Nuorempana ihailin "täyttä tällinkiä". Siis vahvempaa meikkiä, josta näki, että sen eteen oli kyllä taatusti nähty vaivaa joka aamu. Olen joskus aiemmin kertonutkin, että lukioikäisenä minulla oli tapana meikata joka aamu kouluun aivan viimeisen päälle. Olin niitä ihmisiä, joita ei koskaan nähty meikittä. Kuulin jopa irvailuja asiasta muutamilta luokkakavereiltani, vaikka ei meikkini mikään järjetön sotamaalaus ollut. Vahvat rajaukset minulla kyllä oli ja joka aamu valitsin houkuttelevimman luomiväripaletin, jolla maalailin silmämeikkini. Meikkaaminen oli ihanaa, eikä silloin haitannut herätä aikaisin aamulla ja käyttää tuntia aamun meikkausrituaaleihin. Pelkästään kulmakarvojen identtiseksi saamiseen saattoi mennä vartti tai parikymmentä minuuttia. Nyt kun mietin noita aamuja, nousee melkein tuskan hiki.

Saattoi olla, että tuolla lukiovaiheella oli jotain tekemistä sen kanssa, että 23-vuotiaana minulla oli lähes parin vuoden kausi, jolloin liikuin melkein täysin meikittä - jopa siis töissä ja koulussa. Iholla kyllä käytin kevyttä meikkiä ja kulmia korostin pikkuisen, mutta silmämeikkiä minulla ei ollut tippaakaan. Tuo oli sitä aikaa, kun ihannoin luonnollisempaa lookkia. Minusta oli kiva näyttää freessiltä ja raikkaalta, se riitti. Jos pitäisi valita, toivoisin edelleen ennemmin näyttäväni kauniilta luonnollisena enkä pelkästään täydessä juhlameikissä. En nykyäänkään häpeile liikkua julkisilla paikoilla lähes meikittä, vaikka onkin niitä päiviä, kun katson peiliin kauhistellen joko epäpuhtauksien määrää tai väsymyksen määrää.


Olen oikeastaan aina pyrkinyt pitämään viikossa ainakin yhden täysin meikittömän päivän, mielellään jopa kaksi, jotta iho saisi hetken "hengittää". Välillä kuitenkin on sellaisia viikkoja, ettei meikitöntä päivää tule, jos menoja riittää. Päivittäinen meikkivoiteen käyttäminen ei kuitenkaan sinänsä ole iholle haitaksi, jos suosii meikissäkin luonnonkosmetiikkaa. Tällöin tuote ei varmasti tuki ihoa - päinvastoin; siinä on runsaasti ihoa hoitavia ominaisuuksia. Yksi tällaisista tuotteista on ikisuosikkini Iroisien lisäksi Absolutionin La Crème du Teint.

Olen aiemmin testannut Absolutionilta käsivoidetta, yövoidetta, seerumia, kuorintavoidetta sekä kaksi erilaista naamiota, joista etenkin Syväpuhdistava naamio kuuluu luottotuotteisiini. Sen kertonee varmasti jo sekin, että käytössäni on tällä hetkellä jo kolmas tuubi. Suurin osa tuotteista on ollut itse ostamiani, kuten on myös kuvassa näkyvä La Crème du Teint. Koska olen kahlannut jo aika ison osan sarjan valikoimaa läpi, olen itse asiassa miettinyt kokoavani Absolution-suosikeistani oman postauksensa, sillä tuotteiden sisältö on vakuuttanut ja pidän myös kovasti pariisilaisen hoitolasarjan ulkoasusta. Uniikista pakkausmetodista ja tyylikkäistä purkeista huokuu sarjan perustajan vuosien kokemus designin ja mainonnan alalta. 


Koska jokaisella on erilainen iho ja iholla on yhtä lailla erilaisia päiviä kuin meillä ihmisilläkin, perustuu Absolutionin idea siihen, että voiteita ja seerumeita sekoitellaan itse. Näin tuotteista saadaan kootuksi jokaiselle iholle ja päivälle oma räätälöity hoitokokonaisuus. Tämä tapa hoitaa ihoa on varsin kiehtova ja nostaa varmasti osalla mielenkiintoa ihonhoitoon vielä entisestään. Itsehän rakastan ihonhoitoa muutenkin ja käytän ihonhoidossa lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Nykyään tarkkailen myös luonnonkosmetiikkatuotteiden luomuprosentteja ja Absolutionin tuotteissa onkin hyvin korkeat luomupitoisuudet. Raaka-aineina käytetään maailman ravinnerikkaimpia kasviöljyjä, -uutteita ja superfoodeja. Ei siis ihme, että näiden tuotteiden tehon iholla todellakin huomaa. 

Kuten Iroisienkin suhteen, myös La Crème du Teint vaati minulta hetken aikaa totuttelua. Sorrun ensimmäisinä päivinä annostelemaan tuotetta aivan liikaa ja sillä määrällä olisinkin saanut tehtyä kolmen päivän meikkipohjan. Samalla kun opettelin annostelemaan tuotetta oikein, testailin eri seerumeita ja voiteita meikin alle. Tuotetta suositellaan etenkin rasvoittuvalle ja sekaiholle, ja kokeilujen aikana tajusin, että oma normaali-sekaihoni vaatii ehdottomasti alle jotain kosteuttavaa, jotta meikkivoide levittyy mahdollisimman kauniisti. Ette ehkä uskoisi, mutta kun laitan pari tippaa öljyä iholle ja tätä päälle, kombo on lähes lyömätön! Ihosta tulee niin luonnollisen upea, eikä se ole kiiltänyt sen enempää mitä normaalistikaan - edes auringonpaahteessa. Paljoa tämä ei peitä, mutta onneksi voi aina käyttää paikallisesti jotain peitevoidetta. Ihoa ei tosiaan kannata turhaan vuorata paksulla meikkikerroksella, vaan ennemmin peittää kaikki lisäpeittoa vaativa paikallisesti. Tällöin lopputulos ei ole kasvoilla tunkkainen ja paksu - tosin tämän kanssa sitä vaaraa ei muutenkaan ole. Yleensä huiskin tämän päälle vielä (luonnonkosmetiikan) irtopuuteria, jolla kuulasta lopputulosta saa halutessaan hieman säädeltyä. Olen niin rakastunut tämän antamaan lopputulokseen, etten ole muuta meikkipohjaa käyttänyt kokonaiseen kuukauteen! Ehdottomasti yksi parhaimpia luonnonkosmetiikan meikkivoiteita. 

Absolutionin meikkipohjaa on saatavilla kaksi eri sävyä. Arvaatte varmaan, että omani on vaaleampi sävy eli Light. Tämän purkin ihoa helliviä ja hoitavia raaka-aineita on etenkin ihoa korjaava tamanuöljy, antioksidanttipommina toimiva vihreä tee sekä italianolkikukka, joka vilkastuttaa mikroverenkeiertoa ja vähentää punoitusta kasvoilla. Eikä superhoitavien raaka-aineiden lista toki siihen lopu, sillä La Crème du Teint sisältää myös jojobaöljyä, ruusunmarjaöljyä, inkivääriuutetta ja bambun ydintä. Lisäksi meikkipohja suojaa ihoa auringolta ja ilmansaasteilta. Tällä siis todellakin kelpaa olla myös ne meikittömät ihon lepopäivät! 

Absolution La Crème du Teint on täysin vegaaninen tuote. Saatavilla 30ml koossa, hinta 42 euroa. Absolutionin tuotteita löytää sarjaa maahantuovalta Jolielta ja myös Biodellystä

Pidättekö te viikossa meikittömiä päiviä? Entä liikutteko koskaan lähes meikittä julkisilla paikoilla? 








*Sis. mainoslinkkejä.

16 kommenttia:

  1. Tämä ja Zuiin primer yhdessä beautyblenderillä levitettynä on mun kesän suosikkipohja. Talvella vaalein sävy on valitettavasti itselleni liian tumma. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin alkuun mietin, että onko sävy vähän liian tumma, mutta toi sulautuu kyllä ihoon tosi hyvin :) Ja mähän en ole kasvoista edes tänä kesänä ruskettunut ja mullahan on tosi vaalea iho, voisi sanoa, että jopa kalpea ;) Mutta riippuu paljon siitä, mitä tuon alle laittaa. Silloin kun laitoin "vääränlaisen" kosteusvoiteen, jäi iholla vähän liian tummaksi ja viiruiseksi, mutta kun laitan pari tippaa öljyä, levittyy ja sulautuu kuin unelma! Eikä jätä minkäänlaisia rajojakaan.

      Poista
  2. Kodin lähellä käyn kaupassa ja kävelyillä ilman meikkiä ja sunnuntai ainakin on aina meikitön päivä. Iholle tekee hyvää hengittää välillä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Mia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntai on hyvä päivä ihon lepopäiväksi ja rentoilupäiväksi muutenkin :)
      Kivaa viikonloppua, Outi!

      Poista
  3. Kyllä tulee pidettyä meikittömiä päiviä just siksi että saisi iho levätä ja ei aina jaksa meikata,varsinkaan vapaapäivinä jos ei ole mihinkään menossa :)Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kommenttisi oli kadonnut jonnekin roskapostin joukkoon! Bloggerin kautta juuri ongin tämän...

      Kiitos siis kommentistasi! <3 Uskon, että meikittömät päivät tekee iholle hyvää, vaikka luonnonkosmetiikka onkin hoitavaa eikä tuki ihoa. Mutta välillä on kyllä tosi ihanaa olla vain kotosalla täysin meikittä :)

      Poista
  4. Yleensä viikonloppuisin vietän toisen päivän kotona rentoutuen, joten silloin pidän meikittömän päivän :). Julkisille paikoille en kovin helposti lähde ilman meikkiä. Tai laitan edes meikkipohjan kuntoon, koska minua hävettää kasvojeni punakka iho niin paljon. Eihän ihmiset tätä varmasti edes noteeraisi, mutta itsestä se tuntuu, että ihmiset tuijottavat vain sinua, jos painelen ilman meikkiä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aika lailla sama juttu; pystyn helposti liikkumaan ilman minkäänlaista silmämeikkiä, mutta edes BB-voide tai joku tekee mieli levittää iholle, jos lähden käymään kaupassa. En toki aina sitä tee, jos juoksen vaan ihan tuohon lähikauppaan, mutta jos lähden johonkin vähän kauemmas, niin kyllä kevyt pohja tulee laitettua :) Tuntuu itsestä vaan kivemmalta ja freessimmältä, vaikka muut ei välttämättä asiaan huomiota kiinnittäisikään :D

      Poista
  5. Äh, miksi mulla on vieläkin Absolution testaamatta...! Tämä on mulle varmaan liian vähän peittävä mutta muita tuotteita kyllä voisin jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy ehdottomasti testata tämä! Täähän ei nimenomaan ole peittävä, vaan enemmänkin ihonsävyä heleyttävä. Pikkuisen toki tasoittaa, mutta jos on jotain pientä punaista arpipilkkua (niinkuin mulla) tai jotain näppylää, niin kyllä vaatii vielä erillisen peitevoiteen. Mutta pohjana tämä on aivan täydellisen kevyt ja ihana! <3

      Poista
  6. Vietän yleensä yhden meikittömän päivän viikossa eli sunnuntain, jollei ole jotain menoja sille päivälle. Jos on, niin sitten pidän meikittömänä päivän lauantain. Munkin mielestä on hyvä pitää ainakin se yksi meikitön päivä viikossa ja antaa ihon hengähtää.
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrin itsekin olemaan ainakin sen yhden päivän viikossa täysin meikittömänä. Välillä viikolla tulee meikattua joka päivä, mutta toisaalta olen meikit kasvoilla vain sen ajan kun olen poissa kotoa, koska meikkaan juuri ennen lähtöä ja pesen kasvot heti kun tulen kotiin :D En jotenkin vaan osaa olla kotosalla meikit päällä. Enkä muuten farkuillakaan, sillä vaihdan rennot vaatteet heti, kun olen pessyt kasvot tultuani ovesta sisälle :D

      Mukavaa sunnuntai-iltaa, Sari! :)

      Poista
  7. Aaaa miten ihmeessä sä saat tän toimimaan? :D Mä oon nyt testannut tätä kahdesti eri primereilla ja kosteuttajilla, joista toinen oli öljy. Ei toimi! :( Mulla tää kasaantuu rumasti oransseiksi kertymiksi, näyttää epätasaiselta ja sit kun yrittää noita epätasaisuuksia paikkailla, tää hankautuu kokonaan pois. Onneksi siis kyseessä on vaan näyte niin rahaa ei ole hukkaan mennyt. Mut jännää miten sulla on toiminut noin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, mulla oli aivan sama ongelma tämän kanssa alussa! :D Ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen aloin olemaan jo vähän ärsyyntynytkin, että eikö tää tosiaan toimi mulla, vaikka niin olen tästä kehuja lukenut. Mulla oli kans oranssit raidat aina kasvoilla ja kerran jouduin jopa pesemään kasvot meikkaamisen jälkeen, kun päivänvaloissa näin, miten kauhean raidallinen iho oli :D Silloin ei kyllä naurattanut. Mutta sitten tää toimi öljyn kanssa aivan täydellisesti! Teen siis niin, että levitän yhden tai max. kaksi tippaa öljyä iholle, niin ettei iho jää öljyiseksi, vaan käytännössä öljy imeytyy heti. Enkä odottele, vaan levitän melkeinpä heti öljyn päälle/sekaan tämän, jolloin tää levittyy täydellisesti ja sulautuu iholle kuin unelma <3 Paljoakaan ei peitä, mutta kuulauttaa ihon ihanan näköiseksi ja saa aikaan sellaisen meikittömän oloisen kauniin ihon. Päälle käytän vielä paikallisesti peitevoidetta ja pikkuisen irtopuuteria. Sit tietty poskipuna, varjostukset jne.

      Eli tämän kanssa kävi kirjaimellisesti niin, että alkuvaikeuksien kautta tultiin voittoon! Onneksi en heti luovuttanut ;)

      Poista
  8. Sunnuntai yleensä tuppaa olemaan se viikon meikitön päivä, ellei sitten tiedossa ole kaupassakäyntiä tai muuta asiointia. Mulla tuppaa olemaan niin kirjava iho, että ulos lähtiessä levitän sille ainakin BB-voiteen ja piirrän kulmat. Mutta en tietenkään silloin, jos ulkona käynti tarkoittaa roskien viemistä tai pyykkien ulos viemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä kans mielelläni laitan jonkun kevyen pohjan ja vahvistan vähän kulmia :) Se freesaa jo tarpeeksi paljon, niin että jossain Prismassa voi pyöriä ilman epämukavaa tunnetta :D Mutta roskat kyllä vien ja lähikaupassakin käyn ilman meikkiä. Nykyään ajattelen, että naapurit nähköön minkänäköisenä vaan ;)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!