Pikkujoulukausi on polkaistu käyntiin, ja joulun lähestyessä tuoksuvinkkejä pursuaa niin blogeista kuin naistenlehdistä. Enkä yhtään ihmettele, sillä tuoksuhan on täydellinen lahja, jos valinta osuu nappiin. Naistenlehtiä luen nykyään harvemmin kaiken kiireen keskellä, mutta blogin lukulistaani selaan päivittäin, joten erilaisilta tuoksutuulilta en voi välttyä. Ahmin jokaisen vinkin mielenkiinnolla, sillä rakastan tuoksuja. Tänään esittelenkin talvi-iltojen täydellisen tuoksun, joka sopii loistavasti myös pikkujoulukauteen. Tämä on yksi niistä tuoksuista, joka saa olon upeaksi jo yhdellä suihkauksella. 


Marc Jacobsin Decadence on hätkähdyttävän huumaava ja erilainen tuoksu. Sen varmasti aavistaa jo tuoksupullosta, joka muistuttaa kaunista käsilaukkua. Mikä muu brändi voisi keksiä jotain yhtä nokkelaa kuin Marc Jacobs? Jos ei halua iskeä rahojaan kiinni merkkilaukkuun, tämä tuoksu saattaisi hyvinkin toimia pienenä korvikkeena ja antaa ainakin aistillisia tuoksutuulia talvipäiviin. 

Jo samettinen ensituoksu koukuttaa italialaisella luumulla, iiriksellä ja sahramilla. Kimppu bulgarilaisia ruusuja, pehmeä sambac-jasmiini ja täyteläinen orris syventävät sydäntuoksussa ihastusta entisestään. Kun ollaan kaiken ytimessä eli näyttävässä ja viettelevässä jälkituoksussa, ei ole enää paluuta entiseen: ambra, vetiver ja papyrys-puut sinetöivät addiktion tätä ylellisyyttä kohtaan. Decadence on hyvin erilainen perinteiseen leikkisään ja kepeään Marc Jacobsin tuoksumaailmaan verrattuna eikä taatusti huku massaan. Se piirtyy mieleen eri tavalla kuin tavanomaiset tuoksut. 


Näen Decadencen naisella, joka on sisäisesti vahva ja päämäärätietoinen. Hänessä on jotain mysteeristä ja viettelevää, mutta hän ei halua paljastaa kaikkea kerralla ja avata sydäntään kenelle tahansa. Tuoksu jää ulkopuolisille kuin käyntikorttina, josta puuttuu puolet. Tyhjät kohdat on täytettävä mielessä. Olo on utelias ja malttamaton, kun mysteerin haluaisi heti ratkeavan, mutta jäljellä on vain tuoksu. Se on kuitenkin se, joka lopulta täydentää mysteerin. Mitä enemmän tuoksuttelet Decadencea, sitä enemmän ymmärrät tästä mysteerinaisesta. Itsevarmuus saattaa olla vain tuoksun tuomaa pintaa, sisin voi olla jotain aivan muuta. Silti tuoksu ja sen kantaja lumoaa, etkä saa kumpaakaan mielestä.

Marraskuussa ilmestynyt Decadence EdP 30ml saatavilla 62,50 eurolla ja 50ml noin 94 eurolla. 

Mitäs sanotte? Piilottaisitteko kaappiin vai pitäisittekö esillä?

*Tuoksu lehdistönäyte.

20 kommenttia:

 1. wow pakko todeta etten oo ikinä tainnut nähdä yhtä hienon näköistä hajuvesi pulloa :D Toi pääsis kyllä paraatipaikalle mun meikkauspöydällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano ;) Montaa hajuvesipulloa olen mäkin elämäni aikana ihastellut, mutta en koskaan käsilaukku-hajuvesipulloa! :D Paraatipaikalla tämä on mullakin. Kaappiin en todellakaan piilota!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele! Tämä on todella mieleenjäävä tuoksu :)

   Poista
 3. Rakastan kyseistä tuoksua, siinä on paljon tuttua, mutta jotain naisellisen draamaattista. Pullo on tämän syksyn upein ja ehdoton joululahja niin monelle naiselle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisellista dramaattisuutta tässä todellakin on ;) Mun mielestä tämä ei kuitenkaan ole liian hyökkäävä tuoksu. On sopivasti lähestyttävä, vaikkakin mysteerinen. Ja pullo on ehdottomasti syksyn upein - ellei jopa kaikkien aikojen upein! <3

   Poista
 4. Marc Jacobsin tuoksut ovat yleensä aina olleet todella hyviä, se perinteinen Daisy on mun lempihajuvesi ikinä! En ole varmaan koskaan nähnyt noin upeaa hajuvesipuolloa. Tätä on pakko päästä tuoksuttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on yksi kaikkien aikojen suosikeista Marc Jacobsin Daisy Eau So Fresh! Se on ihana tuoksu :) Ihan erilainen kuin tämä ja mun normaali tuoksumaku, mutta tykkään siitä silti tosi paljon. Käy ihmeessä tuoksuttelemassa tätä! Tämä on koettava :D

   Poista
 5. Pidän esillä, synti olisi heittää tuo pullo kaappiin. <3

  VastaaPoista
 6. Vau mikä hajuvesipullo! Yksi upeimmista, mitä minä olen nähnyt :).

  VastaaPoista
 7. voi kuinka kaunis pullo! Tuota kun pääsisi nuuhkaisemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä huomiota herättävän upea! Käy ihmeessä tuoksuttelemassa. Saattaa tuoksukin yllättää :)

   Poista
 8. Ostin tuon itselleni juuri joululahjaksi. <3 Aivan ihana pullo ja tuoksu niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Fani! <3 Hyvän joululahjan valitsit! ;) Tuoksulahjat itselle ei voi mennä mönkään :D

   Poista
 9. Mulla on kans tää, tää on niin ihana! Ja ESILLÄ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYVÄ! Tuntuisi kyllä kauhealta piilottaa tämä kaappiin :D Jotkut tuoksut on vaan luotu esille ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!