Olen tukkatuotteiden suhteen aika tiukkis, enkä ole blogissani peitellyt sitä. Saatan vaikuttaa nirsolta, mutta se johtuu haastavasta hiuspehkostani, joka ei yksinkertaisesti suostu pysymään kurissa minkä tahansa tuubien avulla. Vannon, että jos hakisin kaupasta halvimman markettishampoon, tuloksena olisi katastrofi. Hiukseni olisivat yhtä hamppua ja pörröä, jota pelkkä "bad hair day" ei riittäisi kuvaamaan. Satsaankin laadukkaisiin kampaamotuotteisiin juuri minimoidakseni huonot hiuspäivät.


Hiukset kärsivät värjäämisestä, lämpölaitteista ja jopa harjaamisesta. Itse käytän suoristusrautaa, kiharrinta ja hiustenkuivainta todella harvoin, mutta värikäsittelyn uusin noin kerran kuukaudessa. Olen myös kerran elämässäni käynyt läpi vaalennusprosessin, ja se jos mikä rasitti hiuksiani. Nyt parin vuoden jälkeen hiukset alkavat olemaan jo vahvemmassa kunnossa, mutta toistuva värjääminen ei tietenkään tee hyvää. Hiukseni kaipaavatkin ensisijaisesti rakennepaikkaavia tuotteita, jotka samalla myös silottavat ja kosteuttavat kuivaa ja pörröistä hiusta. 

Kérastaselta ilmestyi pari kuukautta sitten uutuuksia, jotka lupaavat antaa vahingoittuneille hiuksille toisen mahdollisuuden ja uuden elämän. Résistance Thérapiste -tuotteiden teho perustuu harvinaiseen kasviin nimeltä Myrothamnus Flabellifolia, joka kasvaa aavikoilla äärimmäisessä kuivuudessa. Kasvilla on kyky herätä henkiin veden vaikutuksesta jopa 24 tunnissa, vaikka se olisi ollut 10 vuotta lähes kuihtuneessa tilassa. Kuulostaa huimalta, mutta omasta kokemuksesta voin todeta, että ihmekasvin uutteen vaikutukset huomaa jo ensimmäisen pesun jälkeen.


Kérastasen Résistance Thérapiste hiustenhoitosarjaan kuuluu neljä hyvin erilaista tuotetta: shampoobalsami, hoitoaine, naamio ja latvahoitoseerumi. Masque Thérapiste -hiusnaamio palvelee parhaiten paksuja, erittäin hauraita ja ylirasittuneita hiuksia. Sen ylellinen koostumus on todella hoitava ja antaa vaurioituneille hiuksille varsin tehokasta ensiapua. Naamio levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan huolella. Hiusnaamiohetki puhaltaa hiuksiin aivan uudenlaista elinvoimaa! Masque Thérapiste kustantaa 45 euroa (200ml). 

Latvojen kaksitehoinen uuskuituhoito on Résistance Thérapiste -tuotteista ehkä mielenkiintoisin sen koostumuksen ansiosta, sillä toiselta puolelta pakkausta tulee öljyä ja toiselta puolelta voidetta, jotka sekoittuvat keskenään. Seerumi sopii niin hennoille kuin paksuillekin hiuksille. Se lupaa silottaa latvat ja vähentää kaksihaaraisia jopa 76%. Seerumia käytetään pestyihin ja pyyhekuiviin hiuksiin ja sitä voi hieroa latvojen lisäksi myös pituuksiin. Lisäksi se sopii viimeistelevänä tuotteena myös kuiviin hiuksiin. Todella usein tällaiset seerumituotteet tuppaavat latistamaan hiuksiani ja tekemään niistä rasvaisen oloiset, mutta Sérum Thérapiste silottaa hiuksia juuri sopivasti, jotta ne pysyvät myös ilmavina. Rasvaisuuttakaan ei tarvitse pelätä! Hintaa tällä kaksihaaraisten häätäjällä on 38 euroa.


Résistance Thérapiste -perheen mukavin yllätys on ollut shampoobalsami ja hoitoaine, jotka ovat hyvin erilaisia muihin kampaamoshampoisiin ja -hoitoaineisiin verrattuna. Ensinnäkään näitä ei käytetä perinteisen shampoon ja hoitoaineen tapaan, vaan päinvastaisessa järjestyksessä. Soin Premier Thérapiste on siis hoitoaine, mutta se laitetaan hiuksiin ennen shampoopesua. Se toimii sideharson tavoin suojaamalla hiuskuitua. Hoitoaine on koostumukseltaan mukavan pehmeää eikä lainkaan latista hiuksia, vaikka järjellä voisi kuvitella, että tällainen "paikanvaihdos" voisi niin tehdäkin. Hoitoaine hierotaan siis kosteisiin hiuksiin ennen shampoopesua, ja sen annetaan vaikuttaa noin 1-2 minuuttia. Sen jälkeen se huuhdellaan pois ja jatketaan Bain Thérapiste -shampoobalsamilla.


Bain Thérapiste -shampoobalsami on suunniteltu erittäin hauraille ja herkistyneille hiuksille. Se sulkee hiuskuidun sisäänsä ja vähentää hankauksen aiheuttamaa kitkaa. Koostumus on hyytelömäistä, lähes kiinteää, mutta vaahdottuu silti hiuksissa kermaiseksi vaahdoksi. Alkuun olin hyvin skeptinen, miten tällainen "ensin hoitoaine, sitten shampoo" -rytmi voisi toimia, mutta voi kuulkaas, sehän toimii! En tiedä pitäisikö kiittää ihmekasvia vaiko hiussäiettä uudistavaa Resurrection Sap + Fibra-Kap -teknologiaa, mutta olen myyty. Vaikka shampoobalsami käytetäänkin viimeisenä, hiukset jäävät uskomattoman pehmeiksi. Latteus ei yllätä salakavalasti missään vaiheessa. Lopputulos muistuttaa kampaajan käsittelyä: hiukset ovat pehmeät, sileät ja ilmavat - ja väri kiiltää upeasti. Tulen varmasti hankkimaan uudet tuubilliset, kun nämä tyhjenevät. Tukkatiukkis on tyytyväinen, sillä tämä terapia toimii!

Kérastase Résistance Thérapiste -hiustenhoitosarja on saatavilla valtuutetuista Kérastase-kampaamoista. Soin Premier Thérapiste -hoitoaine kustantaa noin 36 euroa, Bain Thérapiste -shampoobalsami 29,50 euroa. Tuotteiden ympärille on myös räätälöity kolme erilaista kampaamoissa tehtävää hoitorituaalia. Hoidot lupaavat välittömiä tuloksia. 

Panostatteko te hiustuotteisiin? Onko kokemuksia Kérastasen tuotteista


*Tuotteet lehdistönäytteitä.

21 kommenttia:

 1. Kèrastasen tuotteet on musta ihania, niissä jotain tosi ylellistä verrattuna jopa moniin muihin kampaamobrändeihin. Tuoksut ja se hiusten tuntu, kun niillä on pessyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat :) Tämä Thérapiste-linja on ollut ainakin mun hiuksille ihan nappivalinta. Näillä kun pesen, tykkään hiuksistani vähän enemmän :D Tuotteet jää kyllä ehdottomasti vakkarikäyttöön! <3

   Poista
 2. Sait mut kyllä täysin myytyä näille :D :D :D Sinä senkin! Mulla on kans aiivan mahoton pehko. Paksu, paljon tukkaa, luonnonlaineikas, kärsinyt vaalennuksista, kuiva ja aina kaksi(kolme tai neljä)haaraisia.. Joskus veetuttaa koko pää niin paljon. Ei kyllä tekis pahitteeks nämä tuotteet ;s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuule myi mulle itsensä jo ensimmäisen pesun jälkeen :D En voi olla hehkuttamatta, kun mulla on niin "vaikea hiuslaatu", että harvoin törmään tällaisiin tapauksiin ;D Sun kuvauksen perusteella nämä olisi varmaan täydelliset sullekin. Voithan alkuun kokeilla pelkällä shampoolla ja hoitoaineella? Koko setti ei missään nimessä ole välttämätön. Naamiota käytän intensiivihoitona kerran viikossa tai harvemmin. Tosin tuo seerumi ehkäisee kaksihaaraisia ;)

   Poista
  2. Apua ;D kuulostaa aivan liian hyviltä tuotteilta! Kyllä mä pidän vakavassa harkinnassa näitä, olis aika helpotus jos löytäisi kunnon tuotteet ;)

   Poista
 3. Kuulostavatpa ihanilta! Mä muuten harrastan tuoa päinvastaista järjestystä myös ihan tavan shamoilla ja hoitoaineilla, sillä saa niitä huonoimpia hoitoaineita tehokäytettyä pois :D Mun hiukset ovat suht. hyväkuntoiset, joten tuo järjestys toimii mulla ihan hyvin. Mutta sait kyllä kiinnostumaan tästä tuotesarjasta! :) Varsinkin shampoo ja hoitis kuulostavat ihastuttavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä nämä on kyllä hiuspuolen aatelistoa! Nostan varmasti vielä toistekin esille blogissani, kun kokoan parhaita tukkatuotekokemuksia yhteen nippuun ;) Onpa muuten hauska kuulla, että olet käyttänyt shampoita ja hoitoaineita päinvastaisessa järjestyksessä ja että sulla järjestys toimii. Mä en ole koskaan pessyt näinpäin, paitsi kerran vahingossa :D Mulla ei "normaali"shampoilla ja hoitsikoilla tuo päinvastainen järjestys varmastikaan onnistuisi, kun hiuslaatu on sen verran vaativa. Jos pesisin shampoolla jälkikäteen, hiukset jäisi varmasti vallattomiksi ja pörheiksi. Mutta tuo Bain Thérapiste -shampoobalsami on selvästi koostumukseltaan erilainen, joten jättää hiuksiin hoitoaineen tapaisen viimeistelyn, vaikka onkin shampoo. Tosi jännä kokemus! Ensimmäisellä kerralla olin ihan ihmeissäni :) Jos päädyt testaamaan näitä, olisi kiva kuulla sunkin kokemuksia!

   Poista
 4. Oi vitsit toi latvaseerumi kuulostaa todella hyvältä! :)
  Minä olen nyt käyttänyt latvoihin suihkun jälkeen Moroccanoilin hiusöljyä ja latvat ovat pysyneet hyvässä kunnossa :). En ole aikaisemmin edes tajunnut, mikä apu hiusöljyistä voikaan olla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen huomannut, että erilaiset latvaseerumit ja öljyt pitää hiuslatvat paljon paremmassa kunnossa. Mulla latvat alkaa helposti harottaa, jos niitä ei hoida erikseen :D Moroccoanoilissa on muuten ihana tuoksu! Mullakin on ollut sitä öljyä :) Taitaa olla kaapissa nytkin yksi avaamaton pullo!

   Poista
 5. Muutama Kérastasen tuote on ollut käytössä mutta nämä kuulostaa kyllä todella lupaavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aikaisemmin kokeillut vain yhtä linjaa Kérastaselta ja se taas ei ollut mun hiuksille paras mahdollinen valinta. Nämä sen sijaan on ihan huippuja! Voin todellakin suositella. Varsinkaan kun en ole mikään "helppo tapaus" :D

   Poista
 6. En panosta. Minulla on aina ollut hyväkuntoiset hiukset, vaikka käytän markettishampoita.

  Olen aina juonut paljon vettä ja ainoa kerta elämässäni, kun hiukseni ovat menneet huonoon kuntoon, oli ajanjaksona, jolloin join vähemmän vettä. Uskon siis, että vesi on ratkaisu, jos haluaa hyväkuntoiset hiukset. Ja mikä parasta, se on meillä täällä Suomessa hyvää, puhdasta ja ilmaista! :)

  Mitä muuten tarkoittaa "vähentää kaksihaaraisia"? Eihän kaksihaaraisiin hiuksiin auta kuin leikkaaminen...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä vinkki ja taatusti toimii! Vesi auttaa kyllä niin ihon kuin hiustenkin hyvinvointiin! :) Itsekin juon aika paljon vettä päivittäin ja pyrin pitämään siitä kiinni.

   Totta tuo, että jo syntyneisiin kaksihaaraisiin ei auta kuin leikkaaminen. Erilaiset seerumit voivat kyllä "naamioida" kaksihaaraisia yhdeksi, mutta eivät poista niitä. Tuolla "vähentää kaksihaaraisia 76%" tarkoitetaan kuitenkin tässä tapauksessa varmasti kaksihaaraisten ennaltaehkäisemistä eli kun käyttää seerumia, kaksihaaraisiakaan ei synny niin helposti :) Erilaiset seerumit ja öljyt auttavat monilla siinä, etteivät latvat "hapsuunnu" niin helposti.

   Poista
 7. Ooh, näyttää niin hyvältä! <3 Tuo latvaseerumi voisi olla itselle se kiinnostavin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyviä ovatkin! Nämä puhaltaa ihan uutta elinvoimaa hiuksiin. Tykkään näistä todella paljon - ja samoin hiuksistani, kun ne on näillä pesty ;) Uudet tuubit ehdottomasti hankittava! :)

   Poista
 8. Itselläni on joskus ollut jotain Kérastasen tuotteita ja tykkäsin niistä paljonkin. Ainut vaan että hinta tahtoo kirpaista usein pahasti kukkaroa, jolloin niitä kalliimpia vaikkakin laadukkaampia tuotteita ei tule niin usein ostettua :/ Tuo sarja vaikuttaa kyllä hyvältä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sullakin on hyviä kokemuksia Kérastasesta! :) Kampaamotuotteiden hinta on kyllä toisinaan huokeampi, mutta mulla hiuslaatu on aina ollut niin vaativa, että olen maksanut hiustuotteista enemmän, jotta mun ei tarvitse taistella tukkani kanssa joka päivä :D Tukkataistelu vasta yhtä tuskaa onkin! ;) Semmoisen vinkin voin kyllä antaa, että joskus olen käyttänyt edullisempaa shampoota ja sen jälkeen laittanut hiuksiin laadukkaampaa hoitoainetta, mikä toimi mulla myös ihan hyvin. Jos näistä pitäisi valita vain yksi tuote, se olisi ehdottomasti tuo naamio. Sitä voi käyttää ihan yksinäänkin vaikka juuri edullisemman shampoon kanssa :) Toki parhaimman tuloksen saa, kun kaikki on samaa paria, etenkin siis hiustuotteissa! Ihonhoitotuotteissa kyllä suosittelen yhdistelemään ja poimimaan parhaat sieltä täältä.

   Poista
 9. Kuulostaa jännältä tuo järjestys. Mä rakastan Kerastasen tuotteita, voisin joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Nämä on kyllä huippuja. Mukavaa oli taas pitkästä aikaa törmätä tällaisiin testituubeihin, jotka oikeasti toimii tällaisella haastavammallakin hiuksella :)

   Poista
 10. Panostan vaikka muutoin käytän paljon markettituotteita, hiustuotteiden suhteen en tingi. Nuo voisivat hieman korjata hiusten vaurioita vaikka omat hiukset onkin sitten paksut ja yksittäinen hius on paksu. :) Upean näköiset pakkaukset ja kuvat, vetoaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyisit näihin varmasti! Mullakin paksu tukka ja nämä on olleet ihan täydelliset tuubit mun hiustenhoidossa. Vaikka sun Marilyn Monroe -tukka on kyllä varmaan mun tukkaa huomattavasti helpommin hallittava ;) Mulla pörrööntyy ja kihartuu hiukset niin helposti :D

   PS. Kiva, että tykkäät kuvista! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!