Tässä kuussa kasvoillani on riehunut järkyttävä hurrikaani. Se asettui etelään eli leuan seudulle ja teki tuhojaan myös lännessä, siis vasemman posken alueella. Kyse on ollut kunnon paukamista eikä mistään pikkunäppylöistä, joten täytyy myöntää, että itseluottamus on ollut hieman koetuksella. Johtuen siis siitä, että teen työtä, jossa ulkoiseen olemukseen ja etenkin ihooni kiinnitetään paljon huomiota. En koskaan kärsinyt teini-iässä aknesta, mutta aikuisiän hormonimyrskyistä ja stressin aiheuttamasta näppylätulvasta olen kyllä saanut osani. Itse asiassa ajattelin ensin tämänkin kertaisen myräkän johtuneen stressistä, mutta kasvokarttaa tulkittuani tajusin, että leuan seudun epäpuhtaudet ovat varmasti aiheutuneet myös vatsaongelmista, joista kärsin tällä hetkellä paljon. Posken paukamat sen sijaan ovat luultavasti protestia siitä, että ulkoilu on jäänyt minulla aivan liian vähälle. Ruokavalioni pistettiin uusiksi jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt olen myös yrittänyt saada itseni raikkaaseen ulkoilmaan useammin kuin vain parkkipaikalle suunnatessani. Samalla olen vaihtanut ihonhoitotuotteet hälytystilaan sopivimmiksi.


Neutrogena Visibly Clear Spot Clearing Facial Wash -puhdistusgeeli, 200ml 

Käytän ihonhoidossani hyvin vähän markettikosmetiikkaa, mutta Neutrogenan Spot Clearing Facial Wash ansaitsee kyllä minulta kuuluvat taputukset. Tämä on nimittäin jo toinen kerta, kun se on mukana pelastamassa ihoani tukalasta tilanteesta. Käytin tätä ensimmäisen kerran noin vuosi sitten ja kulutin koko purkillisen viimeiseen pisaraan saakka. Koska hurrikaani on kasvoillani (onneksi) jo laantumaisillaan, ajattelin säästää jäljellä olevan puolikkaan myöhempää käyttöä varten. Tämä puhdistusgeeli on öljytön ja poistaa iholta lian, rasvan ja epäpuhtaudet. Saippuattomassa ja alkoholittomassa koostumuksessa on mukana 2% salisyylihappoa, joka syväpuhdistaa ihohuokosia ja poistaa kuolleita ihosoluja. MicroClear®-teknologia poistaa ja ennaltaehkäisee finnejä, kamomilla ja Aloe vera rauhoittavat ihoa. Tämä poistaa hyvin iholta myös meikin, vaikka silmänympärysihoa tuleekin pesutilanteessa välttää. Normaali-sekaihoni ei ole kokenut tätä geelipesua lainkaan kuivattavaksi, vaan nimenomaan ihoa kirkastavaksi! 

Blackhead Eliminating Toner -kasvovesi, 200ml

Tämä kasvovesi olisi koko kasvoillani aika tujua tavaraa, joten olen käyttänyt sitä vain paikallisesti näppylöiden ruuhka-alueilla. Muun osan kasvoista olen useimmiten pyyhkäissyt alkoholittomalla kasvovedellä. Toisinaan käytän tätä Neutrogenaa myös nenän seudulle, sillä Blackhead Eliminating Toner on nimensä mukaisesti kehitetty etenkin mustapäiden vähentämiseen sekä niiden syntymisen ennaltaehkäisyyn, sillä se poistaa syvältä likaa ja rasvaa. Kasvojen epäpuhtaille alueille tämä onkin minusta aivan loistava, sillä iho tuntuu välittömästi raikkaammalta.


Mario Badescu Special Cucumber Lotion -kasvovesi, 236ml 

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon kurkkukasvoveteen törmäsin ensimmäistä kertaa Ostolakossa-blogissa. Sitä ennen Mario Badescu oli minulle merkkinä täysin tuntematon. Pullon kyljestä kuitenkin huomaa, että sarja ei ole mikään uusi, sillä se on perustettu jo 1967. Tuotteet valmistetaan USA:ssa. Special Cucumber Lotion on yksi sarjan monista epäpuhtaan ihon hoitoon suunnatuista tuotteista. Halusin ensimmäisenä kokeilla tätä kurkkukasvovettä, koska se kuulosti niin raikastavalta - enkä kyllä ole joutunut tuotteeseen pettymään! Tässäkin kasvovedessä on vähän alkoholia, mutta määrä on niin pieni, ettei se ole kuivattanut ihoa. Tällä olen huoletta voinut pyyhkäistä koko kasvot, vaikka hurrikaani onkin pyörinyt vain tietyillä alueilla. Kasvovesi kuitenkin vähentää ja ennaltaehkäisee uusien tukkeutumien syntymistä, joten myrskyisinä aikoina tämä on varmasti hyvä iholle myös ennaltaehkäisevänä tuotteena. Tätä on saatavilla kahdessa eri koossa, joista edullisin maksaa 18,90 euroa elevenin verkkokaupassa.


BABÉ Stop AKN Repairing Moisturiser -kosteusemulsio, 50ml

Espanjalainen apteekkisarja BABÉ on Lieracin ja V10Plus -sarjan lisäksi yksi harvoja apteekkisarjoja, joka on onnistunut vakuuttamaan minut. Sarjalta löytyy muun muassa yksi maailman parhaista silmänympärysvoiteista, josta vinkkasin jo bloggaajataipaleeni alkuvaiheilla. Rakastun voiteeseen yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka se ei edelleenkään tuoksu miltään. Ja vaikka tässä ei nyt ole tarkoitus esitellä BABÉ:lta löytämiäni suosikkejani, haluan vielä kuitenkin mainita, että sarjan deodorantti kuuluu myös luottokolmikkooni, josta kirjoittelin blogissani pari vuotta sitten. Luottodeoni ovat edelleen samat, joten ehkä joku saa tästä postauksesta irti jotain muutakin kuin näppylöiden häätövinkkejä! BABÉ:n voiteeseen kuitenkin palatakseni, Repairing Moisturizer oli käytössäni ensimmäisen kerran jo syksyllä 2013, kun tutustuin BABÉ:n Stop AKN -linjaan ensi kertaa. Meninpäs kuitenkin vahingossa kadottamaan blogistani aihetta käsittelevän postauksen taivaan tuuliin, joten kerrataanpa miksi tämä voide pääsee käyttööni yhä uudelleen ja uudelleen epäpuhtausryöpyn aikaan. 

Epäpuhtaalle iholle suunnatut voiteet tuppaavat yleensä jättämään ihon todella mattapintaiseksi ja rasvattoman oloiseksi, mutta Repairing Moisturizer huolehtii myös kosteutuksesta, mitä ei aknen aikaankaan ole syytä unohtaa. Voide on ihastuttavan emulsiomaista ja tekee jo yhdessä yössä ihosta ihanan pehmeän. Se parantaa näkyvästi aknearpia ja tulehtuneita näppylöitä. Täydellistä mattapintaa tämän kanssa on turha tavoitella, mutta eipä tämä meikinkään alla kovinkaan paljoa kiiltele, vaan enemmänkin tekee ihosta kuulaan. Parhaimmaksi olen kuitenkin kokenut tämän nimenomaan yövoiteena. Hintaa voiteella on suunnilleen 36 euroa apteekista riippuen


BABÉ Stop AKN Spot Control Stick, 8ml & Lierac Anti-blemish Dual-phase Concentrate, 15ml

Muiden hurrikaanin lievittäjien lisäksi vakituisessa käytössäni on myös kaksi näppylöiden nujertamiseen tarkoitettua tehotuotetta, joihin turvaudun säännöllisesti. Molemmat auttavat parantamaan myös tulehdusarpia. BABÉ:n Spot Control Stickin vaikuttavina aineina toimivat Cytobiol® Bardane (Sinkki PCA - Takiaisjuuriuute - Biotiini -yhdistelmä), taikapähkinä sekä salisyylihappo, jota on geelissä 0,5%. Lieracin hoitotiiviste hyödyntää kalamiinin, hydroksihappojen (salisyyli-, glykoli- ja maitohappo), atselaiinihapon, sinkin, kamferin ja mentolin voimaa. BABÉ:n geeli on väritön, Lierac jättää iholle valkoisen kerroksen, joten tiivistettä suositellaan levittämään vanupuikolla epäpuhtauksiin iltaisin. Molemmat tuotteet ovat hinnaltaan noin 16 euroa. BABÉ:n saatavuuden voi tarkistaa täältä, Lieracin hoitonesteen voi tilata esimerkiksi apteekkituotteiden verkkokaupasta täältä. Näillä häätää näppylät ja parantaa arvet nopeammin!

Kuinka usein te kärsitte näppylöistä? Mille kasvojen alueelle ne teillä useimmiten ilmestyvät? 

Tänään on muuten viimeinen päivä osallistua Jimmy Choo-tuoksuarvontaan! Osallistumaan pääsee täällä.






*Osa tuotteista saatu blogin kautta.

20 kommenttia:

  1. Nyt ei ole näppylöitä *koputan puuta* mutta olen kärsinyt inhottavasta aknesta. Silloin taisin käyttää Neutrogenan tuotteita ja kyllä niistä apua oli. Voisikin taas joskus ostaa näitä, käyttää vaikka silloin tällöin. Ei ehkä joka päivä, kasvot eivät varmaan kestäisi :) kun ei mitään varsinaista ongelmaa ole mutta ainahan niitä mustapäitä ja rasvoittuvuutta kuriin halua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neutrogena on varmasti hyvä valinta myös epäpuhtauksia ennaltaehkäisevään ihonhoitoon, mutta en silti usko, että tulisin itsekään käyttäneeksi näitä, kun iho on täysin "balanssissa". Yleensä haluan puhdistustuotteen myös kosteuttavan ihoa. Näihin tartun kuitenkin aina ensimmäisenä, kun iho alkaa oikkuilemaan. En oikeastaan vieläkään ole osannut tuosta puhdistusgeelistä luopua, vaikka iho alkaakin olemaan jo paremmassa kunnossa :D Olen nyt käyttänyt sitä vain aamuisin, kun se jättää niin ihanan raikkaan tunteen iholle. Varmistan samalla sen, ettei myrsky enää palaa, haha!

      Poista
  2. Mulle tulee aika usein leukaan tai ohimoihin ja Basironia sitten paikallisesti, jos eivät itsestään ala parissa päivässä laskemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kokeilin tuota Basironia, mutta ei se mulla tepsinyt yhtä nopeasti kuin sanoit sulla tepsivän :D Ehkä mun paukamat oli liian hankalia Basironin nujerrettavaksi tai sitten odotin sen toimivan kuin taikaiskusta. Mä olen siis edelleen käyttänyt tuota Lieracia ja BABEa.

      Poista
  3. Mahtava postaus ja Mia sun iho on suoraan paratiisista. <3 Juu leukaan tulee johtuen minipilsut ja vatsa ja kaulaan olen saanut muutaman kerran eri luonnokosmetiikasta hurjia näppyjä.

    Meilläkin käytetään Neutrogenaa ja oma lemppari on vihreä ja tuo Lieracin täsmätuote on tosi hyvä.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanasti sanottu, mutta totuushan on, että paratiisissakin on joskus ongelmia! :D Ja suuriakin sellaisia. Haha. Olen kyllä tyytyväinen ihooni muuten, mutta tällaiset hurrikaanit vetää kyllä mielen matalaksi. Onneksi nyt ollaan jo voiton puolella! :D

      Ihanaa viikkoa, Tiiuska! <3

      Poista
  4. Neutrogenan tuotteita en ole koskaan testannut, koska olen pelännyt, että ne ovat liian tehokkaita ainakin jatkuvassa käytössä. Lieracin tuotteita olen pitkään halunnut testata, kun näppyjä iskee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa tuota Lieracia, se on huippu! :)

      Mä voisin käyttää Neutrogenan puhdistustuotteita stressikautena vaikka ihan päivittäinkin, mutta tuota kasvovettä käyttäisin vain paikallisesti t-alueelle tai näppyläkohtiin. Neutrogenalla ei tietääkseni ole "lempeämpää" vaihtoehtoa tuolle Blackhead Eliminating Tonerille. Se on kyllä tujua tavaraa, jos sillä pyyhkäisee hyvässä kunnossa olevaa ihoa, joka ei ole rasvoittuva. Rasvaiselle ja sekaiholle varmasti jatkuvassa käytössäkin ok, koska sehän vähentää myös ihon rasvoittumista.

      Poista
  5. Njäh, netti minkä teit! (Hävitti siis kirjoittamani tekstin taivaan tuuliin..)

    Itsellenkin valitettavasti aika ajoin noitä näppyjä kasvoille ilmaantuu - nytkin kipeähkö paukama löytyy poskelta :/ Tuo Lierac varsinkin esittelemistäsi tuotteista kovasti kiehtoisi, jahka sitä sen joskus itselleen saisi aikaiseksi hankittua.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nuo kipeähköt paukamat on inhottavia! Tuntuu, että ne oikeen asettuu kodikseen iholle ja rakentaa kunnon jalansijan. Haha! Lierac on hyvä ja edullinen valinta niiden nitistämiseen :D Välillä menee pari iltaa, ennenkuin paukama laskee, mutta aina lopulta se voitetaan ;)

      Poista
  6. Mulla tulee nykyään enää tosi harvoin näppylöitä ja jos tulee niin niitä tulee kerralla useampi punottava tai sitten iskee isoja ja kipeitä ihoalaisia patteja yleensä leukaan. Tuota Lieracin hoitonestettä (tai Mario Badescun vastaavaa) haluaisin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kiinnostaa se Mario Badescun vastaava :) Aion kokeilla sitäkin jatkossa. Noita näppyjen nitistäjiä on aina hyvä olla kaapissa :D Yksi näppy naamalla ei paljoa tunnu, mutta sitten kun noita ihonalaisia patteja alkaa nousta useampia ja aina uusi, kun edellinen häviää, niin... argh.

      Poista
  7. Sinulla on kaunis iho, mutta tottakai jokainen näppylä on liikaa, joten ymmärrän. Minä en ole noita Neutragena tuotteita kokeillut, mutta tytöt käyttää varsinkin kuorintaa ja tykkäävät. Ehkä pitäisi kokeilla. Minulla on nyt ollut sellaista pientä punoitusta ja mininäppyä toisessa poskessa ja pelottaa, että olisiko se vallan sitä rosacea, mutta katellaan. Joten en uskalla kovin mitään ihmeitä nyt testailla, että se rauhoittus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M! <3 Minä kyllä panostan nimenomaan ihonhoitoon ja haluaisin, että oma iho olisi aina kuulas ja "terveen näköinen". Toki siihen vaikuttaa paljon myös stressi ja se mitä syö. Pelkillä purkeilla ei ihmeitä tehdä, mutta kyllä hyvistä tuotteistakin on apua :) Se on nähty!

      Toivotaan, että ihosi rauhoittuu pian! Tässä bloggaamisessa on myös se puoli, että iho on koko ajan "testialustana" erilaisille tuotteille ja niitä omalle iholle sopimattomiakin tuotteita tulee aina välillä testattua. Tiedän mistä puhut. Jonkun aikaa kestää kunnes iho rauhoittuu eikä siihen perään kannata heti lähteä testailemaan mitään kovin "supertehotuotteita" :)

      Poista
  8. Pistänkin nuo Neutrogenat mieleen, mullakin iho aina välillä protestoi-nyt viimeksi liian tuhdista aurinkovoiteesta :P Toisaalta, mulle oli kyllä juuri tulossa leukaan ja otsaan megapatit mutta yhdistelmä sauna + Colosén savinaamio taisivat ennakkonujertaa sen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neutrogenat on loistava valinta myös aikuisiän epäpuhtauksien ja stressin seurauksena oikuttelevan ihon hoitoon! :) Voin suositella.

      PS. Colosén Savinaamio kyllä nujertaa just sellaiset "hiippailijatkin", jotka yrittää iskeä pintaan :D

      Poista
  9. Neutrogenan kasvovettä testailtu joskus ja oli kyllä mun iholle liian ärtsyä tavaraa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kasvovesi on koko kasvoille käytettynä aivan liian tujua mullekin. Mutta paikallisesti käytettynä toimii, vaikka mullakin on normaali-sekaiho :) Ja toki jos kärsii koko kasvoilla epäpuhtauksista ja on rasvainen iho, silloin sillä voi huoletta pyyhkäistä ihan koko kasvotkin. Muuten käyttäisin enemmän paikallisesti.

      Poista
  10. Meillä on lähes identtinen iho-ongelmahistoria; teininä iho pysyi siistinä, mutta hormonit ja stressi aikuisena tekevät joskus tuhojaan. Ja minä myös huomaan välittömästi, jos en ole syönyt hyvin. Tuo Lieracin finnineste on huippuhyvä, samoin erilaiset teepuuöljyvalmisteet kuivattaa yksittäiset näpyt nopeasti. Laitan tuon BABÉN kosteusvoiteen korvan taakse, kuulostaa ihan mulle sopivalta tuotteelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiva, kun tulit kommentoimaan Riitta! :)

      Stressi on oikeasti katala, se pystyy kyllä karmeisiin asioihin. Ei pelkästään iholla, vaan ihan myös terveydentilaankin liittyen (suoliston tila, ym). Voi että, kyllä riittäisi aiheesta jaettavaksi omakohtaisia kokemuksia. Jossain vaiheessa niistä täällä paremmin avaudunkin.

      BABÉ:lla on muuten muitakin hyviä tuotteita aknen hoitoon; myös puhdistustuotteita käytin pari vuotta sitten, kun iski samanlainen katastrofi iholle.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!