Vielä muutama vuosi sitten en niin hirveästi innostunut öljyistä ihonhoidossa. Välttelin niitä kasvoilla siksi, että ajattelin niiden olevan iholla tukkivia. Vartalolle en halunnut levitellä niitä, koska ajatus tahmaavasta ja liian öljyisestä ihosta hirvitti. Nykyään kuitenkin voisin melkein jopa sanoa rakastavani öljyjä ihonhoidossa ja vartalolla käytän enemmän öljyjä kuin perinteisiä vartalovoiteita. Kasvojen ihoakin hemmottelen öljykuureilla säännöllisesti, sillä olen huomannut, että öljyt tekevät oikeasti todella hyvää iholle, kun vain valitsee oikeanlaisen öljyn ihon tarpeiden ja tilanteen mukaan.

Mitä olen erilaisilla ihonhoidon luennoilla käynyt, yllättävän moni ihonhoidon asiantuntija ja ammattilainen näkee yleensä ihonhoidossa parhaimpana maitomaiset ja öljymäiset puhdistustuotteet. Perusteluna on usein se, että ne ovat kaikkein hellävaraisimpia iholle eivätkä kuluta pois ihon omaa suojakerrosta, kuten kuivattavat vaahdot ja geelit saattavat pitkässä juoksussa tehdä. Minä en ole oikeastaan edes koskaan kunnolla innostunut vaahdoista, vaikka puhdistusgeelejä on tullut muutamia vastaan, joista olen tykännyt. Siltikin suosin ihonhoidossa maitomaisia ja öljymäisiä tuotteita, vaikka myönnän, että jos iho menee oikein huonoon kuntoon, heti ensimmäisenä ei tule mieleen napata öljymäistä puhdistustuotetta iholle. Epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoitoonhan eivät kaikki öljyt edes sovi, mutta esimerkiksi jojobaöljy on sellainen, jota monesti suositellaan myös epäpuhtaalle iholle. Monesti öljyt saattavat jopa parantaa epäpuhtaan akneihon kuntoa. Mutta toistan silti, että öljy kannattaa oikeasti valita tarkoin ihon kuntoa katsellen ja kuunnellen, ettei tule vahingossa valinneeksi juuri sitä tukkivaa ja tilannetta pahentavaa öljyä.


Normaali ja kuiva iho nauttii yleensä öljymäisistä puhdistustuotteista todella paljon, sillä ne jättävät ihanan pehmeyden tunteen iholle ja samalla ravitsevat ihoa. Toisin kuin voisi luulla, öljymäiset puhdistustuotteet ovat myös erinomaisia meikin irrottamiseen. Pakko tosin myöntää, että kaikki tuotteet eivät ole hommasta suoriutuneet samalla menestyksellä, mutta sitten on niitä, jotka erottuvat todella positiivisesti, kuten FLOW Kosmetiikan öljymäinen Mustikka Puhdistusvoide.


Kotimaisen FLOW Kosmetiikan mustikkaputsari tekee ihonpuhdistuksesta aika nautinnollista sanoisin. Eihän ihonhoito nyt muutenkaan ole minulle pakkopullalta tuntunut, mutta täydelliset koostumukset tekevät siitä vieläkin mukavampaa. Mustikka Puhdistusvoiteen koostumus saa minulta erityisen ison kiitoksen siksi, että öljy sulaa iholle kuin unelma ja muuttuu kevyen maitomaiseksi vesipesun aikana. Se irtoaa aivan täydellisesti iholta eikä jätä itsestään tahmaisia jälkiä tai meikin rippeitä iholle. Öljyä on ylipäätään ilo hieroa ihoon ja annostelukin on vaivatonta pumppupullon ansiosta. Ja pullon ulkoasukin miellyttää omaa silmääni. 

Mustikkaista puhdistusvoidetta voi käyttää myös niin, että öljygeeliä pumpataan kämmenelle ja joukkoon sekoitetaan hiukan vettä jo ennen kasvoille annostelua. Tällöin puhdistusvoide on jo iholle levittyessään enemmän maitomaisempi koostumukseltaan. Itse olen kuitenkin tykännyt levittää öljyn suoraan iholle, koska se irtoaa siitä vesipesun aikana niin huolettomasti. Erityisen kuivaihoinen voi toki kokeilla myös sitä tapaa, että poistaa öljyn vesipesun sijasta kostealla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä. 


Puhdistuksen jälkeen olen suihkinut iholle FLOW Kosmetiikan Ruusuvettä. Tuotteen inci-lista on lyhyt ja ytimekäs, sillä kasvovesi ei oikeasti sisällä mitään muuta kuin ruusun eteerisen öljyn tislauksen ohessa syntyvää ruusuvettä, ei siis alkoholia tai muita säilöviä aineitakaan. Tuoksu on ihana puhtaan ruusuinen, sellainen hyvin aito, joka on mieleeni, vaikka muuten en kovin helposti ruusun tuoksusta innostukaan. FLOW Kosmetiikan Ruusukasvovesi on luomua ja se sopii kaikentyyppisille ihoille, mutta erityisen hyvin se hoitaa kuivaa, herkkää, couperoottista ja ikääntyvää ihoa. Ruusu tunnetaan myös ihonsävyä parantavista ja ihoa rauhoittavista ominaisuuksistaan, joten siksipä suosittelen kokeilemaan ruusuvettä myös ihon oikkuillessa. Oma ihoni on yleensä stressikausinakin rauhoittunut aika nopeasti ruusukasvovedellä. 

FLOW Kosmetiikan Mustikka Puhdistusvoide 100ml 29,90 euroa ja Ruusukasvovesi 100ml 19,90 euroa. 

Millaisia kokemuksia teillä on kotimaisen FLOW Kosmetiikan tuotteista? Oletteko löytäneet suosikkeja?*Tuote pr-malli. Sisältää mainoslinkkejä.

17 kommenttia:

 1. Tuo merkki ei ole itselle tuttu, mutta houkuttelee kokeilemaan. Arvostan kotimaisia tuotteita ja tuo mustikka vaikuttaisi olevan hyvä ainesosa tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti tutustumaan FLOW'n maailmaan, jos ei ole vielä tuttu. Varsinkin sarjan vartalonkuorinnat ovat mielestäni maailman parhaimpia :) Kasvojenhoitotuotteista omia suosikkejani ovat tämä puhdistusvoide ja ruusukasvovesi. Ruusunmarjaöljy on myös loistava! Siitä olen kirjoittanut blogissakin.

   Poista
 2. Flown tuotteet ovat niin kauniita ja ihastusta lisää kotimaisuus! Mä käytän yleensä ensin öljyä ja sitten jotain pesevämpää geelimäistä tuotetta, jotta iho on varmasti puhdas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin nyt ulkoasun uudistumisen jälkeen FLOW'n pakkaukset on todellakin ilo silmälle! <3

   Poista
 3. Iän mukana ihoni on muuttunut pintakuivaksi ja kaikki voidemaiset ja öljyiset puhdistusaineet ovat enemmän kuin tervetulleita avuksi ihoni puhdistukseen. Mustikka <3

  VastaaPoista
 4. Kokeilin heidän puhdistussaippuaansa, joka oli omasta mielestäni liian kuivattava, mutta tuota puhdistusvoidetta voisin joskus testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä, tämä ei todellakaan kuivata :) Uskallan melkein jopa luvata! ;) Mä aion ehdottomasti ostaa vielä uuden pullollisen tätä.

   Poista
 5. Mun on pakko myöntää, että mä olen kokeillut Flowlta ihan hävettävän vähän tuotteita. Pitäisi varmaan vähän petrata tän asian kanssa. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen sulle heti alkuun kokeilulistalle tätä, ruusukasvovettä ja ruusunmarjaöljyä! ;) Kaikki nuo on mun lemppareita kasvojenhoitotuotteista. Uskon, että säkin tykkäisit! Vartalonkuorintoja oot varmaan jo kokeillutkin? :)

   Poista
 6. Tää on mulla ostoslistalla :) :)

  VastaaPoista
 7. Oi kuulostaapa ihanalta tuotteelta tuo putsari! Olen muuten huomannut minäkin että ruusuvedellä on tosiaan ihoa nopeasti rauhoittava vaikutus. Ihana kun on löytynyt näitä luonnollisia mutta tehokkaita apulaisia :)

  Tosi kauniita kuvia olet taas ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Salla! <3 Ja joo, luonnolliset ja tehokkaat apurit ihonhoitoon on niitä parhaita! :)

   Poista
 8. Mulle! Hetipiannyt!! :D Kuulostaa molemmat ihan mun jutuilta. Tykkään myös hulluna öljyputsareista ja tykkään ottaa niillä pois myös silmämeikin. Ekanvaiheen putsarille mulla se on jopa vaatimuksenakin, että silmämeikin pitää lähteä helposti. Tokan vaiheen putsarina taas menevät myös kevyemmät geelit (Mossan on tosi hyvä) ja kermaiset vaahdot (Avril tosi hyvä). Puhdistusmaidoista en pidä. Ruusuveteen olen rakastunut täysin ja ei tunnu olevan väliä miltä merkiltä se on, kaikesta tykkään. Nyt on käytössä Farfallan ruusuvesi, mut ehkäpä FLOW:nkin ruusuvesi pääsee mulla vielä testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todellakin hetinyt-haluamisen arvoinen! :D Kaikki öljyputsarit ei todellakaan ole NÄIN hyviä! Mä rakastuin tähän niin paljon, että pumppailin pullon tyytyväisenä loppuun ja uuden hankin varmasti <3 Ja mitä tulee puhdistusmaitoihin, uskon, ettet ole vielä vain löytänyt sitä oikeaa ;) Tosi monelta oon kuullut tuon, että maitomaiset putsarit ei yhtään sytytä, mut sit kun se oikea osuu kohdalle, ollaan ihan ihmeissään, että voiko puhdistusmaidotkin olla näin hyviä ja ihania :D Tulipa kuule nyt tässä samalla mieleen koota blogiin vielä TOP3 Puhdistusmaidot :D

   Poista
  2. Haha no jos tarpeeks hyvät perustelut löytyy, niin ehkä voisin vielä antaa puhdistusmaidoille mahdollisuuden ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!