Suurella osalla meistä on jatkuva toive olla elämässä onnellinen. Jokainen vaatii omaan onneensa eri asioita. Itse uskon, että tie onneen on kiitollisuus ja hetkittäinen pysähtyminen arjessa. En uskalla edes laskea, kuinka monta sellaista hetkeä on kiitänyt ohitseni, joina olisin voinut pysähtyä nauttimaan hetken tuomasta ilosta. Mutta kun on ollut kiire. Kun on pitänyt ajatella seuraavan päivän tehtävälistaa ja tulevia töitä. Ei ole aikaa pysähtyä, olen miettinyt. Pysähtyminen on kuitenkin yksi niistä asioista, joka tuo rauhaa ja voimaa kiireiseen arkeen. Pysähtymisen tuomat ajatukset antavat oivalluksia ja ohikiitäville hetkille merkityksen. Siksi on tärkeää välillä pysähtyä.


Joskus mielen rauhoittuminen ja pysähtyminen vaatii toisenlaisen ympäristön kuin oma koti, jossa arki saattaa vyöryä päälle hyökyaaltojen lailla. Ympäristönvaihdos voi tuoda yllättävää rauhaa sisälle. Nyt en kuitenkaan puhu lomamatkasta, jossa stressi hylätään lentokentälle, vaan kotimaan Lupauksesta, jossa on lupa olla hiljaa ja pysähtyä täydessä hiljaisuudessa.


Kun astelin Ihohoitola Lupaukseen viime vuoden loppupuolella, Lupauksen Tarja varmasti aisti minusta, että uin aikamoisessa stressiaallokossa. Jos olisin ollut Tarja, olisin varmasti alkanut miettimään, pysähtyisikö tuo asiakas hoidon aikana vai pysyisikö hän stressitilassa kykenemättä rentoutumaan. Myönnän; epäilin asiaa itsekin. Tarjasta kuitenkin näki, ettei hän ollut huolissaan. Hänestä huokui sellainen rauha, ettei minulla ollut muuta mahdollisuutta kuin itsekin rauhoittua ja päästää irti päivän huolista ja stressistä. Tuntui kuin hoitohuoneessa olisi vaikuttanut jokin Dr. Hauschkan tyyni voima, joka hiljensi ulkopuoliset stressipirut päässäni ja auttoi tyhjentämään mielen.


Holistinen Vartalohoito on uusin Hauschkan houkuttelevista hoitokokonaisuuksista. Se vie kehon ja mielen syvään rentoutumisen tilaan. Hoidon aikana hierotaan koko vartalo Hauschkan rytmisellä hierontamenelmällä, joka tasapainottaa ja harmonisoi kehoa. Rytminen hieronta on ikäänkuin hienovaraista painelua hiljaisuuden tahdissa. Et kuule musiikkia, mutta voit aistia sen rytmistä. Painelu on kevyttä, harkittua ja jollain tapaa tanssivaa. Taustamusiikin puuttuminen oli minulle alussa totuttelua käydessäni ensi kertaa Hauschkan kasvohoidossa, mutta vartalohoitoon tullessani tiesin jo odottaa hiljaisuutta. Se ei ole lainkaan vaivaannuttavaa, vaan itse asiassa yllättävän rauhoittavaa. Uskon, että suurin syy siihen on nimenomaan Dr. Hauschka-kosmetologien harjoittama ainutlaatuinen rytminen hieronta, joka erottaa sen selkeästi muista vartalohoidoista. Rytmejä hyödyntämällä otetaan kehon omat voimavarat käyttöön. Ihan kuka tahansa ei tähän tekniikkaan pystykään, ja voin kuvitella, miten paljon harjoitusta ja taitoa kyseinen tekniikka Dr. Hauschka-kosmetologeilta vaatii.  


Puolentoista tunnin vartalohoito alkaa selästä ja siinä käydään läpi jalat, kädet, dekoltee, pää ja kasvot. Jopa vatsa saa osansa rytmisestä painelusta. Olin ajatellut, että vatsan alueen hieronta voisi tuntua hieman epämukavalta, mutta hierontaosuus oli hyvin lyhyt ja se tuntui kuin kaukaiselta, lempeältä halaukselta. Olennaisessa asemassa vartalohoidossa ovat myös Dr. Hauschkan ylelliset ja ihanan tuoksuiset vartaloöljyt. Jos Dr. Hauschkan öljyt ovat vielä testaamatta, rohkaisen korjaamaan asian. Hauschkan Vartaloöljyt ovat nimittäin yksiä suosikeistani! Niissä on tuoksu ja koostumus täydellisesti kohdallaan. Aromaterapeuttiset tuoksut vaikuttavat tehokkaasti myös mielialaan. Oli kiinnostavaa kuulla Tarjalta hoidon jälkeen, miten  öljyn voi valita juuri senhetkisen olotilan mukaan. Hauschkan valikoimasta löytyy jokaisen omaan rytmiin ja elämäntilanteesen sopiva öljy. Tarja suositteli muutenkin öljyjä käytettäväksi etenkin talviaikaan, sillä ne lämmittävät kehoa enemmän kuin vartaloemulsiot.

Minun vartalohoidossani käytettiin kolmea eri öljyä: Ruusuöljy on harmonisoiva öljy, joka lievittää jännitystä ja henkistä rasitusta. Tarja käytti sitä vartalohoidossani dekolteen alueelle, jossa sijaitsee rytminen keskus eli keuhkot ja sydän. Samalla hän painotti, että dekolteen alueen hoitaminen on juuri siksi tärkeää ja myös monessa mielessä palkitsevaa. Hoidossani käytettiin myös ravitsevaa ja kuivaa ihoa pehmittävää Manteli-Mäkikuisma Vartaloöljyä, sillä sen lämmin tuoksu vetosi minuun eniten. Tarja muistuttikin, että on hyvä, että kuuntelee myös kehon viestejä. 


Kolmas hoidossani käytetty öljy oli Suo-Laventeli Vartaloöljy. Sain kuulla, että se antaa keholle lämpöä talviseen aikaan ja sopii esimerkiksi työtilanteisiini, joissa tiedän joutuvani kohtaamaan paljon ihmisiä. Öljy auttaa minua pysymään enemmän itsessäni ja keskittyneempänä, jolloin ympärillä oleva hälinä ei pääse uuvuttamaan ja häiritsemään yhtä lailla, mitä se joissain tilanteissa voi tehdä. En ole aikaisemmin kovinkaan innostunut laventelin tuoksuista tuotteista, mutta pakko myöntää, että tähän olen ollut erityisen ihastunut. Suo-Laventeli Vartaloöljy onkin tällä hetkellä suosikkiöljyni. Iltaisin se tuntuu hyvin rauhoittavalta pitkän päivän jälkeen, ja olen ilokseni huomannut, että unikin maittaa paremmin. Suo-Laventeli Vartaloöljyn kuvaillaankin rentouttavan ja edistävän rauhallisen, syvän unen saantia. 

Suosittelen Dr. Hauschkan Holistista Vartalohoitoa etenkin kiireen ja stressin keskellä tasapainotteleville ja kaikille, jotka kaipaavat erityistä rentoutumista. Tällainen pysähtyminen tekee hyvää aivan jokaiselle ja hoidosta lähtee kuin uutena ihmisenä. Olo on kevyempi - ja sen tuntee!

Dr. Hauschkan Holistinen Vartalohoito Ihohoitola Lupauksessa Helsingin Punavuorenkadulla 1h 30 min 100 euroa. Ajan voi varata Tarja Kiviseltä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytää Ihohoitola Lupauksen kotisivuilta

Onko teillä kokemuksia vartalohoidoista? Entä pysähdyttekö mielestänne riittävän usein arjessa?


*Hoito saatu blogiyhteistyönä.

18 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitat Lupauksesta ja Tarjasta. Tarja on tainaomainen ja saa kyllä rauhoittumaan, vaikka en itsekään asiaa heti uskonut. Suosittelen koko sydämestäni Tarjan hoitolaa ja Dr.Hauschkan hoitoja, kun menet kerran, palaat aina uudelleen. <3

  Mukavaa päivää Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia! <3 Kiva kuulla, että onnistuin välittämään tunnelman. Oli kyllä erilainen "pysähtyminen" Lupauksessa. Dr. Hauschkan hoidot eroavat niin paljon perinteisistä kasvo- ja vartalohoidoista :) Kokemus on jotenkin paljon kokonaisvaltaisempi. Sitä on vaikea edes selittää, se vain pitää kokea! Tuntuu, ettei tiedä mikä iski, kun kävelee hoidosta pois :)

   Poista
 2. Koulussa tuli tehtyä ja oltua paljon vartalohoitoja ja itse kyllä tykkäsin todella paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokenut vartalohoitoja itselleni ominaisimmaksi (enemmän olen tykännyt käydä kasvohoidoissa), mutta tämä hoito oli niin syvästi rentouttava, että täytynee mennä toistekin :) Tarja on niin omalla alallaan!

   Poista
 3. Nykyään pysähdyn, on ollut pakko opetella oman pään vuoksi. Olen käynyt yhden kerran vartalohoidossa, jossa hierottiin myös kuumakivillä, se oli aivan euforisen ihanaa, myös paikka oli tosi rauhoittava ja tekijä rento/rauhallinen/mukava niin pystyin itsekin rentoutumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen haaveillut kuumakivihieronnasta jo pitkään :) Se on varmasti ihana hoito, jos tekijä osaa asiansa ja hoitolassa on rauhallinen tunnelma. Varsinkin vartalohoidoissa tekijällä on iso osa siinä, tunteeko asiakas olonsa rentoutuneeksi. Toki muissakin hoidoissa, mutta vartalohoidoissa vielä enemmän, kun joutuu olemaan vähemmissä vaatteissa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sitä tämä hoito kyllä todella oli! En olisi uskonut pystyväni rentoutumaan stressitasojen ollessa niin korkealla, mutta niinpä kävi, että hetkeksi unohtui kaikki muu ja lähdin hoidosta kevyemmin askelin :)

   Poista
 5. Voi että. <3 Varmasti hyvin nautinnollista ja rauhallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, todellakin. Dr. Hauschka-hoidot on kyllä sellaisia, jotka pitää itse kokea. Pääsee rentoutumisessa ihan uudelle tasolle! Jännä tunne, todellakin.

   Poista
 6. Tätä lukiessa tuli itsellekin ihan rauhallinen olo! Hoito kuulostaa todella ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Hyvä, että sain niin hyvin välitettyä kokemuksen <3

   Poista
 7. Tarja on niin paras rentouttaja. Olen ollut hänen hoidossaan ja voin myös suositella. Ihanaa rentoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin omalla alallaan. Aivan huippu! Aion mennä toistekin. Kasvohoito houkuttelisi jo :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Voi kiitos, Myy! <3 Hyvä jos onnistuin edes pikkuisen välittämään hoidon rentouttavia vaikutuksia ruudun toisellekin puolelle :)

   Poista
 9. Ihanaa kun sun blogista saa lukea hoidoista :) Tulee itsellekin ihanan rento fiilis kun vaan lukee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Mirtsu! Täytyy varmaan alkaa testailemaan näitä hoitoja useamminkin, kun näin hyvää palautetta saa. Kiitos! <3 Olo oli kyllä kaikkea muuta kuin rentoutunut paikalle mennessä. Mutta kummasti sitä sulki hoitolan oven kevyemmin mielin :) Dr. Hauschkan hoidot on kyllä super rauhoittavia!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!