Ensi syksynä tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun aloin ottamaan pieniä askelia luonnonkosmetiikan maailmaan. Alku oli ihmettelyä, totuttelua ja oikeiden tuotteiden hakemista. Aika nopeasti luonnollisempi ihonhoito alkoi kuitenkin vetää minua yhä vahvemmin puolelleen. Nyt tilanne on ollut jo aika pitkään se, että suurin osa ihonhoitotuotteistani on luonnonkosmetiikkaa. Meikkituotteissa jakauma on edelleen 50/50, kun taas hiustenhoitotuotteissa olen jopa vältellyt luonnonkosmetiikkaa. Tämä siksi, että paksu, taipuisa ja herkästi pörrööntyvä hiuslaatuni on ollut niin vaativa, ettei sille ole oikein kelvanneet mitkään luonnolliset tuotteet. Hiukset ovat näyttäneet kuivuttuaan niin elottomilta, valjuilta ja lässähtäneiltä, että on tullut heti sellainen olo, että haluan pestä hiukset uudelleen tavallisilla hiustuotteilla. Tunnustankin, että kun minulle on lähetetty bloginäytteinä luonnollisempia hiustenhoitotuotteita testiin, olen oikeastaan aina työntänyt ne syvimpään nurkkaan ja ajatellut, että ehkä sitten joskus. 

Vaikka pidänkin lähes päivittäin hiuksiani kiinni, en ole halunnut kärsiä turhaan huonoista hiuspäivistä, joita luonnollisten shampoiden ja hoitsikoiden olen ajatellut minulle aiheuttavan. Viime Luonnonkaunis -messuilla Aubrey Organics'in maahantuoja kuitenkin jo toistamiseen ystävällisesti usutti minut testaamaan heidän proteiinihoitoainettaan kärsineeseen hiuslatvaani. Hänen sinnikkyytensä sai minut päättämään, että testaan nyt sitten tuotteen alta pois ja laitan rehellisen palautteen hänelle sähköpostitse. Olin 99% varma, ettei tuote toimisi hiuksissani, enkä tulisi pitämään siitä. Mutta kävikin niin, että palautteeni oli aivan toisenlainen: innostunut ja kiittelevä. Tuote nimittäin oikeasti toimi paljon paremmin kuin odotin ja siksi halusin vinkata siitä nyt myös teille! Aubreyn proteiinihoitoaineen tähtiainesosina toimivat glykoproteiini ja maitoproteiini, jotka kosteuttavat ja elvyttävät hiuksia niin, että niistä tulee helpommin käsiteltävät, pehmeät ja kiiltävät. Oma hiuslatvani on ollut jo yli vuoden ajan todella rapistunut, sillä minulle tehtiin viime vuoden alussa eräänlainen suoristava hiuskäsittely blogiyhteistyön kautta, joka oikeastaan tuhosi latvani. Siksi olen yrittänyt ravita hiuslatvaani öljyillä, naamioilla ja erilaisilla jälleenrakentavilla tuotteilla. Aubreyn maahantuoja neuvoi minua hieromaan tätä proteiinihoitoainetta kuivaan hiuslatvaan noin puolisen tuntia ennen hiustenpesua. Hoitoaine saisi vaikuttaa ensin kuivassa hiuksessa, jonka jälkeen suihkussa pesisin normaalisti hiukset shampoolla ja hoitoaineella. Tämän jälkeen voisin vielä halutessani hieroa Aubreyn proteiinihoitoainetta hetkeksi latvaan ja pestä pois. 

En tiedä onko tuotteen taika nimenomaan noissa proteiineissa, sillä hoitoaine sisältää myös paljon muita ravitsevia aineosia, kuten luomualoeta, korteuutetta ja leskenlehteä. Niin tai näin, maahantuojan neuvo todella toimi! Latva oli oikeasti kuin "korjattu" pesun jälkeen. Rapiseva kuivuus oli poissa ja sen tilalla uskomaton pehmeys. En ole aikoihin tuntenut hiuslatvaani niin pehmeänä. Huomasin nettisivuilla maininnan, että tämä on ollut Aubreyn suosituin hiustenhoitoaine jo yli 45 vuoden ajan. En voi muuta sanoa kuin vau! Aion jatkossakin tarttua tähän ja ravita sillä latvaani edes kerran viikossa. 


Laveran uudet hiustenhoitotuotteet sain testiin jo viime vuoden puolella, mutta kuten jo kerroin, siellä taaimmaisessa nurkassa ovat nämäkin odotelleet. Ei sillä, ettenkö uskoisi Laveraan sarjana, sillä se oli yksi ensimmäisistä luonnonkosmetiikkasarjoista, joka sai minut ihastuneeksi tuoksuista. Aikoinaanhan luulin, että luonnonkosmetiikan täytyy tarkoittaa kitkeriä ja yrttisiä tuoksuja, mutta Lavera todisti toisin ja poimi minut samalla mukaan käyttäjiinsä. Tässä vajaan viiden vuoden aikana ei ole ollut hetkeä, etteikö minulla olisi ollut joku Laveran tuote avattuna peilikaapissa ja käytössä. Tavallaan oli siis mielenkiintoista antaa Laveralle hiustenhoidon osaltakin mahdollisuus.Gloss & Bounce -linja lupaa nimensä mukaisesti antaa hiuksiin kiiltoa ja eloisuutta. Shampoo sisältää muun muassa luomumalvaa ja helmiuutetta, joiden avulla se puhdistaa hiukset ja hoitaa elottomia hiuksia - ilman latistavaa vaikutusta. Kuvaus osuu ja uppoaa, mutta rehellisesti sanottuna en osannut odottaa näiltäkään suurempia ihmeitä, koska aiemmat kokemukseni eivät ole olleet hääppöisiä. Olikin siis varsinainen ihme, että nämä kelpasivat hiuksilleni. Lopputulos oli enemmän kuin "ihan kiva", sillä minulla ei ole koskaan ennen ollut niin hyvää hiuspäivää luonnonkosmetiikan shampoolla ja hoitoaineella pestyn tukan kanssa! Aiemmin on enemmänkin tuntunut siltä, että olen halunnut piiloutua luonnonkosmetiikan tuotteilla pestyjen hiuksieni kanssa sisätiloihin koko päiväksi ja pysytellä poissa muiden katseilta. Nyt tulin kuitenkin jopa maininneeksi ystävälleni, että en voi uskoa hiusteni olevan näin pehmeät ja "normaalin oloiset", vaikka olen pessyt ne luonnonkosmetiikan pesutuotteilla. Joten kyllä, vahvan suosituksen saa myös Laveran shampoo - yhdessä hoitoaineen kanssa. 

Laveran hiustenhoitotuotteita saa tilattua esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Aubreyn proteiinihoitoaineella tehdyn kuivanaamion jälkeen ja pestyäni hiukset Laveran tuotteilla, olisi tuntunut tyhmältä jatkaa hiustenhoitoa tavallisella silikonia sisältävällä öljyllä tai seerumilla. Enhän silloin olisi nähnyt näiden tuotteiden todellista tehoa. Niinpä jatkoin luonnollisilla tuotteilla loppuun asti ja levitin pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin pari tippaa Aubreyn Chia Serumia.  Aubreyn luomuseerumi lupaa silottaa hiuksia, vähentää niiden sähköisyyttä ja korjata katkenneita hiuslatvoja. Seerumi suojaa myös lämpökäsittelyltä ja helpottaa muotoilua. Kaiken kaikkiaan tuote tekee juuri niitä asioita, mitä muutkin päivittäin hiuksiini käyttämät tuotteet. Epäluulot olivat kuitenkin tässäkin kohti vielä läsnä, sillä tämäkin voisi hyvin olla sellainen latistava tapaus. Chiansiemenöljy, jojobaöljy ja kvinoa (kaikki luomulaatuisia vieläpä) tekivät kuitenkin myös taikojaan hiuksilleni. Kvinoaa kuvaillaan yhdeksi luonnon täydellisimmistä proteiineista, joka sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Kvinoaproteiini suojaa hiuksia sävymuutoksilta ja ulkopuolisilta rasitteilta, kuten kloorilta ja suojavedeltä. Jojoba puolestaan toimii hiustenhoidossakin kosteuttajana, mutta sen lisäksi se myös sulkee hiussuomut, lukiten niihin kosteuden. Chia-seerumia voidaan käyttää hiuksiin myös syväkosteuttavana hoitona ennen pesua. Aion ehdottomasti vielä testata tuonkin vaihtoehdon, kun olen kerrankin saanut kipinän luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin. 

Oletteko te testanneet luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteita? Millaisia kokemuksia teillä on? 

*Tuotteet pr-malleja. Sisältää mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

 1. Hoitoaineet ovat yleensä vähän sellaisia naah, mutta shampoista olen löytynyt monta hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitoaine on mullakin yleensä se, joka saattaa latistaa. Tai sitten se jättää hiuksen pinnan liian karheaksi, kun ei hoida ja silota tarpeeksi. Shampoissa taas yleensä "vika" on se, ettei ne pese kunnolla ja jättää tukan jotenkin lähmäiseksi. Eli ei ole helppoa löytää hyviä tuotteita! Tuo Laveran shampoo onneksi pesee ihanan puhtaaksi ja molemmat hoitsikat jättää hiukset kuohkeiksi ja pehmeiksi :)

   Poista
 2. Oi, tuo hoitoaine kyllä kuulostaa ihanalta! Voisi toimia omisakin korppulatvoissa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Mulla ainakin toimi, eikä mun hiuslaatu tosiaan ole helpoimmasta päästä :D

   Poista
 3. Mulla tuo Laveran shampoo tuntui liian kevyeltä, jos käytin sitä liian usein. Jotain pesevämpää piti käyttää välissä. Mun ikisuosikki luonnollisista hiustuotteista on Jasonin alovera hoitoaine, jota tilaan iHerbistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mäkään ole näitä viikkotolkulla putkeen käyttänyt, vaan aina välillä :) Olisikin muuten jännä testata, mitä omille hiuksille tapahtuisi, kun pesisi pelkästään luonnonkosmetiikan tuotteilla monta viikkoa putkeen. Jos joskus kokeilen, raportoin varmasti blogiin! ;)

   Poista
 4. Hassua, minulle ei ole tullut vastaan vielä yhtään shampoota, joka pesisi "liian vähän" :D Ennemmin ongelmana tuppaa oleman silikonittomuuden (tai jonkin muut) aiheuttama purkkatukka, jota saa sitten selvitellä aina seuraavaan pesuun saakka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti ihan hirveää, jos shampoo jättää tukan sellaiseksi takkupesäksi! Jotkut normishampootkin saattaa tehdä niin. Mulla täytyy ehdottomasti olla hyvä hoitoaine antamassa silottavan loppusilauksen :) Jos pesisin pelkällä shampoolla, en oikeasti varmaan saisi mun hiuksia selväksi. Käytän vielä yleensä hoitoaineen jälkeenkin jotain öljyä tai selvityssuihketta. Ja Tangle Teezeristä en luovu! ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!