On kaksi asiaa ihonhoidossa, joista minua ei saisi luopumaan millään keinolla. Ne ovat kasvoveden käyttö ja ihon kuoriminen. Molemmilla on niin suuri vaikutus ihoon, että jos jättäisin nuo kaksi rutiinia pois, näkyvät vaikutukset iholla olisivat taattuja - enkä nyt tarkoita positiivisessa mielessä. Toki noiden molempien käyttö vaatii sen, että löytää ne omalle iholleen sopivimmat tuotteet, koska valikoimaa riittää. 

Kuoriminen on vähän kuin viikkosiivous iholle. Siinä pyyhkäistään muutakin kuin päivän pölyt, sillä ihon pinnalta poistetaan kaikki sille kertynyt kuollut ihosolukko, jota kertyy iholle päivittäin, mutta jota tavalliset puhdistustuotteet eivät poista. Samalla tavoin kuin koti näyttää aina hyvältä viikkosiivouksen jälkeen, on ihokin kuorimisen jälkeen kuin uudestisyntynyt: hehkeä ja kaunis. Iho pystyy paremmin hyödyntämään myös seerumien ja voiteiden tehoaineet, kun välissä ei ole kuollutta ihosolukerrosta tukkimassa tietä. 

Parikymppisenä olin yli-innokas ihoni kuorija ja jäin jopa vähän koukkuun siihen pehmeyden tunteeseen, minkä kuorinta iholle antaa. Saatoin kuoria ihoani raastavimmilla raekuorinnoilla monta kertaa viikossa. Iho näytti ihanan kirkkaalta kuorimisen jälkeen, mutta jos totta puhutaan, oikeastihan iho ei tarvitse rajua raastamista. Liian innokas kuoriminen voi kääntyä jopa ihon hyvinvointia vastaan, sillä jatkuva liian raju kuorintakäsittely poistaa samalla ihon pinnalta sen omaa luonnollista suojakerrosta ja ohentaa ihoa, mikä taas puolestaan näkyy ennenaikaisina ikääntymisen merkkeinä tai erilaisina ihoärsytyksinä. Ohuelle iholle saattaa riittää kuoriminen vain kerran kuukaudessa. Sen sijaan herkästi punoittava couperosaiho saa olla kuorimisen kanssa tarkkana, sillä couperosaiholle ei yleensä kovin suopeasti suositella rakeita sisältäviä kuorintoja, kun rakeilla hankaaminen pahentaa helposti ihon punoitusta entisestään. Savinaamiot ja muut rakeettomat kuorinnat ovat sen sijaan erinomainen vaihtoehto ja toki rakeellisia kuorintojakin voi kokeilla niillä ihoalueilla, joissa punoitusta ei ole. Rasvaista ja epäpuhtauksista kärsivää ihoa voi puolestaan kuoria vaikka parikin kertaa viikossa, jos iho tuntuu syväpuhdistusta tarvitsevan. Normaalille iholle riittää ihon perusteellisempi "siivoaminen" kerran viikossa. Toisinaan rakeiset kuorinnat voi korvata savinaamiolla tai entsyymikuorinnalla, joilla saa myös siivottua iholta kuolleet ihosolut.Itse käytän raekuorintoja nykyään maltillisemmin kuin parikymppisenä ja valikoin tuotteet aika tarkkaan. Viime vuoden lopulla löysin kaksi luonnonkosmetiikan kuorintavoidetta, joiden hellävaraisuuteen yllättäen ihastuin. Nyt olen löytänyt kolmannen ihastuksen noiden kahden rinnalle. Iroisie on sarjana ollut itselleni tuttu jo pidempään, sillä heidän BB-voiteensa on mielestäni yksi luonnonkosmetiikan parhaimpia ja kauneusnaamio pelastaa väsyneetkin aamut, kun iho tarvitsee nopeaa herätystä. Myös Iroisien päivävoide kuuluu omasta mielestäni TOP5 luonnonkosmetiikan parhaimpiin voiteisiin. Ei siis sinänsä yllätä, että tämä kuorintakin vakuutti.

Iroisiessa minuun vetoaa etenkin sarjan ylellisyys, josta kertoo paljon myös se, että hoitolasarja on Pariisin kuuluisan Ritz-hotellin valinta. Jokainen Iroisien tuote sisältää mineraali- ja hivenainepitoista merileväuutetta ja merivettä Ranskan Bretagnen lähellä sijaitsevasta Iroise-merestä. Sarja sopii myös erityisen herkälle iholle ja erilaisten iho-ongelmien hoitoon. Crème Gommante Visage -kuorintavoidekin on todella hellävarainen koostumukseltaan. Kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet iholta heivaa jauhettu bambu, jonka rakeet ovat niin hienojakoisia, ettei niitä ei edes silmin erota. Kasvoilla kuorinta tuntuu tasaisina pikkumurusina ja iho säteilee kauneuttaan jälkeenpäin! Tuote on vieläpä täysin vegaaninen. 

Iroisien Crème Gommante Visage 50ml saatavilla Jolielta ja Biodellystä. Hinta 34,90€. 

Kuinka usein te teette iholle "viikkosiivouksen"? Oletteko löytäneet hienojakoisia raekuorintoja iholle? 


*Tuote pr-malli. Sisältää mainoslinkkejä.

16 kommenttia:

 1. Minä kuorin kasvojen ihoa ihan liian harvoin... Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni asian suhteen. Taidankin nyt mennä kaivamaan kuorintavoiteen esille ja tänään puhdistaa kasvot hieman tehokkaammin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva että innostin sua! :D Täytyy näköjään jatkossakin tällä blogin puolella kysellä aina välillä, että milloin iho on viimeksi kuorittu ja muistutella sen tärkeydestä, haha. No ei, tuo on varmasti hyväkin, ettet ainakaan liian usein kuori. Kyllä se siitä tavaksi muotoutuu pikkuhiljaa, vaikka alkuun tuntuisikin "pakolliselta toimenpiteeltä" :) Joskus voit kokeilla korvata raekuorinnan vaikka savinaamiolla, jos se tuntuisi luontevammalta. Naamion vaikuttaessa voi ainakin samalla tehdä jotain järkevää tai vähemmän järkevää :D

   Poista
 2. Mä käytän paljon kuorivia happoseerumeita, retinolia ja silloin tällöin Clarisonicia, että mun iho ei oikein edes kaipaa sellaista rakeellista kuorintaa. Savinaamioilla saa myös niin hyvin ihon pintaa uusittua ^_^ Oma ihoni ei kyllä raekuorinnoista välitäkään, vaikka teoriassa se on sellainen, jolle pitäisi raekuorintojen sopiakin. Mutta ei, niin ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iho ei varmasti tarvitse erillistä kuorintaa yhtä usein, jos on kuorivia ja kirkastavia seerumeita käytössä :) Nehän poistaa kuollutta ihosolukkoa myös. Savinaamiotkin on ihania, vaikka osa niistä saattaa olla tosi kuivattavia iholle. Ne kuivattavat jätän itse väliin ja panostan sellaisiin, joissa on kosteuttavia ominaisuuksia mukana. Mulla onkin itse asiassa viime vuosien varrella noussut muutama oma suosikki, joista ajattelin tehdä listausta blogiin jossain vaiheessa :)

   Ja hei, tää Iroisie on kyllä niin mahdottoman hellävarainen raekuorinta, etten ole toiseen samanlaiseen törmännyt! Että jos joskus innostut testaamaan rakeellista kuorintaa, tämän hienojakoisempaa on vaikea löytää. Hyvä kun rakeet oikeasti tuntee iholla, ne on niin tasaista massaa :)

   Poista
 3. Minä rakastan naamioita ja ihon kuorinta-aineita. Niitä pitää löytyä aina kotoota. Meillä onkin naamiopäivä tyttären kanssa kerran viikossa ja saunapäivänä tykkään myös kuoria koko ihon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo teidän perinne on niin ihana, äidin ja tyttären naamiopäivä kerran viikossa. Aloitan kyllä itse samanlaisen perinteen, jos joskus lapsia saan! <3

   Poista
 4. Mulla on niin kuiva iho, etten kovin usein uskalla kuoria kasvojani, pari kertaa kuukaudessa on sopiva. En tahtoisi kuorintoihin laittaa kovin paljon rahaa, joten hyvä edullinen rakeeton kuorinta on haussa, koko ajan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa kuukaudessa kuulostaa sopivalta kuorimisväliltä kuivalle iholle. Jopa kerran kuukaudessakin saattaisi riittää, jos iho on todella kuiva :) Savinaamioitahan voi silti hyvin käyttää suunnilleen kerran viikossa ihon syväpuhdistamiseen. Ei kuitenkaan kannata valita niitä kuivattavampia savinaamioita, vaan sellainen, jossa on myös kosteutusta mukana. Olen itse asiassa tekemässä omista suosikeistani listausta tänne blogiinkin :)

   Poista
 5. Itse pyrin kerran viikossa hemmottelemaan ihoani kuorinnalla ja naamiolla, nykyisin suosin myös enemmän rakeettomia vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakeettomat vaihtoehdotkin on yllättävän tehokkaita! Tykkään itsekin käyttää niitä :) Raekuorintaa käytän ehkä kerran kahdessa viikossa, mutta jollain rakeettomalla vaihtoehdolla teen kuitenkin kerran viikossa iholle "viikkosiivouksen" :)

   Poista
 6. Mä käytän konjac-sientä päivittäin, joten en muista edes milloin viimeksi olen kuorinut ihoa rakeilla. Ennen olin kuorintakoukussa ja käytin niitä liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin taitaa kaapissa majailla joku konjac-sieni, voisinkin ottaa sen käyttöön :) Aikoinaan en noista sienistä niin innostunut, mutta ehkä nyt voisi katsoa tilannetta uudelleen :D

   Poista
 7. Mä yritän muistaa kerran viikkoon ihokuorinnan. Iroisie on kyllä mielenkiintoinen sarja, pitäisi testailla sitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerta viikkoon on mullakin tapana ja se on tuntunut sopivalta! :) En aina kuitenkaan tosiaan niitä rakeellisia kuorintoja käytä, vaan välillä savinaamioita tai entsyymikuorintoja. Ja joo, Iroisiella on monia hyviä tuotteita! Päivävoide, BB-voide ja se kauneusnaamio on mun suosikkeja, joita on tullut ostettua lisää. BB-voidetta menossa tällä hetkellä varmaan jo neljäs tai viides tuubi :D

   Poista
 8. Mä oon kuorinu viimeiset pari vuotta lähinnä vaan hapoilla,Madaran AHA Peel Mask on ollu luottotuote, tosin meinaan seuraavaks siirtyä vähän vahvempiin tuotteisiin. Toki konjac-sieni on myös käytössä. Tykästyin pitkästä aikaa ihan fyysiseen kuorintatuotteeseen, Madaran Oil-To-Milk Scrub on ihanan hellävarainen, mut käytän sitä aika harvakseltaan, koska en halua ylikuoria ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosi hyvä, että tiedostat missä menee ylikuorimisen raja. Eipähän ainakaan aiheudu iholle turhaa rasitusta ja vahinkoa :) Mádaran AHA Peel Mask on mustakin aivan huippu! Oon todellakin tuomassa sen blogiinkin jossain vaiheessa. Konjac-sienen otin itsekin taas pitkän tauon jälkeen uudelleen käyttöön, mutta en tiedä miksi mulla aina lopahtaa noiden "lisäosien" käyttö muutaman päivän jälkeen. Niin kävi nytkin :D Viisi päivää taisin jaksaa käyttää ja sit vaan jäi. Täytyisi skarpata noiden kanssa! :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!