Kun arjessa iskee vauhtisokeus, olen harmikseni huomannut karsivani ensimmäisenä niistä asioista, joita ei missään nimessä pitäisi unohtaa etenkään kiireisen arjen keskellä. Tällä kertaa en tarkoita liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota (vaikka syyllistyn välillä niidenkin laiminlyömiseen), vaan raitista ilmaa. Perheeseemme ei tällä hetkellä kuulu koiraa, joten minun on väsyneenä helppo ylipuhua itseni jättämään pidempi happihyppely väliin, varsinkin jos ulkona on pimeää ja kylmää. Onneksi kevät vähentää tekosyitä ja orastava päänsärky muistuttaa, kun on happihyppelyn aika.


Hapen haukkaaminen raittiissa ulkoilmassa auttaa moneen: se pitää päänsäryt poissa, virkistää oloa, poistaa väsymystä ja parantaa mielialaa. Nämä asiat ovat iskostuneet taas paremmin mieleen, kun olen muistanut ulkoilla. Pienikin kävelylenkki selkeyttää ajatuksia, kun aivot toimivat taas paremmin. Ja onhan hapesta hyötyä myös iholle! Oma ihoni oli jonkin aikaa niin kauheassa kunnossa, että mietin pääni puhki mistä ihmeestä paukamat ihollani johtuvat. Lopulta tajusin epäpuhtauksien syynä olevan stressin lisäksi myös hapenpuutteen. Iho tarvitsee happea uusiutumiseen. Jos iho ei saa tarpeeksi happea, epäpuhtauksia alkaa ilmaantua ja iho samenee. Iho pystyy vastaanottamaan hoitotuotteiden tehoaineet paljon paremmin, kun se saa riittävästi happea. Happi auttaa parantamaan ihon ravinnonsaantia ja tehostaa kollageenin muodostusta, jolloin iho pysyy kuulaampana ja kimmoisampana.

Jos ulkoilu jää jostain syystä toisinaan välistä, voi iholle hakea hetkellistä helpotusta happinaamioista. Raikasta ulkoilmaa naamiot eivät tietenkään korvaa, mutta ne antavat iholle joka tapauksessa uutta energiaa. Itse omistan kaksi happinaamiota, joilla olen paikannut ihoni happivajetta. Toinen niistä on Emma S. -sarjan Ageless Oxygen Mask.  


Emma S. -sarja on nimetty ruotsalaisen ex-huippumallin mukaan, joka on yksi sarjan perustajista. Sarja lanseerattiin vuonna 2010 ja se rantautui Suomeen parisen vuotta sitten. Tuotteet eivät sisällä parabeeneja tai mineraaliöljyä. Sarja panostaa käytännöllisiin ja yksinkertaisiin tuotteisiin, jotka kehitetään Ruotsissa. Suomessa Emma S. -sarja on tällä hetkellä saatavilla Kicks -liikkeissä ja Stockmannilla.

Ageless Oxygen Mask on kaikille ihotyypeille sopiva energisoiva happinaamio, joka lupaa tehdä ihosta kosteutetumman, pehmeämmän ja sileämmän. Naamio on koostumukseltaan geelimäistä. Sitä levitetään kuivalle iholle ohut kerros silmänympärysaluetta välttäen. Geeli muuttuu vaikutusajalla hiljalleen vaahdoksi. Se kuplii ja kutittelee ihoa, mutta ei tunnu lainkaan epämukavalta. Raikkaus on taattu!


Ageless Oxygen Mask -happitankkauksen jälkeen kasvoilla huomaa selkeän eron: iho näyttää terveeltä, hyvinvoivalta ja kuulaalta. Happinaamio ei ehkä korvaa iltalenkkejä, mutta ihoni vastaanottaa lisäannoksen happea enemmän kuin tyytyväisenä. Hintaa Emma S. -sarjan happinaamiolla on 38 euroa, ja sen käyttösuositus on 2-3 kertaa viikossa. Pullo on 75ml. Omani olen ostanut Kicksistä. 

Toinen ihonhoitorutiinejani ilostuttanut happinaamio on Blissin Triple Oxygen Instant Energizing Mask. Bliss on kuuluisa, vuonna 1996 perustettu amerikkalainen spa-ihonhoitosarja, jota on hehkuttanut moni tunnettu tähtönen, kuten esimerkiksi Madonna. Sarjan idea on tuoda spa-hemmotteluhetket kotiin. Bliss-nimellä viitataan onneen ja autuuteen. Tuotteiden onkin tarkoitus tuoda käyttäjälleen onnenhetkiä. Niitä voi kokea Bliss Spassa tai omalla kotisohvalla. Lähin Bliss Spa sijaitsee Lontoossa, joten valitsen oman kotisohvan, vaikka Bliss Spakin houkuttelee.


Triple Oxygen Instant Energizing Mask happinaamio lupaa nimensä mukaisesti antaa iholle happea, kollageenin tuotantoa tukevaa C-vitamiinia, antioksidantteja sekä kosteutta. Kaikille ihotyypeille sopiva naamio palauttaa iholle sen hehkun ja poistaa samalla kuona-aineita. Bliss kertoo, että ihon mikroverenkierto putoaa jopa 70% siihen mennessä, kun saavutamme 30. ikävuoden. Ihon happitasot laskevat tuolloin radikaalisti ja siksi on vieläkin tärkeämpää huolehtia ihon riittävästä hapensaannista. Triple Oxygen Instant Energizing Mask edistää hapenkulkua nesteissä ja vapauttaa happea ihon pintaan sisältämänsä fluidO2 -aineosan avulla.


Blissin happinaamiota hierotaan kostealle iholle reilumpi kerros. Kauaa ei tarvitse odotella, sillä vaahtopilvi alkaa muodostua heti. Täydellinen pilvilinna saavutetaan 5 minuutissa. Sinä aikana naamio kutittelee ihoa lempeästi ja tuntuu kasvoilla virkistävältä. Tuoksu on hennon persikkainen. 10 minuutin vaikutusajalla vaahto ehtii kadota kasvoilta, ja viimeistelevän vesipesun jälkeen iho säteilee kauniina ja kuulaana. Tuntuu kuin iho olisi käynyt läpi täydellisen kasvohoidon yhden tuotteen voimin. Väsymys on tiessään ja eron entiseen huomaa selvästi. 

Blissin Triple Oxygen Instant Energizing Mask on saatavilla 100ml koossa noin 56 eurolla.


Spa-tason elämystä etsivälle Bliss on hyvä valinta. Mikäli haikailee edullisempaa happihoitoa, Emma S. on myös oiva vaihtoehto. Molemmat naamiot antavat näkyviä tuloksia. Iho on taatusti hehkeämpi ja pirteämpi happiannoksen jälkeen!

Oletteko jo kokeilleet happinaamioita vai ulkoiletteko ahkerasti?*Blissin naamio pr-näyte, Emma S. itse ostettu.

11 kommenttia:

 1. Minä kyllä ulkoilen tosi paljon päivittäin, mutta kyllä se iho tarvitsee myös kosmetiikkaanaamioita:) Näitä en ole kokeillutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä happinaamiot ovat kyllä piristävän erilaisia perinteisten kosteuttavien ja heleyttävien naamioiden joukossa. Tosin tekeehän se ulkoilmakin iholle omat taikansa. Olen yrittänyt nyt ryhdistäytyä tuon ulkoilemisen kanssa, jotta saisi vähän joka puolelta sitä happea :D

   Poista
 2. Nää kuulostaa kiinnostavilta, itselläni ei ole mitään kokemuksia happinaamioista. :) Vois varmaan käyttää, koska en ulkoile, paitsi kesällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Mä tykkään ainakin :) Tuntuvat aika jänniltä iholla "vaahtoutumisvaiheessa".

   Poista
 3. Multa löytyy tuo Blissin naamio näytekoossa, mutta enpä ole ehtinyt vielä kokeilla. Mulla on liikaa naamioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on aikamoinen naamiokokoelma :D Se on vähän kuin "ihon oma lääkekaappi". Joka tilanteeseen pitää olla omansa ;) Eli eihän niitä sitten kuitenkaan loppujen lopuksi VOI olla liikaa :D Olisi kiva kuulla mitä mieltä olet tuosta Blissin naamiosta, kun ehdit kokeilla sitä!

   Poista
 4. No niin tämä vanhus ei ole kuullutkaan happinaamioista. Taas opin jotain uutta. ;) Ihanalta kuulostaa ja Bliss on ainakin niin Bliss <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happi tekee hyvää iholle ;) Blissin happinaamiota olen ensimmäisen kerran kokeillut jo reilu vuosi sitten. Tuo Emma S.-sarjan happinaamio oli ihan uusi tuote mulle. Jos Blissistä tykkäät, niin tuohon happinaamioon ihastut varmasti! :)

   Poista
 5. Apua, nyt hävettää. Multa on menny happinaamiot ihan täysin ohi, ja sellaiselle olisi TODELLA tarvetta. :'D Ei kun metsästämään vaan!

  Oli ihana nähdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä Kicksiin ;D Yksi happinaamio pitää olla pahan päivän varalle! ;) Nämä on stressikauden pelastajia!

   Niin oli! <3 Toivottavasti nähdään taas pian uudestaan! :)

   Poista
 6. Oon miettinyt pitkään ton Blissin kokeilemista ja kiva tietää, että sille löytyy toinenkin vaihtoehto. :) Kumman näistä sä itse valitsisit, kun molemmat on kokeiltu?

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!