Olen aina ollut vannoutunut kasvoveden käyttäjä. Jos minun pitäisi suositella yhtä tuotetta, jota säännöllisesti käyttämällä näkee taatusti ihossaan selkeän eron, se on kasvovesi! Kirkkaampaa ja kuulaampaa ihoa tavoittelevien ei kannata laistaa kasvoveden käytöstä, sillä sen avulla välttää turhien epäpuhtauksien syntymisen iholle. Olen viimeksi levittänyt kasvoveden ilosanomaa täällä.

Viime aikoina olen innostunut myös kukkaisvesistä, kiitos Dabban. Latvialainen luonnonkosmetiikkasarja valmistaa kukkaisvesiä pohjoisen luonnon antimista. Raaka-aineet kerätään kerran vuodessa parhaaseen aikaan ja jalostetaan tehokkaiksi kukkaisvesiksi. Tuotteilla on Ecocert-sertifiointi, ja 100% tuotteiden raaka-aineista on luonnollisia. 99% raaka-aineista tulee vieläpä luomutiloilta. 


Kukkaisvesiä voi käyttää kasvoveden tapaan ja niillä voi virkistää myös vartalon ihoa. Dabbalta löytyy valikoimastaan kahdeksan upeaa kukkaisvettä, joilla on ihoa rauhoittavia, virkistäviä, uudistavia ja puhdistavia vaikutuksia:

Piparminttu-kukkaisvesi sopii erityisesti väsyneelle ja ikääntyvän iholle, sillä se auttaa palauttamaan ihon luontaisen hehkun. Se on uudistava ja virkistävä, poistaa punaisuutta ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Siankärsämö-kukkaisvesi on oiva sekaihon ja rasvoittuvan ihon hoitoon. Puhdistava, virkistävä ja rauhoittava kukkaisvesi edistää ihon mikroverenkiertoa ja auttaa vähentämään tulehdusta ja punoitusta. Sopii myös akneiholle.

Mesiangervo-kukkaisvesi huolehtii stressaantuneesta ja normaalista ihosta. Se tasapainottaa ja rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa sekä auttaa ihoa uusiutumaan nopeammin. 

Koivunlehti-kukkaisvesi on puhdistava ja virkistävä kukkaisvesi rasvaiselle iholle. Koivu auttaa ihoa saamaan takaisin sen luonnollisen tasapainon ja pH-tason. Koivunlehdessä on myös ihoa supistavia ja tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Tätä kukkaisvettä suositellaan myös hiusten- ja päänahan hoitoon, ja se sopii myös parranajon jälkeen käytettäväksi. 


Kanerva-kukkaisvesi on tasapainottava ja puhdistava kukkaisvesi normaalin ihon hoitoon. Kanervan antioksidantit auttavat ihoa uusiutumaan ja suojaamaan ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Kukkaisvesi lupaa tehdä ihosta kauniin ja hehkuvan. Supistaa myös ihohuokosia.

Kamomilla-kukkaisvesi hellii kuivaa ja herkkää ihoa. Lisäksi kukkaisvesi sopii ärtyneelle ja akneiholle. Tätä voi huoletta suihkautella myös hiuksiin, päänahkaan ja silmänympärysiholle. Kamomillalla on erityisesti rauhoittava vaikutus.

Monipuolisen kukkaisvesivalikoiman joukosta tiukkaan testiini valikoituivat Omena-kukkaisvesi sekä Vadelmanlehti-kukkaisvesi, joista nauttii erityisesti sekaiho. Mehukkaista pohjoisen omenoista valmistettu Omena-kukkaisvesi sopii myös normaalille iholle. Se virkistää, puhdistaa ja uudistaa ihoa, mutta lupaa iholle myös lisäenergiaa ja hehkua. Suurin osa teistä tietääkin, että kaikki tuotteet, joissa mainitaan "energiaa" ja "hehkua" saavat minut oitis kiinnostumaan. 


Oikealla oleva Vadelmanlehti-kukkaisvesi on sen sijaan sekaihoisen suosikki. Se lupaa tehdä ihosta kimmoisamman ja terveemmän. Villivadelman lehdillä on ihohuokosia supistava vaikutus. Kukkaisvesi tasapainottaa talineritystä ja sen sisältämät antioksidantit auttavat ihoa uudistumaan. Tämä tekee ihosta hetkessä pehmeämmän, siloisamman ja kosteutetun tuntuisen. Iholle luvataan myös hehkua. 

Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt näiden kukkaisvesien vaikutuksista ihollani. Molemmat tuotteet ovat päässeet todistamaan tehonsa yksittäin, sillä olen korvannut kasvoveden näillä kukkaisvesillä useammaksi viikoksi, enkä ole käyttänyt sinä aikana mitään muita kasvovesiä. Ihoni ei ole osoittanut Dabbasta valituksen (eli epäpuhtauksien) merkkejä, vaan on pysynyt kirkkaana ja kosteutettuna. Ällistyttävintä on ollut ehkä se, että jopa "siihen aikaan kuukaudesta" epäpuhtaudet eivät ole päässeet tunkeutumaan iholleni. Kiitos ei varmasti kuulu yksinään Dabballe, mutta kasvovesi on niin oleellinen asia ihonhoitorutiineissa, että suon kyllä näillekin osan kunniasta. Joka tapauksessa piristäviä pulloja niin ulkoisesti kuin sisällöltäänkin, joita voin suositella kirkkain kasvoin ja hymyssä suin! Jos saisin näistä suositella vain yhtä, se olisi ehdottomasti Vadelma.

Dabban Kukkaisvedet ovat saatavilla 16,70 eurolla 100ml lasisissa suihkepulloissa esimerkiksi Biodellystä.

Oletteko te jo tutustuneet Dabbaan tai muihin kukkaisvesiin?

*Tuotteet saatu testiin. Sis. mainoslinkkejä.

20 kommenttia:

 1. Lukenut olen näistä paljon mutta en ole itse kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi testaamaan! Olen näistä itse todella positiivisesti yllättynyt. Iho on ollut niin hyvässä kunnossa (koputtaa puuta), että voisin kuvitella korvaavani kasvoveden näillä kukkaisvesillä jatkossakin. Nämä on todella käteviä, kun saa vain suihkuttaa kasvoille! Iltaisin meikinpoiston yhteydessä pyyhkäisen kyllä kasvot pumpulilla, jotta iho jää varmasti puhtaaksi. Toisinaan teen niin, että käytän (iltaisin) ensin kasvovettä viimeistellessäni ihonpuhdistuksen, mutta sitten suihkutan kuitenkin vielä kukkaisvettä päälle. Ja vapaapäivinä näitä tulee suihkauteltua useammankin kerran päivässä. Tykkään!

   Poista
 2. Kyllä, sain pari päivää sitten oman Dabbani eli Siankärsämö-kukkaisveden. Olen suihkinut iltaisin ja aamuisin iho on ollut tosi hyvä. Vähentänyt ihan selvästi ihon rasvoittuvuutta. Tuoksu on tosin aika voimakas, yrttinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin olet tykännyt omasta Dabbastasi! Näissä kahdessa eli Omenassa ja Vadelmanlehdessä ei onneksi ole kovin yrttiset tuoksut :) Molemmista erottaa joko omenan tai vadelman tuoksuvivahteita, eivätkä tuoksut ole muutenkaan voimakkaat. Itsekin olen huomannut eron ihossani, kun olen suihkinut näitä monta viikkoa putkeen ihan joka päivä. En ajatellut, että kukkaisvedet voisivat olla näin hyviä!

   Poista
 3. Mä ihastuin kesän aikana suihkutettaviin kasvovesiin, joten tykkäisin näistä ihan vaikka vaan sen takia! En tiennytkään, että nämä ovat lasia. Onhan lasi arvokkaamman oloinen, mutta pelkäisin rikkovani nämä kylppäriin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkutettavat kasvovedet on kyllä todella kätsyjä! Juu, tiedän mitä tarkoitat, olen joskus muutama vuosi sitten tipauttanut lasipullon lavuaariin ja pieni halkeamahan siitä lavuaariin tuli. Onhan lasipulloissa oma varomisensa, mutta kauniitahan nämä pullot ovat kyllä. Vaikka kyllä se muovikin mulle kelpaisi! ;) Suosittelen kyllä testaamaan näitä - itse jäin ainakin koukkuun!

   Poista
 4. Kasvovesi kuuluu täälläkin luottotuotteisiin, on kuulunut varmaan jo reilut 15 vuotta! Dabban kukkaisvesiä täytyisi varmaan kokeilla, olen lukenut niistä niin paljon hyvää ja messuilla itsekin ihastellut :) Noi pullot on musta tosi kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että olet ymmärtänyt kasvoveden hyödyn ihonhoidossa! :) En itsekään luopuisi kasvovedestä mistään hinnasta. Tosin näillä kukkaisvesillä voisin kyllä korvata kasvoveden pidemmäksikin aikaa, tykästyin näihin niin paljon. Ehkä eniten yllätti se, miten hyvässä kunnossa iho on näitä suihkimalla pysynyt. Ja pullot on kauniita! <3

   Poista
 5. Juu ei ole elämää ilman kasvovettä! :D Kyllä sen eron huomaa. Miljoona kertaa laittanut ostoskoriin näitä Baddoja, mutten tohdi tilata, kun muitakin kasvovesiä ja -suihkeita on mooonta jäljellä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, ei! :D Tai on, mutta iho on silloin varmasti huonommassa kunnossa: sameampi, epäpuhtaampi ja ihohuokosetkin on varmasti suuremmat. Kyllä kasvoveden käytöstä on niin paljon hyötyä! Mä jaksaisin tästä aiheesta "paasata" loputtomiin ;) Nyt kyllä kokeilet näitä Dabboja, nämä kuluu yllättävän nopeaa, kun näihin jää koukkuun :D Mulla ei ikinä ole sellaista tilannetta, että muut vastaavat tuotteet olisi loppu ;D Käytän oikeastaan tuotteita sitä mukaa, mistä milloinkin innostun. Se on tätä kosmetiikkahullun maailmaa... Välillä ei kaikkea ehdi käyttääkään.

   Poista
  2. Näinhän se on. Ei saa olla käyttämättä, tsot tsot! Äh, mä koitan joskus myöhemmin sitten. Menee tässä muutaman kuukauden aikana niin iso summa juurihoitoon, että nyt täytyy pysyä ruodussa :'D Kuulostaa kyllä ihanalta tuotteelta, mutta koitan sitten joskus myöhemmin^^

   Poista
  3. Meikit tulee kyllä mulla aika hyvin käytettyä, kun niitä voi käyttää ristiin rastiin, mutta ihonhoitotuotteita ehtii välillä mennä vanhaksi, kun on vain yhdet kasvot :D

   Poista
 6. Nämä on NIIN ihania. Mulla on myös kaksi heidän kukkaisvettään. Piparminttu ja omena. Taidankin mennä tästä suihkimaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet myös tykästynyt näihin. Piparminttukin on varmasti raikas ja ihana! Onneksi näitä Dabboja on kunnon valikoima, että on vaihtelunvaraa ;)

   Poista
 7. Mistit on ihania, mulla on tuo Piparminttu, mutta koska olen heikkona juuri hedelmäisiin jutskiin, niin luulenpa että nuo olisivat enemmän mun mieleen. :) Ihania ovat ja latvialaisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin houkuttelee tuo Piparminttu! Maijulle tuossa yllä jo kommentoinkin, että se on varmasti raikas ja ihana! Toisaalta valikoimasta löytyy kyllä monta muutakin houkuttavaa vaihtoehtoa. Täytyy messuilla pitää silmät auki! ;) Tykkään näistä pulloistakin tosi paljon.

   Poista
 8. Mulla on kamomilla ja se ollut ihan jees! Pohdin sen ja siankärsämön välillä, kenties se siankärsämö olisi ollut ns. parempi? Toisaalta, vadelmalehtikin kuulostaa iholleni sopivalta :)

  Ja kasvovesi on todellakin tarpeellinen tuote, en osaisi olla ilman sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Dabba on vakuuttanut sutkin! Jos olet tulossa I Love Me -messuille, siellä on varmasti hyviä messutarjouksia. Itse aion ainakin hankkia tuota Vadelmanlehti-kukkaisvettä lisää, kun olen jäänyt siihen niin koukkuun. Pullo on melkein jo suihkittu tyhjäksi :)

   Poista
 9. En oo vielä tutustunut näihin sen tarkemmin, mutta useasta blogista olen saanut nyt lukea näistä pelkkää hyvää. :) Tuo vadelmanlehti-kukkaisvesi kiinnostaisi itseäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella! :) Molemmat on vähentäneet tosi näkyvästi epäpuhtauksien muodostumista iholla. Iho on paljon kirkkaampi ja kuulaampi. Normaalisti mun iholle ilmaantuu helposti stressin seurauksena jotain näppylää, mutta näitä suihkittuani tuntuu, että iho on sietänyt stressinkin paljon paremmin :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!