Kevät on tuoksu-hullun unelma-aikaa. Vaikka lumesta ei olekaan vielä päästy kokonaan eroon, talvi on jo selkeästi väistymässä ja luovuttamassa paikkaansa seuraajalleen. Sen vahvistavat myös kevään lumoavat uutuustuoksut, jotka ovat ottaneet kauniisti paikkansa tavaratalon hyllyillä. Uutuudet odottelevat houkuttelevina pääsevänsä iholle, osaksi kevään ja kesän tulevia muistoja. Talven tummat tuoksut ovat vaihtumassa hempeän naisellisiin, pirskahtelevan kukkaisiin ja viehkeisiin tuoksuihin - jopa tällaisella syvien tuoksujen suosijalla. Uusi kevättuoksu antaa kummasti energiaa päivään!


Olen sen verran tuoksuhullu, etten voisi ikimaailmassa sitoutua vain yhteen tuoksuun loppuelämäkseni. Tunnen samoin kosmetiikan suhteen: on kiva löytää omat suosikit, mutta elämä olisi aivan liian yksitoikkoista, jos turvautuisin aina samoihin purkkeihin ja sulkisin silmät uutuuksilta. Siinä katoaisi kuulkaas kosmetiikka- ja kauneushullulta nopeasti yksi elämän iloista! Toki minulla on silti tuoksujenkin osalta suosikkeja, joita on tullut käytettyä useampi pullo ja joita suihkauttaessa muistot tulvivat nopeasti mieleen. Muistan esimerkiksi kaksikymppisenä käyttämäni iltatuoksun, jota suihkin aina silloin, kun lähdin siskoni kanssa juhlimaan. En vieläkään pysty käyttämään tuota tuoksua normaalina arkipäivänä, sillä se tuo mieleen myös juhlimisen jälkeiset päivät, jolloin olotila ei ollut aivan yhtä hilpeä kuin edellisenä iltana. Tuoksut ovat ihmeellisen vahvasti sidoksissa muistoihin. Seuraava pätkä selittää miksi:

"Kun haju joutuu nenään, se matkustaa hermoja pitkin aivojen hajukeskukseen. Hajukeskus on osa limbistä järjestelmää, johon kuuluu myös se aivojen osa, joka säätelee tunteita. Tästä syystä hajut ja tunteet ovat sidoksissa toisiinsa. Esimerkiksi sanat ja puhe menevät aivoissa ajattelevaan osaan, eivätkä tunneosaan.

Ihminen ei juurikaan käytä emotionaalista muistia tietoisesti. Muistellessaan asioita ihminen todennäköisesti ajattelee tunteiden sijasta yksityiskohtia. Mutta kun ihminen tuntee tietyn hajun se laukaisee tunnemuistin. Hajun laukaissut muisto ei myöskään yleensä ole yksityiskohtainen, vaan tunnelatautunut ja nostalginen." Lähde: tohtori.fi


Käytän harvoin samaa tuoksua monta viikkoa putkeen. Viikko saattaa mennä helposti, mutta kaksi viikkoa kertoo jo siitä, että olen ihastunut. Kolmas viikko alkaa jo vihjailla rakastumisesta, ja neljäs on selvä merkki addiktoitumisesta. Ja tiedättekö mitä, tämä kevään uutuus on läpäissyt neljä viikon rajan ilman että mikään muu tuoksu on korvannut sitä yhtenäkään päivänä. 

Fendin Fan di FENDI Blossom on viehkeä, kuulas ja hienostuneen hedelmäinen. Sen ensituoksusta vastaa Nashi-päärynä yhdessä valloittavan vadelman kanssa. Rosepippuri tuo yhdistelmään ripauksen raikkautta. Sydäntuoksu avautuu naisellisin sävelin pehmeällä kirsikankukalla, jasmiinilla ja magnolialla. Pohjalla ihastuttaa vastustamaton liitto vaniljaa ja puuterisen valkoista myskiä, jotka viimeistään saavat huokailemaan ihastuksesta. Fan di FENDI Blossomissa on sitä jotain kevään taikaa. Tämä herkkä ja naisellinen kukkaistuoksu on ehdottomasti yksi kevään suosikeistani! 

Fendin Fan di FENDI Blossom EdT 30ml suositushinta on 54,90 euroa. 

Oletteko te ehtineet tuoksutella kevään uutuuksia? Miltä teidän keväänne tuoksuu?*Tuoksu lehdistönäyte.

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihana pullo. Täytyy ehdottomasti tutustua. Minä aina sinnikkäästi yritän käyttää tuoksut mahdollisimman tarkkaan loppuun, vaikka siihen joskus menisi puolikin vuotta. Nyt taitaa tilanne muuttua, sillä näitä uutuuksia tulee jo ikkunoista ja ovista ja pitäis kaikkea ennättää tuoksuttelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pullo on tyylikäs ja ihanan keväinen! Tätä todellakin kannattaa suihkauttaa, kun poikkeat tuoksuhyllyjen edessä seuraavan kerran :) Olen itse aivan tämän pauloissa.

   Poista
 2. Mulla ei ole mitään kokemusta Fendin tuoksuista, ehkä joku päivä. Kuulostaa kivalta.

  Sama juttu, en kuuna päivänä voisi sitoutua yhteen tuoksuun, mutta jos olisi pakko niin ehkä se olisi Stella McCartenyen Stella tai sitten se mun signature Guerlainin L`Instant. Olin muuten ihan hajoamispisteessä, kun kuulin talvella huhuja, että L`Instant olisi ollut Guerlainin lopetettavien tuoksujen listalla. Onneksi se osoittautui sitten vain huhuksi, mutta vähän on pelko hännän alla tuon takia nyt sitten pysyvästi. Aloin jo miettimään, mistä hamstraan tuota loppuelämän tarpeiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ollut kokemusta ennen kuin viime syksynä, kun tutustuin Fendin L'Acquarossaan. Se oli toinen viime syksyn uutuuksista, johon tykästyin Calvin Kleinin Revealin lisäksi. Mutta tämä se vasta on jotain! Tykkään, todellakin. Erilainen, koukuttava ja IHANA! Suosittelen tuoksuttamaan :)

   Apua, onneksi sun kauhukuva ei toteutunut! :D Mitäköhän itse tekisin jos suosikkituoksuni lopetettaisiin... Onneksi näitä uutuustuoksuja pukkaa tasaisin väliajoin. Mutta kyllä siinä identiteetti kärsisi jos suosikit vietäisiin pois :D

   Poista
 3. oih miten ihanat kuvat ja varmastikin kiva tuoksu. Vaikka olenkin Escada nainen. ;)

  Oli niin ihana nähdä, tuntuu että sain aidon sydänystävän. Olet niin kaunis sisältä ja ulkoa, nyt vielä vasta sinua fanitankin. :)

  Upeaa viikkonloppua Mia. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten lämmittävä kommentti! Tässähän sydän ihan pakahtuu. Kiitos Tiia! <3 Oli kyllä niin kiva tavata!

   Nähdään taas pian! :) Ihanaa viikonloppua sinne kauniisiin maisemiin ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!