Mineraalimeikkirintamalla on viime aikoina kuulunut runsaasti taputuksia tyytyväisiltä testaajilta. Omat kokemukseni mineraalimeikeistä ovat tähän saakka rajoittuneet ainoastaan bareMineralsiin ja FLOW Kosmetiikkaan, joista ensimmäinen petti, mutta jälkimmäinen tykästytti. Vaikka nuorempana käytin pelkästään puuterimaisia pohjia, nykyään luotan enemmän BB-, CC- tai meikkivoiteisiin, jotka asettuvat iholle kauniisti eivätkä jätä ihoa paklatun oloiseksi. IDUN Mineralsin meikkipohjaa on kuitenkin niin paljon suitsutettu, että intouduin lopulta itsekin testaamaan sarjan tuotteita.


Ruotsalainen IDUN Minerals kääntää apteekissa taatusti flunssapotilaidenkin katseet. Esteetikko hymyilee kauniille pakkauksille, joita voisi innostua keräilemään jo pelkästään italialaisen taiteilijan maalausten vuoksi. Onneksi sisältökin osoittautuu varsin käyttökelpoiseksi eikä sarja hurmaa pelkästään ulkoisesti. IDUNin perustuotteet koostuvat 100% korkeasti puhdistetuista mineraaleista, mikä tarkoittaa, että mineraaleista on karsittu esimerkiksi nikkeli, kromi ja mikro-organismit. Tuotteista ei myöskään löydy öljyä, silikonia, hajusteita tai parabeeneja. Tuotteet ovat orgaanisia ja vedettömiä eivätkä tuki ihohuokosia, vaan antavat ihon hengittää.


IDUN Minerals meikkivoide on hehkeää mineraalimeikkipohjaa havittelevan unelma. Se tuntuu ja näyttää irtopuuterilta, mutta yllättää käytössä muuntautumalla voidemaiseksi. Tästä syystä IDUNin Mineraalimeikkivoide ei ole vain rasvaisen-, sekaihon tai normaalin ihon etuoikeus, vaan se näyttää kauniilta myös pintakuivalla iholla, jossa puuterimaiset meikkipohjat tuppaavat yleensä kasautumaan ikävästi juonteisiin. IDUNin meikkivoiteessa mineraalit sulautuvat ihoon tasaisesti ja lopputulos on ihailtavan kuulas. Sameakin iho herää hetkessä henkiin ja näyttää eloisammalta. 


Parhaimman lopputuloksen saa, kun levittää meikkivoiteen kasvoille IDUNin omalla Kabuki-siveltimellä. Synteettiset IDUN Minerals -siveltimet valmistetaan hienosta Taklon-kuidusta, joten ne tuntuvat iholla todella pehmeältä eivätkä allergisoi herkkääkään ihoa, kuten luonnonsiveltimet saattavat tehdä. Siveltimen mukana tulee jalusta, joten sen saa näppärästi aseteltua esille. Mineraalimeikkipuuteri suositellaan levittämään pyörivin liikkein ohuesti kerroksittain, jolloin lopputuloksesta tulee silkkimäinen ja peittävyyttä voi säädellä hiljalleen. Äärimmäisen peittävää lopputulosta IDUNin Meikkivoiteella ei saa, mutta onneksi peittävimpiin kohtiin voi sipaista IDUNin peitevärejä. 


IDUNin Strandgyllen -peiteväriduo on mineraalimeikkipuuterin lisäksi yllättänyt minut hyvin positiivisesti ja olenkin hyödyntänyt sitä myös muiden meikkipohjien kanssa. Kahdesta eri sävystä koostuvaa peiteväriä voi käyttää joko erikseen tai sekoittaen. Voidemaiset sävyt ovat hyvin peittäviä, joten näillä saa helposti taiottua piiloon punoittavat nenänpielet, näppylät ja tummat silmänalusetkin. Peitevärin koostumusta on rikastettu ravitsevalla jojobaöljyllä sekä E-vitamiinilla, joten se myös hoitaa ihoa.


Peiteväriä kannattaa taputella silmienalusille hyvin ohuelti, jotta väri ei kasaannu päivän aikana juonteisiin. Oikealla puolella oleva kellertävämpi sävy on parempi häivyttämään sinisyyttä. Erinomaisesta peittävyydestä tuote nappaakin erityiskiitokset: vain pieni määrä riittää piilottamaan tummuuden, ja tarpeen vaatiessa peiteväriä voi ohuesti kerrostaa. Strandgyllenillä hoituu siis todella näppärästi ongelmakohtien piilottaminen! Plussaa kaunis pakkaus saa myös peilistä, jota peitepuikot eivät pysty tarjoamaan. Couperosan, ruusufinnien, pinnallisten verisuonien sekä auringonpolttamien peittämiseen IDUN Mineralsilla on valikoimassaan myös vihertävä peiteväri.Loppuun vielä pieni katsaus IDUN Mineralsin silmämeikkien maailmaan. Sarjassa on valinnanvaraa niidenkin suhteen, sillä valikoimasta löytyy yksittäisiä luomivärejä, luomiväriduoja ja neljän sävyn paletteja. Omia meikkausrutiinejani on ollut ilahduttamassa lämminsävyinen Brunkulla, jolla saa halutessaan luotua hienostuneen nudemeikin tai intensiivisemmän juhlameikin. Pigmenttiä irtoaa hyvin, ja hentoisesti hohtavat sävyt levittyvät luomille pehmeän kermaisesti, vaikka ovatkin puuterimaisia koostumukseltaan. IDUNin tuotteet ovat siis paitsi kauniita, myös riittoisia, laadukkaan oloisia ja näyttävät hyvältä iholla. Hinta-laatusuhde on varsin kohdillaan. Kyllä ne taputukset irtoavat siis täältäkin!

IDUN Minerals -sarjan tuotteisiin voi tutustua apteekeissa. Kaikki jälleenmyyjät löydät täältä. Mineraalimeikkipuuterin hinta noin 40 euroa, Strandgyllen -peiteväriduo 32 euroa ja neljän sävyn Luomiväripaletti 25 euroa. Kabuki-meikkivoidesiveltimen hinta noin 24 euroa. Mineraalimeikkipuuteri sisältää SK15 -aurinkosuojan. Tuotteita ei ole testattu eläimillä, ja lisäksi kaikki raaka-aineet on tarkistettu, ettei niillä ole allergisoivia vaikutuksia. Tuotteille on myös suoritettu nikkeliallergiatutkimus, joten myös nikkeliallergikot voivat huoletta käyttää tuotteita.

Onko teillä kokemuksia IDUN Mineralsista tai muista mineraalimeikeistä?


*Tuotteet saatu maahantuojalta.

30 kommenttia:

 1. Itsellä kanssa nämä vielä testiajossa, mutta ovat kyllä ihania. Rasiat ovat todella kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauniita ja niin omanlaisiaan! Kyllä kaunis rasia lisää kosmetiikkailoa ;)

   Poista
 2. Idunin tuotteet on pakkaukseltaan jo kutsuvia, kauniita. Ne sopisi jättää esille meikkipöydälle muidenkin ihailtavaksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tämä on juuri sitä kosmetiikkaa, jonka voisi jättää ihan tarkoituksella esille muidenkin ihailtavaksi :)

   Poista
 3. Varsinkin noissa luomiväripaleteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan! Ja pohjaa mulla tulee varmasti ostettua lisää, on se vaan niin täydellisen ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, todellakin! Suosittelen kyllä testaamaan tuota peitevoidettakin, se vasta yllättikin. Ollut mulla käytössä nyt joka päivä, vaikka meikkipohjaa olen vaihdellutkin :)

   Poista
 4. Peitevärissä näyttäis kämmenselässä olevan tosi kiva koostumus, just sellainen mistä pidän. Taidan laittaa tuotteen korvan taa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peitevoide oli melkein jopa mun suosikki! Tykästyin siihen ensikokeilulla kaikista eniten :) Sopii silmänalusillekin käytettäväksi, kunhan ei kerrosta liikaa. Tosi kätevä duo!

   Poista
 5. Hassua, kun nämä Idunin meikit ovat vasta nyt olleet esillä blogeissa, vaikka sarja tuli Suomeen tyyliin kaksi vuotta sitten :D Mulla on ollut tuo Brunkulla ahkerassa käytössä jo sen parin vuoden ajan ja tykkään siitä kovasti. Siveltimet ovat myös ihanan pehmoisia ja kestäneet käytössäkin hyvin. Meikkipohja on vielä testaamatta ja siihen pitää kyllä kaiken tämän hehkutuksen jälkeen tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IDUN elää nyt sitten sitä kulta-aikaansa ;D Joskus kestää hetken, ennenkuin hyvät tuotteet huomataan. Brunkulla on kyllä ihana :) Tykkään noiden luomivärien laadusta ja siitä, että ovat vähän hohtavia luomilla. Täytyy kokeilla muitakin paletteja jossain vaiheessa!

   Poista
 6. IDUN on kyllä niin ihana. <3 Paljon omistan ja kaikkia rakastan. :D

  t. Kissis

  VastaaPoista
 7. IDUN on niin ihana sarja. Mä rakastuin ensiksi purkkeihin ja sitten tuotteisiin, kun niitä kokeilin. Mulla on tuota irtopuuteria ja sitten luomiväriä. Luomivärissä on niin ihana pigmentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama järjestys oli täälläkin: ensin ihastelin rasioita, myöhemmin sisältöä. Onneksi sisältö ei pettänyt, vaikka nuo maalaukset loi aikamoiset odotukset tuotteille! :)

   Poista
 8. Mun suosikki on Brunkulla-luomiväripaletti, ihan mieletön laatu :) Eikä edes pahan hintainenkaan! Peitevärikin oli hyvä, tykkäsin, sopi herkille silmille hyvin. Mulla vaan siitä ja yhdestä singlee-luomiväristä pakkauksen saranat hajosi ja kansi ei enää pysynyt paikallaan :( Tai, luomivärissä se vielä sinnittelee mutta peitevärin lähetin jo viimeiselle matkalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin suuresti tuon luomiväripaletin laadusta :) Hinnan voisi todellakin olettaa olevan korkeampi kuin 25 euroa. Mulla saranat on pakkauksissa vielä paikoillaan, tosin en ole kyllä noita mukana laukussa kuljettanutkaan. Silloin voisi olla toinen juttu ;) Yleensä laukun pohjalle ajautuneet meikit kärsii mulla kaikista eniten. Hienotkin pakkaukset naarmuuntuu rumasti, kun joku kynsiviila sattuu niitä hiertämään tai vaikka avaimet.

   Poista
 9. Multa ei lödy vielä yhtään IDUN tuotetta, mutta kovasti himottaisi ja tää sun postaus ahh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että mun postaus herättää uusia hankintatarpeita :D IDUNilta löytyy kyllä paljon kaikkea kiinnostavaa, tuskin munkaan tutustuminen jää näihin kolmeen tuotteeseen :)

   Poista
 10. Tekisipä mieli kokeilla tuota peiteväriä ja luomivärejä. Käytän tällä hetkellä LilyLolon meikkipohjaa, mutta IDUN kabuki sivellintä, joka on aivan ihana! Todella pehmeä ja kestänyt hyvin. Onkohan näiden kahden meikkipohjan peittävyydessä miten eroja... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! :) En ole Lily Lolon meikkipohjaa kokeillut, joten en valitettavasti osaa arvioida eroa peittävyyden välillä. IDUNin meikkipohja antaa kuulaan ja ihanan silkkimäisen lopputuloksen, mutta peittävyyttä on helppo lisätä ohuesti kerrostamalla. Itse en ole kuitenkaan kovin paljon puuteria kerrostanut, vaan sen sijaan käyttänyt tuota peitevoidenappia paikallisesti niihin kohtiin, joihin on kaivattu enemmän peittävyyttä :) Tuo Kabuki-sivellin on kyllä superpehmeä!

   Poista
 11. Mä ihastuin noihin ihan täysillä Yliopiston Apteekissa ja olin heti vakuuttunut, että sarja on hyvä. Hinnatkin on kohtuulliset ja erityisesti mua viehättää kauniit pakkaukset. Mulla kun on herkistynyt ja allerginen iho, niin joudun valikoimaan tarkkaan, mitä tuotteita ostan. Idun kuulostaa sellaiselta, että se sopisi mulle ja tarkoitus on jossain vaiheessa kokeilla tuotteita. Olinkin ostamassa jotain huuliväriä ja menin kerran ihan varta vasten apteekkiin, kun siellä oli esittely, mutta esittelijän kylkeen oli liimautunut joku nainen, jonka jankkasi ja vänkäsi enkä minä saanut suunvuoroa. Esittelijäkin näytti ihan tuskastuneelta. Mut onneksi apteekissa saa aina hyvää palvelua :)

  Mulla on jonkin verran kokemusta mineraalimeikestä ja kokemukset vaihtelee laidasta laitaan,- mineraalimeikki kun nimenä ei välttämätä takaa mitään. Kuten ei nykyisin mikään muukaan takaa mitään ja siksi on kiva, että on tällaisia postauksia, joista saa tietoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekit on äärimmäisen tarkkoja sen suhteen, mitä sarjoja ottavat valikoimaansa, joten IDUNin tuotteet sopivat varmasti myös herkistyneelle ja allergelle iholle. Ruotsissakin sarja on saatavilla vain apteekeista. IDUN on kyllä todella raikas ja moderni sarja piristämään apteekin perusvalikoimaa ;) Yleensä apteekkituotteet tuppaa olemaan vähän tylsähkön näköisiä, mutta IDUN ei varmasti ole väritön ja tylsä :)

   Toivottavasti saat jossain vaiheessa hankittua sen huulivärin ja samalla palvelua! ;)

   Poista
 12. Aurinkopuuteri oma suosikki. Luomarit aivan ihania kyllä myös. Rasioista pidän kovasti, mukavan erilaisia. Harmi ettei Idun ole I love messuilla tänä vuonna. Kivaa iltaa Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut aurinkopuuteria, mutta täytyypä jossain vaiheessa tutustua siihenkin ;) Harmi, jos IDUN ei ole I Love Me -messuilla! Viime vuonna en ehtinyt sarjan osastolla käymään, mutta tänä vuonna olisin ehdottomasti piipahtanut hypistelemässä koko valikoimaa. Viikonlopputerkkuja Tiialle! <3

   Poista
 13. Mä oon käyttänyt Bare faced beautyn mineraalimeikkipohjaa ja kokeilut Lily Loloa testereillä. Idun kuulostaa ihanalta ja haluaisin kokeilla sitä. Oletko kokeillut Lily Loloa? Onko Idun yhtä peittävä kuin se? Jos peittokyky on pienempi en varmaan tee tuolla tuotteella mitään mun aknen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole valitettavasti Lily Loloa testannut, joten en osaa sanoa kumpi peittää paremmin, IDUN vai Lily Lolo. IDUNin tuotteita ainakin kuvaillaan peittäviksi :) Kerrostamalla saa lisää peittävyyttä eikä pohja varmasti ala näyttämään paklatulta, koska puuteri on niin silkkimäinen. IDUNin Mineraalimeikkipuuterihan antaa ihon hengittää eikä tuki ihohuokosia. Samalla se myös hoitaa ja suojaa ihoa :) Tuota peitevoideduoa suosittelisin myös ehdottomasti, se kyllä peittää, ja ohuelti levitettynä sitä voi sipaista laajemmallekin alueelle. Siihen päälle kun hipsuttaa IDUNin mineraalimeikkiä, varmasti peittyy näppylät eikä iho silti ole "tukossa" :)

   Poista
 14. Mulla oli melkein koko kesä oodia Brunkullalle :D eli tykkään tosi paljon luomiväreistä. Meikkipohjaa olen kokeillut, joskin viime aikoina olen ollut enemmän meikkivoide kuin jauhemaisen meikkipohjan pyörittely tuulella. Turussa kokeilin Idunin siveltimiä, niitä en omista, mutta kelpuuttaisin ihan koska tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo siveltimet on kyllä ihanan pehmeitä! Tarvitset ehdottomasti vähintään yhden ;) Voisin itsekin niitä hankkia useamman. Luomivärinelikoista houkuttele vielä Lejongap ja Norrlandssyren, joten mun IDUN-kokoelma tulee varmasti vielä kasvamaan :) On niin kiva löytää uusia "vakuuttavia" sarjoja, varsinkin niitä, jotka ovat raaka-aineiltaan puhtaampia :)

   Poista
 15. Kuulostavat ja näyttävät hyviltä, erityisesti tuo mineraalimeikkipuuteri. Terkkuja :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IDUNiin kannattaa kyllä tutustua, jos mineraalimeikit viehättävät - tai vaikka eivät viehättäisikään, koska nämä kaunokaiset saattavat kääntää pään ;) Terkkuja sinnekin ja aurinkoista syysviikonloppua! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!