Kyllähän se tiedetään, että meitä kosmetiikkahullujakin on monenlaisia. Siinä missä yksi haalii innokkaimmin kynsilakkoja, toiselle luomivärit saavat aikaan jatkuvia pakko saada -tunteita. Kolmas rakastaa poskipunia, neljäs on heikkona huulipuniin, ja niin edelleen. Minä keräilin teinityttönä huulikiiltoja, lukioikäisenä luomivärejä ja tänä päivänä sorrun kaikista helpoiten kauniiden poskipunien ja korostuspuuterien kohdalla. Jos minulta kysytään, poskipunia ei voi koskaan olla liikaa! Jokapäiväinen raikkaus suditaan poskipunasta, ja se onkin vaihe, jota en milloinkaan jätä väliin, olin sitten menossa töihin tai viettämässä vapaa-aikaa rennommissa merkeissä. Arkimeikissäni käytän useimmiten vaaleita, nuden sävyisiä luomivärejä näyttävimpien palettien odottaessa uskoollisesti juhlavampia hetkiä tai niitä kertoja, kun innostun loihtimaan jotain tavallisesta arkimeikistäni poikkeavaa. Mutta miten on huulimeikin laita?


Nude on jo pitkään ollut luottopunani numero yksi. Sen lisäksi sydämeni sykkii pirteälle pinkille, raikkaalle roosalle ja kesäisen persikkaisille sävyille. Kirkkaan punainen, tumman ruskea ja violetti ovat ainoita sävyjä, joissa en tunne oloani kotoisaksi. Siksi kai ihastelenkin välillä muiden bloggaajien rohkeampia valintoja. Olen aina ollut paljon kokeilunhaluisempi silmämeikkien kuin huulimeikkien suhteen. Minulle hurjimmat huulimeikkikokeilut ovat olleet räväkkä pinkki tai hehkuva oranssi. 

Jos totta puhutaan, huulipunavirtaukseni on viime kuukausina ollut hieman seisahtunut. Olen jo pitkän aikaa valinnut aamuisin helpoimman tien turvautumalla tutuiksi tulleisiin luottopuniin. Vuoden vaihduttua liikenne on hiljalleen alkanut vilkastua myös huulimeikkieni osalta. Kevään uutuuksien innoittamana olen kaivanut kaapeistani aiemmin testiin saamiani punia, ja antanut niille mahdollisuuden piristää ilmettä. It's time to take a step or two to Lipstickland! 


Minun on myönnettävä, etten ole montaakaan kertaa maksanut huulipunista suuria summia, vaikka kosmetiikkaan olenkin sijoittautunut antaumuksella. Se johtunee siitä, että huulipunien (ja kynsilakkojen) suhteen olen aina ollut siinä käsityksessä, että kalliimpi ei ole niin tuntuvasti laadukkaampi, jotta siitä kannattaisi maksaa jopa kolminkertainen hinta. Tässä vaiheessa tulee toinen tunnustus: Olen ollut väärässä! Esimerkiksi Joe Blascon huulipunat ovat aivan eri maata kuin edullisemmat punat, joita kaappini pursuavat vuosien varrelta. Huulipunissakin on siis eroja. Ja tuntuvia eroja onkin!


Joe Blascon huulipunien kermaisuus on saanut minut rakastumaan. On koittanut se päivä, kun huulirasva-addiktina pystyn jättämään aamuisen huulirasva-annokseni väliin ja luottamaan pelkkään huulipunaan, kiitos Joe Blascon. Merkin huulipuna on nimittäin ensimmäinen, joka tuntuu huulillani tarpeeksi kosteuttavalta riittääkseen huulilleni yksinään. Kaikkien muiden huulipunien alla olen aina joutunut käyttämään huulivoidetta.

Cherry ja Mango ovat uusimmat huulipunaihastukseni. Ne liukuvat huulille yhtä vaivatta kuin ensimmäinen Joe Blasco -punani ja muistuttavat minua jokaisella käyttökerralla laadukkaan huulipunan ominaisuuksista: hoitavuudesta ja kestävyydestä. Laadukas puna ei karkaa huulilta ensimmäisen suupalan aikana, eikä vielä toisen, kolmannen tai neljännenkään. Joe Blascon huulipunissa on runsaasti väripigmenttiä ja herkullinen (kakkupalaa muistuttava) tuoksu.


Cherry on kylmänsävyinen kirsikka, Mango puolestaan lämpimän raikas oranssi. Vaikka molemmat sävyt ovat varsin upeita, Cherry vaati minulta alussa hieman enemmän totuttelua. Ensikertojen vierastus on kuitenkin ylitetty, ja Cherry on viime päivinä nähty huulillani useasti, kuten tätäkin postausta naputellessa. Mangoa ei sen sijaan tarvinnut missään vaiheessa kainostella, sävy tuntui sopivalta alusta saakka. Uskonkin Mangon suhaisevan Cherryn ohitse mitä lähemmäs kevättä mennään. Säihkyvä oranssi on nimittäin kerrassaan upea huulilla! 

Joe Blascon huulipunilla on hintaa 28 euroa. Tuotteisiin voi tutustua vaikkapa Sokoksella, Stockmannilla tai Norris Cosmetics Shopissa Helsingissä (Fabianinkatu 8).

Kumpi on teidän valintanne: huulipuna vai huulikiilto? 





*Huulipunat saatu blogia varten testiin.

18 kommenttia:

  1. Blascot eivät juuri ulkonäöllä keekoile, enkä ole vielä kertaakaan innostunut niitä liikkeissä testaamaan. Mutta jos huulipuna on noin mukavan tuntuista huulilla, pitää ehkä seuraavalla kaupunkikierroksella katsastaa:)
    En voi mitään: kyllä hylsylläkin on väliä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, Virpi! On kyllä minunkin myönnettävä, että pakkauksen ulkonäöllä on merkitystä! :) Kun on kaunis pakkaus ja hyvä tuote, joka vielä tuoksuukin ihanalta, siinä on minun makuuni kosmetiikkaelämys parhaimmillaan. Blascon huulipunat eivät ole ulkoisesti koreita, mutta kannattaa silti kokeilla. Ehkä juuri ulkokuoren perusteella en itsekään aluksi odottanut sen ihmeempiä, mutta sisältö yllätti! ;)

      Poista
  2. Ehdottomasti huulipuna, kiille tarttuu hampaisiin ja myös hiukset, jos ne ovat pitkät. Minulla on myös vasta vähäinen kokemus Joe Blascon huulipunista, mutta tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tiedäkään miten samoilla linjoilla olen kanssasi! Itselläni on pitkät hiukset, ja olen todellakin kokenut sen ihanuuden, kun tuulisena päivänä huulikiillosta tahmaiset hiukset vetävät vielä sellaiset "mukavat" huulikiiltovanat poskille :D Onneksi on olemassa myös ihania kiiltopunia ilman huulikiillon tahmaisuutta, siis niille päiville kun kaipaa huulille pientä kiiltoa :)

      Poista
  3. Mä tykkään huulilla just tuollaisista kylmistä kirsikkasävyistä, ja ehdottomasti käytän vain huulipunia, kiiltoja minulla ei enää edes olekaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten tuo Cherry kuulostaa ihan sun huulipunalta! :) Mä olen jotenkin vähän ihmeissäni siitä, miten tykästynyt siihen olenkaan. Normaalisti kun vähän kainostelen noiden "tummempien" huulipunien kanssa, vaikka muuten ujo en olekaan, haha. Mutta eihän tuo Cherry oikeasti edes niin tumma ole. Ehkä vain mulle, kun olen tottunut niihin nudepuniin ja pirtsakoihin pinkkeihin ;)

      Poista
  4. Musta taas huulipunissa on aina ollut se suurin ero meikeissä :D (meikkivoiteiden lisäksi) halvan ja kalliimman välillä. Ne on ne pigmentit ja varsinkin koostumukset. Toki edullisiltakin löytyy ihan hyviä punia. Olin ennen kiiltotyttöjä, mutta tänä päivänä huulipuna on ehdottomasti se mun juttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ajatella, ja mä tajusin sen vasta nyt! :D Toisaalta yllätyin yhtä paljon silloin, kun ostin alesta ensimmäiset selektiiviset kynsilakkani. En oikeasti tajunnut miten huima ero esim. Diorin ja Chanelin lakoilla on halvempiin kynsilakkoihin verrattuna. Toisaalta olen viime aikoina kyllä yllättynyt siitäkin, että esim. Mavalan edulliset lakat on itse asiassa aika hyviä. Kosmetiikkamaailma on kyllä yllätyksiä täynnä ;)

      Poista
  5. Huulikiilto on mun suosikki, oon miljoona kertaa tullu siihen tulokseen, että huulipunat ei vaan oo se mun juttu. Uuden vuoden lupauksena oli tänä vuonna, että joko opettelen käyttämään huulipunia tai lopetan niiden ostamisen, saa nähdä kumpi tapahtuu :D Varmaan pitäisi hankkia joku tosi hyvä puna ennen viimeistä tuomiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama vuosi taaksepäin mäkin koin, etteivät huulipunat ole ollenkaan mun juttu. Käytin vain huulikiiltoja, ja niitä onkin kertynyt aikamoinen kasa noilta ajoilta ;) Jossain vaiheessa annoin huulipunille hiljalleen mahdollisuuden ja tässä sitä nyt ollaan: huulipunahurmiossa :D En olisi kyllä uskonut muutama vuosi sitten! Tykkään hirveästi myös Chubby Stick -tyyppisistä huulikynistä, joissa yhdistyy kiillon ja punan ominaisuudet :) Niistä muuten tulossa juttua myös blogin puolelle. Anna ihmeessä hyvälle huulipunalle mahdollisuus vakuuttaa sut, että punienkin joukossa on hyviä tyyppejä :D

      Poista
  6. Huuli- ja poskipunat, ne ovat heikkouteni..:) Blascoon en ole tutustunutkaan mutta hitsit, viimeistään tämän myötä on kyllä pakko käydä tutkailemassa tarjontaa :) Olen ymmärtänyt, että Blascolta löytyy täydellisen sävyinen klassikkopunainen-puna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskipunat, oih, ne on niin munkin heikkous isolla h:lla :D Käy ihmeessä kurkkailemassa Blascon tarjontaa, mä olen kyllä niin tykästynyt näihin. En tiennyt, että huulipunien laadussa on oikeasti näin isoja eroja. Ja miten nämä tuoksuukaan ihan kakkupaloilta :D Olenkohan ainoa, joka on sitä mieltä!? ;D

      Poista
    2. Melkein unohdin: PR-toimistolta pyydettiin välittämään viestiä, että tuo mainitsemasi Blascon klassikkopunainen huulipunasävy on nimeltään True Red ja siihen löytyy myös aivan samansävyinen huultenrajauskynä, joka on myös nimeltään True Red :)

      Poista
  7. Mä vasta opettelen käyttämään huulipunaa ja etsin sitä täydellistä my lips but better sävyä, kaikki tummemmat saa mut näyttämään omituiselta, kiiltotyttö kun oon. Mun pohdinnat liippaa nyt kuitenkin yhtä sun vahvinta alaa, nimittäin oot kertonu et teet aina korostukset ja varjostukset päivittäisiin meikkiin, niin oletan että tunnet näitä tuotteita varsin hyvin. Osaisitko suositella vasta-alkajalle jotain ei ökyhintaisia tuotteita? Varmaankin siis varjostustuote, joka ei anna kerralla liikaa pigmenttiä ja on helppo häivyttää. Mulla on myös erittäin kalpea iho, minkä takia en ole varjostustuotetta tai aurinkopuuteria koskaan edes omistanut saati käyttänyt, mutta nyt houkuttelisi oppia muotoilemaan kasvoja. Mielelläni kuulisin niin synteettisen kuin luonnonkosmetiikan vaihtoehdon. Myös sopivia siveltimiä olisi suotavaa vinkata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Kristalli! :) Mä ajattelin myös ihan samalla lailla, kun hankin ensimmäisiä huulipuniani. Ostin mahdollisimman luonnollisen sävyisiä huulipunia, jotka erottuisi huulilla mahdollisimman vähän. En olisi voinut kuvitellakaan laittavani jotain tummanpunaista huulipunaa (en vieläkään). Tuo Cherry taitaakin olla mun tummin huulipuna :D Miehellekin tänään autossa mainitsin, että "etkö huomaa, että mulla on vähän 'tummempaa' huulipunaa" (haha). Tykkään kyllä tuosta Cherrystä yllättävän paljon, nyt kun olen jo alkanut tottua siihen.

      Käytän kyllä tosiaan aurinkopuuteria, poskipunaa ja korostuspuuteria lähes joka päivä, vaikka silmämeikistä laistaisinkin ;) Olen viimeiset kuukaudet käyttänyt varjostuksiin Dr. Hauschkan aurinkopuuteria, josta tykkään todella paljon. Se on oikeastaan paras aurinkopuuterilöytö pitkiin aikoihin! Suosittelisin sitä ehdottomasti myös ensimmäistä aurinkopuuteriaan etsivälle, koska sävy ei ole tumma (eikä oranssiin vivahtava) ja se on helppo häivyttää. Sopii hyvin kalpeallekin iholle (itsellänikin on aika vaalea iho). Hauschkan puuteri oli esillä aurinkopuuteripostauksessani aiemmin (postaus täällä). Synteettisistä vaihtoehdoista käytin joskus aikoinaan Nivean aurinkopuuteria, se ei maksanut kuin 5-7€, mutta sitä ei enää kyllä saa. Taitaa olla niistä ajoista jo pieni ikuisuus ;) Lumenella on myös todella vaalea aurinkopuuteri, sain joskus LivBoxin mukana sen ja vaikutti ihan kelpo aurinkopuuterilta. Mutta jos luonnonkosmetiikan vaihtoehtoa etsit, Hauschka ei varmasti ole huono valinta! :)

      Siveltimiä omistan aika monia eri merkeiltä, edullisimmat on EcoToolsilta, ja Real Techniques'in siveltimet on myös hyviä, eikä mahdottoman kalliita :) Muistaakseni kympin luokkaa esim. aurinkopuuterisivellin (ehkä jopa vähän alle?). Toivottavasti vinkeistäni oli jotain apua! :)

      Poista
  8. Aivan ihanan sävyinen tuo Mango<3! Kuulostaakin vielä hirmu hyvältä! Ainut probleema on vaan kun en oo koskaan osannu käyttää huulipunia ja sitten vaan tyytynyt huulikiiltoihin. Sen takia laatikoissa lojuu hirmu kasa huulipunia :D en vaan ymmärrä miten saan aina huulipunat leviämään pitkin naamaa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Löysin siun blogin vasta nytten ja jään ilolla seurailemaan kivoja juttuja! :))

      Poista
    2. Kiitos kommentista, Selina, ja kiva kun löysit blogiini! :) Tuo Mango on kyllä ihanan sävyinen. Oikeasti vielä jopa vähän oranssimpi luonnossa, mutta silti raikas! Kevääksi ja kesäksi aivan täydellinen. Kuvittelen sen jo ruskettuneella iholla (jos vain ruskettuisinkin kunnolla....haha!). Pakko myöntää, että kyllä mäkin välillä tuo Cherry huulillani vilkuilen peilistä, ettei ole huulipuna levinnyt ;) Mutta taputtelen aina ylimääräiset punat paperille, jotta ne ei tartu hampaisiin ja leviä niin helposti. Huultenrajauskynää suosittelen myös ehdottomasti. Itse käytän sellaista todella luonnollisen sävyistä, joka sopii lähes kaikkien omistamieni huulipunien kanssa eikä erotu alta :) Huultenrajauskynä auttaa usein myös huulipunaa kestämään paremmin.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!