väärin ja siksi välillä epäonnistua sen saavuttamisessa. Ei rentouden tarvitse olla pelkästään laiskottelua ja paikoillaan oloa, vaan se on myös sitä, että tuntee rauhaa sisällään, meni sitten vauhdilla eteenpäin tai kulki tasaisempaa tahtia. Juju piilee siinä, että osaa toisinaan antaa asioiden myös olla ja edetä omalla painollaan. Huolettomuus tulee kuin itsestään, kun hyväksyy asiat sellaisina kuin ne ovat ja tulevat. Paikoilleen ei tarvitse jäädä voivottelemaan, mutta se riittää, että tekee tilanteessa parhaansa.


Olen monesti aiemminkin maininnut, että tuoksut ovat minulle tärkeitä ja auttavat saavuttamaan tiettyjä mielentiloja. Osa tuoksuista on sellaisia, joiden kanssa tunnen oloni erityisen voimaantuneeksi. Toiset taas auttavat saavuttamaan sen rentouden ja huolettomuuden tunteen. Siksi minulla on erikseen vapaapäivän ja työpäivän tuoksut. Toisinaan jos tunnen oloni stressaantuneeksi, saatan suihkauttaa työpäivänäkin vapaapäivän tuoksua, jotta tuntisin oloni rennommaksi. 

Vaikka ryhmittelen tuoksuja mielessäni helposti, löysin kesällä sellaisen tuoksun, joka on sopinut moneen tilanteeseen. Elie Saabin Le Parfum Resort Collection oli minulla kesällä käytössä monenlaisissa eri tilanteissa; niin vapaalla, työssä kuin iltatunnelmissakin. Tuoksu on harvinaisen herkullinen sekoitus hedelmäisyyttä, jossa on kuitenkin oma vetoava naisellinen vivahteensa. Sopivasti kirpeä hedelmäisyys syntyy punaisesta mandariinista, frangipanista, granaattiomenan nektarista, appelsiininkukasta ja sambac jasmiinista. Hedelmäcocktailin raikkaus täydentyy patsulilla ja valkoisilla kukilla, jotka pitävät huolen siitä, että tämä suorastaan addiktoiva tuoksu ei jää vain muistoksi menneestä kesästä, vaan on lämpimillä vivahteillaan täydellinen myös syksyyn: tyylikäs, huolettoman rento ja sopivasti itsevarma! 

Elie Saab Le Parfum Resort Collection EdT 50ml suositushinta 64,90 euroa. Tuoksuun voi tutustua kivijalkamyymälöiden lisäksi myös Stockmannin verkkokaupassa sekä elevenillä

Mitä rentous ja huolettomuus teille merkitsee? Onko se elämäntapana sellainen, jota tavoittelette vai koetteko jo olevanne rentoja ja huolettomia? Entä millaisia kokemuksia teillä on Elie Saabin tuoksuista?

*Tuoksu pr-sample. Sis. mainoslinkkejä.

6 kommenttia:

 1. Ostin kesän alennusmyynneistä kyseisen Elie Saab tuoksun. Ennen työpäivää suihkautin testeristä sitä ranteeseeni ja riensin työpäivään. Päivän aikana tuoksuttelin rannettani useampaan kertaan ja viehätyin siitä kovasti. En ole aijemmin omistanut yhtäkään Elie Saabin tuoksua, mutta lueskellessani arvosteluita, leijaili ranteestani hedelmien lisäksi myös ilmeisesti Elie Saabin tuoksuille tyypillinen vivahde. Sitten heti seuraavana päivänä riensin ostamaan kyseisen tuoksun Emotionista! Joku siinä viehättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että säkin olet tykästynyt tähän! :) Tämä on kyllä iholla aivan äärettömän addiktoiva, ei tosiaan malttaisi olla tuoksuttelematta päivän aikana. Mutta sellaiset tuoksut onkin juuri parhaita!

   Poista
 2. Rentous ja huolettomuus ei ole mulle luontaista, vaan enemmänkin jatkuva huolestuneisuus ja pieni paniikki, mutta iän myötä on alkanut pahin neuroottisuus hälvetä tai ainakin jonkinasteinen "who cares" -asenne nousta ajoittain. Kehitys on mennyt asteittain parempaan suuntaan, omasta mielestä ainakin. Mutta omalle luonteelleen ja reagointitavalle ei kuitenkaan mitään voi, eikä kai tarvitsekaan.
  Elie Saabin tuoksuja mulla ei ole koskaan ollut. Mun nenä ei oikein haista tuoksuja niin tarkkaan, että tunnistaisin niissä mitään erityisempiä vivahteita, mikä on aika harmillista. Menee hyvät tuoksut hukkaan, kun niitä ei itse pysty rekisteröimään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mainitsemasi "who cares" -asenne on kyllä sellainen, joka on hyvä kaivaa esiin tietyissä tilanteissa. Joillekin asioille/tapahtumille/ihmisille ei tosiaan kannata antaa yhtään tilaa ajatuksista, jos tietää, että ne ovat itselle pahasta ja aiheuttavat vain turhaa mielipahaa ja ahdistusta. Silloin kannattaa suunnata ajatukset ihan muualle, vaikka se vaikeaa olisikin. Ajatuksiahan ei oikeastaan voi hallita, mutta onneksi niitä voi ohjata "oikeaan" suuntaan :)

   Poista
 3. Jälleen kerran osuvaa pohdintaa. Tunnistan itseni hyvin tuosta ensimmäisestä kappaleesta. ;) Aika hyvä vinkki vielä se, että vaihtaa tuoksua vapaapäiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Aina yhtä kiva kuulla, että on olemassa samiksia, vaikka aiheen kannalta se ei välttämättä niin hyvä juttu olisikaan ;) Mutta onneksi ihminen on kehittyväinen ja asiat muuttuu. Aivan täydellistä rentoutta ja huolettomuutta en itsessäni osaa nähdä (vaikka kyllähän niitä ihmeitäkin tapahtuu), mutta aion silti pitää siitä tavoitteesta kiinni, että välillä oikeasti vaan annan asioiden olla, enkä mieti liikaa :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!